Şimdi Ara

DH Asus Republic of Gamers Kulübü (202. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.202
Cevap
24
Favori
231.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben bt 4 ultra son ayarda oynuyorum 60-65 derece oluyor kardeş. sol fan çalışmıyorsa hiç normal değil bence servise götür. garantisi mevcut ise.
  • HiddeN_Ra kullanıcısına yanıt
    Merhaba ultrada son ayarda derken bunu ayarlari nerden ypiyoruz bu konuda bilgi verirmisin birde normal servisler fan olayini yapabilirlermi garantisi yok cihazin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar g75vw in sol fan calismiyor genelde sag dan ses ve sicaklik geliyor guncelleme ile alakasi varmi ne olabilir yardim edermisiniz ,garantisi yok cihazin isin garip tarafi 1hafta oldu ist asus merkez servisinden aldim 350tl vermistim tekrar getirmek istemiyorum samsundayiz

• quote:

Orijinalden alıntı: adnanyalcinefa67

Arkadaslar g75vw in sol fan calismiyor genelde sag dan ses ve sicaklik geliyor guncelleme ile alakasi varmi ne olabilir yardim edermisiniz ,garantisi yok cihazin isin garip tarafi 1hafta oldu ist asus merkez servisinden aldim 350tl vermistim tekrar getirmek istemiyorum samsundayiz

Bu olay onceden yoktu servisten aldiktan sonra oldu özellikle soylemistim genel kontrolude yapilicakmi diye evet demislerdi ne diyeyim artik bilmiyorum

• adnanyalcinefa67 A kullanıcısına yanıt
    bf 4 girip optionstan yaparsın. herhangi bir oyunun ayarlar bölümünden grafik ayarlarından yapılır.
    fan olayını garantisi yoksa herhangi bir servis yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnanyalcinefa67

hayırlı gunler asus g75vw sol fan calısmıyor guncellemeyle alakalı olabılırmı

hangi güncellemeyi yaptın
  • kaleci123 K kullanıcısına yanıt
    guncellemeleri indirdim asusun sitesinden bu seferde bluutouth karisti tlf u gormez oldu
  • benimde sağ fan 1 ay kadar çalışmamıştı bende aynı şeyleri düşünüyordum ama
    bir benchmark programı varı cihazı tam yük altına koyunca çalışmıştı
  • executive44 kullanıcısına yanıt
    peki sizin g75 bu tip oyunda kac derece
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiddeN_Ra

Ben bt 4 ultra son ayarda oynuyorum 60-65 derece oluyor kardeş. sol fan çalışmıyorsa hiç normal değil bence servise götür. garantisi mevcut ise.

guncellemeler tamam fan temizlikleri tamam guc ayarlari kontrolu gibi ayarlat tamam CALL OF DUTY ADVANCED WARFARE oyununda 87 derece bu 1366/768 cozunurluk olsun-1920/1080 de ayni gozden kacirdigim birseymi var
  • arkadaşlar wolfenstein oynarken GPU 2500 deviri geçmezken CPU 3500 oluyor bu yüzden tüm ses sol taraftan geliyor. normal mi? ekran kartının daha fazla dönmesi gerekmezmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fethh16

arkadaşlar wolfenstein oynarken GPU 2500 deviri geçmezken CPU 3500 oluyor bu yüzden tüm ses sol taraftan geliyor. normal mi? ekran kartının daha fazla dönmesi gerekmezmi?

uygulamadan uygulamaya yada oyundan oyuna değişiklil gösterdiğini gözlemledim ben , büyük oyunlarda ikiside çalışırken asıl soğutmayı sağdaki fan gerçekleştiriyor olsa gerek ondan daha fazla hava geliyor , ben sağdaki fanı işlemci sanıyodum ama tam tersimiymiş şimdi ?

bid usta sen fan devirlerini hangi uygulamadan görüyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaleci123

quote:

arkadaşlar wolfenstein oynarken GPU 2500 deviri geçmezken CPU 3500 oluyor bu yüzden tüm ses sol taraftan geliyor. normal mi? ekran kartının daha fazla dönmesi gerekmezmi?

uygulamadan uygulamaya yada oyundan oyuna değişiklil gösterdiğini gözlemledim ben , büyük oyunlarda ikiside çalışırken asıl soğutmayı sağdaki fan gerçekleştiriyor olsa gerek ondan daha fazla hava geliyor , ben sağdaki fanı işlemci sanıyodum ama tam tersimiymiş şimdi ?

hocam haklısın. program ve oyuna göre değişiyor; soldaki fan(işlemci) bazen dört nala giderken sağ daki(ekran kartı uyuyor adeta).
    Fan seviyesi arttığında soğutma ihitiyacı arttı demek. yoksaki bir taraf soğutuyo anlmına gelmez. Asus normal kullanımda on borttan ekran gücü alırken crysis ve farcry gibi oyunlarda kuduruyo adeta. Çünkü ekran kartı da işlemcide soğutmaya çalışıyor kendini. ben özellikle asusun bu taktiğini çok sevdim. çünkü ortam sıcaklığı yüksek olduğunda normal kullanımda lokal olarak sadece işlemciye yönelik etkin ve daha az sesle soğutma sağlıyor. ama mesela yanılmıyorsam msı tek büyük fan ile soğutmaya çalıştığından devamlı yüksek ses vermesi kuvvette ihtimal.
    bu arada fan devrinden çok işlemci sıcaklığını ölçen programlar daha işlevsel.çünkü fan devri zeten sesten anlaşılıyor.:D

• quote:

Orijinalden alıntı: onder748

quote:

quote:

hocam haklısın. program ve oyuna göre değişiyor; soldaki fan(işlemci) bazen dört nala giderken sağ daki(ekran kartı uyuyor adeta).
    Fan seviyesi arttığında soğutma ihitiyacı arttı demek. yoksaki bir taraf soğutuyo anlmına gelmez. Asus normal kullanımda on borttan ekran gücü alırken crysis ve farcry gibi oyunlarda kuduruyo adeta. Çünkü ekran kartı da işlemcide soğutmaya çalışıyor kendini. ben özellikle asusun bu taktiğini çok sevdim. çünkü ortam sıcaklığı yüksek olduğunda normal kullanımda lokal olarak sadece işlemciye yönelik etkin ve daha az sesle soğutma sağlıyor. ama mesela yanılmıyorsam msı tek büyük fan ile soğutmaya çalıştığından devamlı yüksek ses vermesi kuvvette ihtimal.
    bu arada fan devrinden çok işlemci sıcaklığını ölçen programlar daha işlevsel.çünkü fan devri zeten sesten anlaşılıyor.:D

Aynen katılıyorum (:

Ben CPUID HWmonitor programını kullanıyorum sıcaklıkları takip edebilmek için , fraps ve HW acık olmadan asla oyunlara girmem zaten :)

Bi soruda benden size ozaman , pc yı windows ayarlardan fabrika ayarlarına döndürerek formatladım , böyle olunca panalde titremeler bide yukarıdan aşağıya doğru çizgiler oluştu , bi yolu var mıdır bu sorunun? , servise yollamak istemiyorum.

• Hocam fiziksel bi problem oluşmuş gibi görünüyor.
    Ama bi kaç fikrim var.
    8.1 güncellemesi yaptıktan sonra bu işleminizi yaptıysanız problem olmuş olabilir. Ekran kartının en son sürümünü yükleyerek deneyin.
    Ben şunu keşfettim pc de 8.1 güncellemesi dengeleri altüst ediyor
    Tavsiyem şu ki;
    8.1 in en son sürümünü indirin. Stabil olacak şekilde. Driver leride asusun sitesinden.
    Sıfırdan basın formatı.bakın pc nasıl özgür hale geliyor.ben sıfırdan bastım formatı.
    biraz zor oldu ama oldu.pc maşallah müthiş bir noktaya geldi.
    tavsiyem bu şekilde denemeniz.

• quote:

Hocam fiziksel bi problem oluşmuş gibi görünüyor.
    Ama bi kaç fikrim var.
    8.1 güncellemesi yaptıktan sonra bu işleminizi yaptıysanız problem olmuş olabilir. Ekran kartının en son sürümünü yükleyerek deneyin.
    Tavsiyem şu ki;
    8.1 in en son sürümünü indirin. Stabil olacak şekilde. Driver leride asusun sitesinden.
    Sıfırdan basın formatı.bakın pc nasıl özgür hale geliyor.ben sıfırdan bastım formatı.

usta w8 kullanıyorum hiç 8.1 e yükseltmedim , sürücülerin hepsi güncel , sıfırdan format at derken neyi kastettin ben resimde gösterilen yerden formatladım , bi yol gösterin hele (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaleci123 -- 17 Aralık 2014; 1:16:25 >

• kullanıcılar arasına beni de ekler misiniz? Yeni bir tane sırt çantası çıkarmışlar 140 usd fiyatı var ama Türkiye'de hiç bir yerde bulamadım.
  • Asus G750jh - DB71 model kullanıyorum sol taraftaki fan düşük devirde sürekli çalışıyor sizde de öyle mi? Sağ taraftaki çok ısınca çalışıyor çok nadir.
  • ilk aldığımda bilgisayar çok sessizdi fakat şimdi boştayken bile sol fanda sürekli bir çalışma devir sesi var formatta attım sıfırladım ama düzelmedi. Oyunlardada sağdaki fan sakin sessiz ama soldaki fan yine deliriyor
  • quote:

quote:

Hocam fiziksel bi problem oluşmuş gibi görünüyor.
    Ama bi kaç fikrim var.
    Tavsiyem şu ki;

usta w8 kullanıyorum hiç 8.1 e yükseltmedim , sürücülerin hepsi güncel , sıfırdan format at derken neyi kastettin ben resimde gösterilen yerden formatladım , bi yol gösterin hele (:

Internet ten win 8.1 indir (torrent aracılığı ile olabilir). Ve dvd ye yazdır.
    biostan dvd üzerinden her şeyi sil. Ve format at. Ssd ni bölme. Sistemi oraya kur. Rahat edersin bence.
    Bu arada asus u aradım kendim format atsam garantisi ile ilgili bi prpblem olmazmış.
    ve ekran kartını yeniden Güncel driver ini kur..
    @@@@@@@@@@@@@@@@
    Ya da hiç birşey yapma. Ekran kartnı en güncel driveri yükle bi ihtimal bu da.
    ya da en nihayet garantiye gönder. Bşliyorsun ekran kartı 2000 tl civarı en iyisi garantiye göndermen çözemezsen.
    süreci paylaşırsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder748 -- 18 Aralık 2014; 0:55:43 >

• 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.