Selam, öncelikle ben bir çok foruma üyeyim, bi çok forumu takip ediyorum. DH Forumun en çok bilinen forum olmasının ardında çok kötü bir neden yattığını farkettim. Üyelere instagram da olduğu gibi, beğeni butonları ile mutluluk hormonu salgılatıyorlar. Ve onların yorumlarını öne çıkartıyorlar. Fakat burası bir forum. Burda fikirlerin önemi daha yüksek olmalı. DH Forumun en kötü yanı. Kişi ister doğru söylesin, ister yanlış. İlk yorum veya ikincisi hadi bilemedin üçüncüsü, her zaman en beğenilen yorumlar arasında başı çekiyor. Forum yönetimine tavsiyem. Bari En azından, Her mesajın görüntülenme sayısı da olsun. "Beğeni & Göründü" üzerinden ilk sırayı alsın. Mesela; "1000 kişi görmüş ama 10 kişi beğenmişse, Bu kötü yorum sayılsın." "10 kişi görmüş ama 1 kişi beğenmişse, Bu iyi yorum sayılıp öne çıkarılsın." Veya Yorumun hangi Sayfa'da olduğuna göre bir ayar yapılsın. Mesela; 1. sayfa da 10 Beğeni alan yerine... 10. sayfada 2 beğeni alan daha çok öne çıkartılsın! Aksi halde beğeni butonu'nun kaldırılması daha iyi.. Çünkü yorumların hepsi okunacak diye bir şart yok. Bakıyorsunuz bazı, Üyeler sanki kendilerini kişisel olarak tatmin etmek adına, ilk yorum için adeta yarışıyorlar! Sizce bu ne kadar doğru? Yani, Sırf konuşmak için Konuşmak ne kadar doğru olabilir ki? Bu insanların yorumlarının, ilk yorum olduğu için bu kadar beğeni alıp öne çıkartılması ne kadar doğru olabilir? Burda mükemmel kafa açıcı yorumlar yapan üyeler de var. Ama bakıyorsun, Ayasofya şakası yapan adamın yorumu en öne çıkartılmış. Çünkü ilk yorumu o atmış. Teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moneyTalks_ -- 26 Eylül 2020; 16:29:18 > |
Bildirim