Şimdi Ara

DH HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.914
Cevap
100
Favori
1.375.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: celebic

quote:

Orijinalden alıntı: dischci

Arkadaşlar merhabalar,
    Benim birkaç sorum var, bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse çok memnun olurum.
    1. Xenon far için sonradan takıldığında polisin ceza yazdığını ve araç muayenesi sırasında sorun çıktığı söyleyenler var, acaba bu doğru mu?
    2. Bazı araçlarda görülen plakaların daha iri ve estetik yazılması acaba yasal mı? Yoksa o da polis kontrolü ya da araç muayenesi esnasında sorun çıkartabilir mi?
    3. Hertürlü aksesuarın Türkiye'den çok daha uygun fiyata temin edilebildiği ebay in yanısıra ;
    http://www.smartauto24.com http://www.lightinthebox.com...vs siteler ne kadar güvenilir sizce, acaba buralardan hiç alışveriş yapan oldu mu? Türkiye'ye de gönderebileceklerini söylüyorlar ve fiyatları serviste verilenlere göre çok komik denecek kadar uygun ayrıca haklarında çok olumlu yorumlar var.
    4. Son olarak bagajın arkadan öne mesafesini aracını alan şanslı bir arkadaştan ölçmesini tekrar ( 3. kez yazıyorum ) rica ediyorum, yoksa bayilerde de araç olmadığı için elimde metre ile gördüğüm ix35 leri kovalamak zorunda kalacağım : )) kovalayacağım araç belki de siz olabilirsiniz :D köpeğim için taşıma kafesi sipariş edeceğim, çok önemli lütfeeenn...
    Şanslı arkadaşlara keyifli sürüşler, bekleyenlere sabırlar dilerim...

Sayın dischci, bildiklerimi sizinle paylaşabilirim;

1- Bu bilgi yanlış, xenon far kullanımı ister orjinal ister sonradan takılma olsun yasak değil. Zaten polisin bununla tespit edecek ne vakti ne bilgisi var. Ama serviste taktırtırsanız garanti konusunda sıkıntı yaşamazsınız...
    2- Emin olmamakla birlikte yasak olduğunu düşünüyorum...
    3- Paypal ile ödeme yaparsanız siparişiniz % 100 güvence altındadır. Bu yaz 3 çift Converse sipariş vermiştim, Paypal ile ödeme yaptım. Siparişim gelmedi. Başvuru yaptıktan sonra satıcıya soruyorlar 1 hafta içinde satıcı buna cevap vermezse paranızı hemen iade ediyorlar. Ancak bu yaşadığım ebay'da oldu diğer sitelerdeki uyarıları okumanızı öneririm. Ancak siparişinizin tutarı 100 usd'nin üzerine çıkarsa gümrüğe takılırsınız ve belki bir o kadar gümrük ödeyebilirsiniz. Ayrıca gelecek malzemenin GTİP numarasını öğrenebilirseniz tanıdık bir gümrükçüye sorup ithalinin serbest olup olmdığını öğrenebilirsiniz. En basiti TR'ye akü sokamazsınız. İyice araştırmadan 100 usd üstü sipariş vermenizi önermem.
    4- ix-35'im olsa yardımcı olurdum Selamlar...

Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: noveche

quote:

4. Son olarak bagajın arkadan öne mesafesini aracını alan şanslı bir arkadaştan ölçmesini tekrar ( 3. kez yazıyorum ) rica ediyorum, yoksa bayilerde de araç olmadığı için elimde metre ile gördüğüm ix35 leri kovalamak zorunda kalacağım : )) kovalayacağım araç belki de siz olabilirsiniz :D köpeğim için taşıma kafesi sipariş edeceğim, çok önemli lütfeeenn...

Bu kovalamaya köpeğin de eşlik etme olasılığına karşı ben cevap vereyim en iyisi...

Bagajın orta kısmında ön-arka mesafe : yaklaşık 88 cm (koltuk bitimi ile döşeme bitimi arası) (Bagaj şu an biraz dolu olduğundan tam orta hattan olmasa da mümkün olduğunca orta hatta yakın ölçtüm)

Bu mesafe yanlara ve yukarı doğru gittikçe azalıyor haliyle...

DH  HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ

Köpeğim çok sakin bir golden, ama yine de sağı solu belli olmaz tabi :D
    Nezaketiniz ve hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim...

• Biraz ortalığı karıştırayım. Kafalarda soru işareti oluşsun. Chip tuning hakkında düşünüyorum. Race chip pro hakkında bilgisi olan var mı? 184 beygirden 238 beygire çıkıyor. Linki veriyorum.
    http://www.racechip.de/racechip-angebot.php?modell=Hyundai-ix35-2-0-CRDi-3857&language=tr
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimabi2
    Biraz ortalığı karıştırayım. Kafalarda soru işareti oluşsun. Chip tuning hakkında düşünüyorum. Race chip pro hakkında bilgisi olan var mı? 184 beygirden 238 beygire çıkıyor. Linki veriyorum.
    http://www.racechip.de/racechip-angebot.php?modell=Hyundai-ix35-2-0-CRDi-3857&language=tr

Bence yaptirmayin derim motorun omrunu kisaltiyor.ama illa yaptircam derseniz yetkili servisten sasmayin

• O zaman şöyle belirteyim. Birtakım duyumlar aldım. Bunlar şu şekilde. Avrupada vergilendirme karbon emisyonlarına göre yapılıyor. Bu nedenle motrolarda en az emisyona yol açacak programlar kullanılıyor. Standart program dışına çıkınca hem güç artıyor, hem de tüketim azalıyor. Dolayısı ile motor ömrüne etkisi yok deniyor. Asıl sorun vergid e imiş.
  • Selamlar sevgili dostlar.. Ben yeni sportage kullanıcısıyım.. İşyerinden bir arkadaşım da bir ay önce IX35 aldı.. Geçen gün kendi arabasından bahsederken motor tarafından özellikle 1. viteste bir hışırtı sesi geldiğini ifade etti.. Bende, bendede öyle bir ses var dedim.. Özellikle 1. viteste ses duyuluyor.. Diğer viteslerde belli olmuyor.. Bugün aracı sevise bıraktım.. Biraz önce onun aracını test etmek için çıktık.. Evet aynen benim araçtaki gibi bir ses, amortisör sesi vs. değil.. Daha önceden bu sesle ilgili servise başvuran oldu mu? Bizim forumda yazmıştım bir cevap gelmedi, birde buraya yazayım dedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gareysar -- 17 Ocak 2011; 14:10:51 >
  • Merhaba,
    Araçlarınızın yakıt tüketimleri nasıl acaba? Fabrika verileriyle aynı mı? Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler..
  • Arkadaşlar, içinizde Hyundai ix35 1.6 GDI sahibi var mı acaba? Style versiyonları Aralık ve Ocak ayları içinde sahiplerini buldu. Benzinli araçlarla ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: L 77

Arkadaşlar, içinizde Hyundai ix35 1.6 GDI sahibi var mı acaba? Style versiyonları Aralık ve Ocak ayları içinde sahiplerini buldu. Benzinli araçlarla ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler..

Merhaba
    Aralık ve Ocak ayı içerisinde Style versiyonlarının sahiplerini bulduğunu belirtiyorsunuz. Ancak Aralık ayı başından beri bekleyenler olarak böyle bir duyum şu ana kadar almadık ve de hala bekliyoruz. Mümkünse Ocak ayı içerisinde teslimat yapan bayileri söyleyebilirmisiniz? Biz de ona göre sıraya girdiğimiz bayilerimiz ile konuşup bu durumu bildirelim bir an önce.
  • Bende aralık ayı içerisinde kaporamı yatırdım ve sıraya girdim. Ne bayiiden neden genel müdürlükten şu ana kadar kesin bir cevap veren olmadı. Şubat ayı başında belli olacak diyorlar.
  • Değerli arkadaşlar, Aralık ayı içerisinde Hyundai Bilim bursa ve siirtteki şubelerinde 1.6 gdi sattı 50 bin tlye. Hatta ben yılbaşından önce gittiğimde bir beyaz satılmıştı, siyah vardı müşteri bekliyordu fakat ben style değil de bir üst versiyonu olan style plus modelini istediğim ve siyah renk beğenmediğim için almadım. daha sonra o araç da satıldı tabi ki, kalmadı. yani satılan araçlar var..aynı bayinin siirtteki şubesinden getireceklerdi beyaz bir tane ama oradaki de satılmış. Dolayısıyla sayın arkadaşlar, şu anda beklenen bir parti araç var ve onların hepsi Style Plus paketi olan yani 57binlik araçlar. Konuşmalarım ve görüşmelerim sonucu Ocak ayı içerisinde araç teslimatı olmayacağı ve Şubat ayı içerisinde Hyundainin merkezden yapacağı programlamaya göre il ve bayii bazında araç dağıtılacağıdır. Fakat bu da Şubat ortalarına hatta ve hatta sonlarına doğru ve en karamsar görüşle Mart ayına sarkabileceği doğrultusundadır. Ayrıca, bir bilgi de şu, gelecek olan araçlar Türkiyedeki Hyundai bayii sayısından daha az. Bu demek oluyor ki, her bayiye bu ilk postadan araç gelmeyecek veya gelse bile teslimatlar çok gecikecek.

Ben de yılbaşından önce kaparo verdim, kendi aracımı sattım Ocak ortasına kadar gelir dendiği için ve ciddi sıkıntı çekiyorum şimdi araçsız kaldım. Fakat en azından ilk sırada olduğumu bilerek sabırlı davranmaya çalışıyorum. Keşke Ocak bitmeden gelse ama bu söz konusu değil. Yani Şubatın ilk yarısında alırsam aracı ona bile sevineceğim çünkü dediğim gibi Mart ayına bile sarkabilir. Arka sıralarda olan arkadaşlar ise çok daha sonraları ix35i sürme keyfine kavuşabilirler. Durum bu..en azından benim edindiğim istihbarat kadarıyla..

• y saglam arkadaş o hışırtı sesi bende oldu debriyaja bastıgınızda kesiyomu sesi birde rölantide sessiz bir ortamda deneyin vites boşta iken
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: noveche

quote:

Bu kovalamaya köpeğin de eşlik etme olasılığına karşı ben cevap vereyim en iyisi...

Bagajın orta kısmında ön-arka mesafe : yaklaşık 88 cm (koltuk bitimi ile döşeme bitimi arası) (Bagaj şu an biraz dolu olduğundan tam orta hattan olmasa da mümkün olduğunca orta hatta yakın ölçtüm)

Bu mesafe yanlara ve yukarı doğru gittikçe azalıyor haliyle...

Köpeğim çok sakin bir golden, ama yine de sağı solu belli olmaz tabi :D
    Nezaketiniz ve hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim...

ADAC'ın dokumanında görmüştüm...

• Değerli ix35 kullanıcıları,
    Potansiyel bir alıcı olarak aracınızın süspansiyonuyla ilgili sertlik eleştirileri hakkındaki kullanıcı görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
    Compact veya D sınıfı otomobillere nazaran belirgin bir sertlik mi, yoksa biraz abartılıyor mu?
    Kazasız sürüşler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yonga

Değerli ix35 kullanıcıları,
    Potansiyel bir alıcı olarak aracınızın süspansiyonuyla ilgili sertlik eleştirileri hakkındaki kullanıcı görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
    Compact veya D sınıfı otomobillere nazaran belirgin bir sertlik mi, yoksa biraz abartılıyor mu?
    Kazasız sürüşler dilerim.

Öncelikle hoşgeldiniz. Forumun önceki sayfalarında sürüş izlenimlerimizi detaylı paylaşmıştık. Şimdi yaklaşık 1.5 aydır kullandığım için daha detay yazabilirim. Aracın süspansiyonundan ben çok memnunum. Gerçi 2005-Renault Scenic-II ve 2011-Toyota Verso Elegant'a göre biraz sesli çalışıyor ancak Verso'nun tümseklerde arkasının zıplamasından bıkmıştım. ix35'te ise yollarda bulunan tümseklerden geçişlerde çok başarılı. Scenic'e oranla yerden daha yüksek, ancak görüş de yüksek olduğu için özellikle sağa dönüşlerde dikkat gerektiriyor. Ben Style pakete ön-arka mesafeli park sensörü taktırdığım için park konusunda çok rahatım.

Bazı incelemelerde ABS'nin devreye çabuk girdiği yazılmış. Ben katılmıyorum. Önceki iki aracıma göre yol tutuş daha başarılı ve fren konusunda diskler daha başarılı diyebilirim. ABS devreye girmeden disk frenler başarılı yol tutuş sergiliyor. Rodajdan çıktıktan sonra bir kez kırmızı ışıkta durmak için ani fren yapmak zorunda kaldım. Tabii önce arkadan gelen var mı diye bakıp müsait olduğunu görünce bastım frene. Anında flaşörler devreye girdi ve ABS ile çok başarılı olarak durdu. Ben güvenli hissettim. Flaşörlerin kendiliğinden devreye girmesi de çok hoş oldu doğrusu...

Yakıt tüketimim rodajdakine oranla azaldı. Şu anda yaklaşık 2.000km'deyim ve şehiriçi tüketim 8.6lt. Motor ilk harekette çok sessiz diyebilirim. Ancak 120'yi geçince ve ani hızlanmalarda homurdanıyor. Ben Scenic'in motor gürültüsünden hiç hoşlanmıyordum, ancak ix35'in homurdanmasını beğendim. Verso nispeten çok daha sessizdi ama yokuş ve frenlemelerden sonra yığılıyordu. ix35'teki GDI teknolojili motoru oldukça başarılı buluyorum.

Umarım yazdıklarım işinize yarar. Hiç D sınıfı araç kullanmadığım için bir karşılaştırma yapamayacağım. Ancak MPV'lerden ix35'e geçtiğim için çok mutluyum...

• Değerli Hyundai ix35 1.6 GDI sahipleri, araçlarınızın birer videosunu ve sürüş testini internete koysanız da doya doya izlesek olmaz mı acaba? :) Bizler araç beklerken kahrolduk..bari böyle avunalım.

Bir de şeytanın avukatlığını yapayım da bir soru sorayım:

- ix35 ile lpg yan yana telaffuz edilebilecek sözcükler midir?

saygılar
  • Araç bekleyen arkadaşlara kötü bir haberim var. Ocak sonuna kadar kesin olarak araç beklemeyin. Şubat başında kesin bilgi verileceğini sipariş verdiğim bayiden arayıp bilgi verdiler. Son kesin bilgi bu şekilde. Sabreden derviş İX35 kavuşurmuş. Hayırlı beklemeler.
  • Valla beklemek çok zor heleki ix-35 gibi bir aracı beklemek çok daha zor olsa gerek allah sabır versin
  • quote:

Orijinalden alıntı: must_donmez

Araç bekleyen arkadaşlara kötü bir haberim var. Ocak sonuna kadar kesin olarak araç beklemeyin. Şubat başında kesin bilgi verileceğini sipariş verdiğim bayiden arayıp bilgi verdiler. Son kesin bilgi bu şekilde. Sabreden derviş İX35 kavuşurmuş. Hayırlı beklemeler.

Araçların bize teslim edilmesi şubatta büyük olasılık ama mart olmasın da!
  • Neurofuzzy'e ilgisi ve izlenimini bizimle paylaştığı için teşekkür ederim.
    Style Plus 2.0'ı Ankara'da geçen Nisan'da deneme olanağı bulmuştum. Güzergah Balgat-Gölbaşı idi ve aracın özellikle yokuş filan dinlemeden her devirde hızlanması heyecan vericiydi. Ne zaman hızın 140-150 olduğu anlaşılmıyordu. Yol sathı düzgün olduğundan lastik sesi duymadığım gibi süspansiyon konusunda rahatsız edici bir durum hissetmedim. Bu hafta çıkan Otohaber dergisindeki test yorumlarında süspansiyon sertliğinden bahsedilince sizlere de danışma ihtiyacı duydum.
    Genel anlamda araç insana güven ve sürüş keyfi sunuyor. Tek sıkıntım inerken pantolonumun marşpiyele sürtmesi!
    Kısmet olursa 2.0 Style versiyonunu alacağım.
    Sahiplerine de güle güle kullanmalarını; tekerlerine taş değmemesini dilerim...
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.