İade süreci nasıl oldu anlatabilirmisiniz? 6800 xt pulse için aynı sorundan muzdaribim. |
DH COIL WHINE [ANA KONU] | [CW nedir-muzdariplerin ekran kartları CW listesi] (48. sayfa)
-
-
Size bu konuda bir katkısı olabilecek akılda fikir oluşturucu bir hikaye anlatmayı çok isterdim fakat malesef sıradan bir iade oldu. Benim aksime bu iade konusu ile ilgili olarak iade başvurusu reddedilip çok sıkıntılı vakitler geçiren arkadaşlar mevcut. Benim durumumda 14 gün geçmemişti, iade hakkımı kullanmak istediğimi belirten bir iade isteği oluşturdum. Ekran kartının kendilerine ulaştığı aynı gün iadeyi kabul ettiler. Kesin emin olmamakla birlikte bence iadeyi anında onaylamalarının sebebi ürünü bir indirim kuponuyla almamdan dolayı ürün fiyatı piyasadan çok ucuza gelmesiydi. Tahminim bunu gördüler ve bana para iadesini yaparlarsa bu ürünü ilerde daha pahalıya satabileceklerini düşündüler ve bunun sonucunda iademi onayladılar.
Edit: Ürünü iade ettikten iki ay sonra Sapphire Nitro 6800 XT SE aldım coil whine bu cihazda da mevcut iade için çok erindiğimden artık duymazdan gelmeye çalışıyorum. Sanırım Sapphire bobin kısmında genel olarak böyle sorunlu ucuz parçalara gidiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozanyalcn45 -- 13 Mayıs 2023; 23:30:50 >
-
Benim kartı alalı aylar oldu, bir sonuç çıkmaz sanırım
-
ASUS TUF RTX 3080 12 GB OC 1 BİRKAÇ AY SONRA ÇIKAN BARİZ CW VAR.
-
Asus TUF'lar bu konuda sabıkalı. Benim eski TUF 3070 Ti'da da vardı. Düdüklü tencere gibi ötüyordu. Bir de insan sese takınca hepten rahatsız etmeye başlıyor. Önemsiz gibi gözüküyor ama çok pis bir problem. Sanki 4000 serisi 3000'lere göre bir nebze daha problemsiz gibi CW konusunda.
-
Nvidia Msi Rtx 3060 Ti Gaming X Trio
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rtx 4080 seçimimi Gigabyte Eagle OC den yana kullandım. Umarım geldiğinde beni cw konusundan muzdarip etmez
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
En güzeli silikon ile kaplamak o zaman.
İnduktorlerin alti da kapaliysa karti komple silikona bulasaniz da fark etmez. Dedigim yontem yanlari ve ustu kapali olup alti acik olanlarda ise yarar. Asus dedigim yontemi 4090 matrix'e uygulamis. O da 200 kusur bin tl. Karti garanti disi birakmayin garantiye yollayin veya satin derim. Ki silikon esnek yapisi geregi zaten engelleyemez bobin titresimini ve titresimle birlikte isinip daha da esneyecektir.
Eagle cok kötüdür keske almasaydiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Msi 3060 Ti Gaming X Trio Gddr6X ekran kartı iyi bilinen bir teknoloji mağazasından aldım. 5-6 ay kutusundan çıkarılmadı açılmadı kutusunda kaldı. 3-4 gün önce sistemi kurdum fakat cihazda CW Coil Whine sorunu olduğunu anladım. Videolarını da çekdim ses net. Satıcı firmayla iletişime geçtim. Durumu anlattım ; boştayken bazen CW var. Çoğunlukla (Buzzing) Cızırt ya da Uğultu şeklinde. Oyunlarda yüke binince ya da oyun menüde veya Alt tab yapınca sıcaklik Fps arttikça ses artiyor. Aşırı değil oda sessizken ya da PC kasa yanında otururken kulağı yaklaştırınca var ama rahatsız edici. Bakıyosun tonca para verdiğin yeni malda böyle bişey sinir bozucu. Satıcı mağazayla görüştüm en yakın mağazamızda servis e bırakılıp ana Msi servisine iletiriz ya da doğrudan siz yollayın daha hızlı ilerler dediler. Msi aradımda cihaza bakarız fakat açılması lazım diyorlar. Ben de razı değilim. Yepyeni bi makinanın içi açılması onay veremeyeceğimi belirttim içi açılır inceleme yapılıp varsa sorun raporu tutulur değişim düşünülebilir dendi. Prosedür. Şimdi yollasam mı kararsızım. Neticede msi garanti de olsa o malın içi açılacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Edit : Göndermekten vazgeçtim.
Cw yönünden mi çok kötü hocam. Aldım çoktan ekran kartını. Kasa gelmediği için daha kurmadım duruyor kutusunda.
Eagle cw sesi ile alakalı 1 tane bile yazılı, görsel br şeye rastlamadım. Başka nesi kötü ki. Eğer cw yoksa palit gamerock un, gainward ın, galax ın rtx4080 yaptığı dünyada gigabyte eagle elit beyefendi kalır diye düşünmüştüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 23 Aralık 2023; 14:35:30 >
Ekran kartının açılması nasıl bir problem olur hocam. Telefon değilki bu rijitliği bozulsun. Merak etmeyin varsa bir bobinde sıkıntı onu değiştirecek servis olduğunu sanmıyorum. Sök tak lehim işine girmez bizim ülkedeki servisler.
Hocam genelde ram bellekleri aşiri isiniyor oyuzden yinede bi siz test yapip bakmanizi tavsiye ederim
Marka model değişir mi bilmiyorum ama ben Sapphire RX 7800 XT Pure ve RX 6700 XT Pulse de bu CW denen şeyden çok çektim. Özellikle geceleri sessizlik çökünce çok rahatsız ediyor beyni tırmalıyor o ses.
Şuan kullandığım da yok varsa da az vardır ama ben duymuyorum kafam rahatladı.
Daha hakimsiniz diye soruyorum hocam.
Diğer rtx4080 lerde bellek ısınması ne durumda bu eagle da ne durumda. Birde belleklerin aşırı ısınması ne yaşatır son kullanıcıya.
Bu arada cw yoksa ve bu bellek ısınması zararlı değilse, yeterki cw olmasın modundayım :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 23 Aralık 2023; 21:40:2 >
Hocam şimdi baktim tekrardan bellek isinmasi yokmuş 4080 de fixlemişler 4070 te bir miktar varmiş
Akım koruyucu özellikli prize takıp deneseydin. Çoğunda cw sorunu ortadan kalkmış
Akım koruyucu priz kullanıyorum zaten. Yok bu Sapphire modellerde kronik sorun var ya bana rastlıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X