Şimdi Ara

#DH Bağlama Severleri ve İcracıları Klübü# (61 Kişi Olduk!) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
687
Cevap
14
Favori
48.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hellish31

arkadaşlar merhaba,
    yaklaşık 10 yıldır uzun sap bağlama çalıyorum. Malum emektar eskidi. Kendime yeni bir bağlama almak istiyorum ama karar veremedim. Hangi tip ağaçtan yapılan bağlama daha iyidir? bu konuda bilgi sahibi olan yardım ederse çok sevinirim.

Hocam 10 yıldır çalıyosan az çok bu bilgileri bir yerlerden edinmiş olman gerekir.
    Evden çıkmadan çaldım dersen ne ala.
    Tavsiyeye gelince, bu biraz pc donanımı gibi, kişiden kişiye değişen bişey.
    Mesela ses aralığın nedir, daha çok çaldığın yöre nedir, fiziksel ölçülerin nasıl, bütçen ne kadar, ikametiniz nerede, bunlar önemli.
    Bu tarz bilgiler verirsen daha spesifik, daha doğru tavsiyelerde bulunurum.
  • 12 yaşında başlayan biri olarak sazın hangi ağaçtan yapılması yada hangi perde aralığı olduğuna bakmadan çalmaya başlamam gayet doğal. Ayrıca bu işi hi pc donanım gibi düşünmedim. Sadece hobi amaçlı saz çalan biriyim. Sadece merak ettiğim ağaç yapısının saza olan etkisiydi. Arkadaşlar cevapladı. bana yönelttiğin sorulara gelince inan bana çaldığım türkülerin yöresini not alıp saklamıyorum.... Sana profesyonel saz hayatında başarılar. Ben sadece kendini ve tanıdıklarına çalan basit bir insanım..
  • Arkadaş sadece yardımcı olmaya çalışmış, hemen gurur yapmışın hocam
  • Arkadaşlar yaklaşık iki yıldır bağlama alıp öğrenmek istiyorum. Artık başlayayım diyorum bu işe istanbul için hangi bağlamacıdan bağlama almamı tavsiye edersiniz. Fiyat ne kadar verirsem makul olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: rewolwer_

Arkadaşlar yaklaşık iki yıldır bağlama alıp öğrenmek istiyorum. Artık başlayayım diyorum bu işe istanbul için hangi bağlamacıdan bağlama almamı tavsiye edersiniz. Fiyat ne kadar verirsem makul olur

Giriş seviyesi bağlamalar 150'den başlar. Kesin fiyat aralığı söylemiyorum. Kursa gidecekseniz gittiğiniz kurs bu konuda size yardımcı olur.

Ne kadar iyisini alabilirseniz o kadar iyi. 150 lira altı bağlamalara pek bakmayın. Ucuz etin yahnisi yavan olur.

Kanınızda kesinlikle bilen veya çalan birisini götürün. Dış görünüşüne aldanıp almayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4y

quote:

Arkadaşlar yaklaşık iki yıldır bağlama alıp öğrenmek istiyorum. Artık başlayayım diyorum bu işe istanbul için hangi bağlamacıdan bağlama almamı tavsiye edersiniz. Fiyat ne kadar verirsem makul olur

Giriş seviyesi bağlamalar 150'den başlar. Kesin fiyat aralığı söylemiyorum. Kursa gidecekseniz gittiğiniz kurs bu konuda size yardımcı olur.

Ne kadar iyisini alabilirseniz o kadar iyi. 150 lira altı bağlamalara pek bakmayın. Ucuz etin yahnisi yavan olur.

Kanınızda kesinlikle bilen veya çalan birisini götürün. Dış görünüşüne aldanıp almayın.

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Istanbul için tavsiye edebileceğin saz evi varmı acaba

• quote:

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Istanbul için tavsiye edebileceğin saz evi varmı acaba

İstanbul'da bilmiyorum hatta bulunduğum yerde bile bilmiyorum
  • quote:

quote:

İstanbul'da bilmiyorum hatta bulunduğum yerde bile bilmiyorum

Sağolasın
  • Beyler bilen varsa bu urfa divan ayağı çok güzel bir melodi.Kendim çıkarmaya çalıştım birazını çalabildim anca , süslemelerle , ege tarzı vuruşlarla zor bi parça.Ne kadar çalışmayla bu parçayı adam akıllı çalabilirim acaba.3 yıldır saz çalıyorum kısa sap , uzun sap çalmışlığım da var.

• Tamamen size bağlı birşey. Ben bunu 1 yıl uğraşsam yinede düzgün çalamam Ufak bi sağ-sol el kordinasyon bozukluğu var. Önce onu halletmem lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypérion

Beyler bilen varsa bu urfa divan ayağı çok güzel bir melodi.Kendim çıkarmaya çalıştım birazını çalabildim anca , süslemelerle , ege tarzı vuruşlarla zor bi parça.Ne kadar çalışmayla bu parçayı adam akıllı çalabilirim acaba.3 yıldır saz çalıyorum kısa sap , uzun sap çalmışlığım da var.

Tiz do ile başlayan ara bölümü hariç genelde kolay parçadır. O bölümde sürüklemeler var, 5 yıl önce bir koro konserinde solo parça olarak çalmıştım.
    Bir de kısa sapta çalınması daha zor, uzun sapta la açık çalarsan daha kolay olur.
    Kısa çalıyosan şu kayda bak bir de:
    http://www.youtube.com/watch?v=VnMR1Y1Xkx0

m4y: O parçayı Çetin Akdeniz'den çalışmak bayağı zor olur. Üzerinde bikaç kanal kayıt var.

• Arkadaşlar iki gün önce yılmazlar saz evinden (unkapanı şubesi) çok az kullanılmış , teknesi patuk diye bir ağaçtan yapılma parlak polyester cilalı iki tane işlemeli kafesli, pelesenk burgulu dışı çok güzel ve tok ses veren 41 cm tekne boyu olan profesyonel bir bağlamaya 400 tl verdim akort cihazını da hediye olarak aldım sizce nasıl verdiğim ücret
  • Patuk ağacı çok sakat. Hiç kaynaklarda okumamıştım hatta ilk defa duyuyorum.

Bağlama alırken en son bakılacak yeri dışı. Profosyonel bağlama olduğunu da hiç sanmıyorum. Bence güvendiğiniz birine bir baktırın.
  • quote:

Patuk ağacı çok sakat. Hiç kaynaklarda okumamıştım hatta ilk defa duyuyorum.

Bağlama alırken en son bakılacak yeri dışı. Profosyonel bağlama olduğunu da hiç sanmıyorum. Bence güvendiğiniz birine bir baktırın.

İthal bir tür belki ağacın ismi olmayabilir patuk diye geçiyor işçiliği çok iyi sazın etiket fiyatı normalde 650 tl dut yaprak bağlama bile dükkanda 550
    liraydı kıyas yapılması açısından söyledim. Internette pek ismi yok belkide başka ismi vardır.
    Bende internetten Araştırdım yılmazlar saz evini o sekilde bulmuştum. Bi tane müzik öğretmeni vardı bağlama almaya gelmişti dükkana ona sordum bağlamayı alıp çaldı ve kaliteli olduğunu söyledi bende ona güvenerek aldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

İthal bir tür belki ağacın ismi olmayabilir patuk diye geçiyor işçiliği çok iyi sazın etiket fiyatı normalde 650 tl dut yaprak bağlama bile dükkanda 550
    liraydı kıyas yapılması açısından söyledim. Internette pek ismi yok belkide başka ismi vardır.
    Bende internetten Araştırdım yılmazlar saz evini o sekilde bulmuştum. Bi tane müzik öğretmeni vardı bağlama almaya gelmişti dükkana ona sordum bağlamayı alıp çaldı ve kaliteli olduğunu söyledi bende ona güvenerek aldım

Hayırlı olsun, paduk ağacı yapısı gereği serttir, bendeki kısa sap gül ağacına benzer, daha çok tiz sesler alırsın fakat kapakta kullanılan ağaca ve yapısına göre sesi yumuşatılabilir. Nemden daha az etkilenir ama daha geç kurur.
    Daha önce de belirttiğim gibi aldığınız bağlamanın fiyatına burdan yorum yapmak çok mantıklı olmaz. Elimize alıp çalmayınca bişey demek mümkün değil.
    Kaldı ki elimize alıp çalınca misal ben beğenmeyebilirim ama sen beğeniyosan sorun yoktur, bağlamanı sevdikten sonra onun değeri yoktur.

Yeni başlayan ya da bağlama alacak arkadaşlar tekne ağacını o kadar önemsemesinler. Fotoğraf makinesi alırken sadece piksele bakmak gibi bişey bu.
    Bağlamada birinci etken işçiliktir o yüzden iyi bir bağlamadan ancak iyi çalan birisi anlar.
    Bağlama alırken yanınızda mutlaka iyi çalan birisini götürün. Satıcıların ağaç dayatmalarına kanmayın.

• @albati'ye katılıyorum.

Bağlamalar fabrikasyon mallar olmadığından fiyatları çok değişken. Belli bir pazarıda yok. Misal vereyim. Mezun olduğum cemiyette bir bağlama vardı ben öyle işçilik görmedim. Klavyesi acayip rahattı tellere tabiri caizse dokunsanız ses çıkıyordu. Hafif yumuşak telle on numara şelpe bağlaması çıkardı. Orada hocama sorduğumda kursun yeni başlayanlara getirdiği 100 küsür liralık bağlamalarda olduğunu söyledimişti. Tek fark o bağlama özel seçilmişti

Dükkanda test etsem cebimde param olsa bana rahat 300-400 liraya kakarlardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 5 Aralık 2011; 23:05:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

quote:

Hayırlı olsun, paduk ağacı yapısı gereği serttir, bendeki kısa sap gül ağacına benzer, daha çok tiz sesler alırsın fakat kapakta kullanılan ağaca ve yapısına göre sesi yumuşatılabilir. Nemden daha az etkilenir ama daha geç kurur.
    Daha önce de belirttiğim gibi aldığınız bağlamanın fiyatına burdan yorum yapmak çok mantıklı olmaz. Elimize alıp çalmayınca bişey demek mümkün değil.
    Kaldı ki elimize alıp çalınca misal ben beğenmeyebilirim ama sen beğeniyosan sorun yoktur, bağlamanı sevdikten sonra onun değeri yoktur.

Yeni başlayan ya da bağlama alacak arkadaşlar tekne ağacını o kadar önemsemesinler. Fotoğraf makinesi alırken sadece piksele bakmak gibi bişey bu.
    Bağlamada birinci etken işçiliktir o yüzden iyi bir bağlamadan ancak iyi çalan birisi anlar.
    Bağlama alırken yanınızda mutlaka iyi çalan birisini götürün. Satıcıların ağaç dayatmalarına kanmayın.

teşekkürler verdiğin bilgiler için

• Herkese merhaba, sonunda bir kısa sap edindim, iki arkadaş iyi bir kurs ya da kısa sap dersi verecek birini arıyoruz. Nota eğitimi de oluyor en başta sanırım. Ankarada önerebileceğiniz bir yer yada kişi var mı? Musa Eroğlu Müzik Evi'ni düşünüyoruz. Bilginiz var mı? Şimdiden teşekkürler.
  • beni de eklermisiniz kısa sap
    saygılarımla...
  • benide yazın (kısa sap)
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.