Şimdi Ara

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz? (160. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.853
Cevap
140
Favori
130.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?

(En Son Oy Tarihi: 13.10.2023)
Giriş

Orijinalden alıntı: iztuzu

quote:

Orijinalden alıntı: |DL|

quote:

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

M. ve ş. öne geçmiş vay be

Da Vinci tekrar aldı.

Anket ne zaman bitecek dostum? Yeni anket için önerilerim: En güzel Grange kitabı, Sizce e kitap mı normal kitap mı, e kitap okuyucu alır mısınız (bu sıralar forumda popüler konu)...

Grange kitapları pis, kaka
    E kitap okuyucu açılabilir mantıklı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Da Vinci tekrar aldı.

Anket ne zaman bitecek dostum? Yeni anket için önerilerim: En güzel Grange kitabı, Sizce e kitap mı normal kitap mı, e kitap okuyucu alır mısınız (bu sıralar forumda popüler konu)...

Grange kitapları pis, kaka
    E kitap okuyucu açılabilir mantıklı

Grange'e ben de ısınamadım,sevmiyorum halbuki iyi de başlıyor ama ben mi önyargılıyım neyim bilmiyorum devam edemiyorum.E-kitap anketinin sonucu da belli forumda bu kadar "kitap kokusu" sevdalısı arkadaş varken ezici bir üstünlükle "basılı kitap" veya "hayır ekitap okuyucu almam" seçeneği kazanacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 13 Nisan 2014; 2:42:56 >

• Sentez* kullanıcısına yanıt
    Matbuu kitap kazanacaktır fakat ben yüzdeyi merak ediyorum.
  • Sentez* kullanıcısına yanıt
    Kitap kokusuna cozumu bulmustum aslinda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Da Vinci tekrar aldı.

É-kitap yapabiliriz güzel fikir.

• Bana bu tarz sevdiren ilk kitap olarak Da Vinci Şifresinin yeri çok ayrı.
  •  |DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?

Semerkant kitabını okuduktan sonra bir merakla rubaileri de okuyayım dedim. Günümüze gelen Hayyam rubaileri gerçekten Hayyam'ın söyleyip söylemediği meçhul, zaten bir biriyle çelişik rubailer de göze çarpıyor. Ben onları Semerkant kitabının etkisiyle yaşamının belli dönemlerinde yazmıştır diye düşündüm. Yanlış hatırlamıyorsam bir makalede de Hayyam'a ait günümüze kadar gelen sadece 70-80 kadar dörtlük olduğundan bahsediliyordu ve bunlarında kesin onun olup olmadığı meçhul deniliyordu, bu kitapta kaç tane dörtlük vardı bilmiyorum, okuması keyifliydi, çok hoşuma giden dörtlükleri ise not aldım.
    Kitabın sonundaki son dizeler...;
    quote:

Hayyam' ın bu sözlerine ne dersin, dedim;
    Dizmiş alt alta sözleri,
    Hoşbeş etmiş derim, dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NJP -- 14 Nisan 2014; 17:18:17 >

• Yıldızlardan kurulu bir takımın maçı izlersiniz ve 90 dakika sonunda şöyle düşünürsünüz: 11 yetenekli, yıldız futbolcu var ama bir takım olamamışlar. İşte bu kitaba uyan bir benzetme. Metin, alt metin teoride başarılıyken satırlara hiç de öyle dökülememiş. Karakter analizlerinde ve tasvirlerinde epey başarılı olan yazarımız diyalogları kurgunun ve alt metnin merkezinde döndürememiş. Kitapta insanı rahatsız eden sıkıcı ve yavan bir anlatım var. Başka bir deyişle: Malzeme süper, yemek tatsız tuzsuz. Biçemsel olarak romana hacimli bir deneme türü de eklemiş ki çaya tuz dökmek gibi. Kapakta yazan "BİR EPİK ŞİİR" sözü boş laf. Satirik desen anlarım ama toplumsal hicivden gitmeye çalışan kitapta savaş, kahramanlık ve türevleri yokken veyahut kısıtlı ve silik yer etmişken epik şiir iltifatına boğmak olmamış.

Ölü Canlar / Nikolai Gogol ----- 4/10

• Oyumu Melekler ve Şeytanlar'a verdim fakat diğerleride gerçekten çok çok iyi kitaplardı. Henüz Cehennem'i okumadım onuda en kısa sürede okuyacağım ama belki ilk Brown deneyimim olduğundan ya da kitap okuma sevgimi artıran kitaplardan biri olduğundan dolayı melekler ve şeytanlar ın yeri bende ayrıdır.
  • quote:

Yıldızlardan kurulu bir takımın maçı izlersiniz ve 90 dakika sonunda şöyle düşünürsünüz: 11 yetenekli, yıldız futbolcu var ama bir takım olamamışlar. İşte bu kitaba uyan bir benzetme. Metin, alt metin teoride başarılıyken satırlara hiç de öyle dökülememiş. Karakter analizlerinde ve tasvirlerinde epey başarılı olan yazarımız diyalogları kurgunun ve alt metnin merkezinde döndürememiş. Kitapta insanı rahatsız eden sıkıcı ve yavan bir anlatım var. Başka bir deyişle: Malzeme süper, yemek tatsız tuzsuz. Biçemsel olarak romana hacimli bir deneme türü de eklemiş ki çaya tuz dökmek gibi. Kapakta yazan "BİR EPİK ŞİİR" sözü boş laf. Satirik desen anlarım ama toplumsal hicivden gitmeye çalışan kitapta savaş, kahramanlık ve türevleri yokken veyahut kısıtlı ve silik yer etmişken epik şiir iltifatına boğmak olmamış.

Sizin bu kitabı beğenmemenize çok şaşırdım. Niye derseniz zira çok kitap okuyan bir insansınız. Sizi eleştirmek gibi bir niyetim yok ama bu kitabı genelde kırk yılda bir heves edip klasik kitap okumaya çalışan tipler beğenmiyor. Suç ve Ceza'daki gibi bir kurgu ve anlatım bulamayınca da suçu hemen kitaba atıyorlar. Ama dediğim gibi siz çok kitap okuyorsunuz belki onlarca klasik kitap okudunuz bu kitabı klasik listenizde üst sıralara koyarsınız ve ayrı bir yeri olur diye düşünmüştüm. Her şey bir yana kötü bir kitap olsaydı bile ama bence mükemmel sırf Çiçikov gibi renkli bir karakter için bile bu kitabı okurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the right hand of evil -- 16 Nisan 2014; 3:21:27 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

quote:

Yıldızlardan kurulu bir takımın maçı izlersiniz ve 90 dakika sonunda şöyle düşünürsünüz: 11 yetenekli, yıldız futbolcu var ama bir takım olamamışlar. İşte bu kitaba uyan bir benzetme. Metin, alt metin teoride başarılıyken satırlara hiç de öyle dökülememiş. Karakter analizlerinde ve tasvirlerinde epey başarılı olan yazarımız diyalogları kurgunun ve alt metnin merkezinde döndürememiş. Kitapta insanı rahatsız eden sıkıcı ve yavan bir anlatım var. Başka bir deyişle: Malzeme süper, yemek tatsız tuzsuz. Biçemsel olarak romana hacimli bir deneme türü de eklemiş ki çaya tuz dökmek gibi. Kapakta yazan "BİR EPİK ŞİİR" sözü boş laf. Satirik desen anlarım ama toplumsal hicivden gitmeye çalışan kitapta savaş, kahramanlık ve türevleri yokken veyahut kısıtlı ve silik yer etmişken epik şiir iltifatına boğmak olmamış.

Sizin bu kitabı beğenmemenize çok şaşırdım. Niye derseniz zira çok kitap okuyan bir insansınız. Sizi eleştirmek gibi bir niyetim yok ama bu kitabı genelde kırk yılda bir heves edip klasik kitap okumaya çalışan tipler beğenmiyor. Suç ve Ceza'daki gibi bir kurgu ve anlatım bulamayınca da suçu hemen kitaba atıyorlar. Ama dediğim gibi siz çok kitap okuyorsunuz belki onlarca klasik kitap okudunuz bu kitabı klasik listenizde üst sıralara koyarsınız ve ayrı bir yeri olur diye düşünmüştüm. Her şey bir yana kötü bir kitap olsaydı bile ama bence mükemmel sırf Çiçikov gibi renkli bir karakter için bile bu kitabı okurdum.

Günde ortalama 100 sayfa okuyarak 4 günde bitirdim. Rezalet bir kitap demiyorum, asla. Mükemmel malzemenin olduğu tatsız tuzsuz, yavan bir kitap diyorum. Sanatlı, tasvirli, üstdilli... anlatım vardı ben anlamadım en güzeli çamur atayım biçiminde de yapmadım. Neden beğenmediğimi izah ettiğimi düşünüyorum ki ana karakter Çiçikov edebiyat dünyasında üst sıralara oynayacak bir ana karakter değil hocam. Siz benden çok klasik okudunuz. Sırf klasikler içinde bile Çiçikov'a ağır basan birçok karakter sayabilirsiniz.

Şuçu da kitaba değil yazara atıyorum. Hacimli bir bölümde olayları bırakıp denemeye yönelen yazar var karşımızda. Kurgu ve alt metinden okuyucuyu uzak tutan birçok ara yola saptırıyor yazar. Yazar-anlatıcı-kahraman denkleminde özellikle yazar-anlatıcı bölümünde ciddi tutarsızlıklar var ki kişi tasvirlerini inanılmaz zevkle okuduğum yazar kurgu ve alt metinde sözceleme olarak oku hedefe tam yöneltememiş. Aynı malzeme ile bu eser Tolstoy, Dostoyevski, Puşkin, -hatta ruh çözümlemeleri odaklı anlatan- Çehov'un elinde çok çok sağlam bir eser olabilirdi iddiasındayım. Beğenenlere de bir şey demem, neticede sanatta estetik zevk/yorum ön plandadır. Ben kitapları eleştirirken aksiyonlu anlatımından ziyade yazınsal süreçlerine odaklanıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

quote:

Günde ortalama 100 sayfa okuyarak 4 günde bitirdim. Rezalet bir kitap demiyorum, asla. Mükemmel malzemenin olduğu tatsız tuzsuz, yavan bir kitap diyorum. Sanatlı, tasvirli, üstdilli... anlatım vardı ben anlamadım en güzeli çamur atayım biçiminde de yapmadım. Neden beğenmediğimi izah ettiğimi düşünüyorum ki ana karakter Çiçikov edebiyat dünyasında üst sıralara oynayacak bir ana karakter değil hocam. Siz benden çok klasik okudunuz. Sırf klasikler içinde bile Çiçikov'a ağır basan birçok karakter sayabilirsiniz.

Şuçu da kitaba değil yazara atıyorum. Hacimli bir bölümde olayları bırakıp denemeye yönelen yazar var karşımızda. Kurgu ve alt metinden okuyucuyu uzak tutan birçok ara yola saptırıyor yazar. Yazar-anlatıcı-kahraman denkleminde özellikle yazar-anlatıcı bölümünde ciddi tutarsızlıklar var ki kişi tasvirlerini inanılmaz zevkle okuduğum yazar kurgu ve alt metinde sözceleme olarak oku hedefe tam yöneltememiş. Aynı malzeme ile bu eser Tolstoy, Dostoyevski, Puşkin, -hatta ruh çözümlemeleri odaklı anlatan- Çehov'un elinde çok çok sağlam bir eser olabilirdi iddiasındayım. Beğenenlere de bir şey demem, neticede sanatta estetik zevk/yorum ön plandadır. Ben kitapları eleştirirken aksiyonlu anlatımından ziyade yazınsal süreçlerine odaklanıyorum.

Evet hocam niye beğenmediğinizi güzel bir şekilde izah etmişsiniz ama puanı o kadar düşük görünce alıntılayıp sormak istedim yine de. Zira sizin tatsız tuzsuz söylemlerinize katılmıyorum. Ben çok zevk alarak okumuştum en sevdiğim klasiklerde ilk üçe girer. Bunun sebebi de üstte söylediğim gibi Çiçikov karakteri. Belki diğer esas karakterler gibi dürüst ve cesur biri değil ama ben zaten diğerlerinden farklı olduğu için sevdim. Daha önce hiçbir kitapta rastlamadığım çok ilginç biri olduğu için beğendim. Zevk meselesi sonuçta elbette kimse kimsenin beğendiğini beğenmek zorunda değil. Cevabınız için teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• the right hand of evil kullanıcısına yanıt
    Kitap bölümünde bu tarz edebi tartışmaların olması ne güzel. Çiçikov dediğiniz gibi farklıydı ama benim sorunum yazarla ilgili sanırsam. 4 puanı da kitabı küçük düşürmek için yapmadım. Kendi öznel (yanlı) değerlendirmemde karşılığı o oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iztuzu -- 16 Nisan 2014; 16:32:44 >
  • Anlamsal derinliği olan bir kitap. Kitap adının dönem dönem değişip "Öteki , Öteki Ben, İkiz" adlarıyla okuyucunun karşısına sunulması bunun en belirgin örneklerinden. Gogol/Ölü Canlar'daki Çiçikov'un şehirdeki yansıması iç monologdan iç söyleşime şeklinde sunulmuş. Kahramanımız 'iki kelimeyi bir araya getirip de cümle kuramayan' tiplerden. Anlamsal zenginliğin muazzam fakat olaysal derinliğinin yetersiz olduğunu söylemeliyim. Gogol/Ölü Canlar, Kafka/Dönüşüm ve yazarın diğer kitabı Beyaz Geceler ile izleksel öykülenmeleri mevcut.

İkiz ( Öteki, Öteki Ben )/Fyodor Dostoyevsky ----- 6/10
  • Arkadaşlar haftaya anketi bitireceğiz, yeni ankete geçeceğiz.
  • quote:

Arkadaşlar haftaya anketi bitireceğiz, yeni ankete geçeceğiz.

Konu ne olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

quote:

Arkadaşlar haftaya anketi bitireceğiz, yeni ankete geçeceğiz.

Konu ne olacak

É kitapla ilgili olacak.

• Umarım gereksiz tartışmalar bu konuya da sıçramaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NJP

Umarım gereksiz tartışmalar bu konuya da sıçramaz.

Biz demokratik bir yolla oylamamizi yapariz eger halk bizi destekmezse bizde sessizce gideriz bu diyarlardan

• Psikanalizin zirve yaptığı bilimkurgu. Freud okusaydı en beğendiği roman olabilirdi. Bilimkurgu yönü teknolojiden ziyade bilim yönünde. Bilim olarak da psikanaliz. Cinayet-polisiye unsurlarını başarıyla barındırmış. Çeviri anlamsal düzeyde başarılı olsa da 90'larda Amerikan filmlerinin çevirilerinde görüdüğümüz bize ait olmayan Türkçe laflarla çok bezenmesi beni okurken rahatsız etti. Üslupsal olarak Tomi Hoag kitaplarında da bu çok fazla var. Marjinal bir polisiye roman, ezberbozan bir bilimkurgu kitabı. Öneri için @Sentez* e selam.

Yıkım'a Giden Adam/Alfred Bester ----- 6.5/10

• 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.