Şimdi Ara

DH HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ (728. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
14.914
Cevap
100
Favori
1.374.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 726727728729730
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cevap vermeye çalışayım:
    -Lastik basınç sensörleri sorun olduğunda devreye giriyor, "basınç sensörü var mı yok mu?" sorusunu için
    1. aracın kılavuzuna yada internetten bilgilerine erişerek bakabilirsiniz.
    2. Lastik değişimlerinde anlayabilir,
    3. Bir miktar indirip kısa bir yol yaptıktan sonra uyarıyı kontrol edebilirsiniz (yol yapmadan, uyarı vermeyebilir)
    Mevcut olup sökülmüş olsalardı zaten uyarı verirlerdi.
    - Necvox'un ses kalitesini beğenmediğim için iade ettim kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir.
    - necvox...
    - Park sensörleri geri vitese taktığınızda otomatik devreye girer normalde bir şey yapmanıza gerek yok. Aynı tuş APA(Automatic Park Assistant) olan modellerde park yardımcısını devreye sokar çıkarır. Bu sebeple, eğer park asistanı yok ise, sizde belki gereksiz kalabilir. (ön ve arka park sensörlerinin bulunması gereklidir)
    Eğer APA var ise paralel parkı muhteşem biçimde yapıyor tek sorunu park yapacağı yeri algılatma. Müsait bir yerde deneyin biraz pratik gerektirebiliyor. Kısaca anlatmaya çalışayım:
    1- park edeceğiniz yere yaklaşırken park asistanını açın ve Sağa veya sola(hangisi müsait ise) park seçeneğini seçin ve dörtlülerinizi yakın (bence bu da otomatik olabilirdi),
    2- Park yerine yavaşça yaklaşın, yanından geçerken direksiyonu çevirmeyin düz şekilde geçin.
    3- Park yerini geçerken sensörler boşluğu algılar, geçiş tamamlandığında, araç uyarı verir ve sizin geri vitese takmanızı ister, geri vitese alın,
    4- park yerine yanaşma manevrası yaparken aracın direksiyonu kendi kendine döner, yalnızca fren ve yokuş yukarı park ediyorsanız hafif gaz kullanarak manevraya yardımcı olun(gerekli değildir).
    5- Geri manevra tamamlandığında vitesi ileri konuma geçirmenizi ister ve düzeltmeyi yaparak parkı tamamlar.

Bagaj perdesi ses yapıyor, ben kullandığım zamanlarda bazen bir parça koyarak sıkıştırıyordum, (doğru şekilde takıldığına emin olun bazen ters takıldığı için daha çok ses yapıyor) fakat son zamanlarda tamamen çıkardım, (bebek arabası vs.) artık kullanmıyorum(aracın akustiği biraz değişebilir ve gürültülü hale gelebilir)

Genel olarak çok sorunlu bir araç değil. Benim, sınıfı için normal olan, benzin sarfiyatı dışında bir şikayetim yok.
    Hayırlı olsun, İyi günlerde, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ham-Solo -- 16 Nisan 2016; 11:47:35 >

• legacy of kain kullanıcısına yanıt
    Ben bagaj kapağının altındaki tutamaktan tutarak kapatma alışkanlığı edindim. Biraz sert kapanıyor ama elin kirlenmiyor.
    Aksi durumda plakanın üst kısmındaki kilit mekanizmasından hafifçe bastıtrarak kapatıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ham-Solo

Cevap vermeye çalışayım:
    -Lastik basınç sensörleri sorun olduğunda devreye giriyor, "basınç sensörü var mı yok mu?" sorusunu için
    1. aracın kılavuzuna yada internetten bilgilerine erişerek bakabilirsiniz.
    2. Lastik değişimlerinde anlayabilir,
    3. Bir miktar indirip kısa bir yol yaptıktan sonra uyarıyı kontrol edebilirsiniz (yol yapmadan, uyarı vermeyebilir)
    Mevcut olup sökülmüş olsalardı zaten uyarı verirlerdi.
    - Necvox'un ses kalitesini beğenmediğim için iade ettim kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir.
    - necvox...
    - Park sensörleri geri vitese taktığınızda otomatik devreye girer normalde bir şey yapmanıza gerek yok. Aynı tuş APA(Automatic Park Assistant) olan modellerde park yardımcısını devreye sokar çıkarır. Bu sebeple, eğer park asistanı yok ise, sizde belki gereksiz kalabilir. (ön ve arka park sensörlerinin bulunması gereklidir)
    Eğer APA var ise paralel parkı muhteşem biçimde yapıyor tek sorunu park yapacağı yeri algılatma. Müsait bir yerde deneyin biraz pratik gerektirebiliyor. Kısaca anlatmaya çalışayım:
    1- park edeceğiniz yere yaklaşırken park asistanını açın ve Sağa veya sola(hangisi müsait ise) park seçeneğini seçin ve dörtlülerinizi yakın (bence bu da otomatik olabilirdi),
    2- Park yerine yavaşça yaklaşın, yanından geçerken direksiyonu çevirmeyin düz şekilde geçin.
    3- Park yerini geçerken sensörler boşluğu algılar, geçiş tamamlandığında, araç uyarı verir ve sizin geri vitese takmanızı ister, geri vitese alın,
    4- park yerine yanaşma manevrası yaparken aracın direksiyonu kendi kendine döner, yalnızca fren ve yokuş yukarı park ediyorsanız hafif gaz kullanarak manevraya yardımcı olun(gerekli değildir).
    5- Geri manevra tamamlandığında vitesi ileri konuma geçirmenizi ister ve düzeltmeyi yaparak parkı tamamlar.

Bagaj perdesi ses yapıyor, ben kullandığım zamanlarda bazen bir parça koyarak sıkıştırıyordum, (doğru şekilde takıldığına emin olun bazen ters takıldığı için daha çok ses yapıyor) fakat son zamanlarda tamamen çıkardım, (bebek arabası vs.) artık kullanmıyorum(aracın akustiği biraz değişebilir ve gürültülü hale gelebilir)

Genel olarak çok sorunlu bir araç değil. Benim, sınıfı için normal olan, benzin sarfiyatı dışında bir şikayetim yok.
    Hayırlı olsun, İyi günlerde, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
    aşağıda resimde kırmızı yuvarlak içine aldığım birinci kademe üfleme seviyesi sürekli aktif mi oluyor?her açtığımda birinci kademe dolu gözüküyor..normalmidir bu ?havalandırma göstergesi off olsada biraz fazla esintili gibi geliyor bana havalandırma kanallarından gelen hava..
    Bu mesaja eklenen görseller:

DH  HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ

• quote:

Orijinalden alıntı: legacy of kain

aşağıda resimde kırmızı yuvarlak içine aldığım birinci kademe üfleme seviyesi sürekli aktif mi oluyor?her açtığımda birinci kademe dolu gözüküyor..normalmidir bu ?havalandırma göstergesi off olsada biraz fazla esintili gibi geliyor bana havalandırma kanallarından gelen hava..
    Bu mesaja eklenen görseller:

Alıntıları Göster
    necvox multimedia bazı telefonlarda rehber yukleme sorununu şu şekilde aştım; eski LG P bilmem ne bir telefona kullandığım telefondaki rehberi yukledim,o telefondan her ne işse sorunsuz indirdi rehberi..sonra sildim bluetooth listesinden LG yi..kullandığım gmd elite telefonu ekledim..araç rehberindeki numaralar ve isimler birbirinle uyuştuğu için sorun olmadı..yalnız direksiyon kumandasından araçtaki rehber de yukarı-aşağı gezinme olayını çözemedim..

• quote:

Orijinalden alıntı: gayseri71

Değerli Arkadaşlar,

Forumunuzu elimden geldiği kadar takip etmeye çalışıyorum. Faydalı bilgiler edindim. Teşekkürler...

Ben ve 3 arkadaşım daha İX35 almak niyetindeyiz. Daha önceden test sürüşü yapmıştım. O zaman çekişi hoşuma gitmişti. Ancak bu hafta 3 arkadaş tekrar test sürüşü yaptık. Aracın ivmelenmesi ve yokuş yukarı çekişi bana biraz zayıf gibi geldi. 4 kişi ile yokuş yukarı bizden tam puan alamadı.
    Yorumlarınızı ve tecrübelerinizi öğrenmek isterim.

Yakıt konusunda da terettütlerim olduğu için Hyundai bayiinden 1 hafta önce beni arayıp yakında BRC marka LPG kiti takmaya başlayacaklarını (3100 tl.) ve garantisinin devam edeceğini söylediler. ????

Çekiş ve yakıt hususunda birkaç satır net bilgi verirseniz sevinirim.

Selamlar...

Alıntıları Göster
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-hyundai-ilk-sahibi-bayandan-19.000-km-de-ix35-style-plus-apa-full-plusfull-287786239/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-hyundai-ilk-sahibi-bayandan-19.000-km-de-ix35-style-plus-apa-full-plusfull-287786239/detay/

Alıntıları Göster
    uygulama yaptıran arkadaşlar varsa cvp verirler diye umuyorum..araca otomatik cam ve sunroof kapama modülünü serviste veya dışarıda taktıran oldumu,memnunlarmı,maliyeti nedir?kendimiz uygulamayı yapabilirmiyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: uninvited75

Aracın 2 bakımını yaptıracagım tahmini fiyat ne olur...

BEN 360 TL YAPTIRDIM
  • quote:

uygulama yaptıran arkadaşlar varsa cvp verirler diye umuyorum..araca otomatik cam ve sunroof kapama modülünü serviste veya dışarıda taktıran oldumu,memnunlarmı,maliyeti nedir?kendimiz uygulamayı yapabilirmiyiz?

BAYAĞI ARAŞTIRDIM SUNROOF MODÜLÜ TAKTIRMAYIN MOTORA ZARAR VERİYOR DEDİLER BENDE CAM KAPAMA VE AYNA KAPAMA MODÜLÜ TAKTIM 2 SENEYİ GEÇTİ SORUNSUZ KULLANIYORUM
  • quote:

Orijinalden alıntı: ktyalp35

quote:

BAYAĞI ARAŞTIRDIM SUNROOF MODÜLÜ TAKTIRMAYIN MOTORA ZARAR VERİYOR DEDİLER BENDE CAM KAPAMA VE AYNA KAPAMA MODÜLÜ TAKTIM 2 SENEYİ GEÇTİ SORUNSUZ KULLANIYORUM

Alıntıları Göster
    birde şu uyuz necvox avt avx 8410 daki navigasyon olduğumdan farklı alakasız yerde gösteriyor harita üzerinde araçla giderken,fabrika ayarlarına döndürdüm ayarlarını..neden olur ki bu..
    akşam naviextras tan güncelledim haritayı bakalım ne olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legacy of kain -- 27 Nisan 2016; 12:04:51 >

• Beyler x35 Düşünüyorum da Lpg uyumu nasıl yakıt tüketimi nedir lpgde sorun oluyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, lastiklerimi değiştirme vakti ggelmiş. Kampanyasından dolayı Goodyear almak istiyorum ama Goodyear internet sitesinde 2012 model ix35 1.6 düz vites aracım için uygun lastik bulamadım. Lastik ölçülerim 225 60 R17. Halbuki burada Goodyear önerenler vardı. Farklı ebatlar mı tavsiye ediyorlar acaba?

• rasim82 R kullanıcısına yanıt
    Goodyear fiyat listesinde bizim araçlara uygun lastik bulunuyor.

www.goodyear.eu
    En İyi Lastik Seçimi Nasıl Yapılır?
    http://www.goodyear.eu/tr_tr/all-about-tires/fiyat-listeleri.jsp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kul Ahmet -- 9 Mayıs 2016; 8:54:55 >

• rasim82 R kullanıcısına yanıt
    225 60 17 "ara" tabir ettikleri lastik listede olsa bile bayide bulma şansınız düşük....
  • xpowex X kullanıcısına yanıt
    Hyundai ASSAN ile yaptığımız toplantıda test için LPG takılan araçlarda 50 - 60 bin km sonra özellikle sübap ve sübap yuvalarında sıcaktan dolayı sıkıntı yaşandığını bu nedenle hiç bir LPG firmasına onay vermediklerini ifade ettiler...bu benim şehir içi yakıt tüketimim size fikir vermesi açısından inceleyebilirsiniz...

• Herkese merhaba
    Ben de 2014 model ix35 elite otomatik alarak aranıza katıldım. Bir sorum olacak, avm'ye girerken bagaj kontrolü yapmak istediklerinde bagaj açılmıyor, park konumuna alıyorum, içeriden kilitleri açıyorum ama bagaj açılmıyor? Ancak motoru stop edince açılıyor, motor çalışırken bagajı açmanın bir yolu yok mudur? Bir de otomatik park sistemi hep açık değil mi? Park yeri ararken bu tuşa basılması mı gerekiyor?
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun Uçar

225 60 17 "ara" tabir ettikleri lastik listede olsa bile bayide bulma şansınız düşük....
    ix35 te ogs yi ayna arkasındaki benekli alana yapıştırdım,sorun olmaz heralde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legacy of kain -- 14 Mayıs 2016; 14:31:25 >
  • legacy of kain kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla zaten plakayı okuyor en azından HGS sisteminde böyle...
  • mvpekoz M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kazasız belasız güle güle kullanın...Kendi sayfamda sorayım otm ix35 ın donanımları konusunda fazla bilgim yok...APA normalde kapalıdır sadece park etmeye karar verdinizde açın yoksa yolda giderken her bulduğu yeri gözünüze sokmaya çalışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun Uçar -- 14 Mayıs 2016; 15:53:18 >
  • mvpekoz M kullanıcısına yanıt
    sorunuza gelen cevap...umarım yardımcı olmuştur

Cemal ünal hocam ayarlar kısmından kilitleri acma modu var P demi D demi N demi Stop damı acılsın kısımı var galiba sizdeki bu ayarlardan biri yapılmış. bende P konumuna alınca kilitler acılıyor hepsi . yada sürücü kısmındaki kiliti acınca da acılıyor hepsi
    Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 6 dk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun Uçar

sorunuza gelen cevap...umarım yardımcı olmuştur

Cemal ünal hocam ayarlar kısmından kilitleri acma modu var P demi D demi N demi Stop damı acılsın kısımı var galiba sizdeki bu ayarlardan biri yapılmış. bende P konumuna alınca kilitler acılıyor hepsi . yada sürücü kısmındaki kiliti acınca da acılıyor hepsi
    Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 6 dk.

Eyvallah çok teşekkürler
    Zahmet verdim yardımınız için de teşekkür ederim, yarın ayarları değiştirip deneyeceğim, sonucu yazarım.

• 
Sayfa: önceki 726727728729730
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.