Şimdi Ara

DH Fotoğraf Buluşması - Tarih Anketi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
1
Favori
8.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki

DH Fotoğraf Buluşması - Tarih Anketi

(En Son Oy Tarihi: 29.6.2011)
Giriş

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Photoshop da bende yapıyorumda sanki daha kolay bir yöntem varmış gibi geldi neyse:)

Makinenin Set Picture Control (Standard, neutral, vivid, monochrome, portrait, landscape) ayarlarındanda yapılıyor olabilir.Örneğin ben doğa fotolarında renkleri daha belirgin ve güzel çıkardığı için vivid tercih ediyorum
  • evet beyler pazara olan olan oy sayisi 30a ulasti
  • arkadaslar birazdan yedikule zindanlari yedikule semti tren istasyonuna dogru fotografa cikicam belki gece cekimi icin yesilkoy sahile gecerim gelmek isteyen olursa mesaj kutumu senlendirsin
  • Yeşilköy sahilde gece ne çekcen hocam İşim var şu an, çıkabilsem gelirdim bana 10-15dk
  • valla daha once bi kez gittim sanirim oraya bende bilmiyorum ne var asil amac yedikule....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Photoshop da bende yapıyorumda sanki daha kolay bir yöntem varmış gibi geldi neyse:)

Makinenin Set Picture Control (Standard, neutral, vivid, monochrome, portrait, landscape) ayarlarındanda yapılıyor olabilir.Örneğin ben doğa fotolarında renkleri daha belirgin ve güzel çıkardığı için vivid tercih ediyorum

Bunlar ayrı. Ben renklerin belirginliği veya o tür şeylerden bahsetmiyorum. Bütün foto siyah arada üç beş kısım renkli. Hakan ın fotosunda olduğu gibi.

Birde macrolarda özellikle nesnelerin arka planı olduğu gibi siyah oluyor. Veya portre çekiyorlar şahıs gerçekten aydınlık ve netken arka plan siyah. Onu nasıl yapıyorlar diye sormuştum.

• Onu ben yakın çekimlerde f22 + flash ile yapıyorum ama portrede nasıl olur bilemem.

Diğer konuda ise PlutosDaddy cevap verirse daha doğru olucak.Ama photoshop ile gayet güzel yapılabilinir
  • Yukarıyı kimse mi okumadı, yazdık çoktan yahu

Flaş tercih etmem derken çıplak/direkt flaştan bahsettim bu arada.
  • Yeni gördüm bende gayet güzel açıklamışsınız yukarıda
  • quote:

Bunlar ayrı. Ben renklerin belirginliği veya o tür şeylerden bahsetmiyorum. Bütün foto siyah arada üç beş kısım renkli. Hakan ın fotosunda olduğu gibi.

Birde macrolarda özellikle nesnelerin arka planı olduğu gibi siyah oluyor. Veya portre çekiyorlar şahıs gerçekten aydınlık ve netken arka plan siyah. Onu nasıl yapıyorlar diye sormuştum.

kısa net.

1. si ps.

2. si flashla.

stop.

Hakan Ebay araştırmalarına başladım 135 için akşam bi kaç link atıcam sana görüşeyim bi

Aslanım'a gidelim bi daha ki sefere Ali abi görmesin başka yere gittiğimi

Düzeltme: Anadolu yakası yapalım dönüşte arka oda ya da incir yapalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 27 Haziran 2011; 17:03:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Yukarıyı kimse mi okumadı, yazdık çoktan yahu

Fotoğrafın altına sonradan eklemişsin gözden kaçmış

İkinci bahsettiğin olayda iki fotoğrafın birleşiminden mi bahsediyorsun?

Yani bir arka planı karanlık çekicez sonra objeyi net şekilde çekip birleştirme yapıcaz gibi mi? Yoksa objeye odaklayıp iyi bir ışık ile aydınlatıp sonra mı çekicez? pek anlayamadım açıkcası :S

• Aslanım'a gidersek de bizimkiler aforoz eder beni kapıda En güzeli başka mekana kaçalım

Ama geziyi tekrarlamak farz oldu, mümkünse bi cumartesi günü. Hem dükkanlar açık olur sağda solda, hem de model ve mekan imkanı daha fazla olur.

Bi de kral gibi 135mm var daha ne yapıcan manuelini
  • quote:

Aslanım'a gidersek de bizimkiler aforoz eder beni kapıda En güzeli başka mekana kaçalım

Ama geziyi tekrarlamak farz oldu, mümkünse bi cumartesi günü. Hem dükkanlar açık olur sağda solda, hem de model ve mekan imkanı daha fazla olur.

Bi de kral gibi 135mm var daha ne yapıcan manuelini

tamam dolanırız akşama kadar. akşam gün batımı için vapurla kadıköy ordan da içmeye...

135 biraz ağır kaçıyo manueli ufacık koy cebine çık.

ps da tek kareyi kopyalayıp farklı bi layer açıyorsun. bi tanesini siyah beyaz yapıyorsun tamamen. diğer renkli olan diğer layer da istediğin kısmı kesip siyah beyaz yaptığının üstüne atıyorsun... bakınız youtube

• Bir dahaki gezi ada taraflarına doğru yapılsa, mangallar yakılsa, biralar yuvarlansa.... Olma mı?
  • Kcrasco
    Ben farklı iki renk olayını anladım. Zaten yaptığım birşeydi sadece kolay yöntem varmı diye sordum

Bahsettiğim özellikle macro fotolarda kullanılan şu çiçek falan fıstık gibi fotoğraflarda arka planın siyah yapılması. Yine kesip silerek mi yapılıyor yoksa ayrı bir tekniği mi var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GiJaL

Bir dahaki gezi ada taraflarına doğru yapılsa, mangallar yakılsa, biralar yuvarlansa.... Olma mı?

canonturk kuruluşunun 2. yılında 17 temmuzdu sanırım caddebostan sahilde piknik yapıyormuş.

10 temmuz 2 hafta sonrası diyelim mi burdan 2. buluşma için...?
  • O kadar manuel lens muhabbeti oluyor, ben de az önce Nikon 28, 100 ve 200 ü topluca sattım.
    Biraz üzgünüm, ne günlerimiz geçti beraber.
  • quote:

Kcrasco
    Ben farklı iki renk olayını anladım. Zaten yaptığım birşeydi sadece kolay yöntem varmı diye sordum

Bahsettiğim özellikle macro fotolarda kullanılan şu çiçek falan fıstık gibi fotoğraflarda arka planın siyah yapılması. Yine kesip silerek mi yapılıyor yoksa ayrı bir tekniği mi var?

yok ya kesip arka planı siyah yaparsın ya da tepe flashı kullanırsın onun için. mageji yapıyordu mesela o şekilde. ürün çekimi ve macrolar için kullanılıyor bildiğim kadarıyla.

DH Fotoğraf Buluşması - Tarih Anketi

Metal gear solid 4 oynayasım geldi. praying mantis 'i gösterirken içim cız etti. MGS severlere gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 27 Haziran 2011; 17:21:40 >

• quote:

quote:

Yukarıyı kimse mi okumadı, yazdık çoktan yahu

Fotoğrafın altına sonradan eklemişsin gözden kaçmış

İkinci bahsettiğin olayda iki fotoğrafın birleşiminden mi bahsediyorsun?

Yani bir arka planı karanlık çekicez sonra objeyi net şekilde çekip birleştirme yapıcaz gibi mi? Yoksa objeye odaklayıp iyi bir ışık ile aydınlatıp sonra mı çekicez? pek anlayamadım açıkcası :S

Şöyle açıklayayım o zaman; (Tamamen atmasyon değerler, örneklemek için)

Arkaplanı aydınlatmak için 1/8 bir değer gerekiyor diyelim, bunu normalde 1/320 gibi bir değerle çekersek simsiyah çıkar değil mi? Bu şekilde çekilecek modeli 1/320 gibi bir değerde pozlanacak kadar aydınlatıyoruz (Doğal olarak çok rahat kullanılabilir senaryolar) Modeli çektiğimzde model tam pozlanmışken arkaplan karanlık kalıyor, voila!

Örn: Karanlık bir odanın penceresinden bakarken yüzüne güneş vuran bir model vs

EDIT:

Flaşla çok daha rahat sonuçlar alınabilir, tabii dediğim gibi çıplak flaş kullanılcaksa bence çekilmesindaha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 27 Haziran 2011; 17:23:22 >

• @ KcRasco, pazarları için bir şey diyemem ama bir aksilik çıkmazsa her cumartesi uyar bana şimdilik.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.