Şimdi Ara

#DH Bağlama Severleri ve İcracıları Klübü# (61 Kişi Olduk!) (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
687
Cevap
14
Favori
48.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benide ekleyin.uzun sap bağlama.yeni başladım.
  • Selanik Türküsü. Diğer adıyla Bülbülüm Altın Kafeste. Yöresi Rumeli.

@gurkan_66 ekledim
  • Çok severim bu türküyü
  • Çok sevdiğim bir türküdür. Yozgat türküsü hem de Cengiz ÖZKAN

• Yeşil Ayna'da çok güzelmiş.

Bazen halk müziği armoni ve ek enstürüman bakımından neden zayıf diye. Şimdi bu parçayı dinlerken düşündüm. Acaba ek enstürüman (ritm saz, yaylı grubu vs) ve armoniyle birlikte daha karışık bir müzik kullanılsaydı diye fakat şimdi anladım ki çok önemli birşeyi atlamışım. Her parçanın ruhu olduğu gerçeğini. Halk müziği en iyisi gösterişten uzak kalsın
  • Sonunda baglamami aldim , ben de varim aranizda arkadaslar ;)
  • Çok güzel bir Karacaoğlan türküsü, ilk duyuran Grup Kızılırmak oldu ama derleme Musa Baba'dan.

• quote:

Orijinalden alıntı: cperinaz

Sonunda baglamami aldim , ben de varim aranizda arkadaslar ;)

Ekledim. Sanırım kısa sap.

Unutmamanız gereken çok önemli birşey söyleyeyim:

Sakın beceremiyorum deyip bırakmayın. Bu işler gerçekten çok emek istiyor. Hafif müzik kulağınız varsa ve enstürümanınızı seviyorsanız kesinlikle sıkılmassınız. İlk 1-2 sene dosdoğru birşey çıkmayabilir. Herşey zamanla yerine oturacaktır ve oturduğunda herşeyi zincirleme reaksiyon gibi anlayacaksınız. "Aaa bu böyle miydi. Şimdi anladım!" nidalarını içinizden çok çok geçirebilirsiniz. Gece yatarken bir anda çalamadığınız bir parçayı anlayabilirsiniz ve suratınızda pis bir tebessümle aile üyelerini sabaha kadar uyutmayabilirisiniz. Hatta bağlamanıza bile suikast düzenlenebilir ki birkaç defa başıma geldi Belkide en önemlisi iyi bir dinleyici olun. Benim tek eksiğim bu konuda ve çok sıkıntısını çekiyorum.

Bağlamanızı taşıma harici fazla kılıfa sokmayın. Eviniz kaloriferliyse çok daha iyi olur. Hem fazla nem olmaz hemde saklamak için uygun sıcaklık sağlanmış olur. 2-3 ayda bir tel değiştirseniz yeterli ki pahalı birşey değil. Kaliteli tel takımları 10-15 liraya bulunabiliyor. Her tel değiştirmede bağlamanızı hafif nemli bir bezle silerseniz iyi olur. Özellikle klavye kısmında çok kir birikiyor. Kursa giderseniz hocanızın dediklerini aynen yapın. Özellikle perdelere hangi parmakla basılacağı konusunda. Bunu yanlış öğrenirseniz ileride düzeltmesi çok zor oluyor. Hızlı çalmaya çalışmayın. Hız bağlamada yapılacak en son şey. Olabildiğince tane tane ve temiz çalmaya çalışın. Hafiften de süsleme kullanın. Bunlar zaten zamanla oturacaktır ve farkında olmadan süsleme yapmaya balayacaksınız. Yani fazla kasmaya gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: m4y

quote:

Sakın beceremiyorum deyip bırakmayın. Bu işler gerçekten çok emek istiyor. Hafif müzik kulağınız varsa ve enstürümanınızı seviyorsanız kesinlikle sıkılmassınız. İlk 1-2 sene dosdoğru birşey çıkmayabilir. Herşey zamanla yerine oturacaktır ve oturduğunda herşeyi zincirleme reaksiyon gibi anlayacaksınız. "Aaa bu böyle miydi. Şimdi anladım!" nidalarını içinizden çok çok geçirebilirsiniz. Gece yatarken bir anda çalamadığınız bir parçayı anlayabilirsiniz ve suratınızda pis bir tebessümle aile üyelerini sabaha kadar uyutmayabilirisiniz. Hatta bağlamanıza bile suikast düzenlenebilir ki birkaç defa başıma geldi Belkide en önemlisi iyi bir dinleyici olun. Benim tek eksiğim bu konuda ve çok sıkıntısını çekiyorum.

Bağlamanızı taşıma harici fazla kılıfa sokmayın. Eviniz kaloriferliyse çok daha iyi olur. Hem fazla nem olmaz hemde saklamak için uygun sıcaklık sağlanmış olur. 2-3 ayda bir tel değiştirseniz yeterli ki pahalı birşey değil. Kaliteli tel takımları 10-15 liraya bulunabiliyor. Her tel değiştirmede bağlamanızı hafif nemli bir bezle silerseniz iyi olur. Özellikle klavye kısmında çok kir birikiyor. Kursa giderseniz hocanızın dediklerini aynen yapın. Özellikle perdelere hangi parmakla basılacağı konusunda. Bunu yanlış öğrenirseniz ileride düzeltmesi çok zor oluyor. Hızlı çalmaya çalışmayın. Hız bağlamada yapılacak en son şey. Olabildiğince tane tane ve temiz çalmaya çalışın. Hafiften de süsleme kullanın. Bunlar zaten zamanla oturacaktır ve farkında olmadan süsleme yapmaya balayacaksınız. Yani fazla kasmaya gerek yok

çok güzel bi açıklama yapmışsınız,teşekkürler.

• Bu da benden olsun, kısa sapla bozlak açış yaptım arkasından Acem Kızı'ndan bir kuble.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albati -- 7 Ağustos 2012; 2:59:19 >
  • Elinize sağlık hocam mızrabın tık tık diye tekneye vurduğu seste olmayaymış daha iyi olurmuş gibi
  • teşekkürler, kameranın oraya yakın olması sesi önplana çıkarmış. bir de benim bağlamaların çalım rahatlığı açısından eşiği düşüktür, kendim düşürürüm biraz, onun da etkisi var.
  • Benim bağlamada çalmaya çalışsam bunu cızlamalardan birşey belli olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4y

quote:

Yaptiginiz öneriler icin cok tesekkürler .

Yurtta kaliyorum ve Allah'tan tek kisilik odadayim yoksa icim giderdi aklima gelip de calamadigimda :) Dediklerinizi aynen yasiyorum . Baglama zaten duvarda asili duruyor kilifi bir tek kursa giderken kullaniyorum :) Gece yatmadan biraz calayim diyorum , bir bakiyorum 1 saat ugrasmisim bazi türkülerin nakaratlarini falan cikartiyorum kulaktan . Zaten yillardir türkü dinlerim , baglamaya da hevesim vardi .

Yeni baslayanlar icin önerdiginiz türküleri paylasirsaniz sevinirim. Hatta amatör vidyolar cok daha güzel olur . Youtube dan dinleyip calmaya calisinca insanin ister istemez morali bozuluyor :) Ustalar öyle bir süslüyor ki türküyü bizim caldigimiz ne kadar dogru olsa da birseye benzemiyor onun yaninda :)

Iyi forumlar .

• quote:

http://www.solfej24.com/instrument/home.seam

Bu sitede seviye seviye eğitimleri bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Bu da benden olsun, kısa sapla bozlak açış yaptım arkasından Acem Kızı'ndan bir kuble.

Hocam sanirim hemseriyiz :) nerelisin ?
  • 3 yıldır çalıyorum beni de ekle lütfen
  • arkadaşlar merhaba,
    yaklaşık 10 yıldır uzun sap bağlama çalıyorum. Malum emektar eskidi. Kendime yeni bir bağlama almak istiyorum ama karar veremedim. Hangi tip ağaçtan yapılan bağlama daha iyidir? bu konuda bilgi sahibi olan yardım ederse çok sevinirim.
  • En iyileri genellikle oyma dut olanlar. Onla eşdeğerde pahalılar. Ustasının çok iyi olması lazım

Ağaç yapısı kişiden kişiye değişir. Kimi dut sesi sever, kimi maun. Dut ağaç genel olarak, tok ve gür bir ses verir.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.