Şimdi Ara

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz? (182. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.853
Cevap
140
Favori
130.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?

(En Son Oy Tarihi: 13.10.2023)
Giriş

Orijinalden alıntı: Oliver_

quote:

Orijinalden alıntı: kroto

quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

quote:

Orijinalden alıntı: kroto

Elinizde okumadığınız kitaplar varsa talibim, bana ulaşın

Neden birinin okumadığı kitaba talip oluyorsunuz ki?

Okunup bir kenara atılan veya okumak için alınmış ama sonradan okumak istemediğiniz hertürlü kitaba talibim

Tamam da neden talip oluyorsunuz onu soruyorum? Belki bugün okumak istemiyor ama yarın okuyacak. Neden kitaplarını size versinler ki?

para para para

• quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

quote:

Orijinalden alıntı: notther

Ya bu Vakıf serisini ben de okumak istiyorum. İnternetten hangi sırada okumam gerektiğini araştırdım; fakat herkes ayrı telden çalıyor. Kitapların çıkış sırasına göre mi okuyorsunuz? Nasıl okumalıyız bu seriyi?

Sıra bu.Yok ben sadece Vakıf serisini okuyacağım bağlantılı kitapları okumayacağım dersen 1-6-7-8-9'u listeden at (bence atma) geri kalana listedeki sırayla devam et.

Edit:Yukarıdaki liste yazım sırasına ters bir şekilde Vakıf ve Dünya kitabını sona atmış.Doğru liste aşağıda paylaştığım listedir (seriyi bu sırayla okudum).

1- Sonsuzluğun Sonu

2- Vakıf

3- Vakıf ve İmparatorluk

4- İkinci Vakıf

5- Vakıf’ın Sınırı

Robot Serisi:

6- Çelik Mağaralar

7- Çıplak Güneş

8- ikinci büyük şok

9- Kurtarıcı

Vakıf Serisi:

10- Vakıf ve Dünya

11- Vakıf İleri

12- Vakıf Kurulurken

@Sergio Lucas Barbosa

Dün Sonsuzluğun Sonu kitabını bitirerek seriye giriş yaptım. Zaman-mekan kavramları, galaksiler arasında ve zamanda seyahat kavramları çok iyi işlenmiş. Sonu çarpıcıydı :D Sırada Vakıf var :D

• Agatha Christie'nin en iyi kitabı sizce hangisi acaba? 5 Küçük Domuzcuk adlı kitabı okuyorum da pek keyif vermedi işin aslı. Diğer kitapları da mı hep aynı ayarda? Ona göre devam edip etmeyeceğim de...
  • quote:

Orijinalden alıntı: chaos7

Agatha Christie'nin en iyi kitabı sizce hangisi acaba? 5 Küçük Domuzcuk adlı kitabı okuyorum da pek keyif vermedi işin aslı. Diğer kitapları da mı hep aynı ayarda? Ona göre devam edip etmeyeceğim de...

10 Küçük Zenci için en iyi kitabı diyorlar ama ben okumadım. Benim okuduklarım içinde en iyisi Mavi Trenin Esrarı'ydı.
  • |DL| kullanıcısına yanıt
    kitap okumayı sevmiyorum hatta boşuna para verilir gibi düşünüyorum yanlış düşündüğümü biliyorum

bana ne önerirsin hocam sevdiğim tarzlar böyle garip,esrarengiz,ilginç bilgiler,hackerlık,casusluk,bilim kurgu

manyak bi kitap öner bana

en son 8.sınıfta dünya rekorlar kitabı ilgimi çekmişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobil dünyası -- 8 Ocak 2015; 14:07:22 >
  •  |DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?
    Jack London'un distopik eseri olan Demir Ökçe, yazarın diğer kitapları gibi akıcı ve bir solukta okunuyor. Önce kitap sonra hikaye hakkında biraz bilgi verecek olursam; kitap dediğim gibi distopik bir eser, Jack London kitapta kendisi açısından ideal sosyalizmi yalın ve anlaşılır bir şekilde çok iyi anlatmış. Sosyalizm ve kapitalizm hakkında öğrenilecek bir çok bilgi ediniyorsunuz. Ayrıca Jack London'un hikayesi tam olarak olmasa da, kendi döneminden itibaren(kitap 1908'de yayınlamış) geleceğe dair bir çok şeyi bilmiş. Ayrıca günümüzde de(mesela istihbarat örgütlerinin nasıl çalışıyor gibi) hayla işlevi devam eden bir çok şeyi bu kitaptaki hikayede görünce şaşırdığım anlar oldu.
    Hikayeye gelecek olursak hikayenin iki ana karakteri var, bir kadın ve bir erkek. Hikaye kadın tarafından, kendi ağzından anlatılıyor. Erkek karakterimiz ise eşsiz bilgelikle donatılmış idealist bir sosyalist. Bu idealist arkadaşımızın bayan arkadaşımız ile tanışması sonucu hikaye başlıyor. Gerek bilgi zenginliği, gerek macera, az birazda aşk temasıyla kitap dolu dolu geçiyor. 10/10

• Adam Fawer - Olasılıksız

Yılın ilk açılışını bi zamanların oldukça popüler olan kitabı Olasılıksız ile yaptım. Hayatında üç kitap dahi okumamış arkadaşlarım bile bu kitabı okumuşken, benim konusu hakkında dahi bi fikrim yoktu. Nedense hiç ilgimi çekmiyordu. Geçenlerde elinde hiç kitap görmediğim kuzenim bile okuduğunu söyleyince, benim de okuma vaktimin geldiğini düşündüm. Niyeyse merak eder oldum bir anda.

Bu uzun girişi; ''Aaa Olasılıksız'ı yeni okuyor'', ''Bunu okumadıysa hiçbir kitabı okumamıştır.'' vs gibi bir önyargı içermesin diye yazdım.

Olasılıksız bu kadar popüler olmasının yanında büyük kitlelerin beğenisini kazanan, her üç kişiden birinin hayatında okuduğu en güzel kitap.(!) Bu kadar abartılınca beklentiyi yüksek tutmak gerekir ama ben olabildiğince tarafsız başlamayı tercih ettim.

Öncelikle niye bu kadar popüler olduğuna şaşmamak gerek. Benim açımdan güzel ama hayatımın kitabı(!) değildi. Abartıldığı kadar olmasa da yine de beğendim. Kitapları yarım bırakan veyahut da hiç okumayanlar için gerçekten doğru bir tercih. Çünkü içinde sürekli aksiyon var, heyecan hiç dinmiyor, karakterler az ve karmaşık değil, konusu ilgi çekici, sürekli yeni gelişmeler olaylar olaylar... Kolay ve hızlı okunabilen bir kitap.

Okurken klasik Amerikan filmi izliyormuş hissiyatı yaratabilir. Ama başındaki ilk birkaç bölümü sıkıcı olabilir zira olasılık ve istatistiğe dair bir takım hesaplamalar var. Bu noktada sabırlı olmalı ve kitaba devam etmelisiniz. Bazılarına göre sıkıcı olmayabilir ama ben matematiği çok sevmeme rağmen bunaldım. Biri bi hesap yaptığında sağlamasını yapmak gibi bi huyum olduğunda o kısımlarda yoruldum.

Ufak bir eleştiri yapacağım kısım var ki o da; yazar bildiği her şeyi aktarmak istemişçesine o kadar çok şey anlatmış ki bi noktada ansiklopedi okuyormuş gibi oldum. ''Bir daha yazamam, şimdi ne biliyorsam hepsini yazmalıyım.'' diye düşünmüş sanki.

Ne anlattığına da birkaç kelimeyle değinmem gerekirse; nöbetleri olan ve sık sık bayılma yaşayan David Caine'in yeni bir tedavi yöntemini denemesiyle başına gelen ekstrem olayları anlatıyor. Bi tarafta CIA ajanları, bi tarafta rus mafyası, başka bi tarafta bilim uğruna her türlü caniliği göze alabilen bilim adamları vs oldukça malzemesi bol bi kitap. Konu sıkıntısı olmadığı için daha bile uzatılabilirmiş. Şimdi Empati'yi okuyacağım. Bilmiyorum bu kitapla herhangi bir bağlantısı var mı hiç bakmadım.

Puanım;

8.5/10

• quote:

Orijinalden alıntı: mobil dünyası

kitap okumayı sevmiyorum hatta boşuna para verilir gibi düşünüyorum yanlış düşündüğümü biliyorum

bana ne önerirsin hocam sevdiğim tarzlar böyle garip,esrarengiz,ilginç bilgiler,hackerlık,casusluk,bilim kurgu

manyak bi kitap öner bana

en son 8.sınıfta dünya rekorlar kitabı ilgimi çekmişti

Dijital Kale-Dan Brown'dan başla.
  • beni de ekle-sokak kedisi bob,james bowen

SABAH UYKUM-SOĞUK KAHVE-BANA İKİMİZİ ANLAT
    AHMET BATMAN

Okumuşken üçünü birlikte okuyayım dedim ve zaten tür ve konu olarak aynı içeriğe sahip oldukları için üçünü bir ele alıyorum. Baktığımız zaman aşk üzerine kısa yazılarla kendi düşüncelerine yer veren, kısmen hikayeleştirilerek yazılmış ve alıntılar yapılarak yazılmış bir seri gibi de düşünülebilir. Güzel anlamları sözler var kitap içerisinde ama çok platonik bir aşk var kitapta. Platonik seven kitabı okumasın daha çok psikolojisi bozulur. Neyse uzun lafın kısası sevgilinize güzel sözler bulabileceğiniz, okurken bazı yerlerde duygulanabileceğiniz bir yapıt. tamam güzel hoş kitapta abartıldığı kadar da değil. Efsane gözüyle bakanlar var, benim fikrim tabi bu ben katılmıyorum. Genel olarak değerlendirme puanım. 8.5/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |DL| -- 19 Ocak 2015; 9:13:16 >

SEVDA SÖZLERİ-CEMAL SÜREYA

Bu aralar şiirlere, güzel yazılar çok okumaya başladım. Değerlendirme yapacak olursak Cemal SÜREYA işte diyecek pek birşey yok. Kitapta tüm şiirleri mevcut son YKY baskısında daha da genişletilmiş ve birkaç yer düzeltilmiş. Mükemmel sözleri olan bir şair. Soyadındaki ikinci y harfini iddiada kaybetmiş olduğunuda buradan hatırlatayım. Eskiden Süreyya soyadına sahipti. Değerlendirme puanım. 10/10

Ara sıra böyle kitaplar okuyun şiir,söz ve güzel yazılar. Lazım oluyor hayatın içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |DL| -- 19 Ocak 2015; 9:13:47 >

• |DL| kullanıcısına yanıt
    Pablo Neruda oku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the right hand of evil kullanıcısına yanıt
    Dostoyevski falan yalan , tek gercek olasiliksiz

• quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

Pablo Neruda oku

Okuduğum birkaç kitap var onlardan sonra okuyacağım. Tavsiyeniz için teşekkürler.
  • Ben e-kitap a gecis yaptim. Bunca zaman boşuna önyargili yaklasmisim.

En son bende Gustav'dan Madam Bovarry okudum. Kadinlardan soğudum, artik tiksinerek bakiyorum. Bu kitap ağzima s.çti tabiri caizse. Bu soğukluk nasil gecicek ya...

• Ben de kitap önerisi alabilir miyim? En son şeker portakalı okudum 2 ay önce. Mükemmeldi. Devam kitaplarını okusam mı diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: GRİNG0

Ben e-kitap a gecis yaptim. Bunca zaman boşuna önyargili yaklasmisim.

En son bende Gustav'dan Madam Bovarry okudum. Kadinlardan soğudum, artik tiksinerek bakiyorum. Bu kitap ağzima s.çti tabiri caizse. Bu soğukluk nasil gecicek ya...

Dostoyevski okuyun hocam. Onun yarattığı o müthiş Rus kadın karakterleri görün. Özellikle Suç ve Ceza'da ki Sonya karakteri benim yüreğimi dağlamıştı.
    (Rus Edebiyatı hayranıyım sanırım)

Edit: Ayrıca Madame Bovary kitabını okurken ana karakter Emma'ya çok hakaret ettim. İnsanı deli ediyor o kitap. Kadın düşmanı olmamak işten bile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Ugly -- 21 Ocak 2015; 23:17:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Ugly

quote:

Dostoyevski okuyun hocam. Onun yarattığı o müthiş Rus kadın karakterleri görün. Özellikle Suç ve Ceza'da ki Sonya karakteri benim yüreğimi dağlamıştı.

Edit: Ayrıca Madame Bovary kitabını okurken ana karakter Emma'ya çok hakaret ettim. İnsanı deli ediyor o kitap. Kadın düşmanı olmamak işten bile değil.

Dostoyevski kitaplarındaki kadınlar o kadar soylu ki insan o zamanlarda yaşamak istiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Marvel_

Ben de kitap önerisi alabilir miyim? En son şeker portakalı okudum 2 ay önce. Mükemmeldi. Devam kitaplarını okusam mı diye düşünüyorum.

Güneşi Uyandıralım, Şeker Portakalı kadar güzeldir ama Delifişek'i okumanıza gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChicharitoHernandez

quote:

Orijinalden alıntı: The Ugly

quote:

Dostoyevski kitaplarındaki kadınlar o kadar soylu ki insan o zamanlarda yaşamak istiyor.

Kesinlikle!
    Dostoyevski müthiş kadın karakterler yaratıyor. Onlar gibi biri çıksın karşıma derim hep.

Bak Dostoyevski hayranlığım kabardı. Ne zamandır erteliyordum, ha yarın diye diye.. Yarın Karamazov Kardeşler'e başlayacağım!

• 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.