Şimdi Ara

DH HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ (49. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.914
Cevap
100
Favori
1.375.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Grafiker cevabın için teşekkürler fakat bu araca 8000 klometrede arıza çıkaracak bir olayı hyundai nasıl olurda takıyor anlamadım ayrıca L77 arkadaşım 9-10 litre benzin yakıyor zaten diyorsun gazda ne karımız olur diyorsun bunu yazarken ya hiç karı hesaplama zahmetine girmemişssin ya aracın yok yada benzin veya gaz fiyatlarından bi habersin (Yada paranın hesabı yok :D) benzinle gaz arasında %40 kar vardır bunu herkez bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackkass_one

Grafiker cevabın için teşekkürler fakat bu araca 8000 klometrede arıza çıkaracak bir olayı hyundai nasıl olurda takıyor anlamadım ayrıca L77 arkadaşım 9-10 litre benzin yakıyor zaten diyorsun gazda ne karımız olur diyorsun bunu yazarken ya hiç karı hesaplama zahmetine girmemişssin ya aracın yok yada benzin veya gaz fiyatlarından bi habersin (Yada paranın hesabı yok :D) benzinle gaz arasında %40 kar vardır bunu herkez bilir.

Hocam Hyundai bu araca LPG sistemi takmıyor. Fabrikadan direk talimat gelmiş, hiçbir IX35'e LPG takılmayacak diye, usta söyledi servisteki. Şu anda dışarda da güvenilebilecek, ileride sorun çıkarmayacağını garanti eden bir LPG ci yok bildiğim kadarıyla. O yüzden malesef benzine devam.
  • LPG'ye zaten oldum olası sıcak bakmadım, bundan sonra da bakmam (umarım lafımızı yemeyiz). Ne gereği var zaten 1.6 motor o cüsse için ancak idare eder diye düşünüyorum.
  • quote:

Grafiker cevabın için teşekkürler fakat bu araca 8000 klometrede arıza çıkaracak bir olayı hyundai nasıl olurda takıyor anlamadım ayrıca L77 arkadaşım 9-10 litre benzin yakıyor zaten diyorsun gazda ne karımız olur diyorsun bunu yazarken ya hiç karı hesaplama zahmetine girmemişssin ya aracın yok yada benzin veya gaz fiyatlarından bi habersin (Yada paranın hesabı yok :D) benzinle gaz arasında %40 kar vardır bunu herkez bilir.

ortalama 9-10 litre benzin yakan araç lpg taktırdığın zaman da 9-10 litre yakacağı kesin mi? yani lpg belki 13-15 litreye çıkacak..fark ne olacak o zaman? sonuçta benzinle lpgnin verdiği performans ve verim farklıdır.
  • Naz_eg teşekkürler arkadaşım verdiğin bilgi için ama çoook kötü oldu bu :( Takılsaydı ne olurdu.
    Şunanda takılan teknolojiyle aracın hiçbir farklılığı olmazdı hyundai sitensinden lpg ile ne değişir yazılarını okursanız +larının olduğunu okuya bilirsiniz ayrıca 9-10 ltrebenzin sarfiyatı olan bir araç lpg de asla 13- 14 ltye çıkmaz neyse zaten takılmıyormuş çok canım sıkıldı bu işe yakında benzin 5 tlyi gördüğünde umarım aynı fikirde devam edersiniz arkadaşlar bu konudaki lpg ısrarım ciddi anlamda yakıttan tasarruf olduğu içindir keşke kendi ülkemizde 4 tl ye varan fiyatlara yakıt almasakta lpg dir şudur budur düşünmek zorunda kalmasak galiba ben 1.6 dan vaz geçip 2.0 olanını düşünmeye başlasam iyi olur bu seçenekte uzun vadede kar sağlar mtv ve aradaki fiyat farkı ancak böyle kapanır kısa vadede asla mantıklı olmaz diye düşünüyorum ama araç çok güzel alan arkadaşlara tekrar kazasız keyifli sürüşler diliyorum.

• quote:

Naz_eg teşekkürler arkadaşım verdiğin bilgi için ama çoook kötü oldu bu :( Takılsaydı ne olurdu.
    Şunanda takılan teknolojiyle aracın hiçbir farklılığı olmazdı hyundai sitensinden lpg ile ne değişir yazılarını okursanız +larının olduğunu okuya bilirsiniz ayrıca 9-10 ltrebenzin sarfiyatı olan bir araç lpg de asla 13- 14 ltye çıkmaz neyse zaten takılmıyormuş çok canım sıkıldı bu işe yakında benzin 5 tlyi gördüğünde umarım aynı fikirde devam edersiniz arkadaşlar bu konudaki lpg ısrarım ciddi anlamda yakıttan tasarruf olduğu içindir keşke kendi ülkemizde 4 tl ye varan fiyatlara yakıt almasakta lpg dir şudur budur düşünmek zorunda kalmasak galiba ben 1.6 dan vaz geçip 2.0 olanını düşünmeye başlasam iyi olur bu seçenekte uzun vadede kar sağlar mtv ve aradaki fiyat farkı ancak böyle kapanır kısa vadede asla mantıklı olmaz diye düşünüyorum ama araç çok güzel alan arkadaşlara tekrar kazasız keyifli sürüşler diliyorum.

Imkaniniz varsa 2.0 almanizda fayda var.hem 4 ceker hem dizel.uzun vade kullanacaksaniz daha mantikli.hemde 1.6 gibi 4-5 ay beklemezsiniz teslim almak icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: chn06

quote:

Naz_eg teşekkürler arkadaşım verdiğin bilgi için ama çoook kötü oldu bu :( Takılsaydı ne olurdu.

Imkaniniz varsa 2.0 almanizda fayda var.hem 4 ceker hem dizel.uzun vade kullanacaksaniz daha mantikli.hemde 1.6 gibi 4-5 ay beklemezsiniz teslim almak icin.

Açıkcası yakıt tabiki önemli ancak bu ağırlık ve cüsseye 2.0 yakışır diye düşünüyorum. Ben şahsen 2.0 kullanıyorum ve çok şükür KEŞKE demedim şu ana kadar. Araba geç gelecek diye vazgeçecek arkadaslarada bir tavsiyem var; beklemeye deger. Hakikaten güzel bir araç ix35.

• Bu zamana kadar ben de hep LPG li araç kullandım, buna takılsa hiç düşünmem taktırırım. SUV aldık diye benzinle yıkanacak kadar da zengin değiliz. Ayrıca LPG nin tüketimi, benzin tüketiminden ortalama 2litre fazladır. Yani şehiriçi 9 litre benzin tüketen bir araç, 100 km de 11 litre LPG tüketir ki ekonomik olmadığını kimse iddaa edemez. Artık yeni nesil LPG sistemleri benzini gerçekten aratmıyor, emin olabilirsiniz. İnşallah GDI motorlar için bir an önce güze bir LPG sistemi çıkar da hemen taktırırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naz_eg -- 13 Şubat 2011; 21:13:46 >
  • Açıkcası ben araca LPG taktırmayı düşünmüyorum, taktıranların mutlaka bildikleri birşey vardır. Ama daha ekonomik diye herhangi bir riske girmeye gerek varmı bilemiyorum. LPG masrafı yerine yan basamak, ön çıta gibi detayları elden geçirmek (ki şart değil) yapacağım işler arasında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alliens

quote:

Orijinalden alıntı: chn06

quote:

Açıkcası yakıt tabiki önemli ancak bu ağırlık ve cüsseye 2.0 yakışır diye düşünüyorum. Ben şahsen 2.0 kullanıyorum ve çok şükür KEŞKE demedim şu ana kadar. Araba geç gelecek diye vazgeçecek arkadaslarada bir tavsiyem var; beklemeye deger. Hakikaten güzel bir araç ix35.

Bende 2.0 dizel style plus kullaniyorum.gayette memnunum.

• Hyundai ix35 e 85 milyar para verip bide lpg mi taktırcan yazık valla o kadar parayı veriyon bide lpg taktırıyosun yaksın mazot ne yakcak ya kardeş,
    Bence arabaya yazık edersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkilim
    Hyundai ix35 e 85 milyar para verip bide lpg mi taktırcan yazık valla o kadar parayı veriyon bide lpg taktırıyosun yaksın mazot ne yakcak ya kardeş,

Arkadasin bahsettigi arac 56bin liralik 1.6 benzinli arac.ona tup taktirmak istiyor.zaten dizel araclara tup takilamiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkilim

Hyundai ix35 e 85 milyar para verip bide lpg mi taktırcan yazık valla o kadar parayı veriyon bide lpg taktırıyosun yaksın mazot ne yakcak ya kardeş,

Alemsiniz valla. Bizdeki araç 50bin liralık 1.6 benzinli.
  • quote:

yakıt fiyatları konusunda katılmamak mümkün değil. ancak o kadar can sıkmaya gerek yok. aracı alırsınız, 5 yıl garantisi dolana kadar benzinle idare edersiniz, zaten 5 yıl sonra mutlaka bir lpg sistemi geliştirilir

• Öncelikle ilginize teşekkür ediyorum chn06 bende ankarada oturuyorum bu arabayı aldığım gün ankarada bir yerlerde buluşur senin yaptırdıkların hakkında bilgi almak isterim.Bu lpg olayı aslına bakarsanız çok önemli arkadaşlarım inş bu motorlar için çıkar ve hemen taktırırız 1.6 için tabiki bi arkadaş 2.0 dizel araca taktıracağımı düşünmüş heralde
    İçim gidiyor araca amma velakin beklemek zorundayım malum alabilmemiz için 2.0 olanına hatrı sayılır ölçüde ek bir para gerekiyor.Bencede bu araca 2.0 olanına bineceksin ama beni hem mtv hemde aradaki fiyat düşündürüyor.Aman üstad hayırlısı ne ise o olsun artık 1.6 yada 2.0 alacez bişe dayanamıyorum artık tak etti bu araba canıma Ama 1.6 da araştıracağım bu moyorlara göre lpg yapılacaksa ki büyük ihtimalle yapılır 1.6 alır onun çıkmasını beklerim ve sizinle bu bilgileri araştırıp paylaşıcam artık lpg nin motora zarar vermesi çekişten düşürmesi gibi bir olay söz konusu bile değil hatta motora +ları var bunları hyundai sitesinden okuyabilirsiniz.

• quote:

Öncelikle ilginize teşekkür ediyorum chn06 bende ankarada oturuyorum bu arabayı aldığım gün ankarada bir yerlerde buluşur senin yaptırdıkların hakkında bilgi almak isterim.Bu lpg olayı aslına bakarsanız çok önemli arkadaşlarım inş bu motorlar için çıkar ve hemen taktırırız 1.6 için tabiki bi arkadaş 2.0 dizel araca taktıracağımı düşünmüş heralde
    İçim gidiyor araca amma velakin beklemek zorundayım malum alabilmemiz için 2.0 olanına hatrı sayılır ölçüde ek bir para gerekiyor.Bencede bu araca 2.0 olanına bineceksin ama beni hem mtv hemde aradaki fiyat düşündürüyor.Aman üstad hayırlısı ne ise o olsun artık 1.6 yada 2.0 alacez bişe dayanamıyorum artık tak etti bu araba canıma Ama 1.6 da araştıracağım bu moyorlara göre lpg yapılacaksa ki büyük ihtimalle yapılır 1.6 alır onun çıkmasını beklerim ve sizinle bu bilgileri araştırıp paylaşıcam artık lpg nin motora zarar vermesi çekişten düşürmesi gibi bir olay söz konusu bile değil hatta motora +ları var bunları hyundai sitesinden okuyabilirsiniz.

Tabiki.ben fazla birsey yaptirmadim acikcasi.aksesuar olarak bagaj havuzu bagaj filesi kaucuk paspas ipod kablosu var.ekipman olarak ise cyclone navigasyon basamaklar krom far cercevesi ve pacaliklar mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: L 77
    ix35 1.6 GDI yakıt olarak 9-10 litre civarında seyrediyor. LPG takılsa bile ne kadar ekonomi sağlar ki?.. Chevrolet Cruze araçlarda bile tüpe rağmen yine çok yakıyormuş.

yanlış bilgi vermeyelim......

'' tüpe rağmen çok yakıyormuş '' tabiri hiç bir araçta gerçekleşmez....

kullandığım AT cruze antalya ş.içi kış ayları 8.5lt, yaz ayları full klima ile 10lt yakıyor.....
    kıyaslanan emsalleri ile yaklaşık aynı değerlerdir......

eğer lpg takarsak ş.içi yaz-kış değer olarak +2lt lpg yakar....hadi diyelim +3lt.....

8.5 x 4tl = 34 krş
    11lt lpg x 2.2tl = 24krş yapar

• panter sana katılmamak mümkün mü:D cihan arkadaşım ben arabaya aksesuar yapmayı seven birisiyim tabi yakışanı sadece umarım alınca burda sizinle fotoları paylaşmak nasip olur inş ix35 derim başada bişey demem.
  • Ben bu motora LPG takılacağına inanmıyorum çünkü takılsaydı 10 yıldan beri yapılırdı.10Yıldan beri kimse takamadı malesef taktıranlar oldu ama onlarda 6-8 bin km arasaı motorları aldılar kucaklarına yani internetten araştırdığıma göre öyle olmuş tabi gönül isterki takılsın ama malesef olmayacak gibi bunun dışında hyundai de çok sıcak bakmıyor artık bu LPG işine. LPG taktırılan ucuz bir firma olmak istemiyor yani sınıf atlamak istiyor bir opel bir vw olmak istiyor anladığım kadarı ile ama işte bunun LPG ile ne alakası vra sevgili hyundi diyorum yorumu sizlere bırakıyorum.
  • Yanılıyorsam düzeltin ama şuanda dünyanın 5. büyük otomotiv üreticisi konumunda bu adamlar. 36 ay boyunca ix35 tasarımı üzerinde çalışmışlar, eğer LPG olayını olanaklı kılmak isteselerdi herhalde bunu yaparlardı. Diğer yandan madem bu kadar iyi o zaman araç üretenler direk LGP üzerinde satsın, olsun bitsin :D
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.