Şimdi Ara

DH COIL WHINE [ANA KONU] | [CW nedir-muzdariplerin ekran kartları CW listesi] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
968
Cevap
34
Favori
47.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WmGMD

palit gtx 1070 ti dual ve 1080 dual modellerinde cw bulunmakta özellikle yüksek kare çizdiği oyunlarda kulaklık yoksa kapalı kasadan bile duyuluyor.
    Ekledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuaLityTR

Saphire RX580 8GB special ed. kartımda cw bulunmakta kartı 2 gün önce uygun bir fiyattan Yukko'dan aldım sizde cw var diyip yeni kart mı istiyeyim. Yoksa cayma hakkını kullanıp hiç uğraşmadan para mı geri mi alsam? Bu kartın teknik servisi servispoint galiba onlarında yorumları hiç iyi değil.
    Ekledim, geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B-2 Spirit

bende sapphire 570 nitro aldım çok az cw gibi bir ses var cızırtı değilse sanki hava kaçıran tüp gibi ses geliyor gibi çok az duyuluyor kasayı açmak lazım bence sorun sizi rahatsız etmiyorsa garantiye vermenizi pek önermem sonuçta zamandan kaybedeceksiniz
    Ekledim.

Konunun ilk mesajında belirttiğim durumların canlı bir örneği olmuş yazdıklarınız. CW'nin zaten ses harici bir zararı bulunmuyor. Ses de rahatsız edici seviyede değilse kart kullanılabilir bir hal alıyor veya CW olan bileşen her ne ise.
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    CW sesi çok fazlaydı iade ettim hocam. Şimdi RX590 bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuaLityTR

CW sesi çok fazlaydı iade ettim hocam. Şimdi RX590 bekliyorum.
    Ses rahatsız edici seviyede olduğu zaman iadeden veya değişimden başka seçenek kalmıyor zaten.
  • Arkadaşlar selam

Bende artık aranıza katıldım denebilir :) asus gtx 1070 dual oc kartım var bundan öncede 1060 6 gb msi'ın bi modeli vardı ondada az biraz bızzlama vardı ama bu kadar değildi.
    Sesi ilk fark ettiğimde cs ye girmiş 300 fps filan alıyodum kulaklığım takılı değildi kasa yerde eğilip kulağımı dayadığımda güç kaynağında bi kısa devre gibi bişey var diye korkup sistemi kapattım öyle bi ses. Sonra aklıma bu coil whine geldi ulan acaba ekran kartından mı geldi dedim kendi kendime internetten araştırdım kasayı açıp sesi iyice takip ettim ekran kartı şüphelendirdi uniq heaven programını kurup bi test ettim ses bariz fazla free camera moduna alıp kendim geziyorum ekranı havaya kaldırdığımda fps artıyo ve sesde artıyo aşarı indirdiğğimde fps azalıyo ses azalıyodu. Daha sonra işlemci ve ram leri test eden bi program olan prime 95'i kurup ekran kartın hariçi bi teste sokuyum dedim ses yine yoktu.

Sorum şu arkadaşlar bu ses fareyi kıpırdatmam ile yükselip azalan bir sesse kesinlikle ekran kartından denebilir mi ? Bide farklı psu ve sistemde ve farklı elektirik tesisatı olan bir yerde denesem sizce farklı bir sonuç olur mu ? Evimizin tesisatından sıkıntı olcağını sanmıyorum 5 senelik filan ama psu ya pek güvenmiyorum 80+ bronze sertifikasına inanıp aldım ama elime alınca ne kadar dandik olduğunu bir kez daha gördüm
    psu;https://www.hepsiburada.com/aerocool-kcas-600w-80-bronze-12v-45a-aktif-pfc-guc-kaynagi-ae-kcas600-pm-bd304750
    Başka bir psu var high power 650w 80+ broze sertifikalı 5 senedir filan aktif kullanılıyor sizce onda denesem nasıl olur

Bu arada fazla uzun oldu kusura bakmayın yardımı esirgemeyen herkese şimdiden teşekkürler.

• MyCoDeR kullanıcısına yanıt
    Selam,

Anlattıklarınıza baktığımız zaman ekran kartının yanında diğer bileşenlerden de gelme olasılığı var. Buzzing (cızırtı) şeklinde CW durumu olduğu görülüyor. Bu gibi durumlarda genel olarak ev elektrik tesisatı (sigortalar, eski tesisat, priz sıkıntıları, topraklama vb.) sıkıntı yaratır, sonrasında da PSU'dan ekran kartına yansıyan CW olabilir. Ev elektrik tesisatınız yeni olduğu için (ve eminseniz) PSU'dan yansıyan bir CW durumu öncelikli olarak kontrol edilebilir. Bu esnada imkan varsa sisteminizi başka bir yerde veya elinizdeki diğer PSU ile de denemelisiniz.

Maalesef ki sinek vızıltısı olarak tabir ettiğimiz (genellikle ekran kartından gelen) CW durumu olmadıktan sonra (o da nadiren de olsa CPU'dan da gelebilir); buzzing CW'yi bulmak uzun deneme yanılma yöntemlerini gerektirebiliyor. Sorun tespiti için;

1) Mevcut sistemi farklı bir yerde denemek,
    2) Mevcut sistemde farklı bir ekran kartı denemek,
    3) Mevcut sistemde farklı bir PSU denemek,
    4) Mevcut sistemdeki ekran kartını farklı bir sistemde denemek,
    5) Mevcut sistemdeki PSU'yu farklı bir sistemde denemek,
    6) Mümkünse mevcut evinizde farklı bir sistem denemek (en son seçeneklerden).

seçeneklerini deneyebilirsiniz.

• Arkadaşlar R9 380X kartımda coil whine vardı biraz rahatsız etse de çok üstünde durmuyordum. Daha sonra elektrik tesisatında bilgisayarı bağladığım prizde topraklamada bir sorun olduğunu farkettim ve sorunu hallettim ardından cw kendi kendine düzeldi. Yabancı forumlarda da bu şekilde sorununu halleden birkaç kişi okudum. Eğer sizde de böyle bir sorun varsa elektrik tesisatınızı bir kontrol edin topraklamayı iyi yapın derim büyük ihtimalle düzelebilir. Aynı zamanda akım korumalı (ancak voltaj regülasyonu yapan modeller, sadece akım korumalı değil) prizin de faydalı olduğu söyleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakari_mayo -- 27 Kasım 2018; 14:25:26 >
  • Aercool 600w 80+ bronz sertifikalı psu dan high power 850w 80+ gold sertifikalı psu ya geçtim diğer tüm sistemler ve kablo tesisatı aynı, sonuç;
    Seste %60 %70 azalma ve ses tipinde değişiklik var önceden çızırtı şeklinde sanki elektirik çatırdaması gibiydi ve sısteme 1 2 saat yüklendiğimde psudan gelen özellikle çıt çıt çıt diye ses artık yok ekran kartında ses devam etmekte ama azaldı ve dediğim gibi ses tipi değişti cs ye oyuna girişte bi cd rom sürücüsüne cd takıldığında gelen sese benzer ses var oyun içerisinde ses kesiliyo uniq heaven programını kullanırken full o ses var ama credit ekranında hiç ses yok pubg oynadım ondada ara ara cd rom sürücüsü gibi sesler duyuyorum ama artık çok az miktarda.
    (Kasaya kulağımı yaklaştırdığımda duyuluyor sesler) Önceden oturduğum yerden rahatlıkla duyulabiliyodu. Hatta odamın her köşesinden.
    Değişen ürünler
    Bundan
    TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Aerocool 600W 80+ Bronze KCAS PLUS Serisi Güç Kaynağı (AE-KCASP600) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/aerocool-kcas-serisi-80-bronze-600w-45aat12v-aktif-pfc-guc-kaynagi.html

Buna
    TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    High Power 850W 80+ GOLD Performance GD 14cm Fanlı Tam Modüler Güç Kaynağı (HPS-850GD-F14C) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-850w-80-gold-14cm-fanli-tam-moduler-guc-kaynagi-hps-850gd-f14c.html

• quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

Aercool 600w 80+ bronz sertifikalı psu dan high power 850w 80+ gold sertifikalı psu ya geçtim diğer tüm sistemler ve kablo tesisatı aynı, sonuç;
    Seste %60 %70 azalma ve ses tipinde değişiklik var önceden çızırtı şeklinde sanki elektirik çatırdaması gibiydi ve sısteme 1 2 saat yüklendiğimde psudan gelen özellikle çıt çıt çıt diye ses artık yok ekran kartında ses devam etmekte ama azaldı ve dediğim gibi ses tipi değişti cs ye oyuna girişte bi cd rom sürücüsüne cd takıldığında gelen sese benzer ses var oyun içerisinde ses kesiliyo uniq heaven programını kullanırken full o ses var ama credit ekranında hiç ses yok pubg oynadım ondada ara ara cd rom sürücüsü gibi sesler duyuyorum ama artık çok az miktarda.
    (Kasaya kulağımı yaklaştırdığımda duyuluyor sesler) Önceden oturduğum yerden rahatlıkla duyulabiliyodu. Hatta odamın her köşesinden.
    Değişen ürünler
    Bundanhttps://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/aerocool-kcas-serisi-80-bronze-600w-45aat12v-aktif-pfc-guc-kaynagi.html

Bunahttps://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-850w-80-gold-14cm-fanli-tam-moduler-guc-kaynagi-hps-850gd-f14c.html
    Demek ki PSU'da bir sıkıntı varmış. Ama sadece onda olmadığı da belli.

Şu an karşılaştığınız şekildeki CW durumunu; ''sinek vızıltısı'' olarak tabir etmek mümkün. Bu da yüksek ihtimalle ekran kartının kendisinde CW olduğunu gösteriyor. PSU değişiminden sonra sesin değişmesi, önceden ekran kartının tam olarak güç alamamasından kaynaklanabilir. Bunlar hep ihtimal dahilinde olan durumlar.

Sahne geçişlerinde oluşan bu sesi; RTSS yazılımı üzerinden bahsettiğiniz oyunlara FPS limiti koyarak (bazı oyunlarda açılışlarda da FPS'nin monitörün yenileme hızına kilitlenmesi için), keza ekran kartınızın yazılımı üzerinden oyun bazlı FPS limiti tanımlayarak belli ölçüde giderebilirsiniz. Oyunlarda V-SYNC gibi ayarları açmak en baş seçenektir zaten. Fakat dediğim gibi bazı oyunlarda bu ayar menü geçişlerindeki FPS'leri kilitlemez.

• Merhaba, bende 3 gün önce asus 1070 ti rog strix a8g modelini satın aldım üründe coil whine çıktı, bugün asus a gittim kartı bıraktım durumu anlattım form doldurttular ve değişim istedim bakalım ne olacak.

Salih Karakuşyoutube
    asus rog strix a8g 1070 ti coil whine
    http://www.youtube.com/watch?v=R6kEcdlhiCc

Video da ses tam anlaşılmıyor olabilir ama benim kasa masanın altında duruyor ortam sessiz olunca ses net bir şekilde duyuluyor. Vızzzzzz ediyor bildiğin.

Yüksek FPS +300 veya 60 fps farketmiyor oyunlara girdiğim de ses çıkıyor.

Eski kartımda böyle bir sorun yoktu evga gtx 750 ti ftw.

3.500 TL ye aldığım ürün den ses gelince canımı sıktı verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltravioleTT -- 19 Aralık 2018; 15:38:12 >

hocam ses duyulmuyor bile bendeki coil wain çok düşük normal zannımca yük binince çok az bir ses yapıyor lakin duyulmuyor :D
  • UltravioleTT U kullanıcısına yanıt
    Merhaba, geçmiş olsun. Sizi de listeye ekledim.

CW durumu rahatsız ediciyse; tabii ki değişim/iade istemek en doğal hakkınızdır. Umarım olumlu sonuç alırsınız.
    Teşekkürler güncelleme yapmayı unuttum, ürün iade&değişim raporu çıktı, raporun elime ulaşmasını bekliyorum. İnşallah yeni alacağımda sorun çıkmaz bu kadar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parsalihan

hocam ses duyulmuyor bile bendeki coil wain çok düşük normal zannımca yük binince çok az bir ses yapıyor lakin duyulmuyor :D
    Size yazalı bayağı olmuş muhtemelen. Birkaç sayfa geriye gittim ama mesaja denk gelemedim. Profilinizden gördüğüm üzere 1 yıl falan olmuş olabilir.

CW sesi, rahatsız edici seviyede olmadıktan sonra sıkıntı yok zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UltravioleTT

Teşekkürler güncelleme yapmayı unuttum, ürün iade&değişim raporu çıktı, raporun elime ulaşmasını bekliyorum. İnşallah yeni alacağımda sorun çıkmaz bu kadar.
    Hayırlı olsun.
  • sıfır olarak aldığım sapphire rx570 nitro+ modelli kartda aşırı derecede coil whine sorunu var kasadaki tüm fanların sesini bastırıyor rahatsız olmamak için kulaklık takmak lazım o derece karttı alalı 2 gün oldu benim nasıl bir yol izlemem lazım değişim için lütfen yardımcı olun
  • subaru.sti kullanıcısına yanıt
    Cayma hakkınızı kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: subaru.sti

sıfır olarak aldığım sapphire rx570 nitro+ modelli kartda aşırı derecede coil whine sorunu var kasadaki tüm fanların sesini bastırıyor rahatsız olmamak için kulaklık takmak lazım o derece karttı alalı 2 gün oldu benim nasıl bir yol izlemem lazım değişim için lütfen yardımcı olun
    Geçmiş olsun ekledim.

@-dehşet- 'in dediği gibi yapabilirsiniz.
  • msi gtx 1060 aero itx

furmark'ta,
    poly bridge oyununda (fpsden bağımsız olarak öttürüyor)
    overwatch'da 150+ fpslerde

coil whine yapmakta

msi gtx 1080 gaming x

furmark'ta,
    poly bridge oyununda (fpsden bağımsız olarak öttürüyor)
    overwatch'da 300+ fpslerde

ben overwatch'ın oyun motorunun diğer oyunlardan bir farkı olduğunu düşünüyorum. bence gerçek coil whine testi bu garabet oyun ile belli olur. iki arkadaşımdan daha sonuçlar atayım ki teyit etmiş olayım,

asus gtx 1050ti rog strix

furmark dahil hiçbir oyunda coil whine yapmıyorken overwatch'da öttü

sapphire r7 265

5 yıl kullandım hiçbir oyunda coil whine yapmayan kart, overwatch'da cır cır ötüyordu

Overwatch'ın salaş bir gpu kullanım mekanizması olduğunu düşünüyorum. Açıkçası bunun pek sağlıklı olduğunu da düşünmüyorum. Keza tüm testlerde ve denemelerde en çok ısının da bu oyunda üretildiğine şahit oldum. 65 derece üstünü görmeyen kartları 76 dereceye kadar ısıtabilen bir oyun bu, maşallahı var. google'a overwatch gpu heat problem yazınca da biraz bariz oluyor sorun.

overwatch'ı fps kilidiyle oynamak akıl kârı olacaktır

bu anlattıklarım poly bridge oyunu için de geçerlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliayhangizemiseviyor -- 7 Ocak 2019; 13:28:2 >

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.