Şimdi Ara

DH LİNEA TAKIMI (69 ÜYE ) (269. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.672
Cevap
47
Favori
535.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese iyi günler, linea 1,3 multijet emotion plus otomatik araç almayı düşünüyorum, tek korkum şanzıman ve dynemic plusla emotion plusun farkı nedir acaba
  • Arkadaşlar 2013 model 1.3 Linea'mın sağ ön tekerlek üstü davlumbazı kırıldı.
    Garanti için Kartal Medos bayisiyle gittim görüştüm. Garantiye girmiyormuş.En uygun nereden alınır ve nerede taktırılır?
    Saygılar.
  • Merhabalar, kız kardeşim 2012 model, 1.3 Multijet Active Plus araç bulmuş. Satıcı 75.000 km. hata, boya yok diye ilana yazmış. Önemli ama kısa sorularım var, yardımcı olursanız memnun olurum.

* Bu aracın Euro 5 (95 beygir) olduğunu satıcı beyanı dışında anlayabileceğim bir yer var mı? Ruhsat veya araba üzerinde bir emare bulunuyor mu?

* Aracın 75.000 km'de olduğu söyleniyor. Ağır bakım yani triger setininde değiştiği bakım hangi km'de ve bu bakımın yaklaşık tutarı nedir?

Not: Satıcı en son 31.000.-TL diyor. Sizce fiyat normal midir? Şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ederim.
  • celebic kullanıcısına yanıt
    Euro 4 yada 5 diye ruhsatta yazar..Motora bakarak anlaşılmaz..Hatam varsa da bağışlayın..
    Triger yada diğer adıyla zamanlama dişlisi,zincirle tahrik alır yani kayış yok zincir var..Değişim periyodu yaklasik 120-130 bin km olmakla beraber biraz erken degistireni de var biraz geç degistireni de...
    Fiyat normal gibi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum gerçekten cevabınız için çok teşekkür ederim.

Bu araba ile ilgili olumsuz söyleyebileceğiniz bir şey var mı?

• Maalesef motor türü hakkında ruhsatta bir açıklama yok ancak 95 hp olan aracın ruhsatında motor gücü 70 kw olarak kayıtlı. Ayrıca bu motor makyajlı kasaya geçmeden önceki son üretilen araçlarda kullanıldı ve bu seride bağaj kapağındaki anahtar deliği kaldırıldı bağaj anahtar üzerinden kumanda ile açılıyor. Eğer alma niyetindeyseniz kesinlikle 95 hp olanını alın aracın kalkışında 90 hp olana göre 5 hp'nin verebileceği güçten çok daha fazla fark var. Eğer yanlış bilmiyorsam max. torkun başlangıç sınırı daha alt devirlere inmiş ve yerinden kalkmamak için adeta inleyen motor daha canlı hale gelmiş.

Araçla ilgili olumsuz söylenebilecek şeyler tamamen sizin bir araçtan ne beklediğinize bağlı. Aracın sınırlarını bilerek kullanmanız durumunda ekonomi olarak rakipsiz, kocaman bağajı olan, kolay kolay yolda bırakmayacağından emin olabileceğiniz bir motora sahip, bu fiyata bu modelde alınabilecek nadir araçlardandır. Ancak beklentiler biraz yüksekse o zaman sizi memnun etme şansı yoktur. 110 km hızdan sonra motor ve yol sesi tahammül sınırlarınızı zorlayabilir, kendi seviyesinde yeterli olan yol tutuşu asla bir focus olmadığı için limitlerin üzerinde kullanımda sizi terletebilir, bir depo mazotla 1100 km yol yapabilecek araç 650 km de aynı yakıtı tüketip Multijetin benzinli araçtan neresi uygun yorumlarına maruz kalabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: celebic

Dostum gerçekten cevabınız için çok teşekkür ederim.

Bu araba ile ilgili olumsuz söyleyebileceğiniz bir şey var mı?

Arkadaşıma katılıyorum,memnuniyet bir araçtan ne beklediginizle alakalıdır..Bir focus,Jetta değil ama sembol ve dacia da değil..Albea hiç degil..Yol tutuşu tatminkar zaten yol tutuş dediğiniz şeyden siz ne anlıyorsunuz? Bunu bir sorgulayin
    Okuduğum testlere göre sembol,era,albea,dacialogan ve hhyundai accent blue ile kıyaslandığında yol tutuşu daha iyi..hatta youtube girip "compactos sedanos test" diye aratin,linea neymiş görün..sizi yolda bırakmayacak uzun ömürlü bir araçtır..diğer görüşlere katılıyorum..kronik amortisör takozu problemi dışında cok da önemsenecek kronikleşmiş arızası yoktur..zamanlama zinciri aksatilmadan vakti gelince değişmelidir buna da dikkat..zincir uzaması olabiliyor..

• Arkadaşlar facebook da linea clup tr gurubumuz var.
    Orada linea ile ilgili a dan z ye her türlü yardımlaşma mevcuttur. Katılımlarinizi bekleriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.ERTEN -- 29 Ağustos 2015; 22:29:15 >
  • Herkese iyi pazarlar,

Satınalma süreci içinde bilgi veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Dün bir arabada karar kılıp yetkili serviste ekspertiz yaptırdım. Fiyat konusunda da anlaştık. Bir aksilik olmaz ise yarın noterde satış işlemi olacak. Tekrar yazarım ama genel bir fiyat bilgisi olması açısından söyleyeyim

* Fiat Linea 2013 model (pop donanım olabilir)
    * Makyajlı kasa ama eski tip gögüs (beyaz renk)
    * 54.000 km
    * Tek parça boya ve yan tarafta 2 yerde avuç içi kadar lokal boya var
    * 34.250.TL

• Merhabalar, kısa bir sorum olacak.

Direksiyondaki butonlardan daha önceden kaydettiğimiz radyo kanalları arasında gidip gelebiliyoruz. Peki o butonları kullanarak frekans taraması yapabiliyor muyuz? Örneğin 104,0'ı dinlerken 104,4'e nasıl geçebiliyoruz. Direksiyondaki yukarı veya aşağı oklarla bunu yapmak mümkün müdür? Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 1 Eylül 2015; 11:20:57 >
    Direksiyondaki tuslardan tarama yapamazsiniz sadece kayitli istasyonlar arasi gecis yapabilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem09

Direksiyondaki tuslardan tarama yapamazsiniz sadece kayitli istasyonlar arasi gecis yapabilirsiniz..

Teşekkür ederim, zira bende dün akşam bunu bulabilmek için araba başında yarım saat kıvrandım.

Arabayı kız kardeşime aldık ama Kasım sonuna kadar araba bende kalacak ve ben kullanacağım. Ankara şehir içi klima açık 9 litre tüketim değeri veriyor. Bulunduğum yer Ankara'nın en yokuşlu yeri (Dikmen) belki tüketim ondan fazla oluyor sanırım. Bu arada arabayı kız kardeşime vermeden arabaya park sensörü taktırmayı düşünüyorum çünkü arabanın arkası biraz yüksek duruyor. Ben bile bu sabah iki araç arasına park ederken mesafe tahmininde zorlandım. Ben belki zamanla alışabilirim ama park sensörü taktırtmakta fayda var. Daha önceden mesafe göstergeli bir park sensör kullanmıştım, memnun kalmıştım. Sizin tavsiyeniz olabilir mi? Selamlar.

Benim aracimda da park sensoru yok,size tavsiyede bulunamayacagim.
    Ancak piyasada uygun fiyatli sensorler oldugunu duyuyorum..Guvendiginiz bir yerde montajini yaptirip huzurla teslim edersiniz araci..Kazasiz belasiz hayirli surusler dilerim..

• quote:

Orijinalden alıntı: yufat

merhaba 2010 model 1.3 multijet emotion linea sahibiyim uzun seyahatler yapıyorum hız sabitleyiciyi aracıma sonradan taktırabilirmiyim?

Benim 2013 model linea. Bende çok merak ediyorum cruize kontrol sonradan takılır mı diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: kimyager147

quote:

Orijinalden alıntı: yufat

merhaba 2010 model 1.3 multijet emotion linea sahibiyim uzun seyahatler yapıyorum hız sabitleyiciyi aracıma sonradan taktırabilirmiyim?

Benim 2013 model linea. Bende çok merak ediyorum cruize kontrol sonradan takılır mı diye.

Bu tip donanımların sonradan taktırmak mümkün değil. Bir örneğini ne gördüm, ne de duydum.

Yapılmaz mı? Elbette yapılır ama o donanımlı modelini almak daha ucuza gelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem09

Benim aracimda da park sensoru yok,size tavsiyede bulunamayacagim.
    Ancak piyasada uygun fiyatli sensorler oldugunu duyuyorum..Guvendiginiz bir yerde montajini yaptirip huzurla teslim edersiniz araci..Kazasiz belasiz hayirli surusler dilerim..

Teşekkür ederim.

Bugün iki yıl garantili, mesafe göstergeli tavsiye edilen bir park sensörü (arka) taktırdım.

Bir kaç kez deneme yaptım. Hem sağdan hem soldan arkadaki engelleri ekranda yazdığı mesafede gösterdi. Cyclone alma niyetiyle gittim. Taktırdığım yerde ikisinden de vardı ama adam bunda çok ısrar etti. Gerçekten işe yarayan bir şey. İsteyen olursa resim yükleyebilirim. Montaj dahil 140.-TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 6 Eylül 2015; 2:18:30 >
    Gule gule kullanin,hayirli olsun..

• kimyager147 K kullanıcısına yanıt
    Evet sonradan hiz sabitleyici takiliyor..Bazi markalarda her turlu tesisati hazir,sadece sinyal kolunu degistiriyorsunuz ve hiz sabitleyici kol ile beraber yeni kolu taktirip aktif hale getirince islem bitiyor..bir kac saat ve 300 tl gibi masrafi varmis..Orjinal yani yapilan tadilat..
    Linea'daysa Bravo yada Alfa cc kolu alip bu isi yapan bazi arkadaslar var,onlarin yardimiyla hallediyorsunuz..Linea.org web sitesine girin orada aratin..Lineaya cc takilir mi? Taktim oldu basligi altinda gerekli izah var..

• Teşekkürler.
  • 2012-2013 arası dizel 1.3 linea almayı planlıyorum.. Olumlu olumsuz ne söyleyebilirsiniz..?
  • 
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.