Şimdi Ara

.DH FIAT DoBLo' TAKIMI!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24.924
Cevap
15
Favori
1.234.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GRANDE -- 19 Mayıs 2008; 13:48:34 >
  • hayırlı olsun kazasız belasız kullanın grande.doblolara xenon çok yakışıyo millete acayip geliyo bizimkinede dönüp dönüp bakıyolar
  • ARKADAŞLAR PAZARTESİ GÜNÜ SRC VE K2 BELGESİ HAKKINDA NET CEVAPLAR VERECEĞİM ALLAHIN İZNİYLE; ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA BAĞLI OLAN KARAYOLLARI MÜDÜRLÜĞÜNDEN GEREKLİ OLAN EVRAKLARI ÖĞRENMEYE GİDECEĞİM PAZARTESİ AKŞAMI HEPİNİZİ BİLGİLENDİRMEYE CALIŞACAĞIM
    İSTANBUL AVRUPA YAKASINDAKİ ARKADAŞLAR KENDİLERİ GİDİP SORMAK İSTERLERSE ATATÜRK HAVALİMANINDAN E-5 DOĞRU İNERKEN SAĞDA SHELL BENZİN İSTASYONUN YANINDA BULUNAN ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA BAĞLI OLAN MÜDÜRLÜKTEN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELERİ ALABİLİRLER

• grande kardeş güle güle bin güzel olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geremy -- 2 Şubat 2008; 21:01:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: premio_semih

hayırlı olsun kazasız belasız kullanın grande.doblolara xenon çok yakışıyo millete acayip geliyo bizimkinede dönüp dönüp bakıyolar

teşekkürler semih evet gerçekten yakışıyor ama harika aydınlatıyor

gremy saol ama bu abiminki o kullanıcak benimkine daha yeni takmıştım zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2008 doblo premıo

ARKADAŞLAR PAZARTESİ GÜNÜ SRC VE K2 BELGESİ HAKKINDA NET CEVAPLAR VERECEĞİM ALLAHIN İZNİYLE; ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA BAĞLI OLAN KARAYOLLARI MÜDÜRLÜĞÜNDEN GEREKLİ OLAN EVRAKLARI ÖĞRENMEYE GİDECEĞİM PAZARTESİ AKŞAMI HEPİNİZİ BİLGİLENDİRMEYE CALIŞACAĞIM
    İSTANBUL AVRUPA YAKASINDAKİ ARKADAŞLAR KENDİLERİ GİDİP SORMAK İSTERLERSE ATATÜRK HAVALİMANINDAN E-5 DOĞRU İNERKEN SAĞDA SHELL BENZİN İSTASYONUN YANINDA BULUNAN ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA BAĞLI OLAN MÜDÜRLÜKTEN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELERİ ALABİLİRLER

ya ben bu src ıvır zıvır belgesini hiç sallamıyorum birşey çıkıcağınıda zannetmem okadar çok doblo,connect,kango,caddy var ki bu araçların sahiplerinin tamamının bir belge almasını beklemek saçmalıktan öteye gidemez kaldıki daha önceki yazılardada belirtildiği gibi yeni alıcak müş. leride caydırır satışlar düşer göze alamazlar sanırım bunu

• quote:

Orjinalden alıntı: 2008 doblo premıo

ARKADAŞLAR PAZARTESİ GÜNÜ SRC VE K2 BELGESİ HAKKINDA NET CEVAPLAR VERECEĞİM ALLAHIN İZNİYLE; ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA BAĞLI OLAN KARAYOLLARI MÜDÜRLÜĞÜNDEN GEREKLİ OLAN EVRAKLARI ÖĞRENMEYE GİDECEĞİM PAZARTESİ AKŞAMI HEPİNİZİ BİLGİLENDİRMEYE CALIŞACAĞIM

hadi bakalım hayırlı haberlerini bekliyoruz.

• arkadaşlar aracına paçalık taktıran varmı nasıl gözüküyor.muhtemelen faydası vardır.
    sadece bagaj camlarına film çektirsek(açık tonda) vizede problem çıkarmı.
    tavan çıtası yerleri hazır gözüküyor delme işlemi falan yapılıyormu montajı nasıl oluyor.
    kullanma klavuzunda atladım herhalde arka cam için su önle aynı yerdemi
    sis lambası için o bölüm kapalı gözüküyor takılması için kesiyorlarmı birde içerde düğmesi haliyle yok arka sislerin düğmesine bağlansa bir zararı olurmu.
  • Ulaştırma Bakanlığı'nın yeni düzünlemesi yargıya takıldı. Danıştay 10. Dairesi, Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin K2 belgesini arama şartını iptal etti. Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, K2 belgesinin sadece panelvan araçları ticari amaçla kullananlara zorunlu hale getirlmesi gerektiğini savundu.
    Alkan, özel amaçlı kullanılan araçlarda ise verginin dengelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow35 -- 2 Şubat 2008; 21:40:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: shadow35

Ulaştırma Bakanlığı'nın yeni düzünlemesi yargıya takıldı. Danıştay 10. Dairesi, Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin K2 belgesini arama şartını iptal etti. Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, K2 belgesinin sadece panelvan araçları ticari amaçla kullananlara zorunlu hale getirlmesi gerektiğini savundu.
    Alkan, özel amaçlı kullanılan araçlarda ise verginin dengelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

öyle bir şeyi nette bende okudum ama aslı nedir bilmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: geremy

yunuskahraman:
    bizim araçların debriyajları epey yumuşak acaba hidrolik mi ayar filan gereklimi belli süre sonra yoksa otomatik ayarlıyormu???????

Hidrolik debriyaj, kendiniliğinden ayarlanır.
  • quote:

arkadaşlar aracına paçalık taktıran varmı nasıl gözüküyor.muhtemelen faydası vardır.
    sadece bagaj camlarına film çektirsek(açık tonda) vizede problem çıkarmı.
    tavan çıtası yerleri hazır gözüküyor delme işlemi falan yapılıyormu montajı nasıl oluyor.
    kullanma klavuzunda atladım herhalde arka cam için su önle aynı yerdemi
    sis lambası için o bölüm kapalı gözüküyor takılması için kesiyorlarmı birde içerde düğmesi haliyle yok arka sislerin düğmesine bağlansa bir zararı olurmu.

paçalık bizim 2 doblodada var çok işe yarıyor ben beğenmedim uzun süre taktırmadım ama arabayı yıkıyorsun bir hafif sudan geç rabanın ön kapılar berbat oluyordu bende önlere sadece taktırdım çok işe yaradı
    vize özel oldu tanıdığın yoksa geçirmiyorlar
    tavan çıtasıda sonradan taktırıyorsan zaten yapışma piyasadakiler
    sis yerleri kapalı ama arkasında yuvası hazırdır kesersen kapalı yeri olur ama düğme işini bilmiyorum kaldırmaya bilir

• quote:

yunuskahraman:
    benim araçta abs yok acaba takma ihtimali varmı sorunlıumu olur verim alınabilirmi maliyet nasıldır sen tavsiye edermisin???

Takma ihtimali tabiki var. Lakin inan çok pahalı bir işlem. Desenki arkaları disk yapalım, o bile daha ucuza maal olur. Çünkü ABS ve EBD tamamen beyin ile alakalı. Komple fren sistemi değişecek, beyin değişecek. Yani inan astarı yüzünü geçer:)
  • grande ve yunuskahraman arkadaşlar cevaplarınız için sağolun.
  • mustafauysal33@hotmail.com

görüşmek isteyen arkadaşlar beni ekleyebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rewhard

Yunus Kahraman ; senin yarış yaptıgın arabanda 2003 modeldi sanırım. yol bilgisayarında anlık tüketimi vs. görmek mumkun mu_?

biraz bizim arabalar için modifiye konusunda da bişeler yazarsan sevinirim. örn. dobloyu 180hp ye çıkarmak için hangi uygulamaları yaptınız..birde yaza dogru jant almayı düşünüyorum bizim arabaya kaç jant uygun olur.. motorun yorulacagını sanmam ama yakıt konusunda kaç inc jant uygun olur..
    birde blow off çok hoşuma gidiyor online alışveriş sitelerinde 160-170 civarına satılıyor bunlardan taktırsak herhangibir zararı olur mu.. benim istedigim sadece sesi performans konusunda zararı olmasın yeter :)

2003 lerde göremezsin. Doblo' yu o motor gücüne çıkarmak için ana olaylardan sonra ( superchips, 260 derece cadde tipi egzantrik, turbo basınç arttırımı ) bir sürü çalıntı yaptık. Aracın dönenlerinden çalıcaksınız arkadaşım. Bunlar çok ama çok önemli kavramlardır. Arabada fuzuli yere elektrik yiyen herşeyi devre dışı bırakın. Müşürlerinden hemde. Örnek; hidrolik kayışını sökün. Bu bir dönendir. Silecek motorunu sökün, buda elektrik çalar. Bunun gibi bir sürü şey. Bundan ziyade sadece motor gücü olarak bakmayın olaya. Rüzgar kesmemeside çok önemlidir. Mesela arka tamponun altına kola şişesi büyüklüğünde delikler açtırın sıralı birşekilde. Bu giderken ciddi şekilde rüzgar keser.
    Alacağın jantın kalitesi çok önemli. 17" alırsın arabayı yormaz, 15" alırsın arabayı yorar. Dediğimi anlamışsındır umarım. Motorun tabiki yorulmaz. Ama ağır jantlarda hızlı kalkışlarında debriyajına çok yüklenirsin. Sıyırma olayı daha çok olur. Debriyajın sıyırması tabiki iyidir, ama fazlası değil :) Eğer maddi durumun iyiyse kaliteli bir 16" jant koy. Daha fazlasına gerek yok.
    Bow konusuna gelince, ucuz marka bowlardan uzak durun. Bunlara sahte HKS lerde dahil. İnanın bana turbolarınızı yemeye kadar gidebilirsiniz. Takıcaksanız adam gibi HKS takın. Heleki JTD lere sakın he ucuz bow takmayın. Standart her JTD Garret t2 marka 1.6 bar basınçlı bir turboya sahiptir ki bu oldukça yüksek bir basınçtır gerçekten. Bu basıncıda öyle dandik bowlarkaldırmaz.
    Performansa katkısı tabiki var. Blow off dediğiniz olay turbo tahliyedir. Turbonun çabuk tahliye olmasını, bunu takiben turbonun daha çabuk dolmasına sebep olur. Buda daha hızlı devirlenme demektir.
    Aklına takılan soru haala varsa sorman yeter:)

• quote:

Orjinalden alıntı: sinancanta

arkadaslar benim dün fren pompası patladı ama bu silindire baglı bir parcaymıs baglı oldugu için motordaki tüm yagı buradan bosalttı yani motor yagsız 2-3 km arası tamirciye kadar giitim bu arabada motor yatak sarmıs olabilirmi neden size sordugumuda sölim fren pompası buralardan bulamadık sebeb pek kolay sorun cıkaran bir parca olamdıgı için sipariş geçildi yeni parca olmadan motoru calıstıramadıkları için kesin konusamıyorlar benim sorma sebebim basından böle bir olay gecen üye arkadas varmıki diye

Geçmiş olsun arkadaşım. 2-3 km aracı sakin bir şekilde kullandıysan sorun olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yunus Kahraman

quote:

Orjinalden alıntı: rewhard

Yunus Kahraman ; senin yarış yaptıgın arabanda 2003 modeldi sanırım. yol bilgisayarında anlık tüketimi vs. görmek mumkun mu_?

biraz bizim arabalar için modifiye konusunda da bişeler yazarsan sevinirim. örn. dobloyu 180hp ye çıkarmak için hangi uygulamaları yaptınız..birde yaza dogru jant almayı düşünüyorum bizim arabaya kaç jant uygun olur.. motorun yorulacagını sanmam ama yakıt konusunda kaç inc jant uygun olur..
    birde blow off çok hoşuma gidiyor online alışveriş sitelerinde 160-170 civarına satılıyor bunlardan taktırsak herhangibir zararı olur mu.. benim istedigim sadece sesi performans konusunda zararı olmasın yeter :)

2003 lerde göremezsin. Doblo' yu o motor gücüne çıkarmak için ana olaylardan sonra ( superchips, 260 derece cadde tipi egzantrik, turbo basınç arttırımı ) bir sürü çalıntı yaptık. Aracın dönenlerinden çalıcaksınız arkadaşım. Bunlar çok ama çok önemli kavramlardır. Arabada fuzuli yere elektrik yiyen herşeyi devre dışı bırakın. Müşürlerinden hemde. Örnek; hidrolik kayışını sökün. Bu bir dönendir. Silecek motorunu sökün, buda elektrik çalar. Bunun gibi bir sürü şey. Bundan ziyade sadece motor gücü olarak bakmayın olaya. Rüzgar kesmemeside çok önemlidir. Mesela arka tamponun altına kola şişesi büyüklüğünde delikler açtırın sıralı birşekilde. Bu giderken ciddi şekilde rüzgar keser.
    Alacağın jantın kalitesi çok önemli. 17" alırsın arabayı yormaz, 15" alırsın arabayı yorar. Dediğimi anlamışsındır umarım. Motorun tabiki yorulmaz. Ama ağır jantlarda hızlı kalkışlarında debriyajına çok yüklenirsin. Sıyırma olayı daha çok olur. Debriyajın sıyırması tabiki iyidir, ama fazlası değil :) Eğer maddi durumun iyiyse kaliteli bir 16" jant koy. Daha fazlasına gerek yok.
    Bow konusuna gelince, ucuz marka bowlardan uzak durun. Bunlara sahte HKS lerde dahil. İnanın bana turbolarınızı yemeye kadar gidebilirsiniz. Takıcaksanız adam gibi HKS takın. Heleki JTD lere sakın he ucuz bow takmayın. Standart her JTD Garret t2 marka 1.6 bar basınçlı bir turboya sahiptir ki bu oldukça yüksek bir basınçtır gerçekten. Bu basıncıda öyle dandik bowlarkaldırmaz.
    Performansa katkısı tabiki var. Blow off dediğiniz olay turbo tahliyedir. Turbonun çabuk tahliye olmasını, bunu takiben turbonun daha çabuk dolmasına sebep olur. Buda daha hızlı devirlenme demektir.
    Aklına takılan soru haala varsa sorman yeter:)

ellerine sağlık uçurdun bizi yine

• bu da benim araç

cep telefonuyla bu kadar cekebildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcukdinc -- 2 Şubat 2008; 22:51:12 >
  • GRANDE KARDEŞLER ÇOK HOŞ DURUYO ALLAH KAZDAN BELADAN KORUSUN

BELGE İŞİDE BİZE VURMUYO GİBİ GÖRÜNÜYO BAKALIM NE ÇIKACAK

2008DOBLO PREMİO ARABAN GÜZELMİŞ KARDEŞ GÜLEGÜLE KULLAN KAZASIZ BELASIZ RESİMLERİ DOBLO RESİM BÖLÜMÜNEDE EKLEYELİM ARKADAŞLAR AİLE ALBÜMÜ GİBİ OLUR

arkadaşalr buda benim msn adresim rodeomustafa_60@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafasefa -- 2 Şubat 2008; 22:56:45 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.