Sapphire Pulse RX 6800 CW yüksek derecede mevcut. İade istedim sonucunu bekliyorum. Edit: İade başvurum olumlu sonuçlandı iade aldım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozanyalcn45 -- 11 Ocak 2023; 16:42:54 > |
DH COIL WHINE [ANA KONU] | [CW nedir-muzdariplerin ekran kartları CW listesi] (47. sayfa)
-
-
https://forum.donanimhaber.com/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode16&messageId=154841278&url=https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/yskxc0/4090_coil_whine_survey/
4070ti alacağım.Msi asus bütün kartlar cw li.Gigabaytta cw yok ama oda 44db ses üretiyor.Kasa içinde de olsa çok fan uğultusu yapar mı sizce?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
MSI ventus 4070 ti aldım CW problemi fazlasıyla mevcut.
-
Geçmiş olsun hocam kasayı kapayınca duyuluyor mu?Gigiabayt gaming oc 4080 aldım haftaya gelecek bakayım inş çıkmaz bende de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendimi çok farklı bir yerde bulayım ama size de sorayım elimde XFX Radeon RX 5700 XT Triple Dissipation modeli var. Bobin kaynaklı fan döndükçe ses gelmeye başlıyor ve fan yalpalıyor. Bunu nasıl çözebilirim bu coil whine mı oluyor acaba ?
Youtube'dan anladığım kadarıyla içindeki rulman çıkarılıp temizlenip gress yağı sürülüp tekrardan düzgün bir şekilde yerine oturulduğunda sorun çözümlenmektedir. Bilgisi tecrübesi olan yazabilir mi ?
-
https://forum.donanimhaber.com/deprem-dayanisma-youtube-ortak-yayini--155077655
7/24 nöbetleşe yayın yapılacağı aktarılıyor. Dün ilk yayın yapılmıştı, şimdi kapsamı genişlemiş durumda.
-
Asus Rog strix 4070TI aldım cw var. Nasıl bir yol izlemeliyim ? iade etmeli miyim sizce yoksa kullanmaya devam mı etmeliyim?
Anakart'ta asus. CW 'dan kaçış yok gibi sanki :( 9 taksit te oldu peşin fiyatına
zar zor stok buldum onda da cw çıktı
önceki kartım MSI Gaming X 2060S 'ti ama kasa kapağı kapatınca duyulmuyordu. Asus'ta biraz daha, kapağı kapatınca geliyor biraz, yani eski kartıma göre bi tık fazla geliyor
Full fan devri verince fan sesinden dolayı cw duyulmuyor
Bazen kulaklık bazen de kulaklık takmadan oynuyorum
Çok kararsız kaldım
-
Gecmis olsun. Tamamen sans isi, ayni marka ayni model baska bir kartta olmayabiliyor. Sansinizi deneyin derim iade veya garantiyle. O kadar para verip o sesi cekmek iskence gibi geliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
premium para alıyorlarsa, premium mal da vermeleri lazım.
"strix aldım, hödö" deyip, kartın düdük gibi sesini sineye çekebileceksen kullan.
-
ilk video yan kapak açık olduğunda kartın yanına kulak dayamamız sonucu yakından gelen ses
ikinci video ise kapak kapalı ancak arkadaki açıklıklardan gelen ses
RDR2 de belli ediyor, monitörüm şu an 2k
kartın tüm şeffaf etiketlerini vs söktüm
Sizce bu ses için iade etmeliyim ? İade alırlar mı bu durumda ?
Evet para olarak gerçekten yüksek bir ücreti var kartın, Stok bulmakta sıkıntı. Şundan da emin olamıyorum eğer bunu iade aldıktan sonra yani gidip yine asus rog strix alacağım. O aldığımda da karşılaşma oranım çok yüksek değil mi ?
Şu CW 'a bi çözüm bulamadılar ya, önceki kartım MSI 'dı onda da vardı, buna göre bi tık daha azdı ve kullandım sattım öylece , ses sinir bozucu evet, garantiye de girmiyor sanırım
Kararsızım :(
-
Aslinda cok fazla degil coilwhine ama sizin bileceginiz is. Asus turkiye en dandik servislerden birine sahip iade raporu vermek istemeyeceklerdir. 14 gun dolmadiysa hakem heyeti vs. ugrasmayi goze aliyorsaniz deneyebilirsiniz. Yeni alacaginizda da karsilasma riskiniz yuksek maalesef. Coilwhine sorunu icin cozum cok basit aslinda ama 10 kurus maliyetten kaciyor cogu firma.
bf1 ve bfV te bu kadar gelmiyor , red dead redemption 2 de geliyor baya, belki 4k montiörde baya gelecek bilemiyorum
aynı başka kart alsam yine onda da yaşayacağım
hakem heyeti vs uğraşamam vaktim yok
çözümü nedir nasıldır bilmiyorum gerçekten basit ise ne yapabiliyorssa neden yapmıyorlar ?
-
Cozumu induktor bobinlerin havayla temasi kesilecek sekilde epoksiyle yalitilmasi. Mesela amd 6900xt de bobinlerin altina pattex japon yapistiricisi emdirerek coilwhine sorununu cozmustum ben. Ama 2070 super ve 3070ti da ayni yontem ise yaramamisti bobinlerin ustu ve etrafi kapali olsa da altinda cok bosluk vardi. Ya hepsini sokup tek tek ben halledecektim karti garanti disi birakip ya da satacaktim ki oyle yaptim. Firmalarin kactigi maliyet dedigim de bu yani, bobinlerin tamamen ve kaliteli yalitilmasi. Bobin basina 5 10 cent belki fark eder. Ozet olarak teknik bilgisi olan biri garantiyi gozden cikarirsa sorunu cozebilir ama normal kullanici icin oldugu gibi kullanmaktan baska yol yok.
çözümü yok.
"psu değiştir" yok bilmem "zabaha gadar stress test yap" falan feşmekan; cw'nin azaldığı çok enderdir. ya katlanırsın, ya elden çıkarırsın.
video örneklerini dinlemedim daha, dinleyeyim kişisel fikrimi beyan ederim, fikir olur en azından.
-
Hayatım boyunca sahip olduğum her ekran kartında bu sorunu yaşadım. Sahip olduğum PS4 ve PS5 cihazlarındada yaşadım. Hiçbir zaman kurtulamadım ne yazık ki. Alıştım, beraber mutluyuz. Oyundan oyuna ses değişkenlik gösteriyor. Eskiden bir kartımda cw var diye tabi o zaman değişime hızlı gidiliyordu 3 kart değiştirdim. Hepsinde coil whine sağlam bir selam çaktı. Bazı arkadaşlar da nadiren cw sorunu olmuyor ne şanslılar ki. Benim kaderim :) şuan asus tuf rtx 4080 kullanıyorum. Bundada var. Hiç uğraşmadım bile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 9 Nisan 2023; 4:13:7 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
kullandığınız power yıllardır aynı mı? hiç powerdan şüphelendiniz mi?
-
Yok hocam power supply'de çok değiştirdim. Şuan yeni bilgisayar topladım aynı sorun devam ediyor. Asus Rog Strix 1000W 80+Gold psu var. Bu arada cw direkt ekran kartında psuda değil zaten. Daha önceki sistemlerimde cw ekran kartından geldiğinde psu değiştirip sesi bir nebzede olsa azaltmıştım ama tamamen kesilmemişti. Kısacası çok yapacak bir şey yok bu duruma gibi. Ben ekran kartını alıp geri göndersem red yiyip elime alıcam tekrardan. İnventus bana genel olarak red ediyorlar diye söyledi zaten en başında.
-
inventus zaten herşeye red veriyor düzgün iş yaptıkları yokki
-
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 15 Nisan 2023; 18:3:34 > -
İnventusda ekran kartımı (Asus Tuf RTX 4080 O.C) farklı psularda test ettik. Bir psuda hiç cw yapmazken başka bir psuda çok az yaptı. Bir başka psuda ise anormal yaptı. Değişik bir durum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X