Şimdi Ara

DH COIL WHINE [ANA KONU] | [CW nedir-muzdariplerin ekran kartları CW listesi] (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
968
Cevap
34
Favori
47.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim psu thermaltake 750 bronze +80. Rtx 2060 icin yeterli diye düşünüyorum aslında. Yetersiz olması durumu mümkün mü?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sarıKırmızı kullanıcısına yanıt

CW hususu genel manada PSU yetersizliğiyle ayyuka çıkan bi' husus değildir. Bazı uç örnekler vardır fakat sizin durumunuzla alakası yok.  

• yuzi_35 kullanıcısına yanıt

video kaydı pek olmamış; ama sanki psu'dan ses gelmiyor. olağan şüpheli ekran kartı gibi. o cw için de değişim yapmazlar bence. ille de elden çıkarayım dersen ittir bi madenciye.

• shruikan kullanıcısına yanıt
    Hocam çok uyguna sayılacak rakama aldım 14k ya bence hiç eklemeyin yurt dışı şansımız yok artık TR fiyatlar artmış sanırım sese alisicam kasa zaten biraz uzakta.

uv yapmadın mı?

• shruikan kullanıcısına yanıt
    Uv nasıl yapicagim konusunda bilgim olmadığı için deneyemedim hocam ne yalan soyleyim.

Geçen sayfada yönlendirdiğim mesajlarda NV kulübün 2. mesajına da yönlendirme vardı.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/145623187

Buradaki video en azından ilk etapta fikir verecektir. Yine kulüp içerisinde son sayfadan geriye gelindiği zaman ilgili mesajlar mevcuttur.

• Madem böyle bir konu açılmış. Değinmek isterim. Şimdi sizlere 3 adet 6700 XT ve 1 adet 6750 XT ile olan coil whine maceralarımdan bahsedeceğim.
    Öncelikle sistemimi yazayım. Msi B450 Tomahawk Max anakart, 8x2 16 GB ram, ryzen 5 5600 işlemci, phanteks p400a rgb mesh kasa, Corsair psu ve arctic kule tipi soğutucu kullanıyorum. Sapphire RX 5700 XT Pulse ekran kartımı iyi bir fiyata elden çıkardıktan sonra dedim ki sapphire pulse rx 6700 xt alayım. Kartı taktım, inanılmaz derecede rahatsız edici şekilde coil whine çıktı. Öyle böyle değil ses boştayken bile cok yuksek cw var. Dayanamadım iade ettim hepsiburadaya. Sonra aynı kartı amazondan alayım dedim. Amazondan aldım. Onda da aynı şekilde çok fena coil whine vardı. Onu da iade ettim. Dedim ki 6700 xtde pulse modeli herhalde sorunlu. Nitrosuna geçeyim. Nitro aldım 6700 XT. Onda da aynı şekilde cw çıktı. Hem boşta hem doluda. Uğultu şeklinde. Nitroda Sıcaklıklar pulse modeline göre -5 daha iyiydi. CW biliyorum ki çalışmaya engel bir şey değil fakat bu kadar para verip aldığımız kartlarda bu şekilde sesler çıkması gerçekten can sıkıcı, madem ses var satarken belirtin bunu. Bu kartı da 14 gün dolmadan iadeye gönderdim. Ardından incehesapta xfx merc 6750 XT gördüm. Ortalama %5-10 arası performans farkı koyduğunu fark ettim üstelik ben aldığımda 6700 xtlerden ucuza satılıyordu.
    Şunu söyleyeyim XFX bu modellerde sapphire'den çok daha sağlam bir soğutma performansı gösteriyor. Üstelik cw yok. (Yükte 350+fpslere çıkınca nadiren çok kısık çıkıyor ancak onu saymıyorum 3 tane sapphirede yaşadıklarımdan sonra)
    Ayrıyeten not olarak şunu söyleyeyim psuda bir sorun yok. Duyduğum şeyler kesinlikle coil whine, bunların da testini yaptım.

RX 5700 XT Pulsedan ne kadar memnun kaldıysam RX 6700 XT Pulse ve Nitrodan da o kadar memnun kalmadım. Teknoloji elbette şans işi. Burada sapphire kullanıp aşırı memnun olanlar vardır. Ancak bu modellerde ben XFX'ten yanayım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• bilgennyk kullanıcısına yanıt

gerçekten talihsizlik olmuş bende shappire nitro 6700xt aldım. Şansıma hiç cw çıkmadı

not: corsair vs650 650watt psu ile kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitelated -- 25 Temmuz 2022; 22:9:27 >
  • whitelated kullanıcısına yanıt
    Aynı psuya sahibim. 2 pulse 1 nitro denedim hepsi fena cwli çıktı. Xfx 6750 XTye geçtim neyse ki. Çok daha serin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar bugün vatandan aldığım asus3060ti ile bende aranıza katıldım. Kasa kapağı kapalıyken duyulmayan ama kapağı açınca vızıldımayı duyabildiğim bir cw var. Neye yapacağım konusunda çok kararsızım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sniper elite 3 oynarken rx 480 coil whine yapıyordu tek bu oyunda

• @bilgennyk @whitelated @alexsis83 @Ulpro

Geçmiş olsun, ekledim.  

@alexsis83 Bahsettiğiniz şekildeyse pek iade edilecek bi' durum var gibi görünmüyor. Tam olarak hangi modeldi?

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Merhaba Asus dual 3060 ti..

Boştayken cw yok , oyun açıp yüke girince çok ince bir cızırtı başlıyor. Kasa kapağı kapalıyken ön fanların olduğu yere kulağınızı dayadığınızda cızırtıyı duyabiliyorsunuz onun dışında fan sesi daha yoğun hissediliyor.

• Merhaba,

Dediğim gibi standart/bilindik CW durumuyla karşı karşıyasınız. Hemen içerisinde bulunduğumuz sayfa ve geçen sayfada UV vb. yöntemlerle CW şiddetini azaltma ile alakalı yönlendirmeler yapmıştım. ''Kulağınızı dayadığınızda'' duyduğunuz bi' CW olduğundan dolayı neredeyse hiç rahatsız ettiğini düşünmüyorum. Fakat ''bu durum karşısında neler yapabilirim veya nasıl azaltabilirim'' sorusunun ilk cevabı ''UV'' işleminden geçmektedir.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, eğer rehberlerde başarısız olursam desteğinizi isteyeceğim sizde uygun görürseniz.

• sapphire pulse rx6800 aldım mouse hareket ettirince ekran kartından garip bir şekilde ince tiz ses yani coil whine geldiğini fark ettim işlemcinin turbo boost özelliğini kapatınca çok daha az geliyor hatta bu ses kulaklıktan da geliyor çok garip. Bazı oyunlarda ise az bazılarında yüksek coil whine sesi geliyor güç kaynağım Deep Cool PK650D 80+ Bronze 648w çekim yapabilir işlemcim 12400f ekran kartını değiştirmeyi düşündüm ama göndereceklerinde de olma ihtimali hatta daha da kötüsü gelme ihtimalinden dolayı kullanmaya devam ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stenoz -- 7 Ekim 2022; 10:14:45 >
  • Zotac Rtx 2060 kartımdaki coil whine için sinerjiye yazdım, genelde coil whine'ın az olduğu durumlarda kaybolabileceği yada azalacağı söylenmiş ama benim kasanın da sessizleşmesiyle coil whine daha da arttı. Bakalım geri dönüşleri nasıl olacak.

• Saphire vga pulse rx6800 CW sesi çok yüksek iade edildi.

• Sapphire RX 6700XT Pulse CW Sesi Çok Yüksek. Değişim İstendi, Konuya Ekleyebilirsin Hocam.

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.