|
DH COIL WHINE [ANA KONU] | [CW nedir-muzdariplerin ekran kartları CW listesi] (44. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
bende de ciddi coil whine sorunu var.kartım msi trio rtx 3080,sessizliğiyle öne çıkmış bir kart ama böyle coil whine sesi varken hep sessiz olsan ne olur.güç kaynağını değiştirsem faydası olur mu acaba?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaslar,
Bende malesef coil whine kurbanı olarak aranıza katıldım, 15 ocak 2021 tarihinde vatan bilgisayar'dan online olarak sipariş ettiğim EVGA GEFORCE RTX 2080 SUPER BLACK ekran kartım 18 ocak günü teslim aldım sistemi o gün sıfır topladım ancak bu durumdan çok üzgünüm ve şikayetçiyim ses cok bariz olarak duyulmaktadır.
Henüz tüm sayfaları ayrıntılı bakamadım inceleyecegim ancak ben bu ürünü online olarak aldım açtım kullandım ancak sorunu hepiniz biliyorsunuz malum, kısacası ben iade etmek istiyorum mümkün mü ? yani bu durumdan muzdarip olup ürünü iade eden oldu mu ?
Teşekkürler
-
sapphire 5500 xt coilwhine var
kasa sessiz olsun diye özel fan alırsın, ekran kartında coilwhine çıkar.
-
Sistem boştayken coil whine olması normal mi? RX 6700XT Red Devil ekran kartımda boştayken bile cızırtıya benzer bir ses geliyor. Yük altında biraz daha artıyor. Kasa masanın altında olduğu için normalde pek duymuyorum ama kafaya takıldı bir kere. Daha önceki ekran kartımda böyle bir sorun yoktu. Alalı 1 hafta oldu ne tavsiye edersiniz?
Edit:psu high power 600w 80+ gold
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLOWDIVE -- 26 Mart 2021; 9:10:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tam 1 sene sonra bu konuya mesaj yazmak bana nasip olmuş.
Evga Rtx 2060 aldım. 60 fps üstüne çıkınca cw başlıyor, gürültülü değil ama hayatımda ilk defa yaşadığım için rahatsız oldum. Evga'nın desteğine yazdım, cw'nin normal olduğunu ve ekran kartı yerine psu'dan veya diğer bileşenlerden de kaynaklı olabileceğini, istersem değişim yapabileceğimi söyledi ama uğraşmak istemedim.
Daha önce Asus 950 ve Zotac 1060 kullandım, herhangi bir cw yoktu.
-
Şans işi hocam aynı karttan bende de var ve 0 CW neredeyse hiç duymadım. Diğer kartımda ise CW var Galax Hall of Fame gibi üst seviye olmasına rağmen. Çok rahatsız edici değiller ama bazılarına katlanılcak gibi değil muhtemelen iade ederdim.
-
Arkadaşlar merhaba. Gigabyte rtx 2060 6gb ekran kartından gelen sesin videosunu attım. 12. saniyede çok netleşiyor ses. Ne olduğunu tam olarak anlayamadım. Kart sıfır. Oyun girip grafik yüklendiğinde başlıyor. Yorumunuz nedir?
-
Coilwhine hocam bu da. Benim 1070 TI de vardı. Asus sorun yok demişti. THH ile dava açtım değişim yapıldı.
-
Merhaba,
İlk mesajda belirtmiş olduğum ''BUZZING CW'' var. Aslında RTX 2060 seviyesinde bi' kartta (power consumption itibariyle) aşırı duyulmaması beklenir. Muhtemelen rahatsız etmiyordur diye düşünüyorum?
-
Kasayı kapattığımda pek duymuyorum sesi. Hatta fan seslerinin arasında duyulmuyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar Asus Rog Strix 3070Ti aldım birde PSU aldım bir CW var ama hangisinden geldiğini tam anlayamıyorum vıdeo cekıp buraya atıcam ama fan seslerınden bellı olur mu bılmıyorum bu kartlarda oluyor mu CW bıde herkes hayran bu Rog serisine yemınle İnno 3060 gıgbayte 3060ti ve palit 3060ti kullandım hıc bırınde bu kadar rahatsız edıcı ses yoktu ama PSU dan da olabılır PSU marka modelı High Power Element BR 750W 80+ Bronze
-
Beklediğim gibi.
Ses noktasında rahatsız etmiyorsa zaten aman aman kafaya takılacak bi' husus değil (ilk mesajda birçok detay mevcut).
-
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/152500819
Alıntı
metni:Buzzing CW bu ve ASUS'ların birçoğu bu şekildedir. Marka-model ayırt etmeksizin özellikle 200W ve sonrası power consumption değerlerinde az ya da çok duyulur. RTX 30 Serisi özelinde MSi'larda CW şiddeti nispeten daha az diyebiliriz (farklı markalar da dahil edilebilir). UV işlemi kısmen CW şiddetini azaltacaktır (kulübün 2. mesajında videosu mevcut). Fakat UV yapılırken zaman zaman oyun bazlı ayarlamalara ihtiyaç duyulabilir, RTX ON/OFF senaryolar için ayrı ayarlamalar gerekebilir. ASUS özelinde konuşursam; iade edilip yine ASUS alınsa muhtemelen durum aynı veya yakın olacaktır. Ama dediğim gibi az da olsa çok da olsa illaki belli ölçülerde CW olacaktır (özellikle belirttiğim 200W ve üzeri PC değeri meselesi itibariyle). https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/152506703
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150812367
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150701242
Alıntı
metni:%99 buzzing olarak tabir ettiğimiz CW vardır ve zaten özellikle 3080 ve üzerindeki GPU'larda yüksek güç tüketiminden dolayı ayyuka çıkabilmektedir. ASUS'ların normale göre daha yüksek CW bilinen bir gerçektir ki STRIX, TUF ve diğer markaların tepe modelleri dahil hem bu seride hem de geçmiş 1-2 seride elimden geçmeyen model kalmadı. Kasanın dışından duyulmadığından dolayı (yani en azından sinek vızıltısı şeklinde tabir ettiğimiz değil) sorun yok diyebiliriz. UV/UV OC ile bir miktar daha hafifleyecektir. Hem UV/UV OC hem de doğal olarak daha da az olsun istendiği zaman ASUS dışında markalara yönelmek makul olacaktır.
-
psu'yu kasadaki yuvasından çıkarıp da sesi dinle bi daha. kasa içinde hangisinden geldiği kolay kolay anlaşılmaz.
hep ekran kartı diyoruz; ama bir o kadar psu'lar da cw yapıyor. psu 50% yüke geldiğinde cw yapması yüksek ihtimal. bütçe yettiğince yüksek kapasiteli psu almalı.
-
Valla şimdi karta b**k atmayım PSU denemesi sonrası yazarım buraya ama herkes bu model markaya hayran ama olana bakın keşke başka model alsaydım diyorum.quote:
Orijinalden alıntı: REDSTONEhttps://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/152500819
Alıntı
metni:Buzzing CW bu ve ASUS'ların birçoğu bu şekildedir. Marka-model ayırt etmeksizin özellikle 200W ve sonrası power consumption değerlerinde az ya da çok duyulur. RTX 30 Serisi özelinde MSi'larda CW şiddeti nispeten daha az diyebiliriz (farklı markalar da dahil edilebilir). UV işlemi kısmen CW şiddetini azaltacaktır (kulübün 2. mesajında videosu mevcut). Fakat UV yapılırken zaman zaman oyun bazlı ayarlamalara ihtiyaç duyulabilir, RTX ON/OFF senaryolar için ayrı ayarlamalar gerekebilir. ASUS özelinde konuşursam; iade edilip yine ASUS alınsa muhtemelen durum aynı veya yakın olacaktır. Ama dediğim gibi az da olsa çok da olsa illaki belli ölçülerde CW olacaktır (özellikle belirttiğim 200W ve üzeri PC değeri meselesi itibariyle). https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/152506703
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150812367
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150701242
Alıntı
metni:%99 buzzing olarak tabir ettiğimiz CW vardır ve zaten özellikle 3080 ve üzerindeki GPU'larda yüksek güç tüketiminden dolayı ayyuka çıkabilmektedir. ASUS'ların normale göre daha yüksek CW bilinen bir gerçektir ki STRIX, TUF ve diğer markaların tepe modelleri dahil hem bu seride hem de geçmiş 1-2 seride elimden geçmeyen model kalmadı. Kasanın dışından duyulmadığından dolayı (yani en azından sinek vızıltısı şeklinde tabir ettiğimiz değil) sorun yok diyebiliriz. UV/UV OC ile bir miktar daha hafifleyecektir. Hem UV/UV OC hem de doğal olarak daha da az olsun istendiği zaman ASUS dışında markalara yönelmek makul olacaktır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Evet hocam yüke binince yapıyor sanırım çok elektrik çektiğinde ama emin değilim fikir için saolun akşam bir deneme yapayım PSU kasa dışına alayım PSU dan ise garantisi var ve değişimi daha basit ekran kartı ise daha sıkıntı malesefquote:
Orijinalden alıntı: shruikanpsu'yu kasadaki yuvasından çıkarıp da sesi dinle bi daha. kasa içinde hangisinden geldiği kolay kolay anlaşılmaz.
hep ekran kartı diyoruz; ama bir o kadar psu'lar da cw yapıyor. psu 50% yüke geldiğinde cw yapması yüksek ihtimal. bütçe yettiğince yüksek kapasiteli psu almalı.
-
Konunun ilk mesajında (yıllar öncesinden) belirttiğim kısmı alıntılıyorum:
Alıntı
metni:''Buzzing (cızırtı)'' olarak tabir edebileceğimiz cw durumu ise; daha çok ev elektrik tesisatı, kullanılan PSU'dan yansıyan bir cw (ama ekran kartında zannedilen), anakart vs. diğer bileşenlerde olabilen ama sonuç olarak ekran kartında da görülebilen (en çok PSU'larda görülmektedir). Fakat yine de ASUS ROG STRIX özelinde yukarıda belirttiğim hususlar bakidir. RTX 3070 Ti özelinde de UV/UV OC (özellikle gaming senaryoları esnasında) vazgeçilmezdir. Böylelikle power consumption değeri düşeceğinden kartta/PSU'da veya hangi noktada olursa olsun CW şiddetinde azalma görülmesi gerekir.
-
Liste varsa benıde ekleyebılırsınız 3070Ti Asus Rog Strix :)) Malesef dunku testlerim sonucu psu kasadan ayırdım bıraz uzaklastırdım ekran kartından gelıyor. Ekran kartı %75 üzerine çıkınca başlıyor ses soğutması çok guzel %100 yükte 68-72 derece sıcaklıktan yukarı cıkmadı oyundan cıkar cıkmaz 40 derecelere kadar dusuyor ama CW sesı bıraz rahatsız edıcı cok sessızlıkte cekılmıyor malesef. PS5 den müzdariptim ilk bu sese şimdi birde PC den gelecek bakalım ne kadar dayanacagım.
-
https://www.youtube.com/shorts/V1DWoyqN7VU?feature=share
Buda sesi çekmeye çalıştım fan sesinden çok anlasilmasada
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X