Şimdi Ara

DH HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.914
Cevap
100
Favori
1.372.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı:  Yamtar55

Bizim araçlarda dijital bilgi ekranındaki anlık yakıt tüketimi göstergesi birimi Lt/100 km.

Dolayısıyla araç dururken rölantide yakıt tüketimini maksimum gösteriyor. Çünkü araba gitmiyor :)

Eğer aracı belirli bir hızla giderken boşa alırsanız bu değerin maksimum olmadığını, mesela 50 km hızla giderken orta seviyelerde 100 le giderken çok daha düşük, 130 la giderken çok çok daha düşük seviyelerde olduğunu göreceksiniz. Çünkü bilgisayar aracın 100 km için yakıt tüketimini gösteriyor.

Rölantideyken diğer araçların anlık yakıt tüketiminin maksimumu gösterdiğini sanmıyorum... En azından benim kullandığım dizel ve benzinli araçlarda rölantideki tüketim minimuma yakındı...

Anlık yakıt tüketimi göstergesindeki maksimum değerler 3000 devir üzerinde gaza biraz yüklenildiğinde de görülüyor.

Bugün yokuş aşağı doğru 70-80 km/saat hızla giderken, araç vitesteyken ve gaz pedalına basılı değilken göstergedeki anlık yakıt tüketim değerinin, vitesi boşa aldığımda arttığını gördüm... 

Anlık yakıt tüketim göstergesindeki rakam, o anki kullanımınızla 100 kmyi tamamladığınız takdirde harcayacağınız yakıtı lt cinsinden yaklaşık olarak gösteriyor. Bu da bize o anki yakıt tüketimimizin, kullanım, trafik vs den nasıl etkilendiğini irdeleme olanağı sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noveche -- 30 Aralık 2010; 22:09:33 >

• klima kapalı ikende aynı ses geliyor haydar hocam servise gitme şansım olmadı daha ama sanırım bu sorunu yaşayan tek benim anlaşılan aracı kullanan arkadaşlardan yorum pek yok rölantide çalışırken bile oluyor sanki iki ayrı parça birbirine sürtüyor gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: noveche

quote:

Bizim araçlarda dijital bilgi ekranındaki anlık yakıt tüketimi göstergesi birimi Lt/100 km.

Dolayısıyla araç dururken rölantide yakıt tüketimini maksimum gösteriyor. Çünkü araba gitmiyor :)

Eğer aracı belirli bir hızla giderken boşa alırsanız bu değerin maksimum olmadığını, mesela 50 km hızla giderken orta seviyelerde 100 le giderken çok daha düşük, 130 la giderken çok çok daha düşük seviyelerde olduğunu göreceksiniz. Çünkü bilgisayar aracın 100 km için yakıt tüketimini gösteriyor.

Rölantideyken diğer araçların anlık yakıt tüketiminin maksimumu gösterdiğini sanmıyorum... En azından benim kullandığım dizel ve benzinli araçlarda rölantideki tüketim minimuma yakındı...

Anlık yakıt tüketimi göstergesindeki maksimum değerler 3000 devir üzerinde gaza biraz yüklenildiğinde de görülüyor.

Önceki gözlemimin aksine, bugün yokuş aşağı doğru 70-80 km/saat hızla giderken, araç vitesteyken ve gaz pedalına basılı değilken göstergedeki anlık yakıt tüketim değerinin, vitesi boşa aldığımda arttığını gördüm... 

Anlık yakıt tüketim göstergesindeki rakam, o anki kullanımınızla 100 kmyi tamamladığınız takdirde harcayacağınız yakıtı lt cinsinden yaklaşık olarak gösteriyor. Bu da bize o anki yakıt tüketimimizin, kullanım, trafik vs den nasıl etkilendiğini irdeleme olanağı sağlıyor.

Hocam tamamen birim ile alakalı. Bizim araçlarda kullanılan birim lt/100 km. dolayısıyla araç durduğu yerde yakıt tüketimi sonsuza gider :) Başka marka araçların bazılarında bu birim kullanılıyor, bazılarında ise o anki yakıt tüketimi.

Diğer konudada çok haklısın. Yokuş aşağı belirli bir hızla giderken, gaza basmazsan, yeni teknoloji motorlarda sıfır yakıt tükettiğini biliyorum. Zaten bunu araçtaki yakıt tüketimi göstergesinden de gözlemleyebiliyoruz. Yokuş aşağı giderken boşa alırsan azda olsa yakıt tüketiyor.

Ben eskiden yokuş aşağı giderken, ışıklara yaklaşırken v.b. hep boşa alırdım. Şimdi gaza basmadan viteste devam etmeye çalışıyorum, yani araç kullanma alışkanlıklarımı değiştirmeye çalışıyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: altinok

Dün Konya'da 2 tane bayiye gittim ikisinde de ix35 yok ne zaman geleceğini de bilmiyorlar. Satıcı bile isyan ediyor madem ürettin şunu adam gibi üret arkadaş bizi alacak kişilere karşı mahcup etme diyor.

İrent ve Öntur da yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

quote:

Orijinalden alıntı: altinok

Dün Konya'da 2 tane bayiye gittim ikisinde de ix35 yok ne zaman geleceğini de bilmiyorlar. Satıcı bile isyan ediyor madem ürettin şunu adam gibi üret arkadaş bizi alacak kişilere karşı mahcup etme diyor.

İrent ve Öntur da yok mu?

İkisinde de yok maalesef. Ne zaman geleceğini de bilmiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yamtar55

quote:

Orijinalden alıntı: noveche

quote:

Önceki gözlemimin aksine, bugün yokuş aşağı doğru 70-80 km/saat hızla giderken, araç vitesteyken ve gaz pedalına basılı değilken göstergedeki anlık yakıt tüketim değerinin, vitesi boşa aldığımda arttığını gördüm... 

Hocam tamamen birim ile alakalı. Bizim araçlarda kullanılan birim lt/100 km. dolayısıyla araç durduğu yerde yakıt tüketimi sonsuza gider :) Başka marka araçların bazılarında bu birim kullanılıyor, bazılarında ise o anki yakıt tüketimi.

Diğer konudada çok haklısın. Yokuş aşağı belirli bir hızla giderken, gaza basmazsan, yeni teknoloji motorlarda sıfır yakıt tükettiğini biliyorum. Zaten bunu araçtaki yakıt tüketimi göstergesinden de gözlemleyebiliyoruz. Yokuş aşağı giderken boşa alırsan azda olsa yakıt tüketiyor.

Ben eskiden yokuş aşağı giderken, ışıklara yaklaşırken v.b. hep boşa alırdım. Şimdi gaza basmadan viteste devam etmeye çalışıyorum, yani araç kullanma alışkanlıklarımı değiştirmeye çalışıyorum :)

Evet arkadaşlar görünüyorki sistem farklı. Yokuş aşağı konusunda ise kesinlikle haklısınız size katılıyorum vitesli inilmeli, yakıt sarfiyatı "0". Bu arada az önce Bursa bayi satış elemanını aradım bir gelişme varmı türünden, hiçbir gelişme olmadığını söyledi. Ocak ayında kaç araba geleceğini bile bilemiyor, nasıl bir satış politikasıdır anlamadım. Denseki 5 araba gelecek ama sizden önce yazılanlar var, size veremiyoruz anlıyacağım.

• 1 hafta önce Vyanada idim. Sokaklarda duvarlarda Kia Spo ve ix35 reklamları ile dolu. Bir sürü spo ve ix35 rastladım. Adamlar satın alın diye yalvarıyorlar nerdeyse...7 yıl garanti de cabası. Bizim ülkenin ne günahı var acaba, Afrika ülkesi muamelesi uygulanıyor, aylardır araba gelmiyor ülkeye gelse de sınırlı sayıda. Bu nasıl bir politikadır anlamadım, başka hesaplar mı var acaba diye insan düşünüyor.
  • Selam;
    Arkadaşlar sizin kapı içlerindeki kırmızı ışık yanıyormu?
    Normalde park lambaları yanıkken kapı açılınca yanması gerekmezmi?Benimkiler yanmıyor.
    Benim araçtamı bir sorun var sizdede durum aynımı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydar01

Selam;
    Arkadaşlar sizin kapı içlerindeki kırmızı ışık yanıyormu?
    Normalde park lambaları yanıkken kapı açılınca yanması gerekmezmi?Benimkiler yanmıyor.
    Benim araçtamı bir sorun var sizdede durum aynımı?

Ben onları reflektör olarak düşündüğüm için hiç yanacağı aklıma gelmemişti. Büyük olasılıkla kapıyı açtığımızda arkadan gelen aracın farları ile parlayan reflektör diye düşünüyorum. Yine de kontrol ederim.
  • Araç donanım tablosunda kapı içi lambalardan bahsediliyor ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydar01

Araç donanım tablosunda kapı içi lambalardan bahsediliyor ama

Ama yanan lamba demiyor Söküp bakmak lazım
  • Acaba merkezi kilit sisteminde olduğu gibi servisten program mı yükletmek lazım.
    Belki herkesin hoşuna gitmez diye devre dışı bırakılmış olabilir.
    Bende eski kasa sonata vardı onda yanıyordu.Yeride,şeklide hemen hemen aynıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yamtar55

bu çok açıklayıcı ve yararlı bilgi için teşekkürler.

• Arkadaşlar merhaba....artık benimde ix35 im var
  • darktreys & chn06 araçlarınızı güle güle kullanmanızı dileriz...

Kulübümüzün Üyeleri:
    01 - Aslan666 //2.0 CRDi-R StylePlus // 2011 // Beyaz
    02 - BY KING // 2.0 CRDi-R StylePlus // 2011 // Beyaz // Kastamonu
    03 - besadam //2.0 CRDi-R StylePlus // 2011 // Siyah //
    04 - threek // 1.6 GDI StylePlus // 2011 // Gri
    05 - neurofuzzy // 1.6 GDI Style // 2011 // Beyaz/Siyah Döşeme // İstanbul
    06 - noveche // 1.6 GDI StylePlus // 2011 // Beyaz/Siyah Döşeme // Adana
    07 - blueli_24 // 1.6 GDI StylePlus // 2011 // Siyah // Eskişehir
    08 - ix35 stıyl plus // 2.0 CRDi-R StylePlus // 2011 // ?
    09 - haydar01 // 1.6 GDI Style // 2011// Kara Panter
    10 - Oymaci64 // 1.6 GDI Style // 2011 // Siyah
    11 - yusay // 1,6 GDI Style Plus // Buz Beyazı
    12 - vegastar // 1.6 GDI StylePlus // Buz Beyazı/Siyah Döşeme // Kocaeli
    14 - maximum54 // 2.0 CRDi-R StylePlus // Gri // Kocaeli
    15 - dischci // 1.6 GDI StylePlus // Beyaz/Siyah Döşeme // Ankara
    16 - Yamtar55 // 1.6 GDI Style // 2011 // Siyah/Siyah Döşeme // Samsun
    17 - SPARTACUS000 // 1.6 GDI StylePlus // 2011 // Beyaz // Tekirdağ
    18 - darktreys // 2.0 CRDi-R StylePlus // 2011 // Buz Beyaz //
    19 - chn06 // 2.0 CRDi-R StylePlus // 2011 // Buz Beyaz/Siyah Döşeme // Ankara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neurofuzzy -- 3 Ocak 2011; 22:46:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darktreys

Arkadaşlar merhaba....artık benimde ix35 im var

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Böyle giderse yakın zamanda bende alıntıladığım cümleyi kuracam.
  • Yeni Yılınız Kutlu Olsun Arkadaşlar Herşey Gönlünüzce Olsun...
  • quote:

Hayırlı olsun, Allah güle güle kullanmanızı nasip etsin. Biz bekliyoruz bakalım. Bu vesile ile herkesin yeni yılını kutlarım, bizlere sağlık en başta olmak üzere, güzel günler getirsin.
  • Yeni Yılınızı sağlık, mutluluk ve esenlik dileklerimle kutlarım... Herşey gönlünüzce olsun...
  • quote:

Hayırlı Olsun...
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.