Şimdi Ara

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz? (162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.853
Cevap
140
Favori
130.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?

(En Son Oy Tarihi: 13.10.2023)
Giriş
  •  |DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?

Tren yolculuğu sırasında aşk hakkında başlayan sohbete bir adamın kendi fikirlerini hararetle söylemeye başlaması, sonrasında da karısı ile arasında geçenleri anlatmaya başlamasıyla devam ediyor kitap. Yazar özellikle kadın erkek ilişkilerinin değerlerine, insanların aşka şehvetsel bakışlarına çok sert bir şekilde eleştiriyor. Yayınlandığı dönemde Rusya'da yasaklanmış, Amerika'da dağıtımı engellenmiş bu eserin.
  • Da Vinci Şifresi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polisiye daha önce Grange'nin birkaç eserini okudum ve açıkçası hepsi hoşuma gitti. Şimdi Dan Brown okumak istiyorum. Hangi kitapla başlamamı önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: phoenix_88

Polisiye daha önce Grange'nin birkaç eserini okudum ve açıkçası hepsi hoşuma gitti. Şimdi Dan Brown okumak istiyorum. Hangi kitapla başlamamı önerirsiniz?

Melekler ve Şeytanlar
  • Abi oy artmıyor kaç gündür biz neyi bekliyoruz yeni anket için ?
  •  |DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?

quote:

Koleksiyoncu, bir kelebek koleksiyoncusuyla, aşık olarak kaçırıp zindana kapattığı bir resim öğrencisi arasındaki "mecburi" ilişkinin romanıdır görünürde.

Görünürden öte o kadar çok şey var ki kitapta, iki karakterinde iç dünyasını öyle yansıtıyor ki yazar, iki karakteri de yaşatıyor insana ve verilen mesajlar ilginç derecede çeşitlilik gösteriyor. Bir yandan eğitim farkının sonucu olan sınıf farklılıklarına değinirken, diğer yandan paranın öneminden ve önemsizliğinden dem vuruyor, öte yandan bakınca her insanın bireysel olarak bakış açısının ve hissetiklerinin özel olduğunu vurguluyor. Ve bir adamın masum duygular ile başlayan serüvenin nasıl yozlaştığını, ne noktaya geldiğini etkileyici son ile vurguluyor. Yapacakları için iç dünyasını nasıl hazırladığını da güzelce işliyor yazar. 10/10
    Özellikle en sonda baş karakterin inançsızlığına vurgu yaparken, Dostoyevski'nin ''Tanrı yoksa her şey mübahtır'' sözünü baş karakter adına anımsattı.

• quote:

Polisiye daha önce Grange'nin birkaç eserini okudum ve açıkçası hepsi hoşuma gitti. Şimdi Dan Brown okumak istiyorum. Hangi kitapla başlamamı önerirsiniz?

Önce langdon serisi dışındakileri okumanizi öneririm. Dijital Kale ve İhanet Noktası ile başlayın sonra langdon serisine geçin derim. Yazarın üslubuna da alışırşınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muvensa

quote:

Önce langdon serisi dışındakileri okumanizi öneririm. Dijital Kale ve İhanet Noktası ile başlayın sonra langdon serisine geçin derim. Yazarın üslubuna da alışırşınız.

Dediğiniz gibi yaparım büyük ihtimal.
  • SATRANÇ-STEFAN ZWEIG-8/10

Kitabın sayfa sayısına bakmadan okumaya başladım. Gerçekten kitap insanı içine çekiyor. Öyle ki kitabı bitirdiğimden haberim olmadı. Yani son sayfayı okudum ve çevirdim devamını okumak için. Ancak bittiğini görünce biraz sinirlendim. Böylesine akıcı bir öykü çok erken ve sönük bir şekilde son bulmuş bana göre.

http://i.hizliresim.com/ydqa4M.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EBF85AD14 -- 18 Mayıs 2014; 22:44:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

Geçen seneden beri hep aklımın bir köşesinde yer etmişti bu kitap.Bir arkadaşın vesilesiyle ekitap versiyonunun elime ulaşmasıyla başladık kitaba.Doğan Kitap gayet yerinde bir kararla basılısından birkaç lira fazla fiyat biçse de ekitap versiyonunu sürmüş piyasaya reader sahipleri için güzel bir haber zira kitap 1256 sayfalık ciltli bir canavar.Tuğla yanında narin kalıyor D&R'da gördüğüm kadarıyla.

Neyse biraz da kitaptan bahsedelim.Kitap George Martin'in ASOIAF serisindeki gibi bölümlere ayrılmış.Onun belki kitap başı 10 karakterle yaptığını Murakami 3 karakterle sınırlamış.Her bölüm sırayla bir karakterin gözünden olaylara bakıyoruz.Detaylara fazla girmeden tanıtacak olursak ilk karakterimiz Aomame isimli bir seri katil ablamız(bakmayın çok iyidir).Diğer karakterimiz Tengo isimli bir matematik öğretmeni/yazar.Diğeriyle daha sonra kendiniz tanışırsınız.Karakterleri özellikle belirtmemin sebebi kitabın en iyi yanını oluşturmaları.Belki de karakterleri bu denli sevmesem kitap hakkındaki görüşlerim olumlu olmayacaktı.
    İsmi görünce George Orwell'in 1984 isimli eseri gelecektir aklınıza.Zaten bu kitaptan yola çıkıp yazmış kitabı.O kitapta gördüğümüz ulusal çapta komunist düzen bu kitapta küçük bir köye indirgenmiş ve olayların iskeletini bu grup oluşturmuş.Aynı zamanda direk yazar ve eser hakkında bolca bilgi,tartışma geçiyor karakterler arasında.Yani sık sık George Orwell'i anacaksınız.Yazar sadece onunla da sınırlı kalmayıp daha birçok yazar ve eser hakkında gerek ufak bilgiler gerekse kitaplardan birebir 1-2 sayfalık alıntılar yapmış.Bu uzun alıntılar tamamen eserle alakasız şeyler olduğundan (karakter o an kitap okuyor) bu kısımları ünlü bir yazarın şımarıklığı olarak görüyorum.Kitabın hacmini etkileyen bir diğer şey karakterler üstünde çok fazla durulması.Şöyle ki karakterlerin psikolojileri,geçmişleri,şuanki durumları,çevreleriyle ilişkileri(utanmasa mahalledeki sütçüye varana kadar) üzerine çok çok detaylı durulması.Gerçekten bu kadarının gereksiz olduğunu okurken göreceksiniz.Roman genel olarak durağan bir yapıda ilerliyor ve yukarıda saydığım birkaç şey romanın belli bir kısmının okumasını oldukça zorlaştırıyor.Yazar karakterlerle ilgili birçok şeyi tekrar tekrar sunarak yine romanı kabartmış.Bu kitabın ilk yarısına dokunmayıp sonunu 200 sayfalık bir çözüm bölümüyle neticelendirse şuan size "Hepiniz kesinlikle okuyun" derdim ama cesaret edemiyorum.Yukarıdaki görüşlerime rağmen ben kitabı beğenerek okudum.Özellikle ilk yarısını çok sağlam buldum.Durağan ilerlese de mistik gizemler çok iyi sunulmuş.Romanın kendi dünyasına has kavramlar oldukça ilginç ve kendine bağlıyor.Fukaeri isimli kitabın fantastik ve alegorik yanını temsil eden karakter de romanı sevdirmede büyük rol oynuyor.Kitabın odak noktası bu fantastik kısımlar ve aşk üzerinde.Aşk dediysel Gerritsen romanlarındaki gibi sulu bir aşk değil beni bile meraklandıran bir yapıda yumuşak bir şekilde bıktırmadan sunularak ikinci yarının okunmasını sağlıyor.Mobil olduğumdan uzatmayacağım kitabı sabırlı insanların seveceğini düşünüyorum ve alakasız kısımlarına rağmen yine olsa yine bir on günümü ayırır okurdum.
    8.5/10

ben 48 tl vermiştim bu kitaba sen %25 indirimle almışsın bıravo

• quote:

Kitap üniversiteye giden ama ergenliği atlatamayan başkahramanımız,onun kezban ve psikolojik sorunları olan kız arkadaşı,azgın bir başka kezban ve egoist bir erkek arkadaşı arasında geçiyor.Arasında geçiyor derken yanlış anlaşılmasın kitap boyunca bir şey olduğu yok.Sadece bu karakterleri gördüğümüz için öyle dedim.Kitapta dediğim gibi bir şey olduğu yok.Neden böyle bir kitap yazılır onu bile bilemiyorum.Basıma değer bile görmüyorum.Tüm kitap boyunca okumaya değer bir şey görmek istediysem de iki ergenin arada sevişmesinden başka bir şey yoktu.Tokyoda geçen romanda Tokyo ile ilgili en ufak bir görüntü belirmemesi de ayrı can sıkıcıydı.Yazar son derece kuru ve basit cümlelerle yetinmiş ve betimlemelere hiç girmemiş.Öyle ki kahramanların yüzlerini bile oluşturamıyorsunuz.Ama vücut betimlemeye gelince boş durmamış bu yüzden kimin göğüsleri daha büyük,kimin kalçaları daha şekilli biliyorsunuz.Okumaya değmez.
    2/10

filmide çekilmiş bir kitap.sen pek beğenmemişşin ama ben biraz beğendim tek eksi yönü gereksiz erotizm

• quote:

Orijinalden alıntı: engindokur

quote:

8.5/10

ben 48 tl vermiştim bu kitaba sen %25 indirimle almışsın bıravo

Kitabı ebook olarak okuduğumu yazmıştım başta ama okumamışsınız sanırım İnternette hoşuma giden görselleri koyuyorum yorumların başına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 25 Mayıs 2014; 12:58:40 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar yeni anket ne zaman başlayacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjanahmet

Arkadaşlar yeni anket ne zaman başlayacak?

Bu aralar yoğun olduğum için konu ile ilgilenemedim en kısa zamanda yeni anketi başlatacağım.
  • Paul Sussman'in Tapınak'ın Son Sırrı kitabına başlayacağım. Dan Brown'dan iyi deniliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: |DL|

quote:

Orijinalden alıntı: janjanahmet

Arkadaşlar yeni anket ne zaman başlayacak?

Bu aralar yoğun olduğum için konu ile ilgilenemedim en kısa zamanda yeni anketi başlatacağım.

Teşekkür ederim.
  • Sentez* kullanıcısına yanıt
    Sentez 45 liraya 45 tane kitap alir

• quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

Ölücü yaptın beni iyice
  • quote:

quote:

Ölücü yaptın beni iyice

Sicak firsatci diyelim hepsi ayni kapiya cikiyo r

• quote:

quote:

quote:

Ölücü yaptın beni iyice

Sicak firsatci diyelim hepsi ayni kapiya cikiyo r

Anlayamazsınız

@VeRMİNaaRD

• 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.