Şimdi Ara

dh ciler bilmezse kim bilir 9 soru 9 cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben 1-2 gün içinde internet üzerinden kredi kartımla laptop almaya niyetliyim ama aklıma takılan bi kaç soru var sizinle onları paylaşmak istedim.

1-ben yeri geldiğinde laptopumu tv ye bağlayıp hd film izlemek istiyorum bütün hd yazan laptoplar bunu yapıyomu yoksa burada dikkat edilmesi gereken bir nokta varmı ? ( full hd , hd çıkışı vs )

2- ekran özelliiği olarak en iyisi hangisi? ( wxga - wuxga -WXGA+ TFT Active Matrix - ledli - parlak ekran - ultra parlak - BrighView - CrystalBrite bu terimler ne demek ? )

3- standart portlar ( usb ) hariç, laptopunda şu port da olsun şu işine yarar dediğiniz port var mı

4-komşumun kablosuz ağını kullanacam kısacası kablosuz ağ da sinyali kuvvetli alan laptopu nasıl seçebilirim ( bu terimin adı nedir? (802.11a/b/g Draft N, Wireless 802.11b/g) )

5- ram ve işlemcinin MHZ leri aynı olmalı mı yani ram 800 mhz işlemci 800 Mhz yahut 667Mhz 667 MHZ sanırım yorumlarınız 800 den aşağı alma yönünde olacaktır yada aksi :)

6- işlemcilerde Ghz ve Mhz den sonra T6400 , T4200 , T5850, T3400 terimleri neyi ifade ediyor , bunlardan en yüksek olanı mı seçmeliyim ?

7- laptop alırken işlemci de amd mi yoksa intel mi almalıyım ( ısınma ,performans ve fiyat açısında değerlendirirseniz sevinirim)

8-ekran kartım paylaşımsız olacak çünkü yeri geldiğinde video düzenliyorum, grafik çalışıyorum , oyun oynayacağım (inş) dolayısıyla ekran kartın şu markada şu modelden düşük olmasın dedikleriniz var mı ? ( Nvidia Geforce 9300M - 256 Mb, Intel GMA 4500MHD - 1340 Mb ,ATI Mobility Radeon HD 4650 - 1 Gb vs)

nvidia:
    Ati :
    intel :
    diğer:

9- çok başınızı ağrıttım kusura bakmayın :) son olarak : ben bilg. öğretmeniyim , yazılımsal problemlerle az çok başa çıkarım . gelmek istediğim nokta ,toshiba gibi teknik servisi gayet iyi ama bunun yanında diğerlerinden pahalı bir marka almak yerine ; daha donanımı yüksek ama teknik servisi ve diğer problemlerden dolayı az tutulan ucuz bir marka ( MSI , asus , acer vs ) seçimi yapmak mantıklı mı ?

Yorumlarınızı 4 gözle bekliyorum. çok sağolun.
    unutmadan 1200 TL 1300 e esneyebilir

kafamdaki laptop samsun R520 veya R522

• ram ile işlemcinin Mhz hızları aynı olmak zorunda değildir.port olarak e-sata,hdmı,1 eee1394 portları önemli ,ethernet gibi portlar zaten standartdır.ekran özelliği olarak genellikle parlak olmasına dikkat ederler.tam net bilmiyorum ama galiba led daha iyi.ama o belirlediğin fiyata varmıdır bilemem.wireless konusunda pek bilgim yok.yazdığın işlemci modellerinden t6400 daha iyidir.zaten o fiyat aralığın p li ve yahut t nin yüksek modellerinden bulamassınız.bu modelleri ön bellek,fsb veya ghz bakımından sıralanmıştır.p li modeller de daha fazla wireless ve daha az güç tüketimi konusunda öne çıkarlar.işlemci tercihini intel den kullan çünkü şu an mobil işlemcilerde intel baya önde.ekran kartında ise ati 4650 gddr3 den yana kullan zaten senin hoşuna giden samsung modelleri bunu kullanıyor.servis konusunda bu konuda da pek bilgim yok genellikle hp servislerden nefret ederler diğerleri nasıl bilmem.senin belirlediğin fiyat aralığında r 520 ideal.çünkü yanlış bilmiyorsam r 520 de vista home premium diğeri ise home basic.bu şu anlama geliyor eğer microsoft win 7 ye upgrade olayını açıklarsa söylenene göre windows home basic ler için upgrade şansı olmayacak.yardımım olduysa ne mutlu bana...

• patronas zamanını ayırdığın için ve yorumların için teşekkürler. başka cevabı ve yorumu olan arkadaş var mı ?

bu arada benim için işletim sistemi bi kriter değil zaten ilk işim harddiski bölüp en az 2 windows bi linux işletim sistemi kurmak olacak.mümkünse free dos olsun ucuz olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ejdehar -- 28 Haziran 2009; 1:44:53 >
  • R522 daha iyidir. işlemcisi 6600 ve hdd 320 gb dir.Biraz daha para biriktirip onu almak daha mantıklı
  • ben 2 modelinde tüm konularını okudum donanım olarak elbette işlemci ve harrdisk açısından r522 daha üstün ancak aradaki fiyat farkına değecek kadar üstün değil bence . bir de iki model de INTEL PM45 + ICH9M chipsete sahip buda demektirki ileride birgün işlemci güncellemesi yapacağın zaman iki model arasında bi fark yok . bu sepeplerden dolayı samsung R520 diyorum. ama aklımda hala yukarıdaki 9 sorudan bi kısmı var :)
  • senin için işletim sistemi önemli değilse sorun değil.ama hani olurda orjinal win 7 keyfide sürmek istersin cebinden ekstra para çıkmadan upgrade edebileceksin.bildiğim kadar ile monster haricinde öyle free dos veren yok galiba tam bilmiyorum ama diğer markaların hepsi windowsuda bize mecburi satıyorlar bir nevi korsanı önlemek için.r522 t6600 r520 t6400 arasında pek bi fark yok hala r 520 de ısrarcıyım ama laptopun malzeme ve yahut servis kalitesini bilmiyorum onuda r 520 kulübünden öğrenebilirsin.teknoloji şansı yanında olsun....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ejdehar

İlginiz için teşekkürler arkadaşlar.
    ben 1-2 gün içinde internet üzerinden kredi kartımla laptop almaya niyetliyim ama aklıma takılan bi kaç soru var sizinle onları paylaşmak istedim.

1-ben yeri geldiğinde laptopumu tv ye bağlayıp hd film izlemek istiyorum bütün hd yazan laptoplar bunu yapıyomu yoksa burada dikkat edilmesi gereken bir nokta varmı ? ( full hd , hd çıkışı vs )

2- ekran özelliiği olarak en iyisi hangisi? ( wxga - wuxga -WXGA+ TFT Active Matrix - ledli - parlak ekran - ultra parlak - BrighView - CrystalBrite bu terimler ne demek ? )

3- standart portlar ( usb ) hariç, laptopunda şu port da olsun şu işine yarar dediğiniz port var mı

4-komşumun kablosuz ağını kullanacam kısacası kablosuz ağ da sinyali kuvvetli alan laptopu nasıl seçebilirim ( bu terimin adı nedir? (802.11a/b/g Draft N, Wireless 802.11b/g) )

5- ram ve işlemcinin MHZ leri aynı olmalı mı yani ram 800 mhz işlemci 800 Mhz yahut 667Mhz 667 MHZ sanırım yorumlarınız 800 den aşağı alma yönünde olacaktır yada aksi :)

6- işlemcilerde Ghz ve Mhz den sonra T6400 , T4200 , T5850, T3400 terimleri neyi ifade ediyor , bunlardan en yüksek olanı mı seçmeliyim ?

7- laptop alırken işlemci de amd mi yoksa intel mi almalıyım ( ısınma ,performans ve fiyat açısında değerlendirirseniz sevinirim)

8-ekran kartım paylaşımsız olacak çünkü yeri geldiğinde video düzenliyorum, grafik çalışıyorum , oyun oynayacağım (inş) dolayısıyla ekran kartın şu markada şu modelden düşük olmasın dedikleriniz var mı ? ( Nvidia Geforce 9300M - 256 Mb, Intel GMA 4500MHD - 1340 Mb ,ATI Mobility Radeon HD 4650 - 1 Gb vs)

nvidia:
    Ati :
    intel :
    diğer:

9- çok başınızı ağrıttım kusura bakmayın :) son olarak : ben bilg. öğretmeniyim , yazılımsal problemlerle az çok başa çıkarım . gelmek istediğim nokta ,toshiba gibi teknik servisi gayet iyi ama bunun yanında diğerlerinden pahalı bir marka almak yerine ; daha donanımı yüksek ama teknik servisi ve diğer problemlerden dolayı az tutulan ucuz bir marka ( MSI , asus , acer vs ) seçimi yapmak mantıklı mı ?

* TruBrite Ultra Parlak WXGA ekran iyi diye bilirim ama daha iyisi çıkmış olabilir mi bilmiyorum:) LEd li ekran falan deniliyor ama bilgim yok.
    * Usb girişlerinin sayısı bile çok önemli. Örneğin benim önceki dizüstünde 3 USB girişi vardı. Biri fare, diğeri Usb tv kartı, 3'üncüsünü de harici klavye için kullanıyordum. Flash bellek takmak istediğimde bu 3'ünden birini çıkarmak zorunda kalıyordum. Şu an Toshıba A 200 serisi kullanıyorum. Bunda 4 USB girişi var, ama bunda da USB ler biribirine çok yakın:)) USB Tv kartını taktığımda yanındaki diğer USb ye bir şey takamıyorum Yer kalmıyor:)) Önce sayısı sonra da USB lerin konumu çok önemli. VGA Çıkışı, S-Video TV Çıkışı, HDMI Çıkışı gibi özellikler işe yarayacaktır.
    *Wireless 802.11b/g buna çok fazla takılma. Burda önemli olan kablosuz Adsl modemin kalitesidir.
    * İşlemcilerde Ghz ve Mhz den sonra yazan T6400 , T4200... işlemcinin modelidir. Bunların mhz hızları ve cache bellekleri farklıdır. T serisinin en iyi işlemcisi T 9400 (6mb cache) dür. T7500 (4mb.cache), T6400 diye...... gider işlemci.. Bu işlemcilerin Mhz hızları ve Cache bellekleri farklıdır. Mhz hızının yüksek olmasının yanı sıra cache belleğin de yüksek olmasına dikkat et. T serisinden sonra p serisi işlemciler çıktı. P serisinin güç tasarrufu konusunda t serisinden daha iyidir.
    * Kişisel tercihim İşlemcide (özellikle dizüstünde) İNTEL, ekran kartında da ATİ olmazsa olmazımdır. Nvidea da olabilir. Ama önceliğim Ati'dir.
    * İşte bu konu çok önemli. Ben Toshıbanın Teknik Servisini beğenmiyorum. Bir teknik servisini merkeze şikayet ettim, geri dönen olmadı. Bilgisayarımdaki sorunlar için İnternet sitelerinde değişik konularda onlar e posta attım geri dönen olmadı. Defalarca telefon açtım her defasında biz size döneceğiz denildi, geri dönen olmadı. V.s.v.s... Bu benim başıma gelendir. Nedendir cevabını siz bulun, Toshıba tekin servisinden şikayet edenlerin ortak noktaları benimkiler ile hemen hemen aynıdır. Toshıbanın iyiliği eskidenmiş. Şimdiki Teknik servis desteği eskisinin mirasıyedisidir. Kurumsal bir teknik servis istiyorsan, aradığında karşında muhatap bulmak istiyorsan, senle ilgilenen, yasal haklarını kabul eden ve seni uğraştırmayan teknik servis istiyorsan HP ya da Lennovo-İBM den birini tercih et. Sonra diğerlerini...
    1200-1300 e bu yazılan özellikleri alman biraz güç gibi. Samsung modellerine bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arama_Botu -- 28 Haziran 2009; 11:32:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: AramaBotu

quote:

Orjinalden alıntı: Ejdehar

İlginiz için teşekkürler arkadaşlar.

nvidia:
    Ati :
    intel :
    diğer:

* TruBrite Ultra Parlak WXGA ekran iyi diye bilirim ama daha iyisi çıkmış olabilir mi bilmiyorum:) LEd li ekran falan deniliyor ama bilgim yok.
    * Usb girişlerinin sayısı bile çok önemli. Örneğin benim önceki dizüstünde 3 USB girişi vardı. Biri fare, diğeri Usb tv kartı, 3'üncüsünü de harici klavye için kullanıyordum. Flash bellek takmak istediğimde bu 3'ünden birini çıkarmak zorunda kalıyordum. Şu an Toshıba A 200 serisi kullanıyorum. Bunda 4 USB girişi var, ama bunda da USB ler biribirine çok yakın:)) USB Tv kartını taktığımda yanındaki diğer USb ye bir şey takamıyorum Yer kalmıyor:)) Önce sayısı sonra da USB lerin konumu çok önemli. VGA Çıkışı, S-Video TV Çıkışı, HDMI Çıkışı gibi özellikler işe yarayacaktır.
    *Wireless 802.11b/g buna çok fazla takılma. Burda önemli olan kablosuz Adsl modemin kalitesidir.
    * İşlemcilerde Ghz ve Mhz den sonra yazan T6400 , T4200... işlemcinin modelidir. Bunların mhz hızları ve cache bellekleri farklıdır. T serisinin en iyi işlemcisi T 9400 (6mb cache) dür. T7500 (4mb.cache), T6400 diye...... gider işlemci.. Bu işlemcilerin Mhz hızları ve Cache bellekleri farklıdır. Mhz hızının yüksek olmasının yanı sıra cache belleğin de yüksek olmasına dikkat et. T serisinden sonra p serisi işlemciler çıktı. P serisinin güç tasarrufu konusunda t serisinden daha iyidir.
    * Kişisel tercihim İşlemcide (özellikle dizüstünde) İNTEL, ekran kartında da ATİ olmazsa olmazımdır. Nvidea da olabilir. Ama önceliğim Ati'dir.
    * İşte bu konu çok önemli. Ben Toshıbanın Teknik Servisini beğenmiyorum. Bir teknik servisini merkeze şikayet ettim, geri dönen olmadı. Bilgisayarımdaki sorunlar için İnternet sitelerinde değişik konularda onlar e posta attım geri dönen olmadı. Defalarca telefon açtım her defasında biz size döneceğiz denildi, geri dönen olmadı. V.s.v.s... Bu benim başıma gelendir. Nedendir cevabını siz bulun, Toshıba tekin servisinden şikayet edenlerin ortak noktaları benimkiler ile hemen hemen aynıdır. Toshıbanın iyiliği eskidenmiş. Şimdiki Teknik servis desteği eskisinin mirasıyedisidir. Kurumsal bir teknik servis istiyorsan, aradığında karşında muhatap bulmak istiyorsan, senle ilgilenen, yasal haklarını kabul eden ve seni uğraştırmayan teknik servis istiyorsan HP ya da Lennovo-İBM den birini tercih et. Sonra diğerlerini...
    1200-1300 e bu yazılan özellikleri alman biraz güç gibi. Samsung modellerine bakabilirsin.

Arkadaşa çok güzel açıklamışsın açıkladıkların arasında izninle bende bikaç bişey sormak istiyorum.

1. Usb tv kartı daha önce hiç kullanmadım. Verim alabiliyomusun ve hangi marka model kullanıyosun. Kısaca anlatırsan sevinirim.
    2. Niçin olmazsa olmaz dediklerin arasında Ati ekran kartı ilk tercihin? Sebeb son zamanlardaki 4650 ile öne çıkmasımı yoksa genel anlamda sebebleri varmı? Driver desteği yada bakşa bir konuda. Birçok kişiden laptoplar için tam tersini duyuyorum.

Cevapların için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Akhunturk

Arkadaşa çok güzel açıklamışsın açıkladıkların arasında izninle bende bikaç bişey sormak istiyorum.

1. Usb tv kartı daha önce hiç kullanmadım. Verim alabiliyomusun ve hangi marka model kullanıyosun. Kısaca anlatırsan sevinirim.
    2. Niçin olmazsa olmaz dediklerin arasında Ati ekran kartı ilk tercihin? Sebeb son zamanlardaki 4650 ile öne çıkmasımı yoksa genel anlamda sebebleri varmı? Driver desteği yada bakşa bir konuda. Birçok kişiden laptoplar için tam tersini duyuyorum.

Cevapların için şimdiden teşekkürler.

1. AVerTV Hybrid+FM Volar Tv Kartı kullanıyorum. (İşte bu) Boyutları bir flash bellekten çok az büyük. Performansından oldukça memnunum. Her Tv kartında olduğu gibi benimkinden de ısınma sorunu mevcut. Ama yaklaşık 4 saat kesintisiz tv seyrettiğimi söylebilirim. Daha fazla seyredebilirmiydim, test etmedim Tv kartını yakmayalım diye:)
    2. Ya esasen Ati ile Nvidia arasında pek bir fark yok. Atinin video kalitesinin biraz iyi olduğunu düşünüyorum. Yani biraz tercih meselesi..

• ati 4650 ekran kartı şu an monsterın üst modellerini ve toshiba nın bir kaç modelini saymaz isek şu an piyasada olanların en iyisi.şu an ona en yakın rakibi nvdia 9600 gt oda çok gerisinde kalıyor(testlere göre).

• quote:

Orjinalden alıntı: patronas

ati 4650 ekran kartı şu an monsterın üst modellerini ve toshiba nın bir kaç modelini saymaz isek şu an piyasada olanların en iyisi.şu an ona en yakın rakibi nvdia 9600 gt oda çok gerisinde kalıyor(testlere göre).

Bence ona yakın 9600m gt değilde gt 130m...
  • gt 130m konusunda doğru olabilirsin ama hala ekran kartları listesinde ben göremedim.sadece şu an asus ve lenovo da gördüm.daha yeni girdi piyasaya en azından türkiye piyasasına.gddr2 veya 3 olmasıda önemli...

• quote:

Orjinalden alıntı: patronas

gt 130m konusunda doğru olabilirsin ama hala ekran kartları listesinde ben göremedim.sadece şu an asus ve lenovo da gördüm.daha yeni girdi piyasaya en azından türkiye piyasasına.gddr2 veya 3 olmasıda önemli...

Doğru haklısınız ama yani gt 130m, 9600m gt'den biraz daha üst bir model bu yüzden söyledim.
  • Biraz daha yeni teknolojisi var.Ama ddr2 ise 4650 ye yetişemez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.