Bende de sapphire 7800 xt pure var. bende Coil Whine sorunu yok. Aklıma gelmişken PSU dan da kaynaklı CW sorunu olabiliyormuş.CW sorunu yaşamamak için; Watt ı yeterli olan, en az 700w ve kaliteli bir PSU kullanmak gerekiyor. Redditte yazmıştı biri. |
DH COIL WHINE [ANA KONU] | [CW nedir-muzdariplerin ekran kartları CW listesi] (49. sayfa)
-
-
en iyi psu'lardan birini kullanıyorum. NZXT'in full modüller :) rtx 4070'e geçtim kafam rahatladı.
-
Asus rog strix rtx4080 ekran kartında bariz cw var, yük altında başlıyor. Oyunun sesini hoparlörden açınca yada kulaklık takınca duyulmuyor, hiç garantiyle falan uğraşacak halim de yok, kullanıyorum böyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 9 Şubat 2024; 12:27:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ekran kartı diye düşünüyorum bilgisi olan cevaplarsa sevinirim mouse ile uygulama yada ekrana tikladigim zaman kısa devre gibi ses çıkıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dunyada artan enflasyon , savas riski , surekli yukselen fiyatlar.Sonuc olarak butun urunlerde kalite cok dusmus durumda.CW denilen illet artik neredeyse her urunde goruluyor.Laptop larda bile var.Baktilar olmuyor cogu firma artik ne yazikki CW degisim garantisi vermiyor...
-
Diğer ANA KONU'daki cevabımı buraya da ekliyorum.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159150126
Selam,
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159136279
Aslında Teknik Yardım Forumu'nda faydalanabileceğiniz şekilde sizi yönlendirmiştim fakat anladığım kadarıyla ilgili ANA KONU'nun ilk mesajına göz atmadınız veyahut dikkatinizden kaçtı?
Şu şekilde belirtmeniz nedeniyle ''kaç yere (burada yazdım olacak sanıyorum) kimseden ses yok...'' ve şu ana kadar benden başka yazan olmadığı için tekrar (biraz daha açıklayıcı şekilde) destek olmaya çalışayım.
İlgili ANA KONU'nun ilk mesajından bazı kısımları buraya alıntılarsak;
| COIL WHINE NEDİR ? | başlığı altında ikinci madde diyor ki,
Alıntı
metni:2) ''Buzzing (cızırtı)'' olarak tabir edebileceğimiz cw durumu ise; daha çok ev elektrik tesisatı, kullanılan PSU'dan yansıyan bir cw (ama ekran kartında zannedilen), anakart vs. diğer bileşenlerde olabilen ama sonuç olarak ekran kartında da görülebilen (en çok PSU'larda görülmektedir). muhtemelen sizdeki sorunu tabir ettiğim kısım burası oluyor. Niye muhtemelen diyorum; belirttiğim yansımalar da olabileceği için bunun tespitini tam olarak siz yapmalısınız lakin şu an baş şüpheli GPU'dur diyebiliriz.
Gelelim (sanıyorum) asıl almak istediğiniz cevaba (alttaki alıntı ve sonrası), yani bu %100 çözülecek bir şey değil ki ona göre kendinize en uygun şekilde aksiyon almak durumundasınız. Dünyada ilk defa sizin yaşadığınız bi' sorundan ve hatta yeni bir şeyden de bahsetmiyoruz. İlgili ANA KONU'nun açılış tarihi bile 10-11 yıl öncesine dayanıyor ki bu sorun daha öncesinde de vardı.
| COIL WHINE BİR SORUN MUDUR ? |
Alıntı
metni:İlk bilmemiz gereken şey coil whine durumunun sadece ''rahatsız edici sesten'' başka bir sorun olmadığıdır. Yani; bilgisayarımızdaki ve çevremizdeki hangi elektronik üründe cw olursa olsun bu durumun normal koşullarda ürüne zararı yoktur. İçinde bulunduğumuz ekran kartı bölümünü baz alarak ekran kartlarında da bu durumun sesten başka bir sorun oluşturmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Sonuç olarak; cw durumunun şekillerine bağlı olarak ilgili bilgisayar bileşeninin kullanılıp, kullanılmayacağı kullanıcının kendi kararına bağlıdır. Kesin olan bir durum var ki; eğer bu ses ekran kartlarında genellikle gördüğümüz ''sinek vızıltısı'' şeklinde ve rahatsız edici derecede yüksekse kullanıcı bu ürünü değiştirmelidir veya iade etmelidir. Velhasıl kelam, CW dB şiddetini belli başlı yöntemlerle azaltabilirsiniz hatta (şayet sorunun dış etmenlerde olduğu kesinleşirse) elektrik hattına birtakım müdahalelerle de bu durum çözülebilir. Ha baktınız ki (en hızlı çözüm yöntemi adına ve imkan da varsa) sisteme entegre edilen farklı bi' GPU'da bu sorun yaşanmıyor (aslında az/oldukça az yaşanıyor dersek bi' bakıma daha doğru bi' ifadedir) o zaman mevcut GPU özelinde iade/değişim seçeneği gündemde olmalıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 21 Temmuz 2024; 2:47:8 >
-
-
Evet o zaman geç olmuştu ve şimdi de üzerinden 2-3 ay hatta daha fazla geçmiş olması lazım, her neyse önemli olan bi' şekilde bu sorunların çözülmesidir diyelim.
Son durum nedir, hangi aşamadasınız?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X