Şimdi Ara

#DH Bağlama Severleri ve İcracıları Klübü# (61 Kişi Olduk!) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
687
Cevap
14
Favori
48.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saz kurudukça sesinin güzelleşeceği doğrudur. Bu bütün enstürümanlar için geçerlidir.

Bağlamayı alırken kesinlikle yanınızda bilen, çalan birisini götürün. İnce eleyip sık dokuyun. Bağlamada bir yapılan diğerini tutmayabiliyor. Sonuçta fabrikasyon birşey değil.
  • Beni de ekle üstad.
  • benide eklerseniz sevinirim..
  • Bir sorum olacaktı.Cem evlerindeki kursların fiyatları hakkında bilginiz var mı?

Benide eklerseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urfa_Lee

Bir sorum olacaktı.Cem evlerindeki kursların fiyatları hakkında bilginiz var mı?

Malesef bilgim yok.
  • arkadaşlar sap atması denen olay başıma geldi ve sesler cızırtılı ve bozuk çıkmaya başladı.
    suç bende asmadım,vitrinin üstüne yan yatırdım oda eğmiş klavyeyi
    sazı aldığım yer 75 tl ye sapı değiştirelim güzel saz diyor ama sazın bana maliyeti 275 tl (uzun sap kiraz saz,ankara sazı deniyormuş)
    ya da başka bi saz beğenip bunu vereceğim,sizce ne yapmalıyım?
    yeni saz mı alayım bunu verip,yoksa 75 e yaptırıp devammı edeyim?
    ben yenileme taraftarıyım,nasıl bişey alayım,fikir ve önerileriniz bekliyorum,şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4y

quote:

Bir sorum olacaktı.Cem evlerindeki kursların fiyatları hakkında bilginiz var mı?

Malesef bilgim yok.

Teşekkürler cevap için.Cem evinde bağlama dersi gören biri beni ücret hakkında bilgilendirirse sevinirim
  • Baglama sololarini tutarim baya.bi kac guzel ornek koyacagim
  • quote:

ben aylık 50 tl ye gidiyuorum ama belki yerine göre değişklik göstere bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kral1840

arkadaşlar sap atması denen olay başıma geldi ve sesler cızırtılı ve bozuk çıkmaya başladı.
    sazı aldığım yer 75 tl ye sapı değiştirelim güzel saz diyor ama sazın bana maliyeti 275 tl (uzun sap kiraz saz,ankara sazı deniyormuş)
    ben yenileme taraftarıyım,nasıl bişey alayım,fikir ve önerileriniz bekliyorum,şimdiden teşekkürler.

Bağlamada sap sorunları genellikle mengeneyle çözülebilir. Ayrıca bağlamanın asılması pek tavsiye edilmez. Onun yerine enstürüman sehpaları kullanılması daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 14 Eylül 2011; 18:11:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: umtont

quote:

Cem evi değil mi?Birde haftada kaç saat ders görüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4y

quote:

Orijinalden alıntı: kral1840

arkadaşlar sap atması denen olay başıma geldi ve sesler cızırtılı ve bozuk çıkmaya başladı.

Bağlamada sap sorunları genellikle mengeneyle çözülebilir. Ayrıca bağlamanın asılması pek tavsiye edilmez. Onun yerine enstürüman sehpaları kullanılması daha iyidir.

cevabın için teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

evet cem evi ankara'da gidiyorum ben. Haftada 1 gün 2 saat.( ama eğerki yetenek ve ilginizde varsa bizim hocamız her türlü desteği ve yardımı veriyor özel ders olsun gruptan ayrı çalışma olsun.. tabiki maddi bir karşılık beklemeden)

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet cem evi ankara'da gidiyorum ben. Haftada 1 gün 2 saat.( ama eğerki yetenek ve ilginizde varsa bizim hocamız her türlü desteği ve yardımı veriyor özel ders olsun gruptan ayrı çalışma olsun.. tabiki maddi bir karşılık beklemeden)

Çok teşekkürler cevap için bende en kısa zamanda başlamayı düşünüyorum.

• Herkese merhaba, 2003'te buraya ilk üye olduğumda çok uğraşmıştım bu tarz bi başlık devam ettireyim diye ama o güruhu yakalayamamıştım.
    DH'nin en sevmediğim yanlarından biridir bu, türkülere olan ilgisizlik, belki de şimdi ki gençlerimizin genel sorunudur.
    Bu arada ben de uzun yıllardır bağlama çalıyorum, yaşımız otuzu geçti tabi, gerek piyasada kazanç amaçlı gerekse amatör korolarda eşlik olarak ve ders verme amaçlı çalışmalarım oldu.
    Bağlama çalım tekniği olsun, yapım tekniği olsun, tel takmak, akort etmek, repertuar vs. her türlü sorunlarınıza yardımcı olmaya çalışırım.
    Kimliğimi ifşa etmeme amacında olduğum için isteyene özelden videolarımı atabilirim.
    Bunun yanında kaval, ney, ritim sazları ve az buçuk yan flüt tecrübem de var, dilim döndüğünce de onlara değinebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Herkese merhaba, 2003'te buraya ilk üye olduğumda çok uğraşmıştım bu tarz bi başlık devam ettireyim diye ama o güruhu yakalayamamıştım.
    DH'nin en sevmediğim yanlarından biridir bu, türkülere olan ilgisizlik, belki de şimdi ki gençlerimizin genel sorunudur.
    Bu arada ben de uzun yıllardır bağlama çalıyorum, yaşımız otuzu geçti tabi, gerek piyasada kazanç amaçlı gerekse amatör korolarda eşlik olarak ve ders verme amaçlı çalışmalarım oldu.
    Bağlama çalım tekniği olsun, yapım tekniği olsun, tel takmak, akort etmek, repertuar vs. her türlü sorunlarınıza yardımcı olmaya çalışırım.
    Kimliğimi ifşa etmeme amacında olduğum için isteyene özelden videolarımı atabilirim.
    Bunun yanında kaval, ney, ritim sazları ve az buçuk yan flüt tecrübem de var, dilim döndüğünce de onlara değinebilirim.

merhaba hoşgeldiniz.
    türkülerin yeri ayrıdır memleketimizde ama herkesinde bizim gözümüzle bakmasını bekleyemiyorum açıkcası.
    gelir gelmez hemen yardımınız isteyeyim
    bağlama çalım tekniği ve egzersizlerde bana yol göstermenizi ve yardımcı olmanızı isteyebilirmiyim.
    uzun sap bağlamam var ve 8 aydır fırsat buldukça uğraşıyordum,son 1 aydır hergün haşır neşirim artık.
    sizin gibi üstadlarında yardımlarıyla epey bi yol katetmek istiyorum.
    saygılar.

• quote:

Herkese merhaba, 2003'te buraya ilk üye olduğumda çok uğraşmıştım bu tarz bi başlık devam ettireyim diye ama o güruhu yakalayamamıştım.

Merhaba. Hoş geldiniz. Sizin gibi birinin konuda olması çok iyi oldu

• Teşekkür ederim.
    Çalım tekniği ile ilgili bilmek istedikleriniz nedir?
    Yöre tavırları mı? Düzenli egzersizler mi?
    Aslında egzersizlerle ilgili nette oldukça geniş arşivler var, önce onları izleyerek, dinleyerek bi kulak altyapısı oluşturmak gerek.

(sizin için demiyorum) Bağlama dersi verdiğim öğrencilerde hep aynı istek oluyordu, mesela Kurtlar Vadisinde bi türkü duyup ertesi gün hemen onu geçelim diyolardı, bunu diyen henüz bağlama tutuş şekli ve pozisyonlarını yeni öğrenmeye çalışan biriydi.
    Tüm enstrumanlarda olduğu gibi bağlama çalımında da sabır en önemli şeydir. Sonra yetenek, istek ve ortam gelir.
    Çok kişi başlar bir hevesle önce bağlama alınır sonra bi kursa yazılınır ama umduğunuzu 1-2 ay içinde bulamayınca bağlama tozlanmak üzere duvardaki yerini alır.

• quote:

Teşekkür ederim.
    Çalım tekniği ile ilgili bilmek istedikleriniz nedir?
    Yöre tavırları mı? Düzenli egzersizler mi?
    Aslında egzersizlerle ilgili nette oldukça geniş arşivler var, önce onları izleyerek, dinleyerek bi kulak altyapısı oluşturmak gerek.

(sizin için demiyorum) Bağlama dersi verdiğim öğrencilerde hep aynı istek oluyordu, mesela Kurtlar Vadisinde bi türkü duyup ertesi gün hemen onu geçelim diyolardı, bunu diyen henüz bağlama tutuş şekli ve pozisyonlarını yeni öğrenmeye çalışan biriydi.
    Tüm enstrumanlarda olduğu gibi bağlama çalımında da sabır en önemli şeydir. Sonra yetenek, istek ve ortam gelir.
    Çok kişi başlar bir hevesle önce bağlama alınır sonra bi kursa yazılınır ama umduğunuzu 1-2 ay içinde bulamayınca bağlama tozlanmak üzere duvardaki yerini alır.

epey bi video ve yazı var nette,sabırda gerektiriyor ama ben sizin özel olarak tavsiye de bulunmak istediğiniz egzersiz yöntemi varmı onu öğrensem yeter bana.
    teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çok teşekkürler cevap için bende en kısa zamanda başlamayı düşünüyorum.

hocam başlayınca ilk 1-2 ay sıkılırsın ama sonra birşeyler çıkarmaya başladıkça elinden düşmüyecek. vede başlarsan kesinlikle yapamıyorum diye bırakma sadece daha fazla çalış benim tavsiyem bunlar. başarılar

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.