< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
***__DH İltica & Göç Topiği__*** (4. sayfa)
-
-
Şu an Virüs varken pek başka Ülkelere gideceğinizi sanmıyorum Amerika'da yaşayan bir akrabam hiçte kolay olmadığını söylemişti yaşamanın 7 senedir orada ilk 5 sene baya zorlanmış.Benzincide pompacılık yapıyordu.
-
2 yeğenim İngiltere'de, mahalleden en az 20 tanıdığım Almanya'ya gitti son bir yıldır. Bir kısmı tek başına, bir kısmı aileleriyle yerleştiler. Memnun olmayan bir kişi bile yok. İşlerini ayarlayıp öyle gittiler ve çoğunun yabancı dili bile yok. Ekim 2019 da Almanya'ya giden çok yakın arkadaşım, Temmuz 2020 de Volkswagen cc ile tatile geldi. Kendisi kargo işinde.
Bir başka arkadaşım, kendi ailesi, annesi ve kardeşinin ailesiyle beraber gittiler, geçen ay ev almışlar fotoğraf paylaşıyordu.
İmkanı olan ve gerçekten çalışmak isteyen gitsin derim.
Benim işim şu anda burada iyi olduğu için kaldım, yoksa ben onlardan önce gitmiştim.
-
Bunun anlamını sen farklı anlamışsın kardeş. Normalde ilticaya başvurduktan sonra en az 6 ay ile 1 yıl sürüyordu. Artık daha hızlı kontrol edecekleri anlamına geliyor buda demek ki daha çabuk red verecekler kalmak için başka bir yol bulamadan.
-
quote:
Orijinalden alıntı: braveheart92İsteyen inşallah gider gittiği yerde mutlu mesut yaşar.
Ama Türkiye'nin bir karış toprağına dünyayı değişmem ben.
Kim olduğunu bilmiyorum. Nerden geldiğini nelere sahip olduğunu bilmiyorum.
Ama ben bu hayatta 1 şeyi çok iyi biliyorum ve o hiç değişmez.
Kim büyük konuşsa yani zamana, geleceğe meydan okusa, tükürdüğünü mutlaka yalar.
Gelecek gaybdır, gaybı yanlız Allah bilir. Bir kul ne zaman cahilce yani bilmediğini bildiğini sanarak, gelecekte şunu asla yapmam veya kesin yaparım gibi iddialı sözler söylerse Allah onu nasip ettirmez çünkü Allah'a meydan okunmuştur.
Bundan yola çıkarak hz Muhammed kim birini ayıplarsa onu yaşamadan ölmez sözü buna dayanır. Birini ayıplamak esasen onu küçük görmek ve o kişinin yaptığı şeyi asla yapmayacağını sanmaktır. Zannetmeyin diye ayet boş yere inmedi.
Bak ben seni tanıyorum. Belki benden 50 kat daha milliyetçisin ama, sen büyük konuştun ya, o sözü söyledin ve geleceğe meydan okudun ya. Yahu ben yarın yaşayacağıma emin değilken sen öyle kesin konuştun ya, Allah bundan bir ders çıkartacaktır mutlaka. Bunu da okuyan herkese ibret olsun diye yazıyorum.
Bende geçmişte neyi yapmam dediysem, iddialı konuştuysam katiyen yaptım ve o lafları ettiğime pişman oldum. Ne hatalar yaptım.. Hala da eskiden yaptığım büyük konuşmaların bedelini ödüyorum.
Ne demiş atalarımız. Büyük lokma ye büyük laf söyleme.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 19 Şubat 2021; 12:42:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öncelikle uzun uzun beni düşünerek mesaj yazdığın için teşekkür ederim. Haklısın atalarımız bile demiş Büyük lokma ye ama büyük konuşma diye. Ama burda büyük konuşma tarzında söylemedim ben zaten düşüncemi dile getirdim ve yine söylüyorum bu ülkeyi tüm dünyadan daha çok seviyorum. Bunun için yazdığım bir mesajdı. Geleceğe kimse meydan okuyamaz ama herkes geleceği için plan kurar ve benim planımda bu. -
Türkiye de başarılı olamayan dışarıda hiç olamaz Avrupa daha katı ve daha disiplinli.
Avrupa ya gidip te başarılı olanlar genellikle burada da başarılı olan insanlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: braveheart92
Öncelikle uzun uzun beni düşünerek mesaj yazdığın için teşekkür ederim. Haklısın atalarımız bile demiş Büyük lokma ye ama büyük konuşma diye. Ama burda büyük konuşma tarzında söylemedim ben zaten düşüncemi dile getirdim ve yine söylüyorum bu ülkeyi tüm dünyadan daha çok seviyorum. Bunun için yazdığım bir mesajdı. Geleceğe kimse meydan okuyamaz ama herkes geleceği için plan kurar ve benim planımda bu.Doğrudur hocam. Bende ülkemi çok seviyorum.
Hatta çevremde ülkesini sevmeyen 1 tane tanıdığım yok. Siyasi görüşü ne olursa olsun..
Şuan gençlerin yüzde 72'si düşük işler olmasına bile razı olup Avrupaya amerikaya gitmek istiyor. Acı olan bu ekonomik buhran.
Bu ülkenin gençlerinin yüzde 72'si eğer vatanını gerçekten sevmiyorsa zaten bu ülkenin geleceği de olmaz ki. Çünkü bu ülkenin geleceği onlar. Gençlik...
Ben böyle olduğunu düşünmüyorum. Bende onlarda en az sizin kadar seviyor ülkesini.
Ama bu işsizlik bu sefalet ortamında bir kıyafet bile alamıyorlar, ailelerinin yüzüne bakıyorlar. Dünyada diğer ülkelerde gençler işe girip kendi ayaklarında dururken hemde...
Anlatıldığı gibi tüm dünya bu halde değil. 20 yılda dünyadaki bütün ülkelerde ortalama gıda fiyatında artış oranı yüzde 98 iken tuik verilerrine göre bu oran bizde yüzde 600..ki tuik en düşük fiyatları baz alır.
Neyse kısacası onlarda geçici süre gidip ülke haklar özgürlükler demokrasi ve bunların sonucu olan ekonomik alanda düzeldiğinde ülkesine geri dönmek isterler elbet...
Bir düşmez kalkmaz Allahtır. Yarın bakarsınız dünyayı verseler 1 karışına değişmem dediğiniz ülkenizden gitme planları yaparken bulabilirsiniz kendinizi. Sizin özelinizde yazmıyorum. Bu düşünce de olanlar için yazıyorum
Bende vatanımı seviyorum vergimi veriyorum. Ama vergimle 2 havalimanı yetmez denip 3. Hazine garantisi ile yapılıp, sonra çalışan havalimanı kapatılınca o şehirde 3 havalimanı olmuyor. 2 tane oluyor.
5 aile zengin olsun, pandemi de vatandaşa destek yerine iban verilsin, 5 ailenin vergileri silinsin. Buna razı değilim. Buna ses etmemek vatan severlik değil. Kralcı olmaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yazdıklarına katılıyorum haklısınız zaten ben gitmek isteyenler niye gitmek istiyor yada gitmesinler demiyorum. Herkes mutlu olsun isterim ben(tabi başkasına zararı olmamalı) bu yüzden gitmek isteyen arkadaşlar inşallah gidebilir.
Normalde çok siyaset yapmam ve anlamam ama 5 aile konusunda bende senin gibi düşünüyorum. -
Ya olum şunu anlayın artı k zaten ne türkiyede ne dünyanın herhangi bir yerinde yaşamak kolay değil ama en azından amerikada çalıştığının karşılığını alıyorsun. İnsanlar torpille değil hak ederek yükseliyorlar hayatta. Türkiyede ise emeğinin karşılığını alamıyorsun çabala çabala dur ne bi araba ne bi ev alabileceksin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Başarıdan kasıt torpille atanan, işe alınan akrabalar mı? Bi gidin yeter ya.
önce aynaya bak.
-
bende üniversite 1.sınıf öğrencisiyim dil öğrenmeye çalışıyorum ve ortalamamı olabildiğince yüksek tutmaya çalışıyorum 3.38 ilk yarım dönem. 3 sene içinde dil öğrenimimi iyi bir seviyeye getirmem gerek..
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059BBaşarıdan kasıt torpille atanan, işe alınan akrabalar mı? Bi gidin yeter ya.
Torpille herkes başarılı olur önemli olan kendi çabanla başarabilmek.
Üzgünüm ama hayatın boyunca bir baltaya sap olamayacaksın kimse de çıkıp seni kurtarmayacak.
Oturduğun yerde ekmek sadece baba evinde var bunu anla.
-
Merak ettiğim bir şey var şimdi örneğin benim ingilizce seviyem a2. ben bu seviyeyle orada kursa falan gidebiliyor muyum ?
-
Virüs varken bir yere gitmek çok zor ben bu sene uçak biletini alacaktım kapıda iltica edecektim corona virüsü çıktı ortaya ondan sonra altından çok büyük zararım var. En azından altında zararım sağlam -2K olana kadar bir yere gidemem diye düşünüyorum.
-
Evet kendi çabamla başarabilmek için amerikaya gideceğim. Türkiyede kendi çabanla başarılı olamazsın. Acun bile tayyibe yalakalık yapmasa biter.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059BEvet kendi çabamla başarabilmek için amerikaya gideceğim. Türkiyede kendi çabanla başarılı olamazsın. Acun bile tayyibe yalakalık yapmasa biter.
ABD kollarını açmış seni bekliyor zaten
https://tr.euronews.com/2020/01/12/fotograflarla-kaliforniyanin-buyuyen-evsizlik-sorunu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X