Şimdi Ara

#DH Bağlama Severleri ve İcracıları Klübü# (61 Kişi Olduk!) (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
687
Cevap
14
Favori
48.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ali Ekber ÇİÇEK o eserin yaratıcısı olmakla birlikte eser artık ondan çıkmış, farklı tavırlar ve teknikler eklenerek bağlama çalımında bir aşama haline gelmiştir.
    Çetin Akdeniz'in de bunda katkısı büyüktür. Bu eseri çalmak için Çetin Akdeniz'in kasetini belki binlerce kez ileri geri sardıran bir nesil vardı. (youtube icat olmadan)
    İkisini kıyaslamak yanlış olur kanaatindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Ali Ekber ÇİÇEK o eserin yaratıcısı olmakla birlikte eser artık ondan çıkmış, farklı tavırlar ve teknikler eklenerek bağlama çalımında bir aşama haline gelmiştir.
    Çetin Akdeniz'in de bunda katkısı büyüktür. Bu eseri çalmak için Çetin Akdeniz'in kasetini belki binlerce kez ileri geri sardıran bir nesil vardı. (youtube icat olmadan)

Her zaman orijinal güzeldir ama ki hasret gultekinin ceke ceke türküsünü selpe ile onun gibi bir usta daha gelmedi su ana kadar. Ve ne kadar farklı teknik kullanılsada onun gibi çalan olmadı yani:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedomofwar

quote:

Orijinalden alıntı: albati

Ali Ekber ÇİÇEK o eserin yaratıcısı olmakla birlikte eser artık ondan çıkmış, farklı tavırlar ve teknikler eklenerek bağlama çalımında bir aşama haline gelmiştir.

Her zaman orijinal güzeldir ama ki hasret gultekinin ceke ceke türküsünü selpe ile onun gibi bir usta daha gelmedi su ana kadar. Ve ne kadar farklı teknik kullanılsada onun gibi çalan olmadı yani:)

Hasret Gültekin'in yeri ayrı. O hem üretken hem de bağlama virtüozü denilebilecek seviyede birisiydi. Şelpe tekniğini yerelden genele taşıyan üstadlardandır.
    Ali Ekber üstad daha çok kaynak kişi olarak kalmış, çalım tekniğiyle ilgili, yöresel tavrı dışında çok ileri seviyelere ulaşma derdi olmamıştır.

• bağlamanın hatrına ekle bari. küçükken bağlama kursundan kaçardım hep gitmezdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedomofwar

quote:

Orijinalden alıntı: m4y

Güzel faydalı bilgiler. Teşekkürler NapoleonBonaparte.

Çetin Akdeniz - Haydar Haydar

Alevilerin bağlama kültürüne yaptığı katkı çok büyük.

Video yu paylaşalı cok olmuş ama Haydar Haydar Ali ekber çiçek den dinlenir :) 3 yıl ugrasarak yarattığı eser bu.

• bende 4 aydır kursa gidiyorum bayağıda ilerleme kaydettim başarılar
  • Daha öncede konuya mesaj yazdım kursa gideceğim diye.En geç 1 ay içinde başlıyorum fakat aklıma takılan soru var.Hiçbir bilgim yok(nota vs.).Cem evine kabul ederler mi beni ?
  • Öncelikle merhaba ben bağlama çalmak istiyorum size birkaç sorum olacak

Ne tür bir bağlama almalıyım ?

İnternetteki eğitim videolarından öğrenebilirmiyim ?

Ne kadar vaktimi alır öğrenmek ?

Bi de bağlamanının hoperlör girişi olamalı baktığım bağlamalarda o yoktu ve böyle bir bağlamanın fiyatı ortalama ne kadar olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: master pc

Öncelikle merhaba ben bağlama çalmak istiyorum size birkaç sorum olacak

Ne tür bir bağlama almalıyım ?

İnternetteki eğitim videolarından öğrenebilirmiyim ?

Ne kadar vaktimi alır öğrenmek ?

Bi de bağlamanının hoperlör girişi olamalı baktığım bağlamalarda o yoktu ve böyle bir bağlamanın fiyatı ortalama ne kadar olur?

Merhaba.

Artık günümüzde genellikle kısa sap tercih ediliyor. Bağlama alırken yanınızda bilen birisini de götürün ve satıcıya fazla güvenmeyin. Ben şuana kadar hiç dürüst enstrüman satan görmedim. Hepsi malını kakma derdinde. Başlangıçta bütçenizi sınırlandırmayın. Alabileceğiniz en iyi bağlamayı alın. Bağlamanız ne kadar iyi olursa bıkma olasılığınız o kadar düşer.

İnternetten öğrenebilirsiniz. Genel olarak basit bir enstürüman. Tabi belli bir seviyeye kadar.www.solfej24.com . Bu siteyi kullanabilirsiniz.

Öğrenme süreniz tamamen size bağlı. 1-2 senede gayet düzgün ve akıcı çalabilirsiniz.

Bağlamada amfi çıkışını kendiniz de taktırabilirsiniz. Eşik altı manyetik diye geçer. İlla alacağınız bağlamada fabrika çıkışlı olması zorunlu değil. Fazla pahalı bir aksesuarda değil ancak evde çalacaksanız neredeyse hiç işinizi görmez. Bağlama zaten akustik bir enstrüman. elektro gitar gibi amfiye ihtiyaç duymuyor.

• İnternet üzerinden bir yorumda bulunmam çok zor. Bağlamanın iyi olup olmadığını ancak elinize aldığınızda anlarsınız. Çünkü gitar gibi fabrikasyon entrümanlar değiller. Aynı ustanın elinden çıkan, aynı ağaçtan yapılmış bağlamalarda bile fark bulunabiliyor.
  • quote:

İnternet üzerinden bir yorumda bulunmam çok zor. Bağlamanın iyi olup olmadığını ancak elinize aldığınızda anlarsınız. Çünkü gitar gibi fabrikasyon entrümanlar değiller. Aynı ustanın elinden çıkan, aynı ağaçtan yapılmış bağlamalarda bile fark bulunabiliyor.

peki uzun sapla mı kısa sapla mı başlamalıyım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: master pc

quote:

İnternet üzerinden bir yorumda bulunmam çok zor. Bağlamanın iyi olup olmadığını ancak elinize aldığınızda anlarsınız. Çünkü gitar gibi fabrikasyon entrümanlar değiller. Aynı ustanın elinden çıkan, aynı ağaçtan yapılmış bağlamalarda bile fark bulunabiliyor.

peki uzun sapla mı kısa sapla mı başlamalıyım ?

Kısa sap genel olarak daha derli topludur. Öğrenmesi daha kolaydır ve uzun sapa göre daha kolay kurs bulursunuz.
  • bende 7 senedir bağlama çalıyorum ve müzisyen arkadaşlarımla beraber bir takım bilgilendirme siteleri kurdukwww.sazbaglama.com öneri ve eleştirilerinizi bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurnaz34

bende 7 senedir bağlama çalıyorum ve müzisyen arkadaşlarımla beraber bir takım bilgilendirme siteleri kurdukwww.sazbaglama.com öneri ve eleştirilerinizi bekliyoruz

bayağıdır yenilemiyosunuz galiba, icracılar bölümü güncel değil.
  • icracılar bölümünde virtüöz niteliğine sahip isimlere yer vermeye çalıştık
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurnaz34

icracılar bölümünde virtüöz niteliğine sahip isimlere yer vermeye çalıştık

Aşık Veysel çok önemli bir üstaddır fakat icra konusunda virtuoz dersek yanlış olur aynen Yudum gibi.
  • bu da benden
  • Merhaba arkadaşlar.

Uzun zamandır konuyu takip edemiyorum. Yinede çoğu arkadaş PM ile yardım almaya çalışıyor ancak bunu okuyorsanız ve yardım istiyorsanız mutlaka konuya yazın. Eninde sonunda sorunuzu cevaplarım veya burada çok değerli arkadaşlar var. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Özellikle abati'ye.

Uzun zamandır bağlama çalamıyorum. En azından adam gibi çalamıyorum. İyice batı müziğine yöneldim. Şuan elektro gitara konsantreyim. Bu yazda baya ilerletmeyi düşünüyorum. Bağlamada malesef aradığımı bulamadım ancak Türk müziği için vazgeçilmez enstrümanların başında gelir.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar.

Uzun zamandır konuyu takip edemiyorum. Yinede çoğu arkadaş PM ile yardım almaya çalışıyor ancak bunu okuyorsanız ve yardım istiyorsanız mutlaka konuya yazın. Eninde sonunda sorunuzu cevaplarım veya burada çok değerli arkadaşlar var. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Özellikle abati'ye.

Uzun zamandır bağlama çalamıyorum. En azından adam gibi çalamıyorum. İyice batı müziğine yöneldim. Şuan elektro gitara konsantreyim. Bu yazda baya ilerletmeyi düşünüyorum. Bağlamada malesef aradığımı bulamadım ancak Türk müziği için vazgeçilmez enstrümanların başında gelir.

Birini daha kaybettik

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.