Steam de Deadspace 3 " Save slot damaged hatası "
Öncelikle tüm gamer lara selam olsun. Deadspace 3 ü steam den indirdim biraz ilerleyip save yapdıktan sonra taaaa 2013 lerde oynadığım save dosyasını Belgelerim/ EA/ Dead Space 3 save yapan klasöre attım ; tüm gelişmiş ekipman suitle devam edeyim dedim. Napdıysak olmadı. Save aldığım oyunu baska bir siteden indirmiştim. Şuanki steam. Fakat save dosyası aynı format. Oyuna girip load yaptığımda "Save slot can be damaged or corrupted " hatası alıyorum. Deneme maksatlı steamin kendi save dosyasını yedekledim %9 iken. Oyunu kapadim sildim Pc yeniden başlat attim dosyayi tanidi. Yabancı dilde forumlarda da araştırdım. Sorunu yaşayan çok ve ortak fakat çözüm yok çok denenmiş. Oyunu 4 kez kaldır baştan kur şu bu nafile. Benzer durumu Forza Horizon 4 de denedim bikaç işlemle save dosyasın attım userdata değisti filan tamam. Tüm kayıtlar cup geldi. Çözebilen varsa buraya cevap atabilir. Saygılar.
12 senedir Vtrack özellikli bu mouse u kullanıyorum hala çalışıyordu gecen hafta evden taşınana kadar. Taşınmadan sonra ( Çok da özenli şekilde korudum ) bi anda scroll tekeri yukari aşagi tam gitmemeye başladı. Söküldü içi kıl toz vs temizledim çalışmaya başladı aşagi yukari normal. Sorun ; teker tamam oldu fakat sòkülmeden önceki lens ve sensòr aktifken şimdi imleç çalışmıyor. Bunca zaman aynî şekil kullandım bana mısın demedi canını çıkardım oyumlarda PC masasının düz zemininde, cihazın tüm tuşları led ışık vs hala herşey sağlam çalışıyor. Ne zamanki parmağımı mouse un sensòr deliği altına dokundursam parmaği hareket ettiriyorum imleç çalışıyor ama masaya koyuyorum hareket yok. Oscar driver son sürüm indirdik kurduk olmadı , aygıt yöneticiden sildik Pc başlattık tanıdı gene yok. Sökülmeden önce bòyle bir sorun yoktu. Temizlendi defalarca lensi konumlandırdık orijinal yerine sonuç aynı. Yeni cihaz almak da istemiyorum çünki makina hala taş gibi adamlar yapmış Çözen olursa fikir veren memnun kalırım
.
Msi 3060 Ti Gaming X Trio Gddr6X ekran kartımı iyi bilinen bir teknoloji mağazasından aldım. 5-6 ay kutusundan çıkarılmadı açılmadı kutusunda kaldı. 3-4 gün önce sistemi kurdum fakat cihazda CW Coil Whine sorunu olduğunu anladım. Videolarını da çekdim ses net. Satıcı firmayla iletişime geçtim. Durumu anlattım ; boştayken bazen CW var. Çoğunlukla (Buzzing) Cızırt ya da Uğultu şeklinde. Oyunlarda yüke binince ya da oyun menüde veya Alt tab yapınca sıcaklik Fps arttikça ses artiyor. Aşırı değil oda sessizken ya da PC kasa yanında otururken kulağı yaklaştırınca var ama rahatsız edici. Bakıyosun tonca para verdiğin yeni malda böyle bişey sinir bozucu. Satıcı mağazayla görüştüm en yakın mağazamızda servis e bırakılıp ana Msi servisine iletiriz ya da doğrudan siz yollayın daha hızlı ilerler dediler. Msi aradımda cihaz garanti kapsamında olur bakarız fakat açılması lazım diyorlar. Yepyeni bi makinanın içi açılmasına onay rıza veremeyeceğimi doğrudan değişim istediğimi belirttim. Firma içi açılır inceleme yapılıp varsa sorun raporu tutulur değişim düşünülebilir dendi. Israrla. Prosedür. Şimdi yollasam mı kararsızım. Neticede msi garanti de olsa o malın içi açılacak. Garanti işlerine sarıp şansı denemek mi onca uğraş değişmeme durumu da var. Yoksa sakın kafa kalıp giden günleri zehir etmemek mi ? Coil videosunu ekleyeceğim
Anakartım yukarda belirttiğim gibi üzerindeki Pci slota takmaya çalışıyorum ama 14 numaralı çift M2 koruma bloğu yüzünden tam oturmuyor kart özellik sayfasında òyle diyor. Yonga seti değil ekran yakalamada yazar. Parçayı sökmem halinde sorun yaşar mıyım? Ayrıca kartın alt gòvde kısmı chasis fan 3 girişinin üstüne biniyor. Sorunu Msi 3060 ti gaming X trio Gddr6 ile yaşıyorum. Halihazırdaki Msi Gtx 1060 kartla hiç bòyle bişey yaşamadim. 2 fanlı. 3060 kalınliği 56mm ; 1060 44mm. Bòyle bisey yok. Bu ekran kartları elli bin inceleme istişare ile standart değil mi ? Dahası kartın uzunluğu kasaya sığıyor fakat kasada biyer var oraya geliyor anakartın Pci e slotuna yüksek atıyor. Kart elimde öylece kaldı. Elimdeki 1060 i geri taktim. Forumlardan bu tarz sorunlar olmuş ama benimki başka bi klasman. Pc den de anlayan biriyimdir fakat hiç bòyle birşeye denk gelmedim şoktayım. Sorunu nasıl çözecem araştırıyorum. Bilen varsa aydınlatabilir. Cetvel gibi biseyle eğimi gösterdim. Resimleri atıyorum.
MSI 3060 Ti ekran kartımın güç girişinde 8+6 pin girişi var. PSU ASUS ROG STRIX 80 Plus Gold kullanıyorum. PSU'dan gelen kaliteli kalın örgü kablonun iki adet gelen 8+8 çıkışı var. İzlediğim birkaç videoda iki kablo kullanan var ve seasonic firmasının da önerisi 2 kablo diye forumlarda da okudum. Fakat çıkış tek kanal 12v 648W güç kaynağında 3 ayrı PCI -e çıkışı var. Ekran kartına tek kablodan gelen o 2 girişi mi bağlamalıyım, yoksa 2 giriş için 2 kablo mu takalım? Ve birinde 648W birinde 130W yaziyor çıkışlarda. 3V ve 5 v olarak.
Fotoğraflar ekte. PSU'ya 1 tane mi takmalı mıyım, 1 PSU çıkışında 2 uç var, yoksa 2 ayrı kablo mu? Konuya yardımcı olursanız memnun kalırım
İlanda 2ci el içi açılmış en iyilerden kalite macunla ve termal pedleri değişmiş bir Msi Rtx 2070 Super Gaming X Trio buldum. Kart totalde 1,5 -2 yil kullanilmiş. Satan adam tertemiz bakımını yapmiş ve kartın madencilik mining gibi işlere bulaşmamiş olduğunu ilk sahibinin evde kasada kullanmış olduğunu öyle bi kart olduğunu detaylıca anlatti. Fiziki duruşu iyi soğutma metalleri parlak durumda ; 15-16 dakkalık 1920x 1080 8x msaa Furmark max 66° C de %99 yüke binme fanlar %33. Isı değeri alttaki çizgi grafikte stabil öyle aşiri inme çikma yoktur. Tüm aksesuarlari tam. Fiyat olarak da 5500-6000 civari diyor. Fakat yine de içi açildiği için emin olamadim. Sizce alınır mı?? Cevaplar önemli. Saygılar
Soruyu uzatmadan sormak istiyorum. Çok araştırdım ve muğlak cevaplar aldığım bir konu. Temizinden RTX 2070 almayı düşünüyordum fakat denk gelmiyor ya da satıcıyla anlaşamıyoruz ; şansımı 2070 Super den yana düşündüm. 3060 önerilerine kapalıyım. Bütçe ve sistemden. Yüksek TDP isteyen kartlarda yetse de PSU yu sonuna kadar kullanmamak iyi olur diye bi şehir efsanesi var. Bu kartla birlikte sistemimdeki ASUS ROG STRIX 650W 80 + Gold (Chemicon -Nippon Japon kapasitörler ) güç kaynağı tüm sisteme yeterli gelir mi? Sistem özeti:
İşlemci Ryzen 5 5600X 4.1 GHz
Anakart ASUS TUF B450 Pro Gaming.
RAM Crucial Ballistix 2x8Gb 3600 MHz DDR 4 Micron revision e-Die type chipset.
SSD Samsung 1TB 870 EVO.
HDD WD Blue 1TB 7200RPM.
Gaming mouse.
Gaming klavye.
Aerocool fan Control hub.
3 X120 mm ön fan.
1X 120mm egzoz fan.
2X 120mm Cooler Master sivi sogutma +pump
100cm kasa ön LED strip (orijinal)
24" LED monitör
MSI RTX 2070 Gaming Z + 650W PSU yeterli mi?
Sorumu hiç uzatmadan sormak istiyorum. Çokca arastirip net cevap alamadiğim bir konu. RTX 2070 almayı düşünüyorum. " 3060 alsana güncel kart" gibi önerilere kapalıyım. Bütçe ve sistem gereği. Bu kartla halihazirdaki ASUS ROG STRIX 650W 80 + Gold güç kaynağı yeterli midir sisteme? Sistem özeti:
İşlemci Ryzen 5 5600X 4.1 GHz (pbc kapali)
RAM Crucial Ballistix 2x8Gb 3600 MHz DDR 4 Micron revision e type chipset.
SSD Samsung 1TB 870 EVO.
HDD WD Blue 1TB 7200RPM.
Gaming mouse.
Gaming klavye.
3 X120 mm ön fan.
1X 120mm egzoz fan.
24" LED monitör
MSI RTX 2070 Gaming Z + 650W PSU yeterli mi ?
Sorumu hiç uzatmadan sormak istiyorum. Çokca arastirip net cevap alamadiğim bir konu. RTX 2070 almayı düşünüyorum. " 3060 alsana güncel kart" gibi önerilere kapalıyım. Bütçe ve sistem gereği. Bu kartla halihazirdaki ASUS ROG STRIX 650W 80 + Gold güç kaynağı yeterli midir sisteme? Sistem özeti:
İşlemci Ryzen 5 5600X 4.1 GHz (pbc kapali)
RAM Crucial Ballistix 2x8Gb 3600 MHz DDR 4 Micron revision e type chipset.
SSD Samsung 1TB 870 EVO.
HDD WD Blue 1TB 7200RPM.
Gaming mouse.
Gaming klavye.
3 X120 mm ön fan.
1X 120mm egzoz fan.
24" LED monitör.
Gtx 1060 Oyun içi görünümde gariplik
Bu soruna birçok yerde çözüm yolu bulamadım. Delirtti. Buraya da yazıyorum.
MSI GTX 1060 Gaming X ekran kartı, Ryzen 3600 islemci DDR4 3600 MHz bellek ve Ultragear Mp60G 75 Hz DP1.4 HDMI2.0 monitòr kullanıyorum. Sorum ve baş belası sorunum şöyle.
Oyunları acıp oynadîğimda oyuniçi görüntüde bir gariplik var. Şòyle ki normalde oyun oynarken filmsi sinema izler gibi bir duruş görüntü olur hani TV de film izler gibi. Fakat tüm kurduğum oyunlarda düz direkt bir görunüm var. Daha açık anlatayım. 480p 720p veya 1080p bir video izlersiniz YouTube'da; bir de 720p 60 1080p 60'e çekersiniz görüntu bir anda farklîlasir. Işte benim yaşadiğim sorun oyunları oynarken bu 60 değerin verdiği bir görünüm var. Ne keyfi alabiliyorum ne bu konuyu çòzebilmiş değilim. Eski PC imde 4850 kart var aynı monitöre HDMI'dan bağladim mesela NFS Run Crysis 2 açıyorum sorun yok böyle hani filmsi görünüm var tıpki sinema izler gibi. Fakat GTX 1060'ın olduğu yeni PC de açiyorum Crysis 3 Nfspayback Crysis 2, Crysis 2 Remastered, Spiderman Remastered vs farkli. Fakat NFS Run da sorun yok. Crysis 2 ve 3 de mesela düz salt bir görüntü var. Kablo da degiştim orijinal de kullandım. Acaba yeni kartlar mi böyle. Artık çildirtti beni bu durum. Cok insana sordum anlaşılmaz kaldı. DDU yla sürücüleri kaldırdim temiz kurulum yapdım maalesef yine aynı. Tazeleme oranlarını 75hz den 60 ve 59 hz a çekdim . Yine olmadı. Sizce bunun sebebi nedir ?
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 109
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 3.889 (Bu ay: 138)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 11 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware