Şimdi Ara

DH HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.914
Cevap
100
Favori
1.372.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akbak plazada anahtar teslimin içinde olan mtv taksitini ödemiyormuş çok kişi şikayet ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 27 Aralık 2010; 16:17:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67
    Akbak plazada anahtar teslimin içinde olan mtv taksitini ödemiyormuş çok kişi şikayet ediyor

Bize anahtar teslim demislerdi.gerci yaptiklari indirimin yaninda taksitin lafi bile olmaz ama odemeleri lazim tabikide
  • İzmir'li arkadaşlar adına ben üzüldüm doğrusu. Gerçekten kötü bir durum, adamı arabadan soğutur. Ben Bursa'dan sipariş verdim. İlgilerinden son derece memnunum. 2 araba önceki arabamda Hyundai markaydı ve aynı yerden almıştım, o andada oldukça iyi karşılanmıştım. Tebrikler Bursa Şentürk.( Kendi adıma )
  • neurofuzzy arkadaşımızın yukarıdaki yazılarının birinde yanılmıyorsam aracından göstergesini fotoğraflamış ve yaklaşık 2 bin küsur kilometre ortalamasını 6,7L olarak görüyorum. Aracını ise 1,6 benzinli olduğunu listeden öğrendim. Bu rakam müthiş. Şu anki aracım Renault Megane II benzinli olduğu halde ortalamam 8,2. ( Yaklaşık 2000km ve sürekli BURSA içi ) Gerçekten müthiş bir rakam, kullanım koşulları nasıl acaba, yoksa ben arkadaşımızı yanlış mı anlıyorum. Bu konuda aydınlatabilirmisin neurofuzzy.
    Selamlar & Saygılar.
  • ben siparisi cekmekoy Coskunoto(IST) dan verdim. ilgi alaka muthisti. kapıda karsılamıslardı.

saygilar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noveche

İlk 1000 kmde kitapçıktaki rodaj dönemiyle ilgili önerilere uyularak 8-9 bazen 10 lt/100km'yi gördüğüm güzergahta, şu anki yakıt tüketimim 6,5-7 lt/100km arasında değişiyor...

Aynı güzergahta dizel focusla, yakıtı önemsemeden kullanırken tüketim 5.5-6 lt/100km arasında değişiyordu...

DH  HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ

@semisay

Gösterge bilgileri yukarıdaki gibi noveche'den geldi. Bence de çok iyi değerler...

Maalesef ben henüz 1100km'deyim ve tüketim oranım şehir içi 8.8lt. civarında... Şehir dışı en iyi değer olarak 7.2lt görebildim. Aracı mümkün olduğunda 3000devir civarında kullanıyorum...

• Pardon karıştırmışım. Bilgi için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: semisay

Pardon karıştırmışım. Bilgi için teşekkür ederim.

Rica ederim. Aramıza hoşgeldiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tergener

Merhaba,
    İx35 ve Spo nun 1.6 GDI motorlar Euro 5 normunda.
    Sadece ISG yani stop&start lı modellerin tüketim ve emisyon değerleri biraz daha düşük.

yakıt tüketimi konusunda uzun incelemelerim sonucunda tesbitlerim:..bizim motorlar en çok rölantide yakıt tüketiyor. boşa alınca vitestekinden daha fazla tüketiyor. eğer start&stop olursa rölantide çalışmayacağından tüketim diğer start&stoplu lara göre daha fazla düşecektir. bu da müthiş olur.
    start stopu kırmızı ışıklarda kendimiz yapsak nasıl olur acaba??
    bu arada kilitler otomatik kapanmıyor. düğmeye basılı tutmak da fayda etmedi.
  • Arkadaşlar bizim araçların bagajının koltuklar dik konumdayken önden arkaya mesafesini hayırsever bir arkadaş ölçüp bildirebilir mi? Köpeğim için kafes sipariş edeceğim ama ne yazık ki bayi test aracını bile satmış :D
    Bir de birkaç sorum var:
    1. bagaj havuzu alan var mı nereden kaça aldınız memnun musunuz?
    2. spo daki gibi bagaj altı organizer bizim araçlarda var mı ya da ekstra temin edilebiliyor mu?
    3. xenon far taktıran var mı kaça taktırdınız tavsiyeniz var mı?
    şimdiden teşekkürler, kazasız sürüşler...
    lütfeenn..........
  • valla acıkcası izmir audi de bir agırlandım ki size anlatamam.bu izmirdeki hyundai kendini ne zannediyo anlamadım...
    acıkcası pazar günü gidene kadar alabilecegim bir arac gözüyle bakıyordum hyundai ye.. ana su an kesinlikle almıcam.
    sonucta izmirde yasıyorum ..arabayı baska bir yerden bile alsam bu işin bakımı var arızası var...
    yeni denizlere yelken acma vaktidir
    quote:

Orijinalden alıntı: oymaci64

quote:

Orijinalden alıntı: freshizmir

izmirde hyundai plazaya gittim ix35 e bakmak için...
    1.6 arac yoktu.2..0 araca baktım..
    bagajı kilitliydi acamayacaklarını söylediler..yakıt tüketiminin 1.6 motorda cok oldugunu söyledi yetkili sok oldum...
    hiç böyle bir satıs politikası görmedim...
    ayrıca yeni yılda 1.6 motorun degişecegini ve euro 5 motoru gelecegini söyledi (su an euro 4 motormus)
    bu sekilde yakıt tüketimi daha iyi olacakmıs...
    ilgi alaka sıfırdı..
    kesinlikle almaktan vazgectim.
    daha satın almadan bu muamele cekiliyorsa sattıktan servisi düşünmek istemiyorum....

İzmirdeki bayi aynı şeyi bana da yaptı. Uzunca bir süre içeride eşimle mal gibi bekledik. Yanımıza gelip ne arayan ne de soran oldu. Dayanamayıp biz gittik bir görevlinin yanına. Kısaca elinde 1.6 olmadığını ne zaman geliceğini de bilmediğini söyledi. O kadar...şaşırdık kaldık, böyle müşteri hizmeti mi olur? Koskoca izmirde 2 adet Hyundayi satış merkezi var zaten. Aynı ilgisizliği ve umursamazlığı Aydın bayii de yaptı. Fiyat konusunda burunlarından kıl aldırmıyorlar. Onlar da böyle yaparsa...Eğer araç bizi çok cezbetmemiş olsaydı, çoktan QQ yada SPO ya dönmüştüm. Allahtan Denizli bayisi ilgili çıktı da ix 35 de karar kıldık. bakalım araç geldikten sonra servis esnasında aynı cool tavırlar devam edecek mi? Eğer böyleyse yandık valla.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusay

quote:

Orijinalden alıntı: Tergener

Merhaba,
    İx35 ve Spo nun 1.6 GDI motorlar Euro 5 normunda.
    Sadece ISG yani stop&start lı modellerin tüketim ve emisyon değerleri biraz daha düşük.

yakıt tüketimi konusunda uzun incelemelerim sonucunda tesbitlerim:..bizim motorlar en çok rölantide yakıt tüketiyor. boşa alınca vitestekinden daha fazla tüketiyor. eğer start&stop olursa rölantide çalışmayacağından tüketim diğer start&stoplu lara göre daha fazla düşecektir. bu da müthiş olur.
    start stopu kırmızı ışıklarda kendimiz yapsak nasıl olur acaba??
    bu arada kilitler otomatik kapanmıyor. düğmeye basılı tutmak da fayda etmedi.

Anlık yakıt tüketim göstergesine ve neredeyse 2000 km'ye ulaşan kullanımıma dayanarak, ben de kendi gözlemimi aktarayım...

• GDI motorun çalışma prensipleriyle uyumlu olarak, rölantide daha çok yakıt tükettiği konusunda haklısınız...
    • Start&stop'un yakıt tüketimini olumlu anlamda etkileyeceği kesin...
      Keza manuel start&stopun kaza vs nedeniyle tamamen kilitlenmiş trafikte ya da uzun süre beklenen ışıklarda kullanımı da yakıt tüketimini olumlu etkileyecektir. Uzun süre beklenen ve süre göstergesi olan ışıklarda rahatlıkla kullanılabilir.
    • Motor henüz ısınmamışken yakıt tüketimi daha fazla...
      Rölantide motoru ısıtmaya çalışmak da tüketimi arttıracağı için bu da çözüm değil... Kaldı ki kitapçıkta 3 dakikadan daha uzun süre rölantide çalıştırılmaması öneriliyor. Bu durumda aracı çalıştırdıktan sonra makul bir süre bekleyip hareket etmek ve motorun ısınmasının hareket halindeyken gerçekleşmesi daha doğru gibi görünüyor.
    • Hız 120 km/saat üzerine çıktığında yakıt tüketimi belirgin şekilde artıyor.
    • Vites değişim göstergesine riayet edilmeden daha yüksek devirlerde kullanım tüketimi artırırken, göstergeye uyularak kullanım yakıt tüketimini minimize ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noveche -- 30 Aralık 2010; 22:07:51 >

• izmirdeki bayiler mart ayına gün veriyorlar
  • Arkadaşlar merhaba.
    Rölantide daha fazla yakıt yakma işini tam olarak anlayamadım. Vitesi boşa alınca vitestekinden daha fazla yakıt nasıl yakar bir araç ? Ben şu anki aracımdan ( Megane II 1.6 Benzinli ) örnek vermek gerekirse uzun yolda sabit hızla gittiğimi düşünerek 5.5-6,5 L/100 yakıyor, bu anda ( 30km hızın üzerinde ise yol bilgisayarı gösteriyor ) vitesi boşa atarsam 0.8-1.2 L/100 yakıt sarfiyatı oluyor. Şimdi İX35'e gelirsek daha aydınlatıcı bilgi verebilir misiniz rica etsek tecrübeli arkadaşlardan.
    Aracı beklemeye devam.
  • Bizim araçlarda dijital bilgi ekranındaki anlık yakıt tüketimi göstergesi birimi Lt/100 km.

Dolayısıyla araç dururken rölantide yakıt tüketimini maksimum gösteriyor. Çünkü araba gitmiyor :)

Eğer aracı belirli bir hızla giderken boşa alırsanız bu değerin maksimum olmadığını, mesela 50 km hızla giderken orta seviyelerde 100 le giderken çok daha düşük, 130 la giderken çok çok daha düşük seviyelerde olduğunu göreceksiniz. Çünkü bilgisayar aracın 100 km için yakıt tüketimini gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yamtar55

Bizim araçlarda dijital bilgi ekranındaki anlık yakıt tüketimi göstergesi birimi Lt/100 km.

Dolayısıyla araç dururken rölantide yakıt tüketimini maksimum gösteriyor. Çünkü araba gitmiyor :)

Eğer aracı belirli bir hızla giderken boşa alırsanız bu değerin maksimum olmadığını, mesela 50 km hızla giderken orta seviyelerde 100 le giderken çok daha düşük, 130 la giderken çok çok daha düşük seviyelerde olduğunu göreceksiniz. Çünkü bilgisayar aracın 100 km için yakıt tüketimini gösteriyor.

Budur.
  • öncelikle araçlarınız hayırlı olsun bende hyundai ix35 aldım yalnız aracın motorundan her zaman olmamakla beraber anormal bir ses geliyor sürtünme sesi gibi böyle bir sıkıntısı olan varmı
  • Dün Konya'da 2 tane bayiye gittim ikisinde de ix35 yok ne zaman geleceğini de bilmiyorlar. Satıcı bile isyan ediyor madem ürettin şunu adam gibi üret arkadaş bizi alacak kişilere karşı mahcup etme diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k71

öncelikle araçlarınız hayırlı olsun bende hyundai ix35 aldım yalnız aracın motorundan her zaman olmamakla beraber anormal bir ses geliyor sürtünme sesi gibi böyle bir sıkıntısı olan varmı

Bu araçlarda iklimlendirme sistemi otomatik olduğundan klima isteğiniz dışında devreye girip çıkıyor.Şahsi düşüncem
    klimanın sesi olabilir.
  • arkadaşlar arabam. com un internet sitesinde bugün yayınlanan bir haberi paylaşmak istedim sizinle: yeni yılda kur farkı ve enflasyon farkından dolayı araçlara yaklaşık % 7 den başlayan zam geleceği yazıyordu...ix35 styl plus 57000 ile piyasaya sürüldü ama malesef araç yok ocak şubat gibi bir posta gelecek deniyor onuda zamla 61-62 ye satarlarsa şaşırmam aynı durum spo çinde geçerli malesef..2010 da rekor satış yakalayınca firmalar yeni yılın ilk 6 ayında muhtemelen yine zamlarla vatandaşa bindirecek ikinci yarıda yine kampanya adı altında fiyat düşürecekler gibi duruyor ....inanılmaz bir politika....
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.