Şimdi Ara

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz? (159. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.853
Cevap
140
Favori
130.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?

(En Son Oy Tarihi: 13.10.2023)
Giriş
  • Nermin Bezmen - Kurt Seyt ve Shura 7/10

Rusyadan Istanbula uzanan tarihi bir aşk romanı...
    Başroldeki Seyit Kırım Türkü, Shura ise asil bir Rus. Birbirine aşık oluyorlar derken Bolşevik isyanı patlak veriyor. Seyit Çarın yakın subayı olduğu için yaşayan bir ölü falan filan :) Açıkçası beni çok sarmadı. Diziyle paralel gidiyor. Çok ufak farklar var ama önemli değil onlar. Dizide reyting için bol sevişme var diyordum ama kitabın da aşağı kalır bir yanı yokmuş:) Tavsiye edermiyim derseniz bol boş vaktiniz varsa okuyun yoksa başka kitaplara yönelin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

quote:

Orijinalden alıntı: Hitokiri Battousai

quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

quote:

Orijinalden alıntı: Hitokiri Battousai

İlk sayfaya mobilden girerken sorun yaşıyorum , bilginize

Uzun süredir öyle.

Başka bir konuda da böyleydi. Yönetime haber verilirse düzeltiliyor.

Konu sahibi söylemiştir muhtemelen ama hala bir şey yapılmadı.

İlginç. Diğer konuda bekletmemişlerdi. Neyse , ben zaten konu sahibinin bilgisi yoksa diye yazmıştım. Uzun süredir olan bir durum olduğunu söylediniz. Bence yönetimin kapısı tekrardan bir çalınmalı. Tabi o konu sahibinin bileceği iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

Nermin Bezmen - Kurt Seyt ve Shura 7/10

Rusyadan Istanbula uzanan tarihi bir aşk romanı...
    Başroldeki Seyit Kırım Türkü, Shura ise asil bir Rus. Birbirine aşık oluyorlar derken Bolşevik isyanı patlak veriyor. Seyit Çarın yakın subayı olduğu için yaşayan bir ölü falan filan :) Açıkçası beni çok sarmadı. Diziyle paralel gidiyor. Çok ufak farklar var ama önemli değil onlar. Dizide reyting için bol sevişme var diyordum ama kitabın da aşağı kalır bir yanı yokmuş:) Tavsiye edermiyim derseniz bol boş vaktiniz varsa okuyun yoksa başka kitaplara yönelin...

Bu kadar eleştiriye rağmen puanı yüksek vermişsin.

• the right hand of evil kullanıcısına yanıt
    Çok düşük verirsek de hakkını yeriz

• Melekler ve Şeytanlar gerçekten çok iyi bir kitaptı bana göre.
  • Merhaba Arkadaşlar uzun zamandır Kitap bölümüne uğramıyorum çok monoton ve devamlı aynı konularla dönen bir bölüm olduğu için beni biraz sıktı Tavsiye konuları ve kampanya haberlerinden ibaret bir bölüm şuan için ondan uğramıyordum uzun zamandır Neyse yazıyım dedim önceden bayha takılırdım kitap bölümünde ortalıkda gözükmeyince ''Kıyamet Senfoniside aktifti şimdi konuya uğramayanlardan diye geçmiştir içinden bazılarının ''

Edit: Sırf mesaj kasmak için bazıları bu bölüme uçuşmuş(Nicklerinden bile anlarsınız gezdiği konulardan vs.) neyse aynı konulardan dönen artık kitaplar kitap satın aldıysa onları bile yeni konu açarak gösteren bir bölüm haline gelmiş bir bölüme ergenlerde Basmış bölümü bunu bildirip Bir uzun zaman daha uğramam bu bölüme kökten kapatılsa iyi olurmuş tamamen kitap bölümü açalım öylesene dursun şeklinde işliyor Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 10 Nisan 2014; 13:07:25 >

• Dijital Kale.

•  |DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?

Dört bölümden oluşan kitabın ilk iki bölümü Hayyam üzerinden anlatılırken son iki bölüm başka bir karakterin yaşamın da ve başka bir zaman dilimin de geçiyor. İlk iki bölüm eski doğu kültürünü anlattığı için(azıcık da olsa) çok hoşuma gitti, bir çırpıda bitti. Son iki bölümden ise pek keyif alamadım. İlk iki bölümün hatırına 7/10
  • İlk sayfa sorunu hala düzelmemiş
  • Anket kıyasıya gidiyor.
  • Uzay'da geçen tıbbi bir roman, örneğine az rastlanır cinsten. İşin bilimkurgu yanı tıbbi yandan ağır basmış. Bilimkurgusal cümleler yer yer sıkıcıydı, kuru bilgi vermekten ziyade aksiyonun içinde sunulan cümlelerdi fakat bilimkurguyu kafamda canlandırmaktansa beyazperdede izlemeyi veya Dead Space gibi oyunlarla konsolda oynamayı tercih ederim. Bilimkurgu romanlarını sevenlerin en sevdiği romanlardan biri olmaya aday. Adrenalin tarafında zorlama unsurların çok olduğunu düşünüyorum, çünkü:

1-Hastalığa, bir kişi öldükten sonra diğer astronotun yakalanması. Bu 6-7 kez tekrar ediyor. Salgın hastalığa aynı ortamda yaşayan astronotların bayrak yarışı misali yakalanması çok zorlamaydı.
    2-Hayatında EVA(Uzay Yürüyüşü) yapmamış birinin Uzay'a gidip hemen bunu yapabilmesi.
    3-Ebola gibi hasar boyutu en ağır olan salgın hastalığın birkaç günde bertaraf edilebilecek duruma gelinmesi ki laboratuvardaki bilimsel araştırmalardan ziyade mantık yürütmeyle bu işin yapılması...

Yörünge/Tess Gerritsen ----- 6/10

• M. ve ş. öne geçmiş vay be

• Eğer bir bilimkurgu okunup,bilimkurguya sempati besleyip beslemeyeceğin tespit edilecekse(bilimkurguyu kafamda canlandırmaktansa beyazperdede izlemeyi veya Dead Space gibi oyunlarla konsolda oynamayı tercih ederim sözüne ithafen) bu Tess Gerritsen'ın bir romanıyla olmamalıdır kanaatimce. Yörünge'yi okumadım ama Gerritsen'ın bilimkurgu konusunda başarılı olamayacağını az çok tahmin ediyorum o aklımızda Rizzoli serisiyle kalsın.Benim sana tavsiyem sevdiğin polisiye kitaplarla bilimkurgunun sentezi olan "Yıkıma Giden Adam"ı okuduktan sonra bilimkurguya net bir tavır takınman.

"Düşüncelerin polisler tarafından okunabildiği bir gelecekte baş düşmanını öldürüp bu işin içinden nasıl kusursuzca sıyrılabilirsin ?" Sorusunun cevabını arayan bir kitap ve bence konu itibariyle ilgini çekecektir.Ben de henüz tamamlamadım kitabı ama okuduğum %50 itibariyle ve kitap hakkındaki genel yorumlara dayanarak öneriyorum.Ebook olarak bulabilirsin.

@iztuzu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 12 Nisan 2014; 16:23:03 >

• Sentez* kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeni her zamankiler gibi ònemseyeceğim. Tess Gerritsen'in kitabı bilimkurgu severler için mutlaka okunması gerekenler listesinde olabilir. İşi kuru bilgiyle yapmamış, bana hitap etmedi. Senin önerinden sonra ufkumda değişiklik olabilir, peşinhükümden uzak durarım.

• quote:

M. ve ş. öne geçmiş vay be

Da Vinci tekrar aldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: |DL|

quote:

Da Vinci tekrar aldı.

Alsın tabi ben de davinci dedim

• Cehennem'i kimse beğenmedi mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

Cehennem'i kimse beğenmedi mi ?

Çıktığında övüyorlardı ben en çok cehenneme şaşırdım açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

Cehennem'i kimse beğenmedi mi ?

Çıktığında övüyorlardı ben en çok cehenneme şaşırdım açıkçası.

herkes en çok hangisine oy atılırsa ona oy atıyor gibime geliyor , oyum boşuna gitmesin hesabı
  • quote:

Orijinalden alıntı: |DL|

quote:

Da Vinci tekrar aldı.

Anket ne zaman bitecek dostum? Yeni anket için önerilerim: En güzel Grange kitabı, Sizce e kitap mı normal kitap mı, e kitap okuyucu alır mısınız (bu sıralar forumda popüler konu)...

• 
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.