Kuvveti Jandarma Genel Komutanlığı Sınıfı Jandarma Statüsü Kısa Dönem Er Branşı - İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi KASTAMONU 1'İNCİ J.EĞT.TB.K.LIĞI/GÖLKÖY GÖLKÖY KASTAMONU İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.08.2011 Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri İL J.K.LIĞI/MARDİN MARDİN
Bilgi için teşekkür ederim. bende önce kastamonu gölköy ordan diyarbakıra gidiyorum. Sizin gittiğiniz zaman usta birlikleri belli oldugunda nasıl acıklandı. yanı mesela benım diyarbakır il jandarma komutanlığı.. acaba orada dağıtım olcakmıyız ilçelere yoksa ilçelere gidicekler şimdiden belli mi... sizin zamanınızda nasıl dı... mesela sizin mardin il jandarma mıydı yoksa direk gidceginiz ilçe de bellimiydi? umarım açıklayıcı olmuştur. uzun oldu biraz ama..
Biz gittiğimizde Mardin'e gelecek olan tüm kısa dönem erler teslim olduklarında, il jandarmanın ihtiyacı olan meslek gruplarındakiler il merkezinde kaldı diğerleri kura çekti. Herkes kendi kurasını kendisi çekti Mardin'de ama bu kura olayı gideceğiniz alay komutanlığına bağlı. Ben mesela ilçeye düşmüştüm, ilçelerde kısa dönem sayısı az olduğundan nispeten daha rahat edersiniz il merkezine göre...
@ netgeyik
5. bölüğe düşme işi biraz şans işi ama kayıt esnasında erken teslim olup ben 5. bölüğe gitmek istiyorum derseniz yardımcı olacaklardır bence. Bizim zamanımızda diğer bölüklerde sıkıntı olmasının nedeni kapasitenin çok üstünde asker alınmasıydı. Kantin, lavabo, yemekhane, banyo, yatakhane, çarşaf, malzeme vs. herşey sıkıntılıyıdı...
Bu konuyu açtığımda ne heyecan vardı. Şimdi de var ama bu seferki TERHİS heyecanı :D şafak 15
quote:
Orijinalden alıntı: bedenoglu
Yeni bir topik açmak gerek ama biz buraya yazalım yinede...
Kuvveti Jandarma Genel Komutanlığı Sınıfı Jandarma Statüsü Kısa Dönem Er Branşı - İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi GÖLKÖY 1'İNCİ J.EĞT.TB.K.LIĞI/KASTAMONU GÖLKÖY KASTAMONU İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.04.2011 Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği İL J.K.LIĞI/ELAZIĞ ELAZIĞ
oo elazığ buldum :) hayırlı tezkereler tertip :)
337 kastamonu da yaptım
arkadaşlar 5, bölük şu yönden iyi bina yeni ve devamlı sıcak su var diye biliyorm. 5. bölüğe düşmek için pzartesi teslim olacaksanız eğer sabah orada olmanız lazım.
en son gelemleri benim gibi 1 bölüğe alıyolar ama 1 ve diğerleri de çok iyi bazen banyo sorun olabiliyo 1, bölüğün dolapları koğuşta olduğu için yer dar oluyo akşamları ve sabahları herkes dolaplara yakın olduğu için daralıyosun yatak araları kısa ve genelde toz lu kış bile olsa tozlu
1. sivilde okuyamadığınız kitapları götürün kitap okumak için çok zamanınız olacak akşam 18 den sonra sabah 06 ya kadar istirahat. 2.mutlaka boyunluk alın 3.göz bandı önemli 4.bzuk para önemli 5.elefon kartı alırsanız çok sıraya girmessiniz. 6,aileniz sizi arayamayabilir bizim zamanımızda yasaktı. 7.namaz kılan varsa kalın bi seccade alsın. 8.fotoğraf çektirebiliyosunuz orada ücretli adamlar bi yolunu bulmuşlar küçük boy 50 krş ise büyük boy 55 krş gibi bişeydi ona göre bişeyler yapabilirsiniz. 9.ufak bi fener alın yada kitap okuma ışığı.
arkadaşlar izmirden felan giden yok mu ya burda seferler hep akşam 18:30 da :)
İlk Katılışını Yapacağı: Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi KASTAMONU 5'İNCİ J.EĞT.A.K.LIĞI/GÖLKÖY Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri: İL J.K.LIĞI/KASTAMONU
Salı gece 12de KamilKoçla geliyorum 5. numaralı koltuktayım arkadaşlar:)Sabah 6.30 gibi Gölköyde olacağım.Usta birliğinde İL J.K.LIĞI/KASTAMONU da yapan arkadaşlar biraz bilgi verirse sevinirim.İnternette pek birşey yok burayla alakalı.
Birde bazı arkadaşlar 1'İNCİ J.EĞT.TB.K.LIĞI'na bazılarıda benim gibi 5'İNCİ J.EĞT.A.K.LIĞI'na gidecek.Aradaki fark nedir ? :)
Şimdiden hayırlı teskereler
Jandarma Genel Komutanlığı Sınıfı JANDARMA Statüsü Kısa Dönem Er Branşı - İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi KASTAMONU 5'İNCİ J.EĞT.A.K.LIĞI/GÖLKÖY GÖLKÖY KASTAMONU İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.04.2012 Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri İL J.K.LIĞI/DENİZLİ DENİZLİ
arkadaslar 12 nısan da saat 8 de bınsem aynı gun teslım olabılırmıyım
Sınıfı JANDARMA Statüsü Kısa Dönem Er Branşı - İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi KASTAMONU 5'İNCİ J.EĞT.A.K.LIĞI/GÖLKÖY GÖLKÖY KASTAMONU İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.04.2012 Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri İL J.K.LIĞI/İZMİR İZMİR
Ankara'ya sabah 7 uçağıyla gelip ASTİ'den Kastamonu ya geleceğim , artık orada bir yerde buluşuruz :) Zaten DH tayfası kendini direk belli eder orda :)
Yahu beni de yazın :)
Jandarma Genel Komutanlığı Kısa Dönem Er
KASTAMONU 5'İNCİ J.EĞT.A.K.LIĞI/GÖLKÖY - İL J.K.LIĞI/MERSİN
Burak Şahin - Kocaeli'den geliyorum
Kuvveti Jandarma Genel Komutanlığı Sınıfı Jandarma Statüsü Kısa Dönem Er İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi KASTAMONU 5'İNCİ J.EĞT.A.K.LIĞI/GÖLKÖY KASTAMONU Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği / Görev Yeri İL J.K.LIĞI/HAKKARİ - HAKKARİ
Bilgi verebilecek Olan varmı ?
Benimde acemi gölköy usta hakkari. senin usta birliğinde tam olarak yazan nedir?
ben de kastamonu/gölköy'de 5. bölükte yaptım acemiliği
şimdi size kendi deneyimlerime göre kastamonu'ya ayak bastığınız andan itibaren yapmanız gerekenleri anlatayım. benim dönemimden sonra değişen birşeyler varsa orasını bilemem. aşağıda anlatacaklarım ben ordaykenki durumuyla ilgili sadece fikir verme açısından yazıyorum.
öncelikle ılgaz dağının o enfes manzarası eşliğinde yolculuk yapmak istiyorsanız mutlaka otobüsün sağ tarafından bilet kesin. şoförün diğer tarafı yani.
ankara'dan kastamonu otobüsündeyken (kastamonu özlem turizmi öneririm yol boyunca 4 kez içecek servisi yaptılar ) kastamonu'ya yaklaşınca muavin otogarda inecek var mı diye sorar sakın paniklemeyin ve otogarda ineceğinizi söyleyin. otogara geldiğinizde gölköy minibüsleri zaten sizi orda bekliyor olacak ve sizi arka nizamiye denen yerde indirecekler. hep birlikte nizamiyeden girip 5.ve 6. (biz ordayken 7. bölük için ranzalar taşınıyordu belki o da açılmıştır.) bölüğün olduğu alana geleceksiniz. orada sizi her bölükten bir komutan bekliyor olacak. hepsinin elinde de kimin hangi bölükte olduğunu gösteren bir liste olacak ve siz ben nerdeyim diye sorduğunuzda size hangi bölükte olduğunuzu söyleyecekler.
şurası çok önemli : arkadaşımla beraber gidersem aynı bölükte oluruz diye düşünüyorsanız yanılırsınız çünkü soyadının alfabetik olarak sıralanmasıyla oluşturuluyor bölükler. yani ben ordayken öyleydi şimdi nasıl oluyor bilemiyorum tabi. K harfinin bir kısmı ile S harfinin bir kısmı arasında kalanlar 5. bölüğe yerleştirildi benim zamanımda.
neyse bölüğünüzü öğrenince 5. bölüğün o kocaman gazinosuna gideceksiniz ve orda her bölük için oluşturulan masalarda kaydınız yapmak için sıraya gireceksiniz. sonra da kendi bölüğünüze götürüleceksiniz askeri otobüslerle.
5. bölüğün diğer bölüklere göre artıları ve eksileri vardı biz ordayken
artıları: 7/24 sıcak su ve banyo, her taraf parketaşı olduğundan rap rap esnasında pek toz yutmazsınız.
eksileri:etrafta ağaç olmadığı için tüm eğitimler güneş altında yapılıyor, alay iştiması ve yemin töreni provası için kilometrelerce yürüyorsunuz oysaki 1 2 3 ve 4. bölüklerin hemen dibinde o alan, kantininde tost falan yok diğer bölüklerde olduğu gibi,
şu an aklıma gelenler bunlar. hadi kalın sağlıcakla kazasız belasız geri gelin Allahın izniyle.
benide yaz arkadaşım acemi aynı usta birlik VANNNNNNNNNNNNNNNNN
gümüşhane trabzon üzerinden gidecek olan varsa eşlik edebilirim.
nyfe330N
kullanıcısına yanıt
başkan karsa mı çıktı askerlik :D sonunda birini buldum karsa çıkan :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme