Kesinlikle bekleme bence, İÜ gayet iyi bir üniversite. YTÜ için de şansını dene tabii, Bahçeşehir ve Yeditepe gibi vakıf üniversitelerine de göz atabilirsin.
merhabalr,bu sene bende össye girdim ve aşırı derecede bilgisayar müh. istiyorum,ve sizin gibi işin ehli kişilerin görüşlerini almam lazım bazı konularda; öncelikle işin aslında puanım pek iyi gelmedi,140binlerdeyim,fakat vakıf üniversitelerinde okuma imkanım olduğu için ciddi bir şekilde şunu öğrenmek istiyorum;
lise hayatım boyunca hiç bir zaman taktir alamadım,yani disiplinli bir ders calışma alışkanlığım yoktu,ne iyiydim ne kötü,yani asıl sormak istediğim şu;
benim gibi biri vakıf üniversitesinde başarılı olabilirim mi bilgisayar mühendisliğinde,devlette istemediğim bir bölüm okumaktansa boşta kalırım daha iyi benim için.. fakat yanlış anlaşılmasın ben yatarak üniversite falan bitirebilirmiyim demiyorum,sadece elimden geleni yapsam başarılı olabilir miyim,özellikle benim baş belam olan fizikte sorun yaşarmıyım(140 binlere gerilememin tek sebebi 30 da 14 fizik yapmamdır)..
lütfen bu bölümde okuyanlar bi şekilde yardımcı olun,geleceğim buna bağlı çünkü..
Sorularım var,pm yoluyla cevaplandırabilecek arkadaş var mı acaba bu bölümü okuyan?
quote:
Orijinalden alıntı: 3S3R
Sorularım var,pm yoluyla cevaplandırabilecek arkadaş var mı acaba bu bölümü okuyan?
dostum pm yoluyla cevaplama olmasın diye kurulmuş bu oda zaten, bilgi vermek için. ama kendi özelinde sorularsa veya paylaşmak istemiyosan sen bilirsin tabi.
Daha seri olması açısından o şekilde talep ettim,buradan da sorabilirim,benim için bir sakıncası yok.
Yardımcı olabilir misin peki,konuda mesajın var mı diye de bakmadım ama..
quote:
Orijinalden alıntı: idinc
merhabalr,bu sene bende össye girdim ve aşırı derecede bilgisayar müh. istiyorum,ve sizin gibi işin ehli kişilerin görüşlerini almam lazım bazı konularda; öncelikle işin aslında puanım pek iyi gelmedi,140binlerdeyim,fakat vakıf üniversitelerinde okuma imkanım olduğu için ciddi bir şekilde şunu öğrenmek istiyorum;
lise hayatım boyunca hiç bir zaman taktir alamadım,yani disiplinli bir ders calışma alışkanlığım yoktu,ne iyiydim ne kötü,yani asıl sormak istediğim şu;
benim gibi biri vakıf üniversitesinde başarılı olabilirim mi bilgisayar mühendisliğinde,devlette istemediğim bir bölüm okumaktansa boşta kalırım daha iyi benim için.. fakat yanlış anlaşılmasın ben yatarak üniversite falan bitirebilirmiyim demiyorum,sadece elimden geleni yapsam başarılı olabilir miyim,özellikle benim baş belam olan fizikte sorun yaşarmıyım(140 binlere gerilememin tek sebebi 30 da 14 fizik yapmamdır)..
lütfen bu bölümde okuyanlar bi şekilde yardımcı olun,geleceğim buna bağlı çünkü..
?
Hayatımda asla ders çalışma disiplinim olmadı, beceremedim gerçi isteiğim de yoktu hani.
Şu an Dumlupınar Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum, arada sıkıntılar var ders konusunda ama 2.sınıf bitti bir şekilde.
Sana tavsiyem bu şekilde düşünme hangi bölüme gidersen git sana o kadar zor gelecektir. Ona göre adapte olursun yani.
Merhaba..
İlk sayfada üniversitem yanlış yazılmış.KaanSK "İzmir Üniversitesi" olacak.İzmir Ekonomi değil.Düzeltirseniz sevinirim.
Bilgisayar Mühendisliği bölümünü Marmara ya da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde okumak yerine Selçuk'da okusam ne gibi dezavantajlarım olur?Ya da ne gibi farklar olur?İş bulmamda,kendimi geliştirmemde bir farklılık yaratır mı?
Bir de sıralamam 15bin benim,Selçuk en son 31bininciyi almış geçen sene.1. sıradan girme gibi bir durum olduğunda bir ayrıcalığımız oluyor mu?Ekstra bir olanak falan?
Sanmıyorum öyle bir şey olduğunu.
Yeditepe 1.sınıf
İsmim oğuzhan 19 yaşindayim bu yil meslek lisesi bilgisayar bölümü ağ işletmenliği mezunu oldum öss sinavinda pek başarili olduğumu söyleyemem yatay geçiş hakkimi kullanip bu meslekde kendimi geliştirmek istiyorum ama gerçekden de çok istekli olmama rağmen başaramiyorum öncelikle ağ işletmenliği okuyabilceğim bir okul yok bilgisayar programciliği olarak geçiyor ne yapmam gerekiyor çok sıkıntılıyım cisco vb. seltifika almam için para yedirmem gerekiyor ama 2 yilda olsa üniversite den bilgi almak istiyorum madem ağ işletmenliği dalı yok üniversitede ne yapmam gerekiyor.yazimi okuyup ,yorum yazanlara teşekkür ederim.
quote:
quote:
?
Temel mühendislik fiziği görür, yoğunluklu olarak üst seviye matematik göreceksin. Fiziğin dert olacağını sanmıyorum.
Ben de Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Tercih yapacağım için bir kaç soru sormak istiyorum. Hacettepe mi yoksa Ege mi? Hacettepe 2009'da 14.400 sıralama ile almış Ege ise 19.100 ile almış. Ama her zaman sıralamaya bakarak karar vermeyin diyorlar. Hacettepe'de ve Ege'de bilgisayar mühendisliği okuyan ve mezun olmuş olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. Vereceğiniz cevaplar benim için çok önemli...
boyle bir odayı acan ve sorulara cevap arkadaslara tesekkur ederım gercekten bu bolumu sececek arkadaslar icin faydalı olacak bı konu ancak oncelıkle bu gunlerde ıhtyacı olan arkadsların sorularına cevap veren yok bende yeni tercih yapacam ve yardımcı olacak arkadaslara ihtiyacım var .
Ben mf4 sıralama 11 bın ilk olarak itü yu yazacam ancak o bıraz daha yuksek neyse benm sorum marmara ve yıldız teknık te okuyan arkadslar mesela bu uni bunun ıcın tercih etmelisin seklınde yardımcı olabilirler mi ve ya bilgisi olanalr...
Marmara mı Yıldız Teknik mi?
Arkadaşlar, ben lise sona geçmiş bulunmaktayım, geçmişten beri gelen bilgisayar merakım ve yeteneğim var. açıkcası aklımda 2 mühendislik var biri inşaat biri bilgisayar ama daha çok bilgisayara yatkın gibiyim. herneyse, ben yurt dışında okumak istiyorum ve bu da büyük ihtimalle Rusya olacak gibi duruyoru. Peki eğer orada okursam, Türkiye'deki şirketlerden Rusya ile çalışan, bilg. mühendisi alanında elemana ihtiyaç olan şirketler varmı biliyor musunuz?
Yani benim alacağım +rusça nın bilgisayar mühendisliğinde iş anlamında bir katkısı olur mu sizce? az çok piyasayı biliyorsunuzdur hiçyoktan...
bilgisi olan beni bu konuda aydınlatabilir mi?Bilgisayar mühendisi hangi alanlarda çalışır?ne iş yapar?yaptığı iş sadece yazılım mıdır?bi de bu yazılım olayı nasıl bişey yani kendi kafamızdan hiç olmayan bi program mı yaratıyoruz?yazılım dışında iş olanağı var mıdır? bilgisi olanların acil yardımına ihtiyacım var