Konu başında (ilk mesajda) detaylarını paylaştığım üzere ikisi farklı sesler ve kendi içlerinde farklı durumlar. Buzzing; günlük hayatta da denk gelebileceğimiz (hani trafolarda da olan) cızırtı olarak tabir ettiğimiz sestir (elektrik prizleri, adaptörler vb.lerinde de görülür). Sinek vızıltısı ise; genellikle bobin/bobin sarmalı kaynaklı yaşanan husus oluyor ve teknik bir sorun olduğuna işaret ediyor. Bu sorun çoğu zaman sesten öteye gitmese de, ses de çoğu insan için haliyle bir sorundur. Bahsettiğiniz FPS aralıklarında rahatsız olduğunuz için bunları dile getirdiniz ve üzerine konuştuk zaten. Dediğim gibi sıkıntı varsa; PSU için de aynı işlemler (iade, değişim, yeni satın alma) uygulanabilir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DH COIL WHINE [ANA KONU] | [CW nedir-muzdariplerin ekran kartları CW listesi] (43. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Sapphire RX 580 Nitro+ 4GB kullanıyorum alalı 2 yıl dolmak üzere bu güne kadar hiç sorun yoktu performans ve fps akışından çok memnunum hala ama son 1 aydır oyunları açtığın anda coil whine sesi dayanılmaz düzeye çıktı inliyor resmen
-
quote:
Orijinalden alıntı: xmxkskSapphire RX 580 Nitro+ 4GB kullanıyorum alalı 2 yıl dolmak üzere bu güne kadar hiç sorun yoktu performans ve fps akışından çok memnunum hala ama son 1 aydır oyunları açtığın anda coil whine sesi dayanılmaz düzeye çıktı inliyor resmen
Merhaba, geçmiş olsun.
Dayanılamayacak düzeyde dediğiniz için garanti süresi dolmadan gönderin derim.
-
Merhaba. Birkaç hafta önce notebook bilgisayarımı coil whine nedeniyle servise yollamıştım. Testler yapıldığında sesin normal düzeyde olduğunu söyleyip geri yolladılar. Ses artmadığı sürece bu şekilde kullanmaya devam edeceğim. Bir ram slotu boş, yabancı forumlardan da okuduğum kadarıyla boş ram slotunu da doldurarak ses kesilebiliyormuş. Notebook cihazında normal üstü düzeyde ses yaşayanlar servise gönderirse sanırım değişim kararı çıkabilir.
-
Benim Asus ROG Strix RTX2080 Super, 45-55 derece arasında çalışırken çok yüksek seste CW yapıyor ki bu sıcaklık aralığını genellikle oyun açılırken görüyor. Kart sıcaklığı arttıkça yavaş yavaş kalboluyor, duymak için kasanın kapağını açmam gerekiyor. ROG Strix'lede CW sorunu sanırım çok fazla oluyormuş, 3080'de de bu problemi yaşayan arkadaşlarını gördüm, belki listeye eklenebilir.
-
MSİ GTX 1050 Tİ ekran kartım var sürekli cızırtı sesi çıkarıyor bu da mı CW dir?
-
CW sesidir. Video ses kaydı yapıp atabilirsiniz buraya ama güç kaynağından mı geliyor ekran kartı mı ondan da emin olmanız gerek.
-
Ses kaydı yapıp video attım. Kontrol ettim ekran kartından geliyor. -
-
CW sesi bu cok rahatsız oluyorsan kart yeni garantili ise iiade edebilirsin onun dısında biir sorun olarak görme. Çogu kartta oluyor. Yeni gelecek kartında daha beter CW de cıkabilr 2 kat gürültüyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 4 Aralık 2020; 0:54:25 > -
Black Friday'de hepsiburada'dan MSI Ventus 1660ti aldım. Çok yüksek coil whine vardı. Geri gönderdim.
Letgo dan bir MSI gaming 1660ti buldum. Denedik satan arkadaşla bugün. Benim kullandığım 75 fps'de hiç sorun yoktu aslında,
ama 100ün üstünde ses başlıyordu. Almadım
bu kadar sık görülen bir sorun mu bu kadar? 1660 super, 1660 ti kartlarda özellikle?
-
quote:
Orijinalden alıntı: a4 bloody a9Merhaba. Birkaç hafta önce notebook bilgisayarımı coil whine nedeniyle servise yollamıştım. Testler yapıldığında sesin normal düzeyde olduğunu söyleyip geri yolladılar. Ses artmadığı sürece bu şekilde kullanmaya devam edeceğim. Bir ram slotu boş, yabancı forumlardan da okuduğum kadarıyla boş ram slotunu da doldurarak ses kesilebiliyormuş. Notebook cihazında normal üstü düzeyde ses yaşayanlar servise gönderirse sanırım değişim kararı çıkabilir.
Tekrar geçmiş olsun. Aslında klasik TR hizmetlerinden olmuş.
@Özgür Ekledim, geçmiş olsun. Sıcaklık artmasından ziyade bununla beraber fan hızı (dolayısıyla fan sesi) artmasından kaynaklı da duyulmuyor ve net duyulmuyor olabilir mi? Isıyla azalma gibi durumlar da görülüyor ama bazen sürekli olsa da genelde geçmiyor.
@moozcan Geçmiş olsun. Bu modeller öncesinde farklı bir GPU kullandınız mı ve aşağı yukarı bu güçte GPU'lar mıydı? Zira; bahsettiklerinize göre ev-sistem-oda-priz vb. durumların da değerlendirilmesi iyi olacaktır. İlk mesajda bahsetmiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 10 Aralık 2020; 14:5:59 >
-
@REDSTONE Bu sistemimde şu an rx580 kullanıyorum. Daha fazla güç çeken bir kart ve hiç coil whine yok.
Biraz bu duruma güvenerek başka bir sistem elemanından şüphelenmedim açıkçası.
Aerocool cylon 500 watt güç kaynağı kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moozcan -- 10 Aralık 2020; 12:36:47 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: moozcan@REDSTONE Bu sistemimde şu an rx580 kullanıyorum. Daha fazla güç çeken bir kart ve hiç coil whine yok.
Biraz bu duruma güvenerek başka bir sistem elemanından şüphelenmedim açıkçası.
Aerocool cylon 500 watt güç kaynağı kullanıyorum.
Böyle bir durum varsa demek ki NV kartlar CW’li denk gelmişler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
rx 5500xt için kimse yazmamış,xfx rx5500xt thic II pro yüksek(kulaklıkla duyulmuyor fakat 20cm mesafeden duyuluyor) düzey CW var. -
Ben de gtx 970 var Asus rog strix, coil wine ın sık görüldüğü bir katmış ama benimkinde hiç duymadım, kulağımı kasaya da dayamadım tabii😝
Satarken belirteyim mi cw yoktur diye? Bir de fikir alabilir miyim kaç ₺ eder? -
Inno3D GeForce GTX 1660 Ti Twin X2 Ekran kartım cw sesi var kart zorlanınca ses çıkarmaya başlıyor sizce değişim talep edeyim mi? gta5 de 1 saatlik oynanışda 78-83 arası sıcaklık veriyor sizce normal mi? (kasa hava sirkülosyonu çok da iyi değil önde ve arkada birer adet fan var)
-
İncehesap'tan XFX Speedster MERC319 AMD Radeon RX 6800 XT aldım. Kartta CW çıktı. Kasa masanın altında olmasına rağmen (kart ile kulağım arası 1 metreden fazla kasada 6 tane fan var) CW sesi net olarak duyuluyor. Kartın durumunu belirtip kontrol etmeleri ve değişim için geri gönderdim. Sizce değişim yaparlar mı?
-
Donanımhaber'de de konum mevcut, şikayetvara da yazdım.
https://forum.donanimhaber.com/gigabyte-aorus-rtx-3080-master-coil-whine-mi-var--147354519#147419279
https://www.sikayetvar.com/gigabyte/gigabyte-aorus-rtx-3080-master-yetkili-servis-sorunu
Sinerji'den Gigabyte RTX 3080 Aorus Master aldım. Kart mükemmel iyi hoş ancak CW var. 05.01.2021'de aldım. 07.01.2021'de geldi test ettim. 08.01.2021 tarihinde cuma günü Vektron elektriğie götürdüm. Rma Servis'e gönderdiler. Rma Servis = Servis Point sadece farkı kolu sanırım. Test etmişler CW sorun değil normalmiş. Salı günü almaya geri gittim. Forumlarda araştırdım ve bugün 14.01.2021 tarihinde Taksim İstiklal Caddesi'ndeki Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. 6-7 ay süreceğini söylediler sinirlendim. Düşürdükleri şu duruma bakın. Hayır CW olabilir buna sözüm yok kartı aldıktan 1 gün sonra gönderiyorum yani değiştirsene düzgünce. 6, 7 ay şu sese katlanıcam bunlar yüzünden. Oyun oynamaktan soğudum yemin ediyorum.
Azalması için denediklerim: Overclock, undervolt. Son olarak fan ayarlarında ortadaki fanın çalışmaya başlamasını 63-64 dereceye çektim ve 1000 Rpm ayarladım. Çok çok az etki etti.
-
6800xt cw
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X