Şimdi Ara

#DH Bağlama Severleri ve İcracıları Klübü# (61 Kişi Olduk!) (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
687
Cevap
14
Favori
48.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bi tanıdık almış bugün 70 tl ye kelebek ağacındanmış gösterdi böle beyazımsı sesi çok güzel çıkıyor sizce kötü bir bağlamamıdır kelebek ağacından yapılan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akin_Tr

Beyler bi tanıdık almış bugün 70 tl ye kelebek ağacındanmış gösterdi böle beyazımsı sesi çok güzel çıkıyor sizce kötü bir bağlamamıdır kelebek ağacından yapılan?

Usta iyi yaptıysa ağacı önemli değildir, fiyatına bakılırsa "sıra" bir bağlama yani hızlı imal edilmiş, fazla işçiliği olmayan bir bağlamadır, öğrenmek için idare eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: Akin_Tr

Beyler bi tanıdık almış bugün 70 tl ye kelebek ağacındanmış gösterdi böle beyazımsı sesi çok güzel çıkıyor sizce kötü bir bağlamamıdır kelebek ağacından yapılan?

Usta iyi yaptıysa ağacı önemli değildir, fiyatına bakılırsa "sıra" bir bağlama yani hızlı imal edilmiş, fazla işçiliği olmayan bir bağlamadır, öğrenmek için idare eder.

kardeş satan adamın acil paraya ihtiyacı varmış hastamı neymiş sanırım 100 tl falandır heralde daha arkadaş pazarlıkda yapmış
    benim düşüncem şu hocam
    HİÇ BİR ŞARKI ÇALAMIYORUM BU BAĞLAMAYLA BİRAZ ÖĞRENEYİM SONRA 500 TLİK DUT BAĞLAMAYA GEÇİYİM DİYORUM NASIL FİKİR SİZCE?
    BİDE AKORDUNU NERDE YAPTIRABİLİRİZ ?
    bağlamayı ben arkiden aldm

• Akordu, çalan birisine yaptırabilirsiniz, kulağınız biraz sağlamlaşınca tuner denen cihazla da yapabilirsiniz, cihazın yoksa pc'de programı oluyor çok basit, mikrofonla halledersin ama akort için henüz erken şöyle 3-5 ay geçsin, yavaş yavaş yapmaya başlarsın.

Bir de tavsiye (gerçi aynı başlıkta çok kez söyledim ama tekrar edeyim) : Bir bağlamanın güzel olması için illa ki dut olması gerekmiyor. Böyle giderse 20 sene içinde memlekette dut ağacı kalmayacak, herkesin ağzında bir dut teranesi var, sırf sizin için demiyorum ama yanlış bir algılama söz konusu.
  • hmm anladım hocam ama kaliteli bi saz almak lazım öğrenincede akordu geldiğinde bozuktu bi ara yaptırırız artıkın
  • Böyle bir grubun olduğunu daha yeni fark ettim , çok güzel ve faydalı olur inşallah yeni başlamak isteyenlere ve bize , bilgi yönünden ...
    Ben de 4 yıldır Uzun sap son 3-4 haftadır da Kısa Sap bağlama çalıyorum , pek sosyal biri değilim günde 1-2 saatimi bağlamalarımla uğraşmaya ayırmaya özen gösteririm belki biraz geç başlamamdan ötürü ( üniveriste 1. sınıf ) hırsta yapmış olabilirim :)) ailede babam dahil çoğu kişi de bağlamayla haşır neşir

Ayrıca yeni başlıyacak arkadaşlara en mühim önerim bence ilk uzun sapla başlayıp , nota bilgilerini sonuna kadar geliştirsinler , tam kavradıktan sonra Kısa Sap'a geçmek zevkli ve daha da kolay oluyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 12 Şubat 2012; 15:26:16 >
  • Ayrıca arkadaşlar Uzun Sap çalmak tavır işidir başta sesi pek iyi gelmeyebilir çaldığınız türkülerin ; belli bir zamandan sonra tavır mevzusuna girmek gerekiyor( üst teli akortlayarak ) ben şu anda bunlarla meşgulüm örnek açısından Orhan Hakalmaz'ın yörelere göre tavırları gösterdiği 10' a yakın videosu var tezene vuruşları ve çırpamaları gösteriyor faydalı olabilir....

Karadeniz tavrı ...

Zeybek tavrı ...

gibi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 12 Şubat 2012; 15:10:21 >

• Güzel faydalı bilgiler. Teşekkürler NapoleonBonaparte.

Çetin Akdeniz - Haydar Haydar

Alevilerin bağlama kültürüne yaptığı katkı çok büyük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 12 Şubat 2012; 21:38:11 >
  • Bugün İMÇ çarşısından 180 liraya bi kısa sap bağlama aldım. Gidecek bir kurs bulana kadar kendi başıma nasıl bi alıştırma yapabilirim acaba?
  • pampa yaz benıde hatta varsa eski bağlamasını bana hediye edecek yada makul bı fıyata bırakacak arkadaş sevınırım.beleş makbule geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: seytancekici

Bugün İMÇ çarşısından 180 liraya bi kısa sap bağlama aldım. Gidecek bir kurs bulana kadar kendi başıma nasıl bi alıştırma yapabilirim acaba?

www.solfej24.com

Bu site şimdilik sizi idare eder. Videoları zorluk seviyesine göre sıralayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 13 Şubat 2012; 16:36:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4y

quote:

Orijinalden alıntı: seytancekici

Bugün İMÇ çarşısından 180 liraya bi kısa sap bağlama aldım. Gidecek bir kurs bulana kadar kendi başıma nasıl bi alıştırma yapabilirim acaba?

www.solfej24.com

Bu site şimdilik sizi idare eder. Videoları zorluk seviyesine göre sıralayabilirsiniz.

Faydalı bir siteymiş teşekkürler.

• karadeniz tavrını da öğrenmiş olduk ama kısa sapta çalması güzel olmuyo.Orhan Hakalmazınki uzun sap o yüzden daha iyi onda.Kısa sapta orda ve üst tellere geçerken o çırpmayı yapmak çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: platonn

Nasip olursa 2-3 ay sonra bende kısa sap bağlama alıcam.Bizim burda oturdugum yerde şirinevlerde Fırtına Müzik evi var kendileri yapıyolar atölyede ordan da satıyorlar.Neşet Emmi'mim de sazlarını yapan bir yer fotoğraflarıda mevcut anlıcağınız sağlam bir yer fakat şöyle öğrenci için 150 TL den başlıyo 500 e kadar gidiyor.Şimdi bu fiyat aralığında ne kadar vermeyelim sağlam güzel bir bağlama için?
    Bir de ben part time çalışıyorum haftada 3 gün izin oluyor kurs için yeterlimidir? Bir de normal bir kurs haftada kaç gün ve kaç saat sürüyor.

Yaşım 21 ama nerden baksanız 13-14 senedir türkü dinlerim özellikle bozlaklar nevşehirli olmamdan dolayı.İnşallah Allah nasip eder de o dinlediğim zevk aldığım bozlakları çalabilirim ve çığıra çığıra söyleyebilirim :)

Herkese saygılar sevgiler

Hemşerim saygılar sevgiler ;) bende Nevşehir'liyim, yaklaşık 6 yıldır amatör bi şekilde uzun sap bağlama çalıyorum
    lisede kursa başlamıştık ama 2 yıl devam ettim kurs'a artık kulaktan çalıyorum, duyduğum bi melodiyi bi türküyü
    üzerinde bi kaç saat çalışma ile çıkartabiliyorum... Gruba benida dahil ederseniz sevinirim ;))

• @ilker_yıldız ekledim.

6 yıldır çalıyorsanız bence işin kulaktan çıkarma kısmını geçip müzikal kısmına bakmaya başlayın. Okullar tatil olsun ilk işim teorik müzikteki sıkıntılarımı çözmek olacak. Hem elektro gitarda hem bağlamada. İstediğiniz kadar kulak olsun yinede müzik bilgisi olmadıktan sonra bir yerde tıkanıyorsunuz.

Özellikle gam bilgisi çok büyük kolaylık. Şarkıyı duyduğunuzda hangi gamdan olduğunu anlarsanız ve klavye üstünde notaların yerini biliyorsanız eseri çalmanız 5 dakikanızı bile almıyor. Tabi bu işler sadece öğrenmekle olmuyor bol bolda dinlemek gerekiyor.

Misal armoniyi kendi kendime çözdüm ancak nota bilgim olmadığından kullanamıyorum. Sadece kafamda kendi kendine enstrümanlar çalıyor ancak sadece ben duyabiliyorum Önemli olan onları başkalarının da duyması.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_yıldız

quote:

Nasip olursa 2-3 ay sonra bende kısa sap bağlama alıcam.Bizim burda oturdugum yerde şirinevlerde Fırtına Müzik evi var kendileri yapıyolar atölyede ordan da satıyorlar.Neşet Emmi'mim de sazlarını yapan bir yer fotoğraflarıda mevcut anlıcağınız sağlam bir yer fakat şöyle öğrenci için 150 TL den başlıyo 500 e kadar gidiyor.Şimdi bu fiyat aralığında ne kadar vermeyelim sağlam güzel bir bağlama için?
    Bir de ben part time çalışıyorum haftada 3 gün izin oluyor kurs için yeterlimidir? Bir de normal bir kurs haftada kaç gün ve kaç saat sürüyor.

Yaşım 21 ama nerden baksanız 13-14 senedir türkü dinlerim özellikle bozlaklar nevşehirli olmamdan dolayı.İnşallah Allah nasip eder de o dinlediğim zevk aldığım bozlakları çalabilirim ve çığıra çığıra söyleyebilirim :)

Herkese saygılar sevgiler

Hemşerim saygılar sevgiler ;) bende Nevşehir'liyim, yaklaşık 6 yıldır amatör bi şekilde uzun sap bağlama çalıyorum
    lisede kursa başlamıştık ama 2 yıl devam ettim kurs'a artık kulaktan çalıyorum, duyduğum bi melodiyi bi türküyü
    üzerinde bi kaç saat çalışma ile çıkartabiliyorum... Gruba benida dahil ederseniz sevinirim ;))

Eyvallah hocam saygılar sevgiler bizden :) Nevşehir'in neresinden? Ben avanosluyum.Ne güzel ne mutlu size, bana daha nasip olmadı biraz da gecikicek gibi maddi yönden dolayı ama alacam bir tane kendimin olsun bilmesem bile tıngırdatacam böyle

• quote:

@ilker_yıldız ekledim.

6 yıldır çalıyorsanız bence işin kulaktan çıkarma kısmını geçip müzikal kısmına bakmaya başlayın. Okullar tatil olsun ilk işim teorik müzikteki sıkıntılarımı çözmek olacak. Hem elektro gitarda hem bağlamada. İstediğiniz kadar kulak olsun yinede müzik bilgisi olmadıktan sonra bir yerde tıkanıyorsunuz.
    Özellikle gam bilgisi çok büyük kolaylık. Şarkıyı duyduğunuzda hangi gamdan olduğunu anlarsanız ve klavye üstünde notaların yerini biliyorsanız eseri çalmanız 5 dakikanızı bile almıyor. Tabi bu işler sadece öğrenmekle olmuyor bol bolda dinlemek gerekiyor.
    Misal armoniyi kendi kendime çözdüm ancak nota bilgim olmadığından kullanamıyorum. Sadece kafamda kendi kendine enstrümanlar çalıyor ancak sadece ben duyabiliyorum Önemli olan onları başkalarının da duyması.

Eywallah teşekkür ediyorum eklediğiniz için, cümelelerinizde haklısınız 6 yıldır kulaktan çalıyorum bende kendi çapımda
    müzik bilgisi olmadan olmuyo tabi ki ama şimdilik KPSS denen illetle başa çıkmak zorundayım bağlamamıda elimedn bırakmam
    tabi ki ama ileriki hayatımda daha güzel eşik altı elektro alıp o eşsiz tınıyla kendimi tatmin etmek istiyorum, mevcut belediyemiz
    kültür merkezinde ücretsiz kurs veriyo ama katılmak ileri ki zamanlara inşallah nasip olursa.

• quote:

Eyvallah hocam saygılar sevgiler bizden :) Nevşehir'in neresinden? Ben avanosluyum.Ne güzel ne mutlu size, bana daha nasip olmadı biraz da gecikicek gibi maddi yönden dolayı ama alacam bir tane kendimin olsun bilmesem bile tıngırdatacam böyle

Nevşehir merkez 2000 evler mahallesi lise yıllarında çok heves yaptım bağlamaya, annemde zaten çalmamı istiyordu.
    Televizyonda her bağlama çalan görünce, sende şöyle bi çalsanda dinlesek derdi bende gaza geldim, bağlama çalmadan duramam
    şimdilerde, tabi çok profesyonel çalamıyorum 2 yıl kursa gittim ama kurs bana pek bişey vermedi kendi çabamla kulağımla bişeyler
    yaptım yukarda da belirttiğim gibi KPSS illetinden kurtulur kurtulmak daha profesyonel şekilde çalmak istiyorum nasip olursa.

• Arkadaşlara katılıyorum kesinlikle ilerletmek için kurs şart ; bende düşünüyorum ancak Formasyon - Kpss gibi bir çok sorunum olucak ilerleryen günlerde imkanı vakti olan arkadaşlar kesinlikle zamanını iyi değerlendirsinler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 18 Şubat 2012; 23:32:56 >
  • quote:

Güzel faydalı bilgiler. Teşekkürler NapoleonBonaparte.

Çetin Akdeniz - Haydar Haydar

Alevilerin bağlama kültürüne yaptığı katkı çok büyük.

Video yu paylaşalı cok olmuş ama Haydar Haydar Ali ekber çiçek den dinlenir :) 3 yıl ugrasarak yarattığı eser bu.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.