Şimdi Ara

DH Kış Günü Ekibi: Salep

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soğuk kış günlerinde bir fincan salebin insan damağına verdiği lezzet, hiçbir şeyle ölçülemez. Dışarıda diz boyu kar, bıçak gibi bir soğuk varken kendinizi sıcacık bir pastaneye atıyor, bir sandalyeye kuruluyorsunuz. Üstünde buğusu tüten bir fincan salep geliyor. Aldığınız ilk yudumla bir lezzet şöleni boğazınızdan midenize doğru iniyor. Salebinizi yudumladıkça daracık mekân genişliyor, kış yerini çiçekli bir bahara; mor, beyaz, turuncu orkide denizlerine bırakıyor. Yok böyle bir güzellik...

Alıntı (Düzenlenmiştir.)

Görüşlerinizi, yorumlarınızı ve deneyimlerinizi bekliyoruz.

• Sahlep değil miydi?

Edit: değilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghost Buster -- 4 Şubat 2014; 18:48:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyide kar yağmadıki bu sene en sevdiğim ritüelimi gerçekleştiremedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahlebin 50 gramının 700 lira değerinde olduğunu biliyor muydunuz? İctiğiniz şey sahlep değil, sahlep aromalı süt tozu. Bir bardağında %1'den az sahlep içeriyor.

Bi güzel baltalayasım geldi hevesinizi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salep almıştım bayadır duruyordu dün içiyim dedim ama tarihi geçmiş içemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oziko

Sahlebin 50 gramının 700 lira değerinde olduğunu biliyor muydunuz? İctiğiniz şey sahlep değil, sahlep aromalı süt tozu. Bir bardağında %1'den az sahlep içeriyor.

kaynak?
  • Ghost Buster kullanıcısına yanıt
    "Sahlep" de "salep" anlamına geliyor. (TDK) Bir an ben de şüphe ettim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhcd

quote:

Orijinalden alıntı: Oziko

Sahlebin 50 gramının 700 lira değerinde olduğunu biliyor muydunuz? İctiğiniz şey sahlep değil, sahlep aromalı süt tozu. Bir bardağında %1'den az sahlep içeriyor.

kaynak?

Orkideden yapılıyor salep. 700 lira mıdır bilmem ama pahalı bir madde olması normal.
  • Haklı olabilirsin. Saf orkide yerine toz karışım kullanmak...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.