Valla benim çocukluk hayalim kutuplara yakın ülkeye gitmek, soğuk olsun dili farklı olsun yeter. Patagonya bölgesine veya kuzey kutbuna yakın ülkelerde olsa tadından yenmez ama sağolsun canım ülkem benim gitme imkanımı öyle bir zorlaştırıyor ki evden dışarı adım atamıyorum. Bu gidişle Erzurum Ardahan Kars gibi yerlerde yaşarım ancak. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
***__DH İltica & Göç Topiği__*** (6. sayfa)
-
-
İlk paragraf kötü, 2. paragraftaki mükemmel tavsiyeyi baltalar...quote:
Orijinalden alıntı: BlackGhost12
Gidebilenler devlet bankasından yüklü kredi çekip parayı bir yolla yerleşeceği ülkeye götürsün. Burada üzerinize mal, mülk bırakmayın geri birşey alamasınlar.
Gittiğiniz yerde Türkiyede ki diktatörlüğü, yoksulluktan, açlıktan ölenleri, intihar edenleri mümkün olduğunca herkese anlatın.
Avrupa insanı bile "bazı konularda" yeni yeni uyanıyor; AK Parti'nin görmezden gelme, yok sayma politikasına çok karşılar ve bu sefer Avrupalı büyük şahıslar bu detayları filtrelemeyip zihinlere akmasına izin veriyorlar Olan biteni lütfen herkes duysun duyabilsin, insanları kandırabiliyor Türkler maalesef...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
İsteyince yapamicak hicbirsey yok 2 sene önce eşimle beraber tek başımıza 8 ülke gezdik yarim yamalak ingilizceyle çokda güzel anlaştık 1 ay dursam İngilizcemi baya ilerletirdim bilmedigim kelimeleri hemen öğreniyordum bir sonraki koniscagim yerde hemen konuşuyordum :) yani dil okulunda cok rahat öğrenilir
Bu fotoğraf budapeşte de kaldigim evin bahçesinden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Su korona olayları hafifler hafiflemez yüksek lisans için Almanyaya gitmeyi düşünüyorum. Bi yandan da japonyaya dil okuluna gidip orda part time çalışırken kalabilirmiyim diye araştırıyorum. Tam olarak karar verebilmiş değilim. İngilizce iyi seviyede daha öncede yurt dışına çıktım. Almanya-Japonya konusunda gitmiş, araştırmış yada gitmeyi düşünen arkadaşlar varsa konuşabiliriz.
-
Balkanlara ata topraklarıma geri dönme zamanı geldi artık.. -
Afganistan ya da Bangladesh dşünüyorum.Gelmek isteyen var mı?
-
Yazılanların hepsini okumadım ama çoğunluk gitmeyip ulkede kalmaktan yana insallah bu git gide artsin kimse gitmesin. :) :) -
2 sene once almanyaya yerlestik esimle. Yazilimci olunca isler biraz hizli ilerliyor. Ancak almanyanin da su sosyal yapisi baydi biraz. Bizden aldigi vergilerle bos bos jobcenter parasi yiyenleri besliyorlar. Yakin zamanda hollandaya gececegiz sanirim.
Ne yazik ki cok iyi olmadiktan sonra abd direk vize vermiyor. Belki kanadayi da zorlariz ama fransiz bolgelerini pas gececegiz. Yine de nihai smac abd gibi. Cok para, az sosyal yardim. Buradaki 5 senelik gelir almanyadaki 15 yillik gelirimize denk olur sanirim.
Islerden istifa edip birikimimizle 3-6 ay arasi tatil yapmak istiyorduk(almanya calistigin sureye gore paranin %70 ini issizlik maasi olarak veriyor sen istifa etsende) belki abdye dil okuluna gideriz. -
telegram linkini alabilir miyim hocam
-
balkanlardan başlayın gençler ))) en azından siyasal islam yok
-
Valla ben açık ve net konuşayım.
Şu an 12 yaş altındaki kişilerin %90'ı , 20 yaşına geldiklerinde bu iltica ve göç olayını zorlayacaklar..
Bu yüzden çocuklarınızı, takdir, teşekkür, okul birinciliği, lgs ve yks denen saçmalıklarla uğraştırmayın;
enstrüman, yabancı dil ve yazılım öğretin onlara. Geri kalan okul dersleri çöp inanın ki.
Herhangi bir liseden mezun olsunlar, yks ile uğraştırmadan direkt yurtdışı üni'ye yazdıracağım kendi çocuklarımı.
Bizim millet neden bizim ülkede özel üni okur yeminle anlamam. Yurtdışında daha da ucuz. Hem dil, kültür de öğreniyorsun..
Şahsen ben böyle yapacağım.
Şu an biri 3 diğeri 6. sınıfa giden çocuklarım var ve asla lgs veya yks gibi saçmalıklarla uğraştırmayacağım.
Lise zamanı ikisini de tanıdık turizm otellerine yollayacağım çalışsınlar diye. Yabancı dili en iyi öğrenme şeklidir bu.
Zaten şu an enstrüman ve robotik kodlama ile yazılıma adım atıyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Simdi benim aklıma takılan bir mevzu var yurtdisinda yaşarsak bu teröristler bizim başımıza bela olmaz mi Fransa'daki bir elemani suçsuz yere dövüyorlardi birinin boğazını kestiler Polonya desen pkk nin ana merkezi -
quote:
Orijinalden alıntı: i Am Not Dead
Bende biraz oyleyim 31 oldu yaş 😁😁 zaten abd vizemde yokta oyle bi heves uber falan 😂😂6-12 ay heba etmekten zarar gelmez diyorsan, denenir hocam :) bir kaç Türk youtuber görmüştüm, biri ubereats ile 3 günde 1000$ kazanmıştı, genelde ek iş olarak yapıyorlar, 8-4 normal işleri, sonra uber, eats, flex Allah ne verdiyse girişiyorlar veya farklı işlerde çalışıyorlar ayda 5-6k'dan aşağıda düşmüyor çoğu.
-
Dogru almanyada bu parayi kazanma ihtimalin yok malesef 2000 2500 euro alirsin iyi iş varsa fakat daha duzgun bi yer almanya bide suan turist vizesi alinamiyor abd için gitmekte zor bi hayli -
quote:
Dogru almanyada bu parayi kazanma ihtimalin yok malesef 2000 2500 euro alirsin iyi iş varsa fakat daha duzgun bi yer almanya bide suan turist vizesi alinamiyor abd için gitmekte zor bi hayliZaten hocam ya WAT ile çıkıyorlardı ya da dediğiniz gibi Turist vizesi ile gidip iş buluyorlar, avukatlara para yedirip kalıyorlardı. Bu sene bir arkadaşım ikinci kere WAT'a çıkıp, avukat aracılığıyla vizeyi uzatmayı deneyecek, orada bunu yapan bir kaç Türk'le tanışmışlar, konuya yazarım gelişmeleri.
Maalesef öyle bir iş kurmanız gerekiyor, açıkçası dünyayı biraz gezip çalıştıktan sonra fırsatını yakaladığım bir işi yapmayı da istiyorum ama akademi şuan ağır basıyor benim için :)
Bu arada yolunuz açık olsun :) inşallah hakkınızda hayırlısı olur.
Bahsettiğim yeni youtuber arkadaşta şu:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 20 Şubat 2021; 11:29:11 >
-
31 yasinda birisi wat yapamiyor galiba dimi? -
quote:
31 yasinda birisi wat yapamiyor galiba dimi?Yanlış bilmiyorsam, 18-26 olması lazım.
-
"Vatan doğduğun değil doyduğun yerdir" atasözü bir çok dilde var nedense.
doğduğun yer seni doyuramıyor aç bırakıyorsa o senin vatanın olamaz.
nereye giderseniz gidin gençler, yeter ki medeni bir yer olsun.
burada yapamadıklarınızı çok rahat yapar ve mutlu da olursunuz.
benden tavsiye: Türk'lerin az olduğu yere gidin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X