Şimdi Ara

## DH Doktorlar ve Tıp Fakültesi Öğrencileri Topluluğu ## (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.293
Cevap
117
Favori
90.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğim kadarıyla voltaj bağımlı k kanalları repolarizasyondan sorumlu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gianuzzi Yarımayı

quote:

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

quote:

Na-K pompası inhibe edilirse sırasıyla neler olur bilen var mı acaba bulamadım

Sodyum içerde çoğalır potasyumda dışarda çoğalır ama bunu zaten biliyorsundur.O yüzden hücre içi membran yüzeyi + laşmaya başlar sinir sistemi işleyemez hücre fazla sodyumdan dolayı patlar? Hastalık fln mı sordular?

çıkmışlarda denk geldim daha sınava girmedim ama hangisi gerçekleşmez diye soru soruyor;
    a) dinlenim potansiyeli artı değerlere yükselir
    b) Na+ voltaj kapılı iyon kanallarından hücre içine sızmaya devam eder
    c) K+, voltak kapılı iyon kanallarından akmaya başlar
    d) Dinlenim potansiyeli zamanla sıfıra ulaşır
    e) Ekstrasellüler ve intrasellüler Na, K konsantrasyonu dengelenir

Ben e diye düşündüm c diyor

A kesin dogru hücre içi + laşmaya başlar.E ve D de doğru gibi ama tartışılır. B seçeneğinde voltaj kapılı kanallarda sızma olur diyor.Sızma kesinlikle olur ama voltaj kapılı kapılardan olur mu? C dede voltaj kapılı kanallar sadece iletimde falan açılır. Acaba B seçeneğinde sızma kanalları yerine voltaj mı yazdılar ki sonrasında sızdırır yazmışlar.Bence sorunun dili hatalı hocam. Yada Sodyum voltaj kanalları sızdırma özelliğinede sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrederikChopin -- 30 Ocak 2015; 11:04:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sodyum içerde çoğalır potasyumda dışarda çoğalır ama bunu zaten biliyorsundur.O yüzden hücre içi membran yüzeyi + laşmaya başlar sinir sistemi işleyemez hücre fazla sodyumdan dolayı patlar? Hastalık fln mı sordular?

çıkmışlarda denk geldim daha sınava girmedim ama hangisi gerçekleşmez diye soru soruyor;

A kesin dogru hücre içi + laşmaya başlar.E ve D de doğru gibi ama tartışılır. B seçeneğinde voltaj kapılı kanallarda sızma olur diyor.Sızma kesinlikle olur ama voltaj kapılı kapılardan olur mu? C dede voltaj kapılı kanallar sadece iletimde falan açılır. Acaba B seçeneğinde sızma kanalları yerine voltaj mı yazdılar ki sonrasında sızdırır yazmışlar.Bence sorunun dili hatalı hocam. Yada Sodyum voltaj kanalları sızdırma özelliğinede sahip.

yardım için teşekkürler hocam kafamı kurcalayan nokta şu; Na içeri akmaya başladığında bir süre sonra (membranın içi giderek artılaşıyor) tetik noktasına gelince bir aksiyon potansiyeli başlamaz mı? Yoksa bu soruda hiç aksiyon potansiyeli düşünmeyecek miyiz sonuçta soruda sinir ya da kas hücresi dememiş?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yardım için teşekkürler hocam kafamı kurcalayan nokta şu; Na içeri akmaya başladığında bir süre sonra (membranın içi giderek artılaşıyor) tetik noktasına gelince bir aksiyon potansiyeli başlamaz mı? Yoksa bu soruda hiç aksiyon potansiyeli düşünmeyecek miyiz sonuçta soruda sinir ya da kas hücresi dememiş?

Güzel düşünmüşsün.Bence aksiyon potansiyeli olmadığını kabul edicen aslında hocaya sormak lazım na-k inhibe oldugunda hücreler aksiyon olabilir mi otomatik diye?

• Tıp Fakültesine giden abilerimden tavsiye istiyorum.Nasıl hazırlandınız sınava beni bilgilendirecek var ise cevap yazarsa sevinirim.
  • Ankara tıpda olan var mı şuan?
  • Benide eklermisin izmir katip çelebi tıp 1. Sınıf

• Hipokrat yemini etmesseniz ne oluyor

• merhaba abilerim 9. sınıf öğrencisiyim tıp hedefim ne yapmalıyım? ekstra çalışmamı gerektirecek bir şey var mı okul sınavları harici 9. sınıfta? veya nasıl çalışmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evdeki Sinek

merhaba abilerim 9. sınıf öğrencisiyim tıp hedefim ne yapmalıyım? ekstra çalışmamı gerektirecek bir şey var mı okul sınavları harici 9. sınıfta? veya nasıl çalışmalıyım?

Son sene kasarsın son sene. Gez toz serserilik yap. Lise yılları geri gelmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K U N

Ben biyokimyada bunu kullanıyorum tavsiye ederim.Adı çapa biyokimya diye geçiyor.
    http://www.nobeltip.com/tr/product_details.asp?ID=22&CID=13&PID=52001

ciddi ciddi okuyor musun onu

• Gastroda baya okudum güzel bence gerç başka biyokimya kitabı da okumadım ama

• K U N kullanıcısına yanıt
    Çok ayrıntı var sınav için okunmaz o bence zaten akılda kalmıyor ki ama hocalar da slayt vermiyor kitap var diye

• quote:

Orijinalden alıntı: ßoNjoVé

Tıp Fakültesine giden abilerimden tavsiye istiyorum.Nasıl hazırlandınız sınava beni bilgilendirecek var ise cevap yazarsa sevinirim.

Bi cevap ataydınız iyiydi biz gençlere yol göstermiş olurdunuz
  • quote:

quote:

Tıp Fakültesine giden abilerimden tavsiye istiyorum.Nasıl hazırlandınız sınava beni bilgilendirecek var ise cevap yazarsa sevinirim.

Tıp Fakültesine giriş için ayrı bir sınav olsa tamam da şu anki sistemde sorduğun sorunun bir anlamı yok. Odtü'yü isteyen adam nasıl çalışıyorsa sen de öyle çalışacaksın. Sorunun cevabını dersane öğretmenlerin ya da rehber öğretmenler sana çalışma programı hazırlayarak verecek, bizlerden böyle bir cevap bekleme işin doğrusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sisyphus

quote:

quote:

Tıp Fakültesine giriş için ayrı bir sınav olsa tamam da şu anki sistemde sorduğun sorunun bir anlamı yok. Odtü'yü isteyen adam nasıl çalışıyorsa sen de öyle çalışacaksın. Sorunun cevabını dersane öğretmenlerin ya da rehber öğretmenler sana çalışma programı hazırlayarak verecek, bizlerden böyle bir cevap bekleme işin doğrusu.

Bu cevap bile yeter benim için sağolun

• Diş hekimliği kabul ediyorsanız ekleyin
  • bence sen de diş hekimliği topluluğunu başlatan isim ol forumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: fck93

bence sen de diş hekimliği topluluğunu başlatan isim ol forumda

yok ugrasmam araya bi yeri sıkıştırin beni

• bugun tıp bayramıymış ama burda hareket yok

lokman hekim ters dönmüstür mezarında.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.