Şimdi Ara

DH COIL WHINE [ANA KONU] | [CW nedir-muzdariplerin ekran kartları CW listesi] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
968
Cevap
34
Favori
47.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Köl Tigin

Merhaba hocam.

Bu süreç gerçekten çok uzun sürüyor. Uzunca bir süre sonra gönderdiğim evraklar üzerine bir dilekçe eklenerek geri geldi. Dilekçede bir bilirkişi adresi ve numarası vardı. Mahkeme için bilirkişi raporuna ihtiyacı olduğunu yazmışlar. Neyse bilirkişi ile görüştüm ekran kartının cw sorununu gösterdim. Bilirkişi sadece tamam dedi ve sonrasında ses yok. Yine beklemedeyim. Herhangi bir gelişme olunca yazacağım yine.

Şu an bu şekilde kullanmaya devam ediyorum kartı. Bu gidişle GTX 1060'ların satışı duracak, yeni 2000 serisi kartlar çıkacak anca öyle mahkeme sonuçlanacak herhalde, öyle görünüyor. Devletin bürokrasi işleri malumunuz.
    Merhaba, tekrar geçmiş olsun.

Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler. Sizin gibi sıkıntısı olan kullanıcılar için böyle paylaşımların yararı hat safhada. Bu konunun en büyük amaçlarından birisi de bu zaten.

Maalesef ki bahsettiğiniz prosedür gerektiren işlemlerin genelinde böyle durum. Muzdarip olduğunuz bu sorun; umarım en kısa zamanda lehinize sonuçlanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ermnn7

Ekran kartımda Cw yok diyen yalan söylüyor bence Şu ana kadar 4 tane ekran kartım oldu sırasıyla Msi Gaming X Rx 470 en yüksek Cw bunda vardı Euro Truck Simulator oyununa girince deliriyordu baya bir ötüyordu ses kayıtları mevcut halen daha sonradan Msi Gam.X GTX 1050Tİ aldım bunda Cw yoktu ilginç bir şekilde daha sonradan Msi Gam.X Gtx 1060 3G aldım bu kartda da çok ufak bir ses vardı yüksek Fpsler de biraz ötüyordu ama orta derecedeydi daha sonradan Msi Aero İTX Gtx 1060 6Gb aldım bu kartda da aynı şekilde Cw mevcuttu fakat orta düzeyde 60+Fps den sonra başlayan bir buzzing sesi vardı ETS 2 de yine sinek vızıltısı gibi ötüyordu ve şu anda Onboard kullanıyorum Anakart Msi B150m gaming pro onunda mosfetlerinden çok ince hafif düzeyde bir Cw sesi geliyor yani anlatmak istediğim Vsync'i kapatıp Ets 2 gibi bir oyuna girdiğinizde sizinde çok büyük ihtimal kartınızın Coil Whine yaptığını göreceksiniz. Sanırım Bu Cw sıkıntısı en çok Msi markasında çıkıyor.
    Öncelikle benim ekran kartlarında sorun yok bunu belirtiyim.
    Bende 2 tane ayri zamanlarda aldigim msi aero rx 560 4gb ekran karti var bu mesajnizdan sonra usenmedim tektek her iki pc kasasinida test ettim cok sukur boyle bir problem yok zaten olsaydida tum oyunlari vsync kapali olarak oynadigimdan bu mesaji okumadan oncede dikkatimi cekerdi ,hatta iyice emin olmak icin kasadaki 4 fani ve arkadaki egzoz fani bile guc baglantisindan ayirdim sıfır problem :)

1999 yilindan beri bilgisayar kullanan biriyim okadar cok pc parcasi satin aldimki neredeyse bir ev parası olmustur, satın aldıgım en ucuz pc parcasından tutda en pahalı parcasına kadar hic bir arızalı ürün denk gelmedi demekki cok sanslı biriyim herhalde :)

1 tek 2014 yilinda satın aldigim ledtvde sag ust kosede solukluk vardi degisim istedim servis sıfır kutu getirdi actık aynı bolgede ayni solukluk vardı , tekrar degisim istenildi 3 üncü gelen tvdede aynı bolgede solukluk vardı hatta teknikservis evde "abi gözlerimle görmesem hayatımda duysam böyle birsey inanmazdım " dedigini bilirim :) 4 uncu gelen tvdede hem olu piksel hemde karartı vardı oan aklima meshur FINAL DESTINATION filmi aklima geldi :) kaderden kacamazsin artık kalsın bu benim kaderim herhalde dedim degisimde istemiyorum iadede ben raziyim bu kusurla kullanmaya dedim. cogu kez elektronik sans,kader isi derler demekki dogruymus yani saygılar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spartakuez -- 12 Nisan 2018; 18:32:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• "Mouse"da CW olur mu yahu
    Bi mouse aldım marketten. Eve geldim PC'ye taktım, deniyorum falan... Sivrisinek sesi geliyor bir yerden. Dedim "daha yaz da gelmedi ama "
    Ses mousedan geliyormuş meğer Hemen iade ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehhalil

"Mouse"da CW olur mu yahu
    Bi mouse aldım marketten. Eve geldim PC'ye taktım, deniyorum falan... Sivrisinek sesi geliyor bir yerden. Dedim "daha yaz da gelmedi ama "
    Hareket ettikçe geliyorsa PSU kaynaklı bir sestir. Mouse içinde bu sesi yaratabilecek herhangi bir elektronik eleman yok. Topraklama sorunlarında da yaşanan bir ses o.

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Muhtemelen benim karttaki Buzzing de tesisattan kaynaklanıyor.

Fırsatınız olduğu zaman sisteminizi; güncel elektrik tesisatına sahip bir mekanda deneyebilirseniz, en azından buzzing CW'nin elektrik tesisatına veya sistemin başka bir noktasına bağlı olup, olmadığını görebilirsiniz. Genelde buzzing CW durumları ya eski elektrik tesisatı kaynaklı ya da sistemin başka bir noktasından (özellikle PSU'lar) yansıma şeklinde oluyor.

Açıkçası sürekli ve belirgin bir şekilde sinek vızıltısı CW duymanın yanında hiçbir şey denebilir buzzing CW için.

Alıntıları Göster
    PSU ve tesisat ile ilgisi yok diyen kişiler görüyorum bazen. Kesinlikle etkisi var. Bizzat yaşadım. İmzamdaki ekran kartını alırken kesinlikle CW yok demişti arkadaş. O zaman Corsair 400R kasanın içinde gelen kronik CW sorunlu CX750 vardı. Taktığımda kartta da bir miktar CW oluşuyordu. Sonrasında EVGA G2 600W aldım ve bu yeni PSU ile birlikte ekran kartının da CW olayı tamamen kesildi. Yani oyun ana ekranlarında dahi hiç ses yok şu anda. Bizzat yaşadığım için artık PSU nun ekran kartına da CW yaptırabildiğini kesinlikle söyleyebilirim.

• Benim minig cikmasi hd7950 hayvan gibi cw var sadece bazi oyunlarda oluyor sahsen ben cok takmiyorum zaten kelepir aldigim icin 3 yildir bende masallah o.c nin sinirlarindayim tik cikarmadi yanliz amd nin eskilerinin malzeme kalitesi daha iyi sanki phenom 2 965be işlemcim 8 yasinda 4.2 ghz de calisiyor mubarek yirtiyor yine tık yok acaba diyorum bu ryzenler bu kadar dayanir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Harekete bağlı mıydı emin değilim. İade ettiğim için tekrar kontrol etme şansım da yok. Ancak ilk etapta sesin nereden geldiğini anlamak için hiç bir şey yapmadan durup dinledim sanki.. Yani harekete bağlı olmama olasılığı daha yüksek. Fareyi kulağıma dayayıp dinlediğimde sürekli bir ses geldiğini ama zaman zaman ses tonunun değiştiğini fark ettim. Çoğu zaman sivrisinek sesi gibi inilti geliyor, arada kısa kısa aralıklarla cırıltı diyebileceğim (yakından dinlemedikçe rahatsız etmeyecek, hatta duyulmayacak düzeyde) bir ses çıkarıyordu.

Her olasılığı düşünerek, PSU'da bahsettiğiniz türde bir problem olup olmadığını nasıl test edebilirim?

PSU kaynaklı olsaydı, diğer fareler ile kullandığımda da bu sesi duymam gerekmez miydi? Şimdiye kadar aynı PSU ile 4-5 farklı fare kullanmışlığım/test etmişliğim var. Hiç birinde böyle bir ses yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 24 Nisan 2018; 9:35:10 >
  • quote:

"Mouse"da CW olur mu yahu
    Merhaba, geçmiş olsun.

Mouse'da olmakla beraber sistemin herhangi bir yerinden yansıyan veya ev elektrik tesisatıyla alakalı bir sıkıntı da olabilir (daha önce olmayıp, tesadüfen aynı anda başlayan bir sorun olabilir). Akabinde mouse'u hareket ettirdikçe oluyorsa; monitörü de dinlemeniz lazım. Monitörden gelme ihtimali de mevcut.

Maalesef ki öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ddsmurat

Benim minig cikmasi hd7950 hayvan gibi cw var sadece bazi oyunlarda oluyor sahsen ben cok takmiyorum zaten kelepir aldigim icin 3 yildir bende masallah o.c nin sinirlarindayim tik cikarmadi yanliz amd nin eskilerinin malzeme kalitesi daha iyi sanki phenom 2 965be işlemcim 8 yasinda 4.2 ghz de calisiyor mubarek yirtiyor yine tık yok acaba diyorum bu ryzenler bu kadar dayanir mi
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Evet hocam PSU kaynaklı olsa diğer farelerde de olur tabi ki. O zaman mouse nin kablo dibinde temassızlık veya lehim problemi gibi bir durum vardır. Değişim talep edin.
    Değiştirmekle uğraşmadım, o seride muhtemelen komple sorun vardır diye düşündüm, iade ettim.
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler...
    Daha önce olmayıp, tesadüfen aynı anda başlayan bir sorun olduğunu sanmıyorum. Yeni fareyi takınca sivrisinek sesi duymaya başladım, çıkarıp eski fareyi takınca ses kayboldu. Sistemde çok kısa süreli bir sorun olup da bu sorunun tam da yeni fareyi takınca belirmesi, fareyi sökünce kaybolması gibi bir olasılık "milyarda bir" gibi bir şeydir sanırım.

Bu arada monitörde sorun yok. Ses konusunda aşırı derecede hassasım (120mm kasa fanlarını yazın bile max 900 rpm'de kullanıyorum) monitörden ses gelseydi mutlaka fark ederdim. Hoparlör açık ve sistemde herhangi bir medya oynatılmıyorken, woofer'dan gelen çok çok hafif bir uğultu oluyor, o bile bazen batıyor bana O derece takıntılıyım yani.
  • quote:

Teşekkürler...
    Daha önce olmayıp, tesadüfen aynı anda başlayan bir sorun olduğunu sanmıyorum. Yeni fareyi takınca sivrisinek sesi duymaya başladım, çıkarıp eski fareyi takınca ses kayboldu. Sistemde çok kısa süreli bir sorun olup da bu sorunun tam da yeni fareyi takınca belirmesi, fareyi sökünce kaybolması gibi bir olasılık "milyarda bir" gibi bir şeydir sanırım.

Bu arada monitörde sorun yok. Ses konusunda aşırı derecede hassasım (120mm kasa fanlarını yazın bile max 900 rpm'de kullanıyorum) monitörden ses gelseydi mutlaka fark ederdim. Hoparlör açık ve sistemde herhangi bir medya oynatılmıyorken, woofer'dan gelen çok çok hafif bir uğultu oluyor, o bile bazen batıyor bana O derece takıntılıyım yani.
    Rica ederim.

Benden fazla olmamakla beraber sizde de takıntı durumu mevcutmuş. Günümüz üretim kalitesi düşüşünü düşündüğümüzde; bu takıntıların ister istemez giderek azaldığını da dile getirmek elzem.

Ben zaten olabilecek ihtimalleri sıraladım. Direkt mouse'un sorunlu olması da en başta dile getirdiğim ihtimaldi.

Önemli olan sorunun bir şekilde çözülmesi diyelim.

• Evet arkadaşlar, Tüketici Hakem Heyeti'ne verdiğim dava sonunda sonuçlandı. Karar görüldüğü üzere "Ürünün yenisi ile değişiminin kabulü". Aslında karar 3 ay önce çıkmış, PTT ile evime gönderilmiş ama bulamayıp kağıt bırakmışlar. O kağıt da yüksek ihtimalle aşağıda kaybolmuş. Hiç ses çıkmadı diye gidip sorayım dedim Kaymakamlığa, bir baktım çoktan sonuçlanmış. Hemen Hepsiburada'yı arayıp talep oluşturdum. İnşallah ekran kartını değiştirecekler.

Toplamda 8 ay sürdü bu işin buraya gelmesi. Ancak size tavsiyem sakın ha sakın haklı olduğunuz işlerin peşini bırakmayın.

Kısaca durumu özet geçeyim:

Üründe coil whine olduğunu anlayınca HB'ye gönderdim servis için. Bunlar da kartın eski yetkili servisi Çözüm Elektroniğe gönderiyor. Çözüm Elektronik de haliyle kabul etmeyerek yetkili servis Akortek Bilişim'e gönderiniz diyerek geri gönderiyor. HB de bu eski kartı olduğu gibi yenisi ile değişti diyerek bana gönderiyor. Ben de bunun üzerine dava açıyorum.

Fotoğrafta firmanın savunmasına bakarsanız görevlerinin yetkili servise göndermek olduğu, kendilerinin aracı olduğu, serviste yapılan işlemlere müdahale etmediklerini yazmışlar. Ağzımı bozduracaklar bana şimdi. Benim şikayetim bu zaten kardeşim, sen ürünümü alıyorsun yetkili servise göndermek için, yetkili servise göndermeden bana ürün değişti diyerek eski ürünü gönderiyorsun, sonra gelip böyle savunma yapıyorsun. Olacak iş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köl Tigin -- 10 Temmuz 2018; 15:36:13 >

• Köl Tigin K kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Çok geçmiş olsun. Olan size ve zamanınıza oldu. Memnuniyet verici tarafı ise; tabii ki leyhinize sonuçlanmasıdır.

Geçen sayfalarda sanıyorum mahkemeye veriliş adımlarını da anlatmıştınız. Eğer anlatmadıysanız; referans olması açısından müsait zamanınız içerisinde bu olayı tüm detayları ile yazabilirseniz, benzer sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar için de güzel bir kaynak olacaktır. Keza ayrı bir konu da açılabilir veya bu konunun ilk mesajına da ekleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 11 Temmuz 2018; 10:49:17 >
  • arkadaşlar şu coil whine sorunu için BIOS tan bişey kapatıyorduk nasıl bi ayardı o söyler misiniz lütfen ???
  • palit gtx 1070 ti dual ve 1080 dual modellerinde cw bulunmakta özellikle yüksek kare çizdiği oyunlarda kulaklık yoksa kapalı kasadan bile duyuluyor.
  • Saphire RX580 8GB special ed. kartımda cw bulunmakta kartı 2 gün önce uygun bir fiyattan Yukko'dan aldım sizde cw var diyip yeni kart mı istiyeyim. Yoksa cayma hakkını kullanıp hiç uğraşmadan para mı geri mi alsam? Bu kartın teknik servisi servispoint galiba onlarında yorumları hiç iyi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuaLityTR -- 7 Kasım 2018; 22:55:32 >
  • bende sapphire 570 nitro aldım çok az cw gibi bir ses var cızırtı değilse sanki hava kaçıran tüp gibi ses geliyor gibi çok az duyuluyor kasayı açmak lazım bence sorun sizi rahatsız etmiyorsa garantiye vermenizi pek önermem sonuçta zamandan kaybedeceksiniz
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.