Şimdi Ara

DH ^^__FIAT PALIO KULÜBÜ__^^ '' (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.919
Cevap
124
Favori
929.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim de Palio multijet 1.3 2005 model 82 bin km deyim hep yazıldığı gibi triger falan değiştirmiyoruz di mi zincir mi bizimkiler?...
    Orjinalden alıntı: tolgaaaaa

palio ile ilgili bi çok şey bildiğimi düşünüyorum
    ilk aracım 99 model 1.4 palio idi.
    ikinci aracım 2006 model 1.3 multijet palio.
    3 yıl kadar kullandım.hem yakıtı fazla tükettiği için hemde model yenilemek düşüncesi ile multijet 2006 model palio aldım. multijet bence gayet güzel bi motor. tüketim verileri güzel. istanbul içi çevrrrreyolları karışık 100 km de 5lt ila 5.5lt arasında yakıt tüketio tabii sürrüş şekli ve yol durumuna bağlı olarak. otoyolda 90 sabitle ankaraya gittim geldim 100 km de 3.6 tüketti. bu hem benim hesabım hemde yol bilgisayarında yazan değer.
    motor 1.3 olduğu için vergisi en alt dilimde.
    modeli en yüksek fiyatı en ucuz dizellerden biri.
    uzun lafın kısası multijet en ekonomik motorlardan biri. 2000 devrin üstündede gayet canlı
    aracım 84 binde 84 bin km yi ben yaptım rutin bakımları hariç ekstra bi ücret ödemedim.

Ben palio ailesinin 1.3 multijet olanını düşünüyorum,gerek teknoloji gerekse bakımı çok uygun,ayrıca artık benzinli motorlar ile dizel motorlar arasında pek fark kalmadı diye düşünüyorum.multijet motorlarda triger kayışı yerine ömürlük bir zincir kullanılması,ve ateşleme sistemi mükemmel,diğer arkadaşlardan da multijet hakkındaki olumlu ve olumsuz düşüncelerini almak isterim
  • Evet zincir var multijet motoru diğer dizel motorlardan ayıran en önemli özelliklerden biride bu,zincir kullanılması motorun bakım masraflarını en aza indiriyor,hemde bildiğim kadarıyla kayışlarda olabilen triger sıyırmasıyla olası parçaların zarar görmesi gibi sorunlar yaşanmıyor,,,Tabi servise gittiğinizdde nasıl olsa zincir var deyipte boş geçmeyin,en azından zincirin gerginliğini vs. kontrollerini yaptırın
  • evet zincirli bizim multijetler. kayış kaygısı yok.
  • Bu arada arkadaşlar excel üzerinden çalışan yaptığım bir program var onu sizinle paylaşmak isityorum
    kullanımı son derece basit;
    1.Önce benzinin veya motorinin (hangisini kullanıyorsanız) resmi olan litre satış fiyatını ilgili kutucuğa giriyorsunuz

2.Aracınızın ortalama 100Km'de ne kadar yaktığını giriyorsnuz

3.Aracınızla aylık olarak toplam kaç km yol yaptığınızı giriyorsunuz

4.litre bazından aracınızın deposunun kaç litre olduğunu giriyorsununuz
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Bunların sonucunda;

1.Aracınızın 100Km'de yaktığı yakıt TL üzerinden
    2.Aracınızın 1Km'de kaç kuruş yaktığı
    3.Aylık toplam yaptığınız Km'ye göre ödediğiniz tutar
    4.Deponuzun Full olarak kaç liraya dolduğu
    5.Programa yazdığımız bilgilere dayanarak,Aracınızın toplam menzili
    -----------------------------------------------------------------------------------------

uploaded.to
    uploaded.net
    http://uploaded.to/?id=c7rjjh

Linkinden programıma ulaşabilirsiniz,Beğeneceğinizi umarım,yorumlarınızı bekliyorum...

• Ne kadar eşya aldığını tahmin edemem ancak bagaj hacminin 280 LT olduğunu biliyorum,clio hb,opel corsa,peugeot 206 gibi aynı sınıfında yer alan araçlardan bagaj hacmi daha büyük,Tabi arka koltukları da katlamayı düşünürsen o zaman bagaj boyutları akıl almaz şekilde büyür.
  • Bilgi Notu: Palio Kataloğunda tavsiye edilen yağ Selenia 20K 10W40 yağ.
  • quote:

Bilgi Notu: Palio Kataloğunda tavsiye edilen yağ Selenia 20K 10W40 yağ

PALİO KATOLOĞUNDA SELENİA YAZAR EVET . BENDE ARACIMI SIFIR ALDIĞIMDAN BERI YETKİLİ SERVİSLERDE HEP BU YAĞI KOYULDUĞUNU BİLİYORUM .YANLIZ EVİME YAKIN YENİ SERVİS AÇILDI. SON 3 SERVİSE ORAYA GİTTİM ADAM LAR AYNI NUMARA OPET YAĞ KULLANIYOLAR ONLARA SORDUM NİE SELENİA KULLANMIONUZ DİE BUDA AYNI DEDİLER. FİAT GENEL MERKEZE DURUMU ANLATTIM . ONLARDA BİZ ONLARA NUMARASINI SÖYLERİZ FARKLI MARKA KULLANABİLİRLER DEDİ.

YETKİLİ SERVİS ORJİNAL YAĞ HEPSİ HİKAYE YANİ

BEN BU GÜN YENİ ARAÇ ALSAM EN UCUZA AYNI NUMARA YAĞ NERDEYSE ONU ALIR KOYARIM ARACIMA. MESELA CARREFOURDA PROMOSYON FALAN CASTROL YAĞLARR OLUYO UYGUN FİYATA.EN UCUZA DEKEN BİLİNDİK MAKALA ARASINDA EN UCUZU HANGİSİ İSE ONU ALIRIM
  • Selenia 20K yağ 20000 km ye kadar kullanılabiliyor. fiyat 4 lt. 70 ytl civarı diğer 10W40 yağlar genelde 10000 km de değişim yapılıyor.
    O zaman Selenia daha Ucuza geliyor ve kalitesi ortada.
    Kipa da promosyon AGIP 10W40 var en ucuzu galiba. fiyat 45 ytl. Nasıl yağ bilemem. Yağların Özellikleri farklı. en basitinden bazı yağlar daha fazla buharlaşma yapıyor. eksiltme daha fazla oluyor. Kalite marka yine de önemli.
  • Önceleri palioda shell,bp'nin 10-40 yağlarını kullandık.Araba bana geçince castrol magnatec aldım.Bence hepsi aynı aralarında bir fark göremedim.Ama serviste yağ koydurtmam onlar varillerle yag alıyor ucuza mal ettikleri yağı müşteriye pahalı satıyorlar.Hem üzerinde selenia yazan varilin içinde hangi yağ olduğu belli değil içine ucuz bir yağ karıştırmış olabilirler.
  • Arkadaşlar herkese merhabalar benide palio cular arasına katabilirsiniz haziranın ilk haftası palio van aldım(1.3 multijet 2005 model cd çalar ve klimalı tek air bag) ilk işim arka sac ları söküp cam taktırmak oldu en korktuğum taşıt puluydu 190 ytl temmuz taksiti ödedim bana 250 ytl den aşağı ödemessin dediler :) ( hususi olanlarda 125 ytl ) multijet motor gerçekten çok güzel tasarlanmış sessiz ve yüksek tork uyla çekişi güzel bir araba. 59000 km de aldığım aracımın düzenli bakımları yapılmış dedilersede ankaradan adanaya gelir gelmez yağını tüm filitrelerini değişip bir bakımdan geçirdim aldığım yağ castrol magnatec 10W 40 çok memnunum yağı değiştirmeden ve değiştirdikten sonraki performans farkına inanamadım ve bakımsız haliyle ankaradan depoyu full yaptım adanda tekrar full yaptım 140 ykr yakmış bu güzel bir rakam, şehir içindede kilmalı 180 krş. bakım yaptırdıktan sonra ölçmedim. arkaya koltuk taktırmadım işim gereği bu şekilde kulanıyorum.son olarakta 4 adet alaşım jant yani kısaca çelik jant taktım dahada hoş oldu, almadan önce şüphelerim vardı ama inanın çok araba değiştirmiş ve iki kez sıfır araba almış birisi olarak çok memnun olduğumu söyleyebilirim bu arada küçük bir hatırlatma yapayım bu arabayı alıp çok seri atik bir araba olarak düşünmeyin sorunsuz bakım masrafı düşük az yakıtla çok yol yapayım diyenler için ideal herkese iyi kazasız sürüşler dilerim :) resmini buradan görebilirsinizhttp://img80.imageshack.us/my.php?image=dsci0461vz1.jpg

[alperen3438 arkadaşım birazda senin sorunun cevabı olarak yazdım bunları tüp taktırdığında simit tüp bile olsa arka bgaj çok küçülüyor yedek lastik dışarda kalıyor çünkü, ama yedek lastik almam yanıma dersen başka tabiki /quote]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ewerpower -- 22 Ekim 2008; 0:31:51 >
  • ewerpower
    arkadaşım çok sağol bende büyükihtimal multijet alacam. van olanların fiyatları çok düşük 5 kapılılara göre bebek olunca arba şart memleketlerde uzk olunca aile için van tipi kasa önerirmisin genelde ticari olarak kullanıyolarda.
    ewerpower
    arakadaş arabayı sen kaça aldın piyasası ankarada ne kadar ben ist da görev yapıyorum.
  • Alperen kardeş arabayı 10000 ytl ye aldım noterdi trafikti arkaya camdı bakımdı 11000 ytl mal oldu(9500-9750 ytl ye vardı ama ne kadar temizdi tartışılır) arkaya taktırdığım camları ruhsata işletmedim daha sonra koltuk taktırırsam o zaman düşünebilirim çünkü masrafı epey tutuyor. ama şimdilik koltuk taktırmaya hiç niyetim yok benimde 9 aylık oğlum var yazın tatile gittim inan koltuksuz olduğuna daha çok sevindim ufaklığın arabasıydı anakucağıydı çantaydı valizdi süper eşya aldı ve yolda ukusu gelince yatsın diye anakucağına yer açtım orada yatttı şimdi bazı arkadaşlar güvenlimi değilmi diyecekler ama inanın böyle çok memnunumki işin o kısmını düşünmedim. araba çok keyifli multijet almamın nedeni yakıt ekonomisi ve birde haberlerde gittikçe artan lpg li araçların tehlikeleri o yüzden ve simit olsun diğer türlü olsun lpg tankı bir yer kaplıyor sonuçta. taşıt puluda diğer ticari araçlarda olduğu gibi yüksek değil ve düşünün aynı model 5 kapılı palio kaça alınır burada önemli olan almadan önce iyi pazarlık yapıp ve mutlaka yetkili servise götürüp komple check up yaptırmak aldığım arabanın km si çok değildi ön sağ çamurluk ve kapıda boya vardı adamlar da söylediği gibi çıktı serviste komple test yaptılar ve ilginç bulduğum birşeyi paylaşayım ben dedimki km si ile oynansa bilebilirmiyiz anlamak zormuş ama her araba kullanıma bağlı olarak her yıl beygir gücünde azalma olurmuş (bende yeni öğrendim)bilgisayarda bunuda test ettiler ve 68 bg çıktı ve çok iyi dediler modeline göre. şaselerde milimetre fark olsa testte çıkıyormuş en ufak bir şey yok unuttuğum bir çok detay var kısaca 60 ytl verdim test iyi çıktı ve bende aldım aynı gün noter işlemlerini bitirip geri döndüm yinede sormak istediğin bir şey varsa yanıtlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ewerpower -- 22 Ekim 2008; 21:17:50 >
  • kardeş çok sağol alla razı olsun. bende 10 bin ytl civarında düşünüyorum. çocuk yeni dogacak olunca yazınşart öğretmenim kayseriye denizli ist a git gel yapacak az yakıtlı aile arabası düşünyom palio ya karalaştırdım. van olnların arkada kltuk olan uyabir ama onlar ticari araç gibi aileye gelmez gibi ama ok uygun bakım kısmette ne varsa dizel düşünüyorum.
    1.2 motor benzinli yakıtı sizce çokmu yakar dizele göre o da var
    tüp dakılıncada bagaj kalmaz palio da
    ist da ufak araba şart gibi park yeri problem ankarada 5 sene okudum ankara çok rahat şehir
    inş buradan tez vakitte kurtuluruz aeo
  • ben bakarken 1.2 olanların 16 v olanını tavsiye etmişlerdi. sanırım 1.2 8V 60 beygir 1.2 16V 80 BG bu konunun başlarında arkadaşlar bahsetmişti. ama bu tercih meselesi ben dizel aldığıma memnunum açıkçası ,şöyle yapabilrsin alıp koltuk ve cam taktırırsın camları 80 ytl dediler 60 ytl ye taktırdım koltuklarıda 250 dediler ama işin açıkçası taktırmayacağım için ilgilenmedim hatta birkaç arkadaş 150 -200 ytl ye bile koltuk takıyorlar demişti mutlaka kalite kalitedir. van olan yada şöyle söyleyim tüm ticari araçlar yılda birkez muayene oluyor. muayene sırasında tabiki orjinal haline getirmek gerek yada işletmek gerek. alırken şöyle düşündüm elimdeki paraya göre en yüksek klimalı dizel araç hangisi ise onu aldım
  • tşk ederim kardeş iyi akşamlar
  • Arkadaşlar benim bir sorum olucak,,,İnşallah çok yakında palio alıcam,bu aracı alırken fiat servisleri daha önceki bilgileri,aracın değişenleri gibi bir expertiz raporu çıkarıyormu,çıkarıyorsa fiyatı nedir?

Araç km ve yakıt hesaplamarınız için bu programı deneyin,kendi yapmış olduğum excell üzerinden çalışan bir hesap tablosudur,sadece sizlerle paylaşmak istedim,link aşağıda;

uploaded.to
    uploaded.net
    http://uploaded.to/?id=c7rjjh
  • eğer daha önce düzenli olarak servise giriyorsa çıkıyor yoksa çıkmıyor iyi bir servis arac hakkındaki herşeyi inceleme yapınca %90 biliyor.kardeş sizin exel tablosunu çalıştıramadım yıldız olana yere değeri giriyorum rakam görünmüyor neredeyse yinde değerleri girip enter diyorum olmuyor
  • bilgilerin için cok teşekkür ederim kardeşim,yıldızlı olan yerlere her değeri girdikten sonra enter tuşuna basarsan değerler çıkacaktır örneğin en başta bulunan "Yakıt litre fiyatı yazan yere 2,93 yazıp enter gibi,yani küsürat girerken 2,93 gibi numara tuşlarında bulunan nokta yı kullan ve her değer girdikten sonra enter la,,saygılarımla...
  • Arkadaşlar palio vanlara arka koltuk takabilirsiniz ama ruhsata işletemezsiniz...Bilgilerinize....
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.