Şimdi Ara

DH HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.914
Cevap
100
Favori
1.372.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: noveche

quote:

Orijinalden alıntı: neurofuzzy

quote:

Orijinalden alıntı: oymaci64

Style için Denizli bayisi arka park sensörü takmayı hediye olarak söz verdiler. Bu arada style kullanan arkadaşlarda arka park sensörü taktıran var mı?

Ben Style aracıma ön-arka mesafe göstergeli park sensörü taktırdım. Cenmax marka ve servis'te mevcut. Çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Ekranı dashboard sol köşeye yerleştirttim. Ekran rengini mavi seçtim ki orijinal ışıklandırma ile aynı olsun (beyaz ışıklı olanı da var). Arkadaki sensörleri siyah plastik bölüme taktılar, öndekileri beyaz tampona takıp, görünen kısımları beyaza boyadılar. Ekran ve ön sensör kapatma düğmesini de dashboard ön sol panelde 4x4 düğmesinin boş olan yerine monte ettirdim... İç-dış gayet şık ve kullanışlı oldu.

DH  HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ

Ben de önceki aracımda kullanmıştım Cenmax LCD göstergeli ön ve arka park sensörünü... Gayet kullanışlı bir üründü...

Bravo noveche, işte ürün budur. Ben de çok memnunum... Ayrıca liste konusundaki yardımı için noveche'ye teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: dischci

teşekkürler neurofuzzy...

Rica ederim, sizlerle birşeyleri paylaşmak benim için büyük keyif... İyi ki varsınız...
  • quote:

Bravo noveche, işte ürün budur. Ben de çok memnunum... Ayrıca liste konusundaki yardımı için noveche'ye teşekkür ederim...

Şu an fiyatları nasıl bilmiyorum ama 1.5 sene kadar önce internetten, o zaman için piyasanın oldukça altına, 150 TL civarına, pek bilinmedik bir siteden bulmuş ve biraz tereddütle sipariş vermiştim, neyse ki sorunsuz geçmişti ürün elime... 50 TL ye de montajını yaptırmıştım, Cenmax bayisi 350-400 TL gibi bir fiyat vermişti o zaman, yanlış hatırlamıyorsam...

Sensörü bir süre kullanıp oldukça memnun kalınca, aracı ilk aldığımda taktırmadığıma pişman olmuştum...

Liste konusunda da her zaman yardıma hazırım

• İlk 1000 kmde kitapçıktaki rodaj dönemiyle ilgili önerilere uyularak 8-9 bazen 10 lt/100km'yi gördüğüm güzergahta, şu anki yakıt tüketimim 6,5-7 lt/100km arasında değişiyor...

Aynı güzergahta dizel focusla, yakıtı önemsemeden kullanırken tüketim 5.5-6 lt/100km arasında değişiyordu...

DH  HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noveche -- 23 Aralık 2010; 21:28:41 >
  • internetten brosürü indiremedim.
    acaba esp std mı ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: freshizmir

internetten brosürü indiremedim.
    acaba esp std mı ....

Evet her iki versiyonda da esp standart.
    broşüre
    http://ix35.hyundai.com.tr/ix35_katalog.pdf
    kullanım kılavuzuna
    http://hyundai.com.tr/uploads/pdf/IX-35.pdf
    adreslerinden ulaşabiliyorsunuz.

ben beyaz plus ı beklerken çoktan kullanım kılavuzunu ezberledim, heralde araç gelince hiç yabancılık çekmeyeceğim:)
    ilk arabam vosvostu, gelenektir isim koyardık, şimdi de ix35 e ne isim koysam diye düşünüyorum, listeye ismiyle beraber eklenmesini rica edeceğim o yüzden acele etmiyorum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeo -- 23 Aralık 2010; 23:30:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aeo
    ben beyaz plus ı beklerken çoktan kullanım kılavuzunu ezberledim, heralde araç gelince hiç yabancılık çekmeyeceğim:)
    ilk arabam vosvostu, gelenektir isim koyardık, şimdi de ix35 e ne isim koysam diye düşünüyorum, listeye ismiyle beraber eklenmesini rica edeceğim o yüzden acele etmiyorum:)

Hayırlı olsun diyelim şimdiden

Ne zaman verdiniz siparişi ve bayi aracın ne zaman teslim edileceğini söylüyor?
  • 3 aralıkta vermiştim siparişi, bayii o zaman 15 inde bir partinin geleceğini o partiden alabileceğimi söylemişti, geçen hafta aradığımda bilgi alamadığını söyledi, 15 indeki partinin 25 ine kaldığı söyleniyor, bayii onaylamasa da umutla bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeo

3 aralıkta vermiştim siparişi, bayii o zaman 15 inde bir partinin geleceğini o partiden alabileceğimi söylemişti, geçen hafta aradığımda bilgi alamadığını söyledi, 15 indeki partinin 25 ine kaldığı söyleniyor, bayii onaylamasa da umutla bekliyoruz.

En kısa zamanda kavuşursunuz umarım aracınıza...
  • Dün 1000km kontrolünü yaptırdım. Eksilen azalan bir şey yokmuş. Gitmişken otomatik kilit meselesini de yaptırdım. Şimdi araç belirli hıza erişince kapılar otomatik kilitleniyor. Stop edip kontak anahtarını çıkartınca kapılar kendiğinden açılıyor (Style Plus'larda bu sistem nasıl çalışacak bilemiyorum )

Sürücü koltuğunu kendime göre ayarladığımda 1-2 diş aşağıya düşüyordu (Spo forumunda birisi de bahsetmişti bu durumdan). Servis sorumlusu bu koltukların kilitli olduğunu yukarıya çıkarttıktan sonra 1 diş aşağıya indirince kilitlediğini söyledi. Vallahi pek inanmadım ama ya psikolojik ya da gerçekten işe yarıyor düşüş olmadı...

Son bir haber daha, benim aracı satın aldığım bayideki ix35 listesi 17 kişi olmuş.

Keyifli sürüşler ve iyi bir hafta sonu geçirmenizi dilerim.

• slm arkadaşlar aranıza yeni katılmış biri olarak bende ix35 hayranıyım ve almayı düşünüyorum.tavsiyelerinizi takip ediyorum teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusay

öncelikle setup- phone - pair yapıyorsun( telf blotoothu açık olacak. araba hareket halinde olmayacak). pair (eşleştirme) tamamlandıktan sonra 4 tane sıfır söyleyecek. (zero, zero...)
    sonra telf'a yeni aygıt ara deyince ix 35 çıkacak. ona tamam deyince şifre soracak. şifreye sıfırlar girilecek(telefona) .. böylece işlem tamam...
    gelelim aramaya..direks daki arama düğmesine basıp call denecek (ingilizce şiveyle)
    sonra isim veya numara soracak isim olarak ingilizce önceden kaydettiğin eşin için my love, oğlun için my son,ingilizce şiveyle söyleyince bulup arayacak .. bu kadar.
    kolay gelsin

Açıklama için çok teşekkürler hocam. Telefon eşleştirmeyi serviste yapmıştım. Gelen aramalara cevap verebiliyorum.

Ancak arama yapacakken, call diyorum, tanıyor ve number or name diyor, name diyorum, isim istiyor. Ondan sonrasını bir türlü beceremedim. isim söylüyorum pardon diyor. Üç kereden sonra cancel deyip kapanıyor.

Acaba telefonumda sesli arama özelliği olması mı lazım? Telefonum biraz eski kaldı. Bir ara başka bir telefonla deneyeceğim.

• Hayır hocam telefonla bir ilgisi yok.Rehberdeki kişi isimleri ingilizce olacak.Yani türkçe isimleri tanıyamıyor.
    Örneğin babam demicen Father(fadır) demeniz gerekiyor.Tabi bu isimleri telefonunuzun rehberindede bu şekilde düzeltmeniz gerekli.
  • merhaba arkadaşlar. aklımda hic jeep olmamasına ragmen fiyatını gorunce alınabilir diye dusnudum. suan kia sportage ix35 tiguan ve qasqaiye bakıyorum. benim merak ettgim ix35 e lpg takılıp takılmadığı. şu an için takılmıyor diye ibliyorum. yalnız tsilere takılırken gdilere neden takılmıyor onuda anlamış değilim. aracları alan arkadaslara hayırlı ugurlu olsun diyorum. merak ettigim araclarını ne kadara aldılar. ben en son fiyat olarak 49.250 aldım daha dusuk fiyata alabilen var mı. birde kullanıcı arkadaşlar olumlu olumsuz yorumlarda bulunursa sevinirim. ilk araba heyecanının herkes yansıtmıs foruma umarım bu heyecanı bende yasarım:))
  • quote:

Orijinalden alıntı: noveche

neurofuzzy'e destek olayım biraz Şehir ve varsa diğer eksikleri tamamlasak arkadaşlar...

Kulübümüzün Üyeleri:

01 - Aslan666 // 2.0 CRDi-R StylePlus // 2011 // Beyaz

02 - BY KING // 2.0 CRDi-R StylePlus // 2011 // ?

03 - besadam // 2.0 CRDi-R StylePlus // 2011 // Siyah //

04 - threek // 1.6 GDI StylePlus // 2011 // Gri

05 - neurofuzzy // 1.6 GDI Style // 2011 // Beyaz/Siyah Döşeme // İstanbul

06 - noveche // 1.6 GDI StylePlus // 2011 // Beyaz/Siyah Döşeme // Adana

07- blueli_24 // 1.6 GDI StylePlus // 2011 // Siyah // Eskişehir

08 - ix35 stıyl plus // 2.0 CRDi-R StylePlus // 2011 // ?

09 - haydar01 // 1.6 GDI Style // 2011// Kara Panter

10 - Oymaci64 // 1.6 GDI Style // 2011 // Siyah

11 - yusay // 1,6 GDI Style Plus // 2011 // Buz Beyazı

12 - vegastar // 1.6 GDI StylePlus // 2011 // Buz Beyazı/Siyah Döşeme // Kocaeli

14 - maximum54 // 2.0 CRDi-R StylePlus // 2011 // Gri // Kocaeli

15 - dischci // 1.6 GDI StylePlus // 2011 // Beyaz/Siyah Döşeme // Ankara

16 - Yamtar55 // 1.6 GDI Style // 2011 // Siyah/Siyah Döşeme // Samsun

17 - SPARTACUS000 // 1.6 GDI StylePlus // 2011 // Beyaz // Tekirdağ

benimki beyaz renk şehir ise kastamonu olucaktı..

02 - BY KING // 2.0 CRDi-R StylePlus // 2011 // Beyaz // Kastamonu

• quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Bunuda duydum ya;
    Dacia Duster Forumunda
    Dacia dusterin ix-35,Spo dan tek farkı adının Dacia olmasıymış geri kalan aynıymış
    Kuzguna yavrusu şahin görünürmüş

http://forum.donanimhaber.com/m_36325942/mpage_7/key_/tm.htm

Gönderdiğiniz forumu inceledim. Bu tür yazılara pek itibar etmemek lazım. Zira herkes bütçesine en uygun gelen aracı arıyor. Orada sözü edilen de 40binTL'ye en uygun SUV şeklinde... Biz 50-55bin mertebesinde en uygun SUV aracı aldık, kullanıyoruz. Bir başkası için SUV; BMW X6 ve Audi Q7... Kısaca bütçeler konuşuyor. Biz kendi kategorimizde en doğru olanı yaptık diye düşünüyorum, gerisi teferruattır.

Arkadaşın yazdığını aynen cpy;

mogaba
    Er
    Dün; 23:19:24

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=45316387

--------------------------------------------------------------------------------

şunu farkettim ki şu forumda ciddi manada dacia duster 'i eleştirmek için çıpınan bir kesim var. galiba bundan para filan da alıyorlardır :))). arkadaşlar zorunuz ne duster ile ? harbiden soruyorum , böyle anlamsız eleştiriler yaparak insanları yanlış bilgilendirdiğinizin farkında mısınız.

neyse,arkadaşlar bırakın o konusanları ben bir dacia duster kullanıcısı olarak, eğer bu tarz bir araba istiyorsanız kesinlikle öneriyorum size. fiyat/performans açısından muazzam seviyede olduğunu söyleyebilirim.
    -aracın gidişi, itişive sürüş zevki üst model suvlarla yarışacak cinsten. ben hundai nin suv'larınıda sürdüm kia'nin kinide. emin olun hiçbir farkı yok. tek farkı markanın dacia olması. zaten bu forumda arkadaşların eleştirdiği aracın kalitesi değil aracın adırı. saygılarımla.

Duster için Suv a göre düşük bir para isteniyor..
    Beni bu gerçekten etkiledi ama bu paraya böyle bir araba sunulunca kafada soru işaretleri çıkıyor, ben donanımından şüphe ettim hadi onuda geçelim ix35, sportage, qashgai gibi Suv larla taş çıkartır düşüncesi..

• quote:

Orijinalden alıntı: pdr42

merhaba arkadaşlar. aklımda hic jeep olmamasına ragmen fiyatını gorunce alınabilir diye dusnudum. suan kia sportage ix35 tiguan ve qasqaiye bakıyorum. benim merak ettgim ix35 e lpg takılıp takılmadığı. şu an için takılmıyor diye ibliyorum. yalnız tsilere takılırken gdilere neden takılmıyor onuda anlamış değilim. aracları alan arkadaslara hayırlı ugurlu olsun diyorum. merak ettigim araclarını ne kadara aldılar. ben en son fiyat olarak 49.250 aldım daha dusuk fiyata alabilen var mı. birde kullanıcı arkadaşlar olumlu olumsuz yorumlarda bulunursa sevinirim. ilk araba heyecanının herkes yansıtmıs foruma umarım bu heyecanı bende yasarım:))

Tüp şu an için takılamıyor.Gdi motorun yakıt enjektörleri benzinle soğutulduğu için lpg bu görevi yerine getiremiyor.
    Aslına bakarsanız TSI larada normal şartlarda takılmaması lazım ama burası Türkiye:)).Turbo sistemli araçlarda LPG sorun çıkartıyor.
    3 kuruş kar edecem diye turbonun patlaması çok feci bir son olur.Yanılmıyorsam turbonun patlaması 5-6 bin lira masraf açıyormuş.
    Hocam bununla alakalı iki laf geldi aklıma;
    Çorba pişireceksen tuzunu sirkesini hesaplamayacaksın.
    Arslan besleyen yemini düşünmez.
    Motorun fazladan yaktığını donanımdan,konfordan ve prestijden karşılarsın merak etme.:))
    Son olarak;İnsanlarda yanlış bir değerlendirme var.Bence yakıt konusu görecelidir.Suv alan çoğu insan
    daha önce normal otomobil kullanan kişilerdir.Yakıt karşılaştırmasını daha önceki bindiği arabaya göre veya km de kaç lt yakar diyerek
    kıyaslıyor.Örneğin 8 lt yakıyor olması Dizel ve konfordan yoksun bir araç için fazla kalacaktır.Öte yandan Suv larla kıyaslandığında makul olacaktır.
    Komşumun yamaha motorsikleti var(race tipi 4 silindirli olanlardan).İnanın benim arabamdan çok yakıyor.Adam yakıt korkusundan motora binemiyor.
    Şimdi bu adamın motoru ile benim arabamı kıyaslayabilirmiyiz?Kulvarlar farklı bir kere.İşte insanlarda aynı yanılgıda şu sıralar.Hızlı bir şekilde SUV lar yaygınlaşmaya başladı.Yakında karşılaştırma kriterleri düzelecektir.
    Saygılarımla

• quote:

Dün 1000km kontrolünü yaptırdım. Eksilen azalan bir şey yokmuş. Gitmişken otomatik kilit meselesini de yaptırdım. Şimdi araç belirli hıza erişince kapılar otomatik kilitleniyor. Stop edip kontak anahtarını çıkartınca kapılar kendiğinden açılıyor (Style Plus'larda bu sistem nasıl çalışacak bilemiyorum )

benim style plus, kapılar otomatik kitlenmiyor. diğer arkadaşlarda durum ne acaba?? servise kurcalatmaktan korkuyorum açıkçası. çünkü bu arabalar yeni ve pek bilmiyorlar. düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim..
  • Arkadaşlar ben henüz aracıma kavuşamadım ama birçok araçta belli hıza ulaşınca kapıların kilitlenmesinin içerdeki kilitleme düğmesine bir süre basılı tutulduğunda aktif-pasif duruma geçildiğini biliyorum. Aracına kavuşan şanslı :( arkadaşlar deneyip sonucu bildirirlerse sevinirim...
    Selamlar...
  • @yusay
    @dischci

Otomatik kilit sorunuza yanıt: ben basılı tutma ve benzeri çeşitli kombinasyonları 1000km kontrole gitmeden önce denedim. Renault Scenic'te düğmeden kodla yapmıştı servis elemanı. Tam hatırlamıyorum ama iki basılı tutup 1 açıp tekrar kilitleyince otomatik kilit devreye girmişti. ix35'te servis'te bilgisayara bağlayıp aktif hale getirmişler. Hatta kilit açma için anahtarı kontaktan çekilmesini de aktive ettiler. Ben gözümle göremedim, Servis şefinin söylediklerini aktarıyorum. Şu anda araç hızlanınca otomatik kilitliyor. Aracı stop ediyorum, kapılar hala kilitli. Her ne zaman anahtarı çıkartıyorum, otomatik tüm kapılar açılıyor.

Servislerin kurcalaması konusunda çok haklısınız. Vallahi benim servisimdeki çalışanların hepsi araca hayran hayran bakıyorlardı. Bıraksam her biri bir tarafına girişecekti . Ben müdürü yakalayıp servis şefi kimse onunla görüştürün beni dedim. Şef de diğerlerinden farklı çıkmadı zaten Koltukla ilgili bir iki şey söyledim, söylediklerimi yapmış ama koltuğun her yerini kurcalamış. Ancak otomatik kilit konusunda diğer araçlardan tecrübeliler, sistemden bağlanıp kısa sürede ayarlıyorlar. Başka yerini kurcalatmayın derim.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.