Şimdi Ara

## DH - Bilgisayar Mühendisleri Odası ## (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.173
Cevap
49
Favori
101.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzmir Üniversitesi Burslu kazandım bu sene hazırlığım.Beni de ekleyin:).

Bu oda için MSN'de şu çoklu katılımla çalışan hesaplardan yapsanız bir tane,daha iyi olmaz mı?Her ihtiyaç anında ulaşılabilir DH-Bilgisayar mühendisliği odasındaki arkadaşlarımıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaanSK -- 18 Şubat 2010; 22:47:37 >
  • Merhaba arkadaşlar. Bir sorum olacak. Aslında ben 1 tane driver program yazdım fonksiyon için C dilinde. Ama tam emin değilim doğru çalıştığından.

Program şu:
    /* What's this program? -> This program is used to find the 
    largest of the first n values in array list. Pre: First n
    elements of array list are defined and n > 0 */

#include <stdio.h>

/* Function definition */
    int getMax(const int list[], int n)
    {
    int i, curLarge; // largest value so far

/* Initial array element is largest so far. */
    curLarge = list[0];

/* Compare each remaining list element to the largest so far; save the larger */
    for (i = 1; i < n; ++i)
    if (list[i] > curLarge)
    curLarge = list[i];

return(curLarge);
    }

/* Driver program for n = 5 */
    int main(void)
    {
    int n, lst[4];
    n = 5;

getMax(&lst[0], n);

printf( "The largest element is: %d\n\n", getMax(&lst[0], n) );

return (0);
    }

Kodlar koşturulduğunda sonuç 5 çıkıyor. Doğru mudur bu driver program?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saxahan -- 21 Şubat 2010; 3:46:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KaanSK
    Bu oda için MSN'de şu çoklu katılımla çalışan hesaplardan yapsanız bir tane,daha iyi olmaz mı?Her ihtiyaç anında ulaşılabilir DH-Bilgisayar mühendisliği odasındaki arkadaşlarımıza.

Güzel fikir bence. Bir sorunla karşılaşıldığında anında soru sorup cevap alabilme olanağı olmuş olur, herkes için de faydalı olur. Hem de grupta çözülen sorunlar ve dönen muhabbetler sayesinde herkes bir şeyler öğrenmiş olur.

Ben yaptım bir tane, tutacak mı bakalım : group1107860@groupsim.com

Kullanmayı bilmeyenler için:
    Yukarıdaki adresi msn'imize ekliyoruz. Listemizde "DH - Bilgisayar Mühendisleri Odası" isminde bir kişi beliriyor. Bu adres ile konuşma penceresi açıp titreşim gönderdiğimizde, bize panel davetiyesi yolluyor (titreşim diğer üyelere gitmiyor). Bunu kabul ettiğimizde pencerenin sağında panel açılıyor, buradan gruptaki kişileri görebiliyoruz ve ayarlarımızı yapabiliyoruz. Gruptaki profillerimizde msn adresimiz paylaşılmıyor. Gruba ilk girdiğimizde nickimiz msn adresimiz olarak gözüküyorsa da panelden değiştirebiliyoruz. Gruba atılan her mesaj anında online olan herkese gidiyor. Gruba atılan mesajları almak istemediğimiz zaman grubu blokluyoruz, bu durumda grupta offline gözüküyoruz. Gruba yazılan mesajları görmek veya konuşmak istediğimizde tekrar bloğu açıyoruz.

@turksauron
    Gruba sıcak bakılıyorsa, grup adresini ilk mesaja eklersen güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrEaK35 -- 21 Şubat 2010; 12:41:50 >

• Grubu ekledim.
  • arkadaşlar tıp fakültesi 1. sınıftayım fakat dersler hiç ilgimi çekmiyor.Seneye sınava girip bilgisayar mühendisliği yazmayı düşünüyorum.tavsiyelerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var sizce değermi? Bilgisayar mühendisliğinde okuyanlar olarak bölüm hakkında gördüğünüz artılar eksiler neler? şimdiden teşekkürler...
  • arkadaşlar kpds- kpss girmeyi düşünen var mı?
    Varsa nasıl çalışıyorsunuz, nerelere çalışıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyperneon

arkadaşlar tıp fakültesi 1. sınıftayım fakat dersler hiç ilgimi çekmiyor.Seneye sınava girip bilgisayar mühendisliği yazmayı düşünüyorum.tavsiyelerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var sizce değermi? Bilgisayar mühendisliğinde okuyanlar olarak bölüm hakkında gördüğünüz artılar eksiler neler? şimdiden teşekkürler...

abi kusra bakma ama ben sana katılmıyorum art talep grafiğinde her zaman doktorlara ihtiyaç vardır işsiz kalman milyonda bir bile değil.
    tabi sende haklısın herkes ilgi duyduğu şeye yoğunluk vermeli ama snn yerinde olmak isteyen milyonlarca kişi var ayrıca snn girdiğin sınavda tıp isteyipte giremeyenlerden birinin yerindesin şuan. kendin bilirsin ama
  • Yukarda ki soruma cevap gelmedi ama onu önemsemeyin artık :) 1 tane hata alıyorum compile ederken.
    error C2095: 'printf' : actual parameter has type 'void' : parameter 2
    #include <stdio.h> 

#define A_SIZE 10

/* Function definition */
    void addArrays(const double ar1[], /* input - */
    const double ar2[], /* arrays being added */
    double arsum[], /* output - sum of corresponding
    elements of ar1 and ar2 */
    int n) /* input - number of element
    pairs summed */
    {
    int i;

/* Adds corresponding elements of ar1 and ar2 */
    for(i = 0; i < n; ++i)
    arsum[i] = ar1[i] + ar2[i];
    }

/* Driver program for n = 5 */
    int main(void)
    {
    const double arr1[A_SIZE], arr2[A_SIZE];
    double arrsum[A_SIZE];
    int j;

j = 5;
    /* Call the function */
    addArrays(&arr1[0], &arr2[0], &arrsum[0], A_SIZE);

printf("%f\n\n", addArrays(&arr1[0], &arr2[0], &arrsum[0], A_SIZE) );

return (0);
    }

Actual parameter da hata yapıyorum. Nasıl çalışır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saxahan -- 24 Şubat 2010; 20:42:11 >

• ben cout kullanıyorum printf bilmiyorum ama neyi yazdırmasını bekliyosun ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

ben cout kullanıyorum printf bilmiyorum ama neyi yazdırmasını bekliyosun ki?

Sadece fonksiyonu test etmek amaç. Driver program da ekrana yazıdırıcam. Herhangi bir değerle yazdırabilirim. Ama parametre hatası alıyorum.
  • dediğim gibi printf kullanmadım bilmiyorum ama senin addArrays fonksiyonun programa birşey döndürmüyo bu yüzden hata veriyo olabilir.

not: ayrıca c bilmiyorum c++ biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

dediğim gibi printf kullanmadım bilmiyorum ama senin addArrays fonksiyonun programa birşey döndürmüyo bu yüzden hata veriyo olabilir.

not: ayrıca c bilmiyorum c++ biliyorum.

Problemi çözdüm. For döngüsü ile çalıştırılması gerekiyormuş ;)
  • Gerçekten kusura bakmayın ama arkadaşlar acil bir yardım isteme söz konusu :(
    http://forum.donanimhaber.com/m_38055384/tm.htm
  • Kadir Has Üni 2. Sınıf. Ekleyin
  • Beyler sizce networkte iş imkanları nasıl? ben ya network ya da oracle üstüne çalışmayı düşünüyorum. KAriyer olarak karşılaştırma yapabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Being McCandless

Mezun olduktan sonra yada çalışıyosanız ne kadar kazanacaksınız/kazanıyorsun.
  • Görmeyenler olmuş olabilir diye yazıyorum, diğer bilgisayar mühendisliği okuyanlarla msnde konuşmak için grup adresimiz group1107860@groupsim.com. Şu an katılım pek yok. Grup ile ilgili açıklamayı önceki mesajımda yaptım.
  • İTÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :DHoroHoro:D -- 3 Mart 2010; 20:54:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tun4

Hiç bir bölüm saçma değildir.EE cilerin puanı yüksek olduğu için elektronik ve elektrikçiler tarafından yapılan bir karalama çalışmasıdır bu.

Odtü-Bilkent-Boğaziçi-Koç-Sabancı hiç mi bilmiyor bu işi

Sevdiğin bölümü seç dostum.Benim puanım odtü ee yi tutmasına rağmen ben bilgisayar müh. seçtim..Başkalarının etkisinde kalarak sonradan pişman olcağın bişi yapma.

Arkadaşlar merhaba,
    Odanızı ve siz bilgisayar mühendislerini tebrik ederim. Hayırlı olsun.
    Ülkemizin nice daha çok kendini geliştirmiş insanlara ihtiyacı var. Bu kişilerin sizlerden olmasını diliyorum.

Ben Elektrik-Elektronik mezunuyum. Yazılım sektöründe çalışıyorum.

Öncelikle belirtmek isterim ki, bir bölümün puanının yüksek olması rağbetle izah edilir. Bizim bölümün puanı yüksek evet ancak bilgisayarın da neredeyse aynı. Bilgisayar bölümünü karalama çalışması olsa, bu puan buralarda olmazdı. Bu karalama çalışması değil. Bu insanımızın bir iki gördüğü duruma göre olaya yorum getirmesi. Siz de şahit olmuşsunuzdur, bir tanıdığınız veya denk geldiğiniz birinin, bilgisayar eğitimini almadığı halde (genelde küçüklüklerinden beri bilgisayarla haşir neşir olmalarından) bilgisayar konusunda yetkin bilgi sahibi olduklarını. Büyükler bunu görünce, o zaman bilgisayar mühendisliğini boşa okumasın çocuklar, kendileri öğrenir diyor, sizleri yönlendirmeye çalışıyorlar. Şunu iyi bilin kardeşlerim; üniversite size birşeyleri öğretmekten ziyade, araştırıp kendiniz öğrenmenizi sağlamaya çalışacaktır. Üniversite sadece yol gösterir ve sizi sıkıştırır. Böyle bir baskının olması da sizin en kısa zamanda ilgili alanda kendinize bilgi katmanızı sağlayacaktır. Bilgisayar mühendisi mezunu kişiler bu sebeple mezun olduklarında piyasaya hazır bir eleman olarak giriyorlar. Eğer kendinizden eminseniz, bilgisayar alanında çalışmak istiyorsanız. Bu sizin bölümünüz olacak.
    Ama evet Elektrik-Elektronik(keşke daha başka dallara ayrılsa her üniversitede, elektrik ayrı, elektronik ayrı olsa mesela) bölümü mezunuysanız da bilgisayar alanında çalışabilirsiniz. Hardware'siz yazılım olmayacağına göre, elinizi bir kere olsun hardware'e de sürecekseniz elektrik-elektronik alt yapısının olması büyük fayda sağlar. Bir şekilde kendinizi yetiştirip bilgisayar alanında da çalışıyorsunuz. Ancak Bilgisayar mühendisliği bunun en hızlı ve tercih edilen yolu. Ve elektrik-elekronikte çok iş kapısı var, sebebi bir çok dalda bilgi sahibi olma, ama tabi ki dez avantajı var. İleri seviyelere eğitim sırasında gidemiyorsunuz, zihin yayılıyor çeşitli alanlara çünkü.

Son söz: Her mesleğin artıları eksileri var. Gün sevdiğiniz işi yapma günüdür. Ancak o alanda başarılı olursunuz. Sizlere naçizane tavsiyem budur

• ben gıbrısta okuyom mezun olunca iş bulma şansım nedir
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.