Şimdi Ara

## DH - Bilgisayar Mühendisleri Odası ## (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.173
Cevap
49
Favori
101.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlısıyla bu yıl aranıza katılıyorum Selçuk üniversitesi
  • Marmara Bilgisayar Mühendisliği

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖmerI

Arkadaşlar Çap yapan var mı aramızda ?
    1. sınıfı bitirdim. Çapa başvurmak istiyorum. Hangi bölüm sizce en mantıklısı olur?

Aynı şekilde 1. sınıfı bitirdim ve elektronik ve haberleşme mühendisliğinden çap'a başvurdum. Sonuçlar henüz açıklanmadı ama
  • Ahmet Yesevi Üniversitesi 2. sınıf
  • 11.sınıfa geçmiş bir bilgisayar mühendisi adayı olarak sormak istiyorum,Genellikle hangi programlama dilleri görüyorsunuz,üniversiteye gelmeden kendimizi geliştirmemiz için neler yapmamız lazım önerileriniz neler?
  • merhaba. ben 17 yaşındayım. son sınıf okuyacağım bu sene. sınava hazırlanıyorum yani. araştırma yapmaya başlamak lazım dedim.

kafamda tam olarak yapacağım mesleği kesinleştirmedim ama mühendis olmak istiyorum. 4 farklı mühendislik dalı olabilir. bilgisayar mühendisliği de bunlardan birisi. Eğer Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi vb. üniversitelerde bu bölümü okursam iş olanakları nasıl olur benim için? Bunu şu sebeple soruyorum. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliğine 340 civarı bir puanla girilebiliyor. Ama bahsettiğim üniversitelerin taban puanları 495-496'dan aşağı değil. Bazı internet sitelerinde de bilgisayar mühendisliğinde okunan üniversitenin pek bir rolü yok denilmiş. O zaman YGS ve LYS'de alınan 150 fazla puan bir şey ifade etmiyor mu yani?
  • Merhabalar bu sene 12.sınıfa geçtim ve mutlak hedefim bilgisayar mühendisliği tecrübelerinize dayanarak bu meslek en iyi hangi üniversitelerde okunur hangi şehir daha avantajlıdır? Not:hedefim 15bin
  • Kocaeli Üniversitesi ekleyin hocam :)
  • Arkadaslar ılk sene hangi dersleri görucez konular fılan ne olucak. ?
  • Beni de ekleyin hocam Gediz Üniversitesi.
  • Sakarya bilgisayar muhendisligi ilk yil ;) ekle bilader;)

• arkadaşlar bir şey sorucam.
    ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği ile Erciyes üni bilgisayar ühendisliği arasındaki fark nedir.
  • Ege Üniversitesi 2. sınıf

Beni de ekle hocam
  • ekle benide kardeş. Cumhuriyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (İÖ) 1. sınıf

• Sakarya Üniversitesi 2014 girişliyim, ekle istersen.
  • Bilgisayar Mühendisliği nde tamam belki kendini geliştirmek önemli ama odtü de mi daha gelişirsin erzurumda mı yada tunceli de mi? Alınan seçmeli dersten hocanın anlatımına kadar bir çok etken var Ha tabi dediğim olmaz mı olur ama hedef yüksek olsun

• beyler akış diyagramlarında sayıları sıralamayı yaparken nasıl yapıyoruz yer değiştirmeyi ? hoca anlattı ama hiç anlamadım. birde sayıların yerlerini değiştirirken isimler değişmediği için problem oluyomuş. değerleri değiştirirken isimleride değiştirmeliymişiz. nasıl yapıcaz bunu ?

birde süre nasıl giricez ? mesela 4 dakikada bir bölünün hücrenin akış şeması ? süreyi nasıl ifade edicem ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinku -- 19 Ekim 2014; 20:47:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NotimeTodie

arkadaşlar bir şey sorucam.
    ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği ile Erciyes üni bilgisayar ühendisliği arasındaki fark nedir.

Bölümün oturmuşluğu, seçmeli ders fazlalığı, ortam, ağır çalışma şartlarına uyum göstermeden mezun olamaman
  • Bilgisayar mühendisliğini seçmeyi düşünen ve arkasında amcası, dayısı, eniştesi olmayan genç kardeşlerime bir önerim olacak. Arkadaşlar, bu bölüm artık çok fazla mezun verir oldu, ayrıca bölümün sıkıştırılmış halde 2 senelik halinde de bolca mezun veriliyor. Piyasa da o kadar çok bilgisayar mühendisi ve bilgisayar teknikeri var ki bu iş ararken elinizi güçsüzleştiriyor. Özellikle Odtü, İtü, Ytü gibi adı duyulmuş birkaç üniversite dışında okuduysanız işiniz daha da zorlaşıyor.

Ayrıca elektrik - elektronik mühendisi, elektronik ve haberleşme mühendisi, yazılım mühendisi, bilişim teknolojileri mühendisi gibi benzer dallarda bilgisayar mühendisleri ile aynı işleri yapmaya heves ettikleri için iş bulmak daha da zorlaşıyor.

Eğer yazılım alanında kendinizi geliştirmek istiyorsanız bilgisayar mühendisliği değil yazılım mühendisliğini seçin. En azından çok daha az üniversitede olduğu için çok az mezun veriyor ve bir ayrıcalığınız oluyor. İlla ki bilgisayar mühendisliği okuyacaksanız alt dallardan bir tanesinde (Network olabilir, sistem yönetimi olabilir, yazılım olabilir, grafik tasarım olabilir) kendinizi çok iyi geliştirmeye çalışın ve diğer mezunlardan bir farkınız olsun.

Bu dediklerime kulak asmaz ve standart bir mezun olursanız devlet kadroları hariç piyasa da 1500 - 2000 lira arası bir maaşa çalışmak zorunda kalırsınız. Şehirine göre bu rakamlar daha da aşağı düşmekte. 2+1 dairenin kiraları büyük şehirlerde 750 liradan başlayıp 2000 liraya kadar çıktığına göre bu maaşlarla ev geçirdirmeniz oldukça güç. Ancak KPSS'ye hazırlanıp çok kısıtlı devlet kadrolarından birine atanarak kendinizi kurtarabilirsiniz.

Adı kurumsal ama gerçekte kurumsal olmayan büyük firmalarımız sömürü düzeni ile çalıştığı için az maaş / çok iş prensibine sahipler ve nasıl olsa bol mezun var deyip maaşları çok düşük tutmaktalar. İş arama sitelerinde bolca ilan veren bu firmalardan birine girdiğinizde, işe yeni başladığınızı öne sürerek çok az maaş (genelde asgari ücret) teklif edip sizi işe alıyorlar. Aradan yıllar geçtikçe de beklentilerinizin gerçekleşmediğini görüyorsunuz.

Bu sebeple sözde kurumsal firmaların sömürü düzeninde bir farkınız olması için okurken kendinize mutlaka bir alan seçin ve o alanda en iyi olmaya çalışın. Okuldan öğrendikleriniz temel bilgilerdir, öğrendiklerinizin üzerine mutlaka bir şeyler katmaya çalışın.

• aynen kardeşim
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.