Şimdi Ara

DH Black Metal topluluğu. (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
299
Cevap
0
Favori
11.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dinleyin... dinlettirin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon tr -- 20 Nisan 2009; 19:19:45 >
  • @leon tr,
    Tavsiye için teşekkürler..
    Biraz dinledim, hoş...
  • Ufaktan up'layayım konuyu. Nereye kayboldunuz yahu?
  • Taake ve Wolves in the Throne Room dinlemeyenler dinlesin.

Drudkh, Nargaroth ve 1349 yeni albümler çıkarıyor.Beherit'in yeni albümü de geldi.
  • Black metal arşivi yapıyorum. Şuanda elimde albümleri bulunan gruplar:
    Mayhem
    Burzum
    Gorgoroth
    Immortal
    Enslaved
    Emperor
    Trelldom
    Emperor
    Satyricon
    Bathory

Bu türde önerebileceğiniz gruplar var mı?
  • Glorior Belli
    Desaster
    Ofermod
    IXXI
  • Bilindik grupları dinlemişsin işte. gelişi güzel önereyim; Absu, Deströyer 666, Rotting Christ, Ulver (Nattens Madrigal ve Bergtatt), Darkthrone, Behexen, Ofermod, Heresi, Glorior Belli, Armagedda, Craft, IXXI, Anaal Nathrakh, Watain falan gir işte.

Bu arada Anaal Nathrakh yakında yeni albümle geliyor.
  • Marduk'a bi kere kafadan bak.2000 öncesi başta olmak üzere tüm albümlerine bak, tavsiyem La Grande Danse Macabre, özellikle de albüme adını veren şarkı.

Nargaroth'a bak, değişmezlerimden olmayı başarmıştır, herkes "Black Metal ist Krieg! Black Metal ist Krieg!" diye yırtınırken ben Geliebte des Regens diyorum üstüne bir de Rasluka Part II ve I'i ekliyorum.

Mayhem ve Gorgoroth gibi isimler arşivinde olduğuna göre Raw seversin, Behexen,Carpathian Forest, Taake gibi gruplara bakabilirsin, pek sevmediğim içinn Raw arşivimde kalan gruplardan verdim birkaç tane, yoksa Raw türünde gruplara çok rastladım.

Dissection'a bak, 2006 - Reinkaos başta olmak üzere 93 ve 95 albümleri de hoştur.
    Judas Iscariot dinlemene olmasa da en azından araştırmana değecek bir grup.

Melodik bir şeyler seversen Dimmu Borgir'in Stormblast albümünü öneririm sadece, Naglfar'a da bakabilirsin, ayrıca eskişehir grubu Episode 13 var.

Pagan/Folk olarak Nokturnal Mortum var, pek fena değildir, sayarız.

Depressive arıyorsan eğer, Xasthur, Forgotten Tomb, Silencer, Shining, Summoning, Drudkh'a bakabilirsin.

Ulver var, Bergtatt ile çok leziz bir albüm yaptıktan sonra 96 yapımı Kveldsfanger gibi akustik bir albümle tokatı geçiriyor.Nattens Madrigal gibi bir albüm var ki bir türlü sevemedim, çok gereksiz sertlikte bir albüm.Ondan sonraki evre Black Metal değil, yani Black olarak 2 albüm sayabiliriz, Nattens Madrigal ve Bergtatt.Kveldsfanger akustik olduğu için onu katmıyorum.

Şimdilik bu kadar yeterlidir umarım.

• Evet tam olarak aradığım Raw denilen zımbırtıymış. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için arkadaşlar.
  • uuu çok satanik bi topik olmuş ya.dimmu borgir,burzum ve türevleri gruplar dinleyip şu dh de black metal topluluğu diye grup açmayın ya...sonra başlığı gören gelir darkthrone dinliyorum venom dinliyorum cradle dinliyorum blackciyim diye.yapmayın bunları dsfasd
  • quote:

Orjinalden alıntı: .Alp.

Bilindik grupları dinlemişsin işte. gelişi güzel önereyim; Absu, Deströyer 666, Rotting Christ, Ulver (Nattens Madrigal ve Bergtatt), Darkthrone, Behexen, Ofermod, Heresi, Glorior Belli, Armagedda, Craft, IXXI, Anaal Nathrakh, Watain falan gir işte.

Bu arada Anaal Nathrakh yakında yeni albümle geliyor.

Anaal Nathrakh'tan hiç mi hiç hazetmedim, bu albüm nasıl olacak galiba çok büyük bir önyargıyla dinleyeceğim ama...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Karaqan

Raw : pure demek arkadaşım.
    Ayrıca fenriz eskisi gibi değil diyorsun orasına bende katılıyorum.
    Nocturna adamım benim.
    Fakat Darkthrone'yi anladığını sanmıyorum.
    Oldskull oldular punk ögeleri taşıyor ama içlerinde nefret bitmedi hiç bir zaman !

raw demek pure demek değil arkadaşım.raw demek "işlenmemiş,ham" demek yani kristal sound değilde kirli distortion kullanılması demek.bu da black metal in özelliğinden,maddi çıkar gözetmemesinden,bir propaganda yapıyor olmasından kaynaklanıyor demek.bilmiyorsanız susun da en azından millet yanlış bilmesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sargeist

quote:

Orjinalden alıntı: Karaqan

Raw : pure demek arkadaşım.
    Ayrıca fenriz eskisi gibi değil diyorsun orasına bende katılıyorum.
    Nocturna adamım benim.
    Fakat Darkthrone'yi anladığını sanmıyorum.
    Oldskull oldular punk ögeleri taşıyor ama içlerinde nefret bitmedi hiç bir zaman !

raw demek pure demek değil arkadaşım.raw demek "işlenmemiş,ham" demek yani kristal sound değilde kirli distortion kullanılması demek.bu da black metal in özelliğinden,maddi çıkar gözetmemesinden,bir propaganda yapıyor olmasından kaynaklanıyor demek.bilmiyorsanız susun da en azından millet yanlış bilmesin.

İkiside aynı anlama geliyor. Bencede asıl sound bu gruplarda. Özüne bağlı kalarak, popüler kültürden uzak kalmak amacı olan gruplar yapar günümüzde

• Ben ne yaptıysam, ne ettiysem sevemedim şu raw türünü. Araştırıp yeni gruplar buluyorum, dinleyince Raw olduğunu anlıyorum, çok grup var böyle.Ama Raw'ı sevmemem sertliğinden değil, kuru, hiçbir şeye dayanmayan müzik olmasından.Şarkıları birbirinden ayrırt etmek bile zor.Çevremde metal dinlemeyenlere neden sorusu sorduğumda, "O ne yaa, adam yüzünü boyuyo mal mal bağırıyo, müzik mi lan o." cevabı bana her zaman Raw'ı anımsattı.Gerçi ne düşündükleri pek önemli değil ama...
  • quote:

Orjinalden alıntı: wIzI_

Ben ne yaptıysam, ne ettiysem sevemedim şu raw türünü. Araştırıp yeni gruplar buluyorum, dinleyince Raw olduğunu anlıyorum, çok grup var böyle.Ama Raw'ı sevmemem sertliğinden değil, kuru, hiçbir şeye dayanmayan müzik olmasından.Şarkıları birbirinden ayrırt etmek bile zor.Çevremde metal dinlemeyenlere neden sorusu sorduğumda, "O ne yaa, adam yüzünü boyuyo mal mal bağırıyo, müzik mi lan o." cevabı bana her zaman Raw'ı anımsattı.Gerçi ne düşündükleri pek önemli değil ama...

Yani bir yerde zevk meselesi tabi. Bir şey diyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slash -- 8 Mayıs 2009; 21:32:11 >

• Modern black metal dediğimiz gruplara yönel o halde
  • Çoğu kişi sevmez ama Depressive BM beni çok etkiliyor mesela.
    Ya ama şöyle bir şey var, grup raw yapıyorsa ama yine de güzel şarkı yapmışsa onu arşivime alırım.Behexen'in Black Metal Baptism, Carpathian Forest'in The Northen Hemisphere şarkıları hala durur.Raw türünü sevmesem de bu türden en sevdiğim grup Taake.Arada clean falan var, hoş oluyor.
  • Depressive b.m için farklı bir ruh hali gerekli herkes dinleyemiyor gerçekten
  • Beherit'in Engram adlı 2009 albümüne bir yorum yapayım.

15 yıldır albüm çıkarmamanın verdiği kinle yapmışlar bu albümü.Şahsen Beherit'ten haz etmem, hele ki vokali köpek hırlaması gibi gelir.Ama bu albüm gerçekten bütün önyargılarıma rağmen geçer not aldı benden.Klas albüm olmuş, diğer albümlerinde olduğu gibi kuru, melodiye önem verilmeyen, aban gitsin tarzında bir şey olmamış.Klavyeyle de müziği zenginleştirmişler.Tavsiyem en azından bir dinlemeniz.
  • Blut aus Nord - Memoria Vetusta II: Dialogue with the Stars (2009)

1.Acceptance (Aske)
    2.Disciple's Libration (Lost in the Nine Worlds)
    3.The Cosmic Echoes of Non-Matter (Immaterial Voices of the Fathers)
    4.Translucent Body of Air (Sutta Anapanasati)
    5.The Formless Sphere (Beyond the Reason)
    6....the Meditant (Dialogue With the Stars)
    7.The Alcove of Angels (Vipassana)
    8.Antithesis of the Flesh (...and Then Arises a New Essence)
    9.Elevation

Ülke : Fransa

2009 yılı Black Metal açısından baya zengin bir yıl olarak geçmeye devam ediyor. Şimdi de bir Fransız grup olan Blut Aus Nord'un albümü çıkageldi... Normalde Fransa'nın BM anlayışını sevmem, güzel yapsa bile cızırtıdan öteye gitmeyen kayıtları müzikalitelerini tamamen bir yana bırakmama neden oluyor.Kayıttan öte, müzikal açıdan da vasattan öteye gitmeyen bir müzikleri var.Ama bu albüm bütün önyargılarıma rağmen geçer not almayı başardı.Kayıt yine kötü olsa da, ilk albümlerindeki kulak tırmalayıcı ses artık minimum düzeyde.Melodik yapı da azımsanmayacak kadar otumuş.Grup kendini giderek aşıyor.Bir tadına bakmanızda fayda var.6. ve 9. parçalar ise favorilerim.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.