Şimdi Ara

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz? (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.853
Cevap
140
Favori
130.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?

(En Son Oy Tarihi: 13.10.2023)
Giriş
  • Oyun 2012 Haziran seçimlerinde de varmış. Tabii o zaman Orman ve Buz Kapanı'yla birlikte sonuncu olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the right hand of evil -- 23 Kasım 2014; 13:55:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • |DL| kullanıcısına yanıt
    Konuyu yukarı almış olayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Konuyu yukarı almış olayım.

Bende yeni anketi başlatayım.
  • Böyle boş şeylerle uğraşmayın, bölümd üye kalmamış siz hala anket derdindesiniz. Biraz inceleme ve tartışma yapsanız hiç fena olmaz

• |DL| kullanıcısına yanıt
    Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Bekliyoruz hocam.

@Mr.Prestige

Hocam böyle kelamlara çok içerliyorum haberiniz olsun.

http://forum.donanimhaber.com/m_87599963/tm.htm

ayrıca katkılarınızı bekleriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 29 Kasım 2014; 17:12:03 >
  • Erich Maria Remarque - Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok

Savaşın anlamsızlığını ve trajik etkilerini bi grup askerin etrafında işleyen etkileyici bir kitaptı. Kitabın en sevdiğim yanı; diğer savaş konulu kitaplardan farklı olarak, ''Şöyle savaştık, böyle nişan aldık, şu kadar zayi verdik'' gibi epik anlatım yerine savaşın getirdiği psikolojik yıkım ve tahlillere daha çok önem verilmesiydi. 1930 yapımı siyah-beyaz filmini de izlemenizi tavsiye ederim.

9/10

Jose Mauro De Vasconcelos - Şeker Portakalı

Ben bu kitabı ilkokul yıllarımda okudum diye hatırlıyorum ama elime aldığımda pek bir şey hatırlamadığımı farkettim. Hele sonunu hepten unutmuşum. Zaten kısa bir kitap tekrar okuyuvereyim dedim bende. Bana göre kitabı bu kadar başarılı kılan yazarın inanılmaz bir hayal gücüne sahip olması, gözlem yeteneği ve Zeze'nin içten, temiz duyguları... Bu kitabı sadece çocuklar değil yetişkinler de okumalı. Hatta çocukluğunda okuyanlar ilerde tekrar okumalı ki asıl değeri o zaman daha iyi anlaşılıyor. Çocukken
    Portuga'nın ölümüne ağladığımı hatırlamıyorum ama bu sefer ağladım.
    Mesela yazarın çocuklar için olan bir diğer kitabı Kristal Yelkenli için aynı şeyi söyleyemem. Zira o sadece çocuklar için olan bir kitap ama Şeker Portakalı hemen her yaşta bilakis yetişkinlikte okunabilir/okunmalı. Puanım;

9.5/10

• Hermann Hesse - Knulp

Kitapta bütün ömrünü göçebe geçiren, özgür ruhlu Knulp'un hayatından üç kesit anlatılıyor. Yazar sanki felsefe kitabı yazmak istemiş de son anda durum hikayesine dönmüş gibi sürekli yaşamın amacını sorgulamış. Bir oturuşta bitirilebilecek kısa ve akıcı kitaplardan biri. Yazarın dilini ve tarzını sevdim, diğer kitaplarını da okurum.

7/10

• genç bir kitap kurdu olarak ekle bakalım. *gençten kastım, yeni alışkanlık edinmeye başladım.*

• the right hand of evil kullanıcısına yanıt
    Dostum selamlar. Öncelikle teşekkürler. Kitap incelemelerini şurada topluyorduk.http://forum.donanimhaber.com/m_87599963/tm.htm

Oraya eklersen çok sevinirim.
  • quote:

Dostum selamlar. Öncelikle teşekkürler. Kitap incelemelerini şurada topluyorduk.http://forum.donanimhaber.com/m_87599963/tm.htm

Oraya eklersen çok sevinirim.

Hatırlattığın iyi oldu, unutmuştum bu konuyu. Bundan sonraki incelemelerde oraya da yazarım.

• Merhaba. Yeni anket ne zaman acaba?
  • tayfun_surucu T kullanıcısına yanıt
    Tasarımı güzel olmuş. İnceledim beğendim ben. Teşekkürler.
  • quote:

Merhaba. Yeni anket ne zaman acaba?

Anket işine kısa bir süre ara verdim zaten bu sene yılın kitabı anketi için seçenek yok ocak ayından sonra normal her ay, ayın anketi yapacağız.
  • John Green - Aynı Yıldızın Altında

Aşk teması üzerine yazılmış bunun gibi milyonlarca kitap var ve bu kitabın diğerlerinden farkı aynı konuyu kanserli iki genç üzerinden işlemesi. Genelde aşk kitapları heyecanlı olsun ve sayfalar devam etsin diye imkansız aşkı anlatırken bu kitapta ise tam tersi geriye kalan zamanı daha çok yaşayabilmek için mücadele veriyorlar.

Kadınların okurken ağlayacağı, erkeklerin de ağlamasa bile hüzünleneceği bir kitap. Hiçbir tepki vermiyorsanız ruhsuz olma ihtimaliniz de var tabii. Kitabı bu kadar dramatik kılan aşk konusu değil elbette. Eğer ki kanserden bi yakınınızı kaybettiyseniz bu kitabı okumanızı tavsiye etmem. İlk defa bi kitapta ben olsam ne yapardım sorusunu kendime sormaktan kaçındım. Çünkü herkes gibi çok sağlıklı yaşamak ve böyle bir şeyi deneyimlemek istemiyorum. Kısacası acıklı bir şeyler istiyorsanız alın okuyun ama edebi anlamda fazla bir şey beklemeyin.

NOT: Filmi, kitaptan daha güzel. Bunu da çok az kitap için söylerim.

Benim en duygulandığım yer Gus'ın, Hazel'a kanserinin nüksettiğini söylediği kısım oldu. Hep Hazel'ın öleceğine odaklanmıştım ve böyle bir şey beklemiyordum. Her şey biraz olsun iyi gitmeye başlamışken aynı acıları tekrar yaşayacak olmaları bana kendimi kötü hissettirdi. Evet, size kendinizi kötü hissettiren bi kitap. Vermek istediği mesaj her ne kadar yaşama sevinci, her anın kıymetini bil vs temalı olsa da bunları okuduktan sonra kendi ufak sıkıntılarınızın hiçbir şey olduğunu fark etmeye başlıyorsunuz, aman bendeki de dert mi diye.

8/10

Anton Çehov - Seçme Öyküler

İçinde toplam 28 kısa hikaye var. Bu yıl içinde başlayıp yarım bıraktığım bi kitaptı. Atlaya atlaya okuyordum, bu kez baştan hepsini okuyup bitirdim. Yani güzel bi kitap ama ne bileyim bi Savaş ve Barış, Suç ve Ceza, Karamazov Kardeşler, Ölü Canlar, Babalar ve Oğullar vs, bu liste uzar gider, kendimce seçtiğim en iyileri okuduktan sonra diğer klasikler beni açmıyor. Benim beğenebileceğim türde daha çok klasik eser vardır, buna eminim fakat ben kendimi klasiğe doymuş hissediyorum. Bundan sonra sadece merak ettiklerimi okurum. Puanım;

7/10

Harold Schechter, David Everitt - A'dan Z'ye Seri Katiller Ansiklopedisi

Bu da yine yarım bıraktığım bi kitaptı. Bunu bitiremememin nedeni kesinlikle kötü olduğundan değil, araya başka kitapların girmesinden kaynaklanıyor.

Polisiye- gerilim türündeki kitapları okumayı seviyorsanız ve hastalıklı katil dostlarımızın psikolojisini, çocukluğunu, kurbanlarını öldürme metotlarını ve kendince nedenlerini merak ediyorsanız bu kitap tam size göre.

Adından da anlaşılacağı üzere alfabetik sırayla seri katillere ait bütün detaylar var. Ansiklopedi niteliği taşıması da kronolojik veriler ve resimli anlatımından kaynaklanıyor. Okurken gözünüz gönlünüz açılsın diye tipsiz katillerimizin resmini de eklemişler. Evet, fotoğraf değil resim. Zira daha çok çizim yöntemini tercih etmiş yazarlarımız. Ben resimli olmasını oldukça beğendim. Eğer bu detay olmasaydı sanırım merak ettiğim birçok şeye Google'dan bakardım.

Dediğim gibi ilginizi çekiyorsa bu tarz kitaplar alın okuyun, yoksa hiç bulaşmayın. Bunu severseniz Nigel Cawthorne'a ait Seri Katiller kitabını da okumanızı tavsiye ederim. Nigel'ın kitabı daha az sayıda katil içeriyor ama çok daha fazla ayrıntıya yer verilmiş. Puanım;

8.5/10

• Beyler bu yeni yıldan itibaren yapacağımız ayın anketleri için önerilerinizi alalım. Bu arada yeni yıl için etkinlik yapmayı düşünüyorum mesela kazanana kitap hediye edebiliriz bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

• Hediye kitap varsa ben varım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinizde okumadığınız kitaplar varsa talibim, bana ulaşın
  • quote:

Orijinalden alıntı: kroto

Elinizde okumadığınız kitaplar varsa talibim, bana ulaşın

Neden birinin okumadığı kitaba talip oluyorsunuz ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

quote:

Okunup bir kenara atılan veya okumak için alınmış ama sonradan okumak istemediğiniz hertürlü kitaba talibim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

quote:

Okunup bir kenara atılan veya okumak için alınmış ama sonradan okumak istemediğiniz hertürlü kitaba talibim

Tamam da neden talip oluyorsunuz onu soruyorum? Belki bugün okumak istemiyor ama yarın okuyacak. Neden kitaplarını size versinler ki?

• 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.