Şimdi Ara

DH'DEKİ AŞCILAR???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet ben aşcılık okuyorum forumdaki meslektaşlarla tanışmak isterim tavsiyeler sohbet vs bakalım kaç kişi çıkıcak



  • Çok istiyorum fakat İzmir'de o bölüm yok , şehir dışına gitmeye maddi imkanlar elvermiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feel Me

    Çok istiyorum fakat İzmir'de o bölüm yok , şehir dışına gitmeye maddi imkanlar elvermiyor.

    okul gibi olmasada belediyenin kursları var ismek diye belki duymuşsundur . ben lise sonda oraya gittim ve en azından bişiler öğrenirsin ve bir sertifikan olur. az çok bi fikir sahibi olursun . araştırmanı tavsiye ederim okul gibi sürüyo haftada bir gün şeklinde .
  • kendiniz nerde okuduğunuz hakkında pm den bilgi verir misiniz? konunun dağılmaması için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 hobimden biridir. Diğeri bilgisayar.
    Ama aşçı olacak kadar değil, kendi çapında yemek yapacak kadar.
  • Biz aşçılığı lokantalarda çalışarak öğrendik
  • gastronomi mi okuyorsun yani yoksa yüksekokul mu ?
  • Benim de severek yaptığım bir uğraşıdır yemek yapmak ama aşçılık denemez esasında. Çünkü belirli yemekleri sevdiğim tariflere göre yapıyorum, aldığım malzemelere dikkat edip biraz emek harcayarak yaptığım yemekler genelde övgü alıyor. Kremalı Mantar Çorbası, Beef Stroganoff ve Sufle en güzel yaptığım yemekler arasında geliyor sanıyorum. Çok bilinmediğinden (en azından benim çevremde) hem değişik hem de leziz bir yemek oluyor misafirlere. En sıkıntılı olduğum konu ise tamamen el marifeti isteyen işler, bazılarını cebelleyerek yapıyorum ama şu içliköfteyi bir türlü incecik açıp dolduramıyorum. Dış hamurunu ve iç harcını tam kıvamında yapıyorum ama açıp doldurmasını beceremeyince yardım almak zorunda kalıyorum.
  • aklında soru varsa sorabilirsin bana??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __JokeR__

    gastronomi mi okuyorsun yani yoksa yüksekokul mu ?

    yüksekokul
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Belanir

    Benim de severek yaptığım bir uğraşıdır yemek yapmak ama aşçılık denemez esasında. Çünkü belirli yemekleri sevdiğim tariflere göre yapıyorum, aldığım malzemelere dikkat edip biraz emek harcayarak yaptığım yemekler genelde övgü alıyor. Kremalı Mantar Çorbası, Beef Stroganoff ve Sufle en güzel yaptığım yemekler arasında geliyor sanıyorum. Çok bilinmediğinden (en azından benim çevremde) hem değişik hem de leziz bir yemek oluyor misafirlere. En sıkıntılı olduğum konu ise tamamen el marifeti isteyen işler, bazılarını cebelleyerek yapıyorum ama şu içliköfteyi bir türlü incecik açıp dolduramıyorum. Dış hamurunu ve iç harcını tam kıvamında yapıyorum ama açıp doldurmasını beceremeyince yardım almak zorunda kalıyorum.

    ben bu tür yapamadığım şeyler olduğunda öğrenmek için yaptığım tek şey beceremediğimi sürekli yapmak yani bi gün dış harcını yap ve sadece dene elbet olucaktır sürekli yapa yapa öğreniliyo ne kadar çok deneme yaparsan o kadar iyidir.




  • ayrıca kimse burda bu işin okulunu okuyo diye bilmişlik yapıp cevaplar veriyorum sanmasın bu iş okuldan bi yere kadar sadece bilgi üzerine temel teknikleri ana pişirme yöntemlerini öğrenilir kesme biçimleri temel soslar yani üzerinde tartışılmayacak dünyadaki bütün ana bilgileri öğrenirsiniz elbet yemekde yaparsınız ama o kişinin ilgisiyle pratik yapmasyla alakalıdır asıl aşcı olmak okul bittikden sonra çalışılan yerlerde edinilen tecrübelerle olunur ben bölümü okudum ve bitti asıl bundan sonra başlıyo herşey bunları göz önünde bulundurması gerek bu bölümü tercih ediceklerin girdin diplomayı aldın diye ben aşcıyım olmuyo ama bu öğreniceğiniz bilgiler son derece gerekli bilgilerdir.
  • Omlet yapıyorum bende
  • pilav yapıyonmu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.