< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (406. sayfa)
-
-
" ... araç uno değil ancak uno motoru takılmış ...
Araca takılan motor Uno 60S 1.1 olan model ...
Motor araçta ön tarafta değil arka tarafta bulunuyor ... "
şimdi herkes bu aracın markasını-modelini merak etmeye başlamıştır ...
-
Yok hocam öyle merak edilecek ekstrem bir araç değil. Araç Fiat bis
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhabalar..Uno sx aracım için internetten yağ +yağ filtresi almak istiyorum.20w-50 sanırım yağı..Kaç litrelik almalıyım?Bir de sentetik yada normal hangi yağ ?
-
-
4 litre diyor sanırım.Bu bidon yeterli midir?
-
normalde 4 lt. yeterli olur ancak yağ filtresi değişeceği için ve motorun yağ eksiltme ihtimalini de gözönünde bulundurarak en iyisi tedbir amaçlı olarak aynı yağdan 1 lt.lik daha arabada bulundurmanız iyi olur ...
filtreyi değiştirip 4 lt. yağ koyduktan sonra motoru 1-2 dak. çalıştırın, motoru kapattıktan 5 dak. sonra yağ çubuğunu kontrol edin ...
- 4+1 lt. Castrol GTX 20W-50 Sentetik Motor Yağı 4 L + 1 L Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)
- 4+1 lt. Castrol GTX LPG 20W-50 Lpgli Araç Motor Yağı (1, 2, 3, 4, 5 Litre) | motoryagmarket
-
fiat uno 1.4 70 S 2000 model aracım var devir sorunu yasıyorum rolanti dalgalanması vs.. elektrikçi arkadaş yaptığı kontrollerde motor beyninden potansiyelmetreye elektrik gelmediğini gördü beyin değişecek dedi aracı evveliyatını bilmiyorum üzerindeki motor beyni 0280000751 netten arattığımda pejo yada citroen beyni olarak çıkma mevcut ama uno beyni diye arattığımda farklı numaralarda beyinler çıkıyor karşıma Acaba diyorum motor beynini daha önce değiştirdilerse pejo beynimi taktılar yoksa orjinalimi bu
ankara istanbulda olsam deneyip yanılma ile çözüm bulabilirim belki bilmiyorum bu durumda ne yapmalıyım farkı numaralı beyin alsam ne değişir bilgimde yok bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatırsa mennun olurum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gryylcn74 -- 4 Mayıs 2023; 21:38:33 > -
Fiat Uno almayı düşünüyorum ama tereddütlerim var. Enjeksiyonlu olan modelleri için sıkıntılı deniliyor karbüratörlü olanları geç çalışma vs. olabiliyor. Keşke bu arabaları bir iki saatliğine kirayalabilmek yada ücretli test sürüşü yapmak mümkün olsa.
-
Merhaba 2011 yılından bu zamana kadar Fiat Uno 1.4 ie kullanıcısıyım bakımlarını hiç ihmal etmem aracımdan çok memnunum uzun yıllar boyunca daha kullanmayı düşünüyorum size tavsiyem enjeksiyonlu motor daha önce hiç lpg takılmamış benzinli ve hidrolik direksiyonlu az km de bir araç almanızı öneririm.
-
merhaba, 95 sxie sahibiyim. araç 14 yıldır bende. yazdığınız devir dalgalanması, yolda giderken gaza kendi kendine basıyor gibi motor devri ile devir saatinin fırlaması ve sonra yeniden normale dönmesi midir?
eğer öyle ise ben de sizin gibi bir ustaya gittim. neler neler yaptılar bilseniz? beyin karışmış, yeniden programlayacağız dediler. yaptılar, düzelmedi. dediğiniz potansiyometre ile oynadılar, düzelmedi.
uzatmayalım, sonuçta ne çıktı biliyor musunuz? ısı müşürü... alakasız gibi görünen bu parça değişti ve devir sorunum bir anda bitti.
umarım sizin araçta da bu kadar basittir sorun. ama eğer müşürünü değiştirecekseniz, bazı parçacılar şahin veya doğan müşürü uyumludur diye veriyorlar. sakın uno müşürü haricinde kabul etmeyin. aracınızdaki sorun kesin budur diyemem. ben sadece yaşadığım tecrübeyi paylaştım. dilerim kısa zamanda çözüme ulaşırsınız. kolaylıklar diliyorum, sevgi ve muhabbetle...
-
araca uyumsuz bir aracın beynini takmislar ki zaten oda bozuk ısı müşürünü değiştırdikten sonra potansiyelmetre ayarı yaparken anladı elektrikçi potta elektrik yoktu aynı model bir baska aracta bulunan beyinden siparış ettim bakalım sonucu görücez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar,
DH Tempra klüp en son girdi 2018 olunca buraya yazayım daha iyi olur diye düşündüm.
İzmir' de otomatik cikle hortum bağlantılarını, digiplex avans hortum bağlantılarını yapabilecek usta arıyorum. İyi bir usta bilen varsa yardımcı olsun lütfen.
-
Beyler selamlar. Ben de Fiat Uno 70sx aldım yakın zamanda. Aracın bir sürü masrafı çıktı. Yardımcı olmanızı istediğim birkaç konu var;
Öncelikle araç boştayken devir alıyor, gaza basıyormuşsun gibi. Gaz kelebeğini ayarlamaya çalıştık ama devir sensörü yerine telle bağlanmış. Orijinal ya da kaliteli çıkma malzeme lazım. Bunun dışında uzun farlar çalışmıyor sürekli sorun çıkarıyor elektrik aksamını daha geçen yaptırdık. Normal far da sönük yanıyor. Arabayı sürekli gazda kullanıyorum benzin fiyatları malum. Aracın şanzımanını yeni değiştirdim. Ben Elazığ'da yaşıyorum ve burada değil Uno ustası işinin ehli herhangi bir araç ustası bulmak zor. Elazığ'da yaşayan varsa iyi bir Uno ustası var mıdır tavsiye edebileceğiniz? Bununla birlikte Uno yedek parçaları satan sağlam güvenilir bir site önerir misiniz? Parçaların bir kısmını dışarıdan isteteceğim burada çok pahalı.
Uno ustası olarak diğer şehirlerde yaşayan arkadaşlara sorayım; İşinin ehli, gittiğim yola değecek bir usta var mı bildiğiniz?
-
arkadaşlar merhaba umarım biri yardımcı olur.....
SİNYAL VERİNCE DÖRTLÜ NEDEN YANAR??
1) Kumanda kolu değişti
2) Röle değişti
3) Dörtlü anahtarı değişti (sorun devam ediyor + yeni anahtar ile kontak kapalıyken düğmeye basınca anlık kontağa elektirik veriyor)
4) Alarm merkezi kiliti soketleri söküldü (sorun devam ediyor)
5) Amerikan park modülü söküldü
aklıma gelebilecek herseyi denedim ama sorun çözülmedi.. dörtlü yakınca sorun yok, ama sinyal verince dörtlü yanıyor ve göstergeye uyarı ışığı gelmiyor... sanayiye götürmek istemiyorum araba zaten eski işini özenle yapan kimse yok haşat ediyorlar tecrübeyle sabittir...
-
Herkese merhabalar değerli unocular.
Ben de bir ay önce aldığım 99 Model 70S ile aranıza katıldım.
Şu anda bu forum ne kadar aktif bilmiyorum çünkü henüz son sayfaya gelemedim.
Aynı soruları tekrar tekrar sormamak için 1 aydır yazılanları okuyorum.
Sadece bir merhaba demek istedim.
-
Mesajımından sonra kimse yazmamış ama forumu tekrar canlandırma ümidi ile 1 mesaj daha atmak istedim.
Unoların kullanım kitapçıklarında orjinal lastik ebatları ile ilgili uno s'ler 155/70 R13 uno sx'ler için 165/65 R13 yazılmış.
Ancak çevrede gördüğüm birçok uno'da ve lastikçilerin çoğunun tavsiyesi 165/70 R13 şeklinde.
Buna istinaden ben de "kolay oto - lastik ölçüsü hesaplama" aracı'nın verilerine de güvenerek 4 adet yazlık hankook kinergy eco2 165/70 R13 lastik siparişi verdim.
Umarım alt takımlarla ilgili bir sorun yaşamam...
-
1.85 boyundayım uno düşünüyorum sığarmıyım acaba.
-
@Razor Crest Eşin, dostun, komşunda yok mu içine bir oturup baksan.
Ben 175 boy sıkıntı yaşamıyorum.
Sen de büyük ihtimal sığarsın da arka koltuğuna biri oturabilir mi bilemiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @kelle06 -- 20 Aralık 2023; 10:39:46 > -
Valla herkesin arabası yüksek model bir tek ben gariban :)) Tek kişi biniyorum araca genelde aslında bende broadway var memnunum ama bir kaç kaporta masrafı var bagajda stopların olduğu yer ve arka amortisör kulesinde kaportacılık iş var ona vereceğim parayla adam akıllı kaportası düzgün bir araba alayım diyorum bunun koltuklar kütük gibi bir daha R9 almam uno ve tipo grubunu araştırıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X