Şimdi Ara

DH | HD-Smart | Genel Konu (dHDs) (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.476
Cevap
39
Favori
444.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ok oldu az önce. Bihter de ayrı bir güzel HD canım :))
  • arkadaşlar yarın bende eski cihazı verip hd aile paketi alacağım cihaz seçiminde hangisini tercih etmeliyim ?
  • merhabalar bende 2 yıllıkD smile + dsmart kampanyası bitince geçtiğimiz gün SD cihazımı verip aile+HD paket kampanyasına 24 ay 19,99 tl ile geçtim. Benide klübe ekleyebilirsiniz..

Ben genel olarak memnunum 2 gündür :) ama aklıma takılan bir soru var. D smart menüde TV ayarlarında çözünürlüklerde 576i 720i 720p ve 1080i seçenekleri var. 1080i yi seçtim. Acaba neden 1080p yok? bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wild_rain

merhabalar bende 2 yıllıkD smile + dsmart kampanyası bitince geçtiğimiz gün SD cihazımı verip aile+HD paket kampanyasına 24 ay 19,99 tl ile geçtim. Benide klübe ekleyebilirsiniz..

Ben genel olarak memnunum 2 gündür :) ama aklıma takılan bir soru var. D smart menüde TV ayarlarında çözünürlüklerde 576i 720i 720p ve 1080i seçenekleri var. 1080i yi seçtim. Acaba neden 1080p yok? bilen varmı?

dostum 1080p lik bir uydu yayını bildiğim kadarıyla henüz yok. . japonyada bu yönde gelişmeler olduğunu okumuştum ama onun da ayrıntısını bilemiyorum ama mevcut şartlarda o kalitede bir yayın yok o yüzden aletler de desteklemiyor diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbtaskale

2008 next 9500xcıs cihazım vardıyeni yazılım ile gerçekten çok yavaşlamıştı,gittim verip next 15000 hd cihaz ve aile paketi aldım.Gerçekten doğru karar vermişim şimdi cihazım garantili 24 ay 20 tl gibi ucuz bir fiyata hd cihaza sahip oldum.Üstelik 24 dolduktan sonra da bedava kanallarımı(eurosport,trt,sinematv v.s)hd olarak ücretsiz izleyebileceğim bu güzel bir avantaj,bu olmasaydı geçmeyecektim diyebilirim.

Cihazı kullanacaklara tavsiyem en güzel kalite almak için HDMİ VE SCART ı beraber HD VE SD kanallar için ayrı ayrı kullanmaları.Yoksa hdmi dayken sd ler,scart ta iken hd lerde yayın kalitesi gözümüzle göreceli olarak bozuluyor.Ve mutlaka altın kaplama kablo gerekiyor.

Extradan şunu söyleyebilirim HD kanallarda sadece eurosport çok kaliteli yayın sunabiliyor.Diğerlerinin yayınlarının daha düzelmesi ve tam olarak 720p yayın yapması lazım.Zaten birkaçı henüz test aşamasında.

Uyarı:Full hd yani 1080p yayınlar henuz dünya da Amerikada bir kaç uydu aracılığla ciddi fiyatlarla sunuluyor.Ülkemizde sadece 720p/1080i yayın bulunmaktadır.

sorumun cevabı varmış alında şimdi okudum :)
  • budurumda japonya değil abd ymiş ama ben test aşamasında diye okumuştum . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbtaskale

Cihazı kullanacaklara tavsiyem en güzel kalite almak için HDMİ VE SCART ı beraber HD VE SD kanallar için ayrı ayrı kullanmaları.Yoksa hdmi dayken sd ler,scart ta iken hd lerde yayın kalitesi gözümüzle göreceli olarak bozuluyor.Ve mutlaka altın kaplama kablo gerekiyor.

Eğer böyle istemek istersem sd yayınları izlemek isterken "source"u HDMI dan "harici"ye mi getirmek gerekir?

Altın uçlu scart ve HDMI kablosu yayın kalitesinde belirgin bir artış sağlıyor mu? Kullanan arkadaş var mı?

D-smart'ın yayın akışını gösteren web sayfasında TRT HD ve HDen yok. Acaba onları bulan oldu mu? Test yayını olduğu için mi yoktular?

Saygılar...

p.s. Perşembe akşamı (10 Haziran) saat 22.30 - 23.00 arası TRT HD ve Sinema Tv HD 1ve2 'nin yayını var mıydı? Bende yoktu da :) O saatler dışında tvye hiç bakmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orthomike -- 11 Haziran 2010; 0:32:58 >
  • edit...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orthomike -- 11 Haziran 2010; 0:33:30 >
  • Arkadaşlar bende bugün HD-Smart aldım eski makinemi geri verdim 24 ay taksitli full paket aldım 29TL olanı aldım.. ayrıca D-Smart müşteri hizmetlerini aradığımda evimde HDMI girişli PC Monitörü var dedim müşteri hizmetlerinden bana PC Monitörlerinde HD cihazlarımız çalışmamaktadır dediler tereddütte kaldım ama gözümü karartıp aldım şuanda Next YE-15000HD cihazım imzamdaki LG W2261VP-PF monitör ile sorunsuz çalışmaktadır.. yani HDMI girişli PC Monitörünüz varsa ve almak istiyorsanız tabi o monitörde kullanacaksanız çekinmeden düşünmeden alın çünkü müşteri hizmetlerinde yanlış bilgi veriyorlar çalışmaz diye

Ayrıca sağolsunlar bayim modülümün aktivasyonunu yapmadığı için kapalı kanalları izleyemiyorum sağolsunlar gece gece bir HD keyfi yapalım dedik ama olmadı

EDİT:

HD-Smart kullanıcısı olarak benide eklerseniz sevinirim artık lig başlayınca birde Digiturk+ almayı düşünüyorum LigTV'li tabi kombine almazsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profiteer -- 11 Haziran 2010; 0:41:42 >
  • müsteri hzmetleri akılsız bilgisiz insanlarla dolu ezberletip koyuyolar her şirkette. İskur kursları bile cagrı merkezi adayı ile dolu. En garanti is. Bu arada 1080p olayına cok zaman var benım tahminim 15 sene. 1080i gördük totomuz kalktı :) hd yayından ötesine daha çok var 1080p u konsol ve playerlar da alırız uzun süreki. 3d başladı bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invisible -- 11 Haziran 2010; 0:58:09 >
  • aynen zaten yarın yine müşteri hizmetlerini arayacağım yada mail çekeceğim bu konu hakkında D-Smart'a bu şekilde kullanmak isteyen kişiler olabilir bari yanlış bilgi vermesinler insanlara da hevesleri kursaklarında kalmasın

EDİT
    hehehe TV yayınlarında büyük ihtimal 720p ve 1080i alırız hiç sanmam canlı yayın yada normal yayınların 1080p olacağına.. anca işte sinema kanallarındaki filmler felan olur.. ayrıca sony bile 3D yayınlarını başlattı artık yarından itibaren Sony bazı maçları 3D yayınlayacak hatta ama hangi kanallar onları bilmiyorum araştırıp bulmak lazım

Al Jazeera Sport 3D kanalı veriyormuş 3D olarak maçları :)

http://liveonsat.com/LJsport_foot_fifa_WC2010.php?start_dd=11&start_mm=06&start_yyyy=2010&end_dd=21&end_mm=06&end_yyyy=2010&selTZ=2#

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profiteer -- 11 Haziran 2010; 1:09:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _passenger_

arkadaşlar yarın bende eski cihazı verip hd aile paketi alacağım cihaz seçiminde hangisini tercih etmeliyim ?

???
  • dostum zaten cihazlar aynı bildiğim kadarıyla biri birinden farklı değil sadece servis ağı farklı oluyor. onun için de heralde next veya goldmaster farketmez gibime geliyor. . ama nedense çoğunlukl next tercih edlilyor. . netekim bende öyle yaptım. .
  • cihazlar aynı derken sadece üstündeki markamı farklı anlayamadım birebir aynımı demek istiyorsunuz ?
  • Evet bana söylenen de o şekilde. zaten arkadaşlarda bahsetmiş konu başında. cihazlar aynı markalar farklı diye. bende Goldmaster aldım dün. aktivasyonu kurulumu yapıldı, akşam eve geldiğimde hemen atladım TV başına. vee sonuç çok çok tatmin etti beni.. bihterin çirkinliğini daha net gösterdi bu tv bana alt komşumda vardı ne fark edecek boşuna para falan dedi. hemen sd yayını actım ve yüz ifadesi değişti, ardından bende alacağım dedi. hatta bugun oda işlemlere başlıyacak

sonuç olarak çok kurcalamadım cihazı ama kanallardaki kaliteden gayet memnunum. aklımda soru işareti vardı ama cidden iyiki almışım dedim dün akşam tv izlerken...
  • TRT HD Dünya kupasını yi sade uyduda D-smart Hd üyeleri izleyecek çünkü NDS ile şifrelendi haberiniz ola.... HD receiver sahipleri malesef nds yüzünden izleyemeyecek. Modül ve platformlu d-smart hd cilere iyi sehirler.
    Maçları takip edebilirsiniz buradan
    http://www.dsmart.com.tr/worldcup.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invisible -- 11 Haziran 2010; 11:09:19 >
  • Merhaba arkadaşlar, dün akşam itibariyle ben de aranıza katıldım. HD Smart, 1 yıl Maxi Paket+11 HD kanal, Goldmaster, 629TL.

Apartmanda merkezi uydu anteni var. Bazı kanallar çıkmıyor, biraz moralim bozuldu açıkçası. Örneğin TRT HD çıkmıyor, sinyal yok diyor. Merkezi sistemden kaynaklandığını düşünüyorum ama uyducular çözemedi olayı. Cihazdan yapabileceğim bir ayar veya başka bir öneriniz var mı?
  • Malesef bu merkezi sistemler problem çıkartıyor. Kaliteli değil demekki merkezi sistem. Benim akraba nın binası var. Gitti en kaliteli merkezi sistemi yaptırdı valla D-smart hd de en iyi sinyal kalitesini onda gördüm
  • Sitede balkona çanak anten taktırmıyorlar, görüntü kirliliği diye. O kadar söyledim daha önce, eğer merkezi sistemi düzeltmezlerse bi tane küçük çanak taktıracam, hiç umrumda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSanitarium -- 11 Haziran 2010; 11:27:53 >
  • aranıza 1 adet daha hd smart kullanıcısı katıldı birazdan gelip aktivasyonu yapacaklar eski cihaz 2008 aktivasyonlu olduğu için aile paketinde sadece euro futbol olmayacak artık maçlar başladığında maxiye geçeriz cihaz olarakta goldmaster seçtim inş istediğim görüntü kalitesini yakalarım.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.