Şimdi Ara

## DH - Bilgisayar Mühendisleri Odası ## (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.173
Cevap
49
Favori
101.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kompozer

Bilgisayar mühendisliğini seçmeyi düşünen ve arkasında amcası, dayısı, eniştesi olmayan genç kardeşlerime bir önerim olacak. Arkadaşlar, bu bölüm artık çok fazla mezun verir oldu, ayrıca bölümün sıkıştırılmış halde 2 senelik halinde de bolca mezun veriliyor. Piyasa da o kadar çok bilgisayar mühendisi ve bilgisayar teknikeri var ki bu iş ararken elinizi güçsüzleştiriyor. Özellikle Odtü, İtü, Ytü gibi adı duyulmuş birkaç üniversite dışında okuduysanız işiniz daha da zorlaşıyor.

Ayrıca elektrik - elektronik mühendisi, elektronik ve haberleşme mühendisi, yazılım mühendisi, bilişim teknolojileri mühendisi gibi benzer dallarda bilgisayar mühendisleri ile aynı işleri yapmaya heves ettikleri için iş bulmak daha da zorlaşıyor.

Eğer yazılım alanında kendinizi geliştirmek istiyorsanız bilgisayar mühendisliği değil yazılım mühendisliğini seçin. En azından çok daha az üniversitede olduğu için çok az mezun veriyor ve bir ayrıcalığınız oluyor. İlla ki bilgisayar mühendisliği okuyacaksanız alt dallardan bir tanesinde (Network olabilir, sistem yönetimi olabilir, yazılım olabilir, grafik tasarım olabilir) kendinizi çok iyi geliştirmeye çalışın ve diğer mezunlardan bir farkınız olsun.

Bu dediklerime kulak asmaz ve standart bir mezun olursanız devlet kadroları hariç piyasa da 1500 - 2000 lira arası bir maaşa çalışmak zorunda kalırsınız. Şehirine göre bu rakamlar daha da aşağı düşmekte. 2+1 dairenin kiraları büyük şehirlerde 750 liradan başlayıp 2000 liraya kadar çıktığına göre bu maaşlarla ev geçirdirmeniz oldukça güç. Ancak KPSS'ye hazırlanıp çok kısıtlı devlet kadrolarından birine atanarak kendinizi kurtarabilirsiniz.

Adı kurumsal ama gerçekte kurumsal olmayan büyük firmalarımız sömürü düzeni ile çalıştığı için az maaş / çok iş prensibine sahipler ve nasıl olsa bol mezun var deyip maaşları çok düşük tutmaktalar. İş arama sitelerinde bolca ilan veren bu firmalardan birine girdiğinizde, işe yeni başladığınızı öne sürerek çok az maaş (genelde asgari ücret) teklif edip sizi işe alıyorlar. Aradan yıllar geçtikçe de beklentilerinizin gerçekleşmediğini görüyorsunuz.

Bu sebeple sözde kurumsal firmaların sömürü düzeninde bir farkınız olması için okurken kendinize mutlaka bir alan seçin ve o alanda en iyi olmaya çalışın. Okuldan öğrendikleriniz temel bilgilerdir, öğrendiklerinizin üzerine mutlaka bir şeyler katmaya çalışın.

alakası yok. bahsettiğin üni.ler dışında "bir üni.den" mezunum. "amcam eniştem" falan yok. ist.'dayım. "1500 - 2000 lira arasından" fazla maaş ile işe girdim. mutluyum.

• quote:

Orijinalden alıntı: keftar
    alakası yok. bahsettiğin üni.ler dışında "bir üni.den" mezunum. "amcam eniştem" falan yok. ist.'dayım. "1500 - 2000 lira arasından" fazla maaş ile işe girdim. mutluyum.

İstisnalar kaideyi bozmaz. Kendinizi yeterli düzeyde yetiştirmişsinizdir, zaten yazdıklarımı dikkatli okursanız kendisini yetiştirmeyip sadece diploma almak için diploma alanlara yazmıştım.

İşiniz hayırlı olsun, umarım daha da fazla kazanır ve mutluluğunuzu sürdürebilirsiniz.
  • Benide ekle Ege Üniversitesi
  • ODTU de okuyorum. Mekatronik ile yandal yapmak aklımdan geçiyor sizce iş olanağı fazla olur mu? Okunmaya değer mi? Robotik ile ilgim var severim ancak yazılım da beni kendine çekiyor.ya yandal yapıyapıcam ya da yapay zeka ,object oriented gibi seçmeli dersler alicam önerileriniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • T.C İstanbul Arel Üniversitesi 2014 Mezunu
    4271 Numaralı TMMOB BMO Üyesi
  • Herkese merhaba arkadaşlar benim eclipse den ödevim vardıda yardımcı olabilecek varmı java kodu yazmam lazım. Yardım edecek arkadaşlar vbaskani23@gmail.com mail atabilirmi ?
  • Herkese merhaba arkadaşlar benim eclipse den ödevim vardıda yardımcı olabilecek varmı java kodu yazmam lazım. Yardım edecek arkadaşlar vbaskani23@gmail.com mail atabilirmi ?
  • Beni de ekleyin hocam İstanbul Aydın 1. Sınıf
  • Dokuz eylul hazirlik, ekler misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zagor0167 -- 7 Ocak 2015; 2:30:15 >
  • Spica7 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim daha Doğrusu dükkan açmayı düsünüyom...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmrN

Bilgisayar mühendisleri ve adayları sizden ricam var.Mezun olduğunuz liseyi belirtip, össye çalışma yönteminiz hakkında kısa birer bilgi verirseniz çok sevinicem.

Saygılar Sevgiler :D

Şimdi senin 24 Ağustos 2009 yılında yazdığın yazıyı yeni gördüm :D bende bilgisayar mühendisi olmak istiyorum yıl olmuş 2015 6 yıl geçmiş aradan şimdi sen mezun olmuş üstelik çalışıyorsundur :D öncelikle nereyi kazandığını çok merak ettim ve sen nasıl çalıştın :D ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsasinoDePulgas

ODTU de okuyorum. Mekatronik ile yandal yapmak aklımdan geçiyor sizce iş olanağı fazla olur mu? Okunmaya değer mi? Robotik ile ilgim var severim ancak yazılım da beni kendine çekiyor.ya yandal yapıyapıcam ya da yapay zeka ,object oriented gibi seçmeli dersler alicam önerileriniz nedir?

Bence ODTÜ bilgisayarın iş olanağı zaten iyi yandal yapman maaşını değiştirmez

Öğrenmek için iyi bir yol olduğunu düşünüyorsan yap iş için değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piskopatzencefil

quote:

Orijinalden alıntı: AsasinoDePulgas

ODTU de okuyorum. Mekatronik ile yandal yapmak aklımdan geçiyor sizce iş olanağı fazla olur mu? Okunmaya değer mi? Robotik ile ilgim var severim ancak yazılım da beni kendine çekiyor.ya yandal yapıyapıcam ya da yapay zeka ,object oriented gibi seçmeli dersler alicam önerileriniz nedir?

Bence ODTÜ bilgisayarın iş olanağı zaten iyi yandal yapman maaşını değiştirmez

Öğrenmek için iyi bir yol olduğunu düşünüyorsan yap iş için değil.

Evet ben de vazgeçtim zaten. Kendimi yazılımda geliştirmeye çalışıcam.
  • Elektroniğe ve bilgisayar mühendisliğine ilgim var.Robotlar olsun yazılımlar olsun programlama olsun.Bilgisayar mühendisliğini seçersem elektronik konusunda da tatmin olur muyum bunun eğitimini alır mıyım, bir elektrik elektronik mühendisinin yaptığı uğraşlar arasından hangilerini ben de yapabilirim?
    Allahını seven yardım etsin sınava giricem çıldırıyorum
  • Ek olarak elektrik elektronik mühendisliği okusam sonra bilgisayar üzerine yüksek lisans yapsam yada yazılım; bir bilgisayar mühendisi ile aynı bilgisayar bilgim ve statüm olur mu?
  • önemli birşey sorucam.Bilgisayar teknolojisinde pc mühendisileri dışında birçok kişinin kendini geliştirmesiyle sektör dışında takılanların(yazılımcılar vs.) artması ve abd ingiltere gibi ülkelerin okulda çocuklara programlamacılık ve yazılım derslerini zorunlu olarak vermesi, önümüzdeki senelerde bilgisayar mühendisliğini kötü etkiler mi? nasıl etkiler?
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnansetek -- 26 Mart 2015; 22:15:46 >
  • ekle nkü 1. sınıf
  • Erciyes Üniversitesi-Bilgisayar Mühendisliği hazırlık öğrencisiyim ;)

Benim erciyes üniversitesi'nde okuyanlara bir kaç sorum olucak. Şu anda algoritma ve c# temeline sahibim,yanına c++'ı çalışıyordum fakat önce c göreceğimizi falan ve c++'ı hiç görmeyeceğimizi duydum,bu ne kadar doğrudur ? Birde projelerin sıklığı ve zorluğu ne durumda bunlar hakkında yardımcı olabilir misiniz ?
  • Erciyes Üniversitesi Bilgisayar mühendisliği için ideal bir üniversite midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_6195 -- 23 Nisan 2015; 13:06:15 >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.