Şimdi Ara

DH LİNEA TAKIMI (69 ÜYE ) (270. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.672
Cevap
47
Favori
535.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: isyanimvar

2012-2013 arası dizel 1.3 linea almayı planlıyorum.. Olumlu olumsuz ne söyleyebilirsiniz..?

Mevcut kullandığınız veya daha önceden kullandığınız arabalar nedir? Yakıt tipiyle söylerseniz size karşılaştırmalı bilgi verebilirim

Bende kız kardeşime 2013 Linea multijet aldım, yardımcı olayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.
    Sağ ön davlumbazı oto sanayi de değiştirirken fren balatalarının da bitmek üzere olduğunu gördük. Usta hemen sanayiden takımını 80 TL'ye alıp taktı. Araçta 1-2 gün sonra fren balataları ile ilgili arıza ışığı yandı.

Acaba yan sanayi takıldığı için mi bu uyarıyı veriyor?
    Bu uyarıda gitmek araca zarar verir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maholin79

Arkadaşlar merhaba.
    Sağ ön davlumbazı oto sanayi de değiştirirken fren balatalarının da bitmek üzere olduğunu gördük. Usta hemen sanayiden takımını 80 TL'ye alıp taktı. Araçta 1-2 gün sonra fren balataları ile ilgili arıza ışığı yandı.

Dostum soketlerden biri çıkmış olabilir ama yinede gidip taktırttğınız yerde kontrol ettirin. Sizin ve başkalarının can güvenliği için
  • quote:

Orijinalden alıntı: celebic

quote:

Orijinalden alıntı: maholin79

Arkadaşlar merhaba.

Dostum soketlerden biri çıkmış olabilir ama yinede gidip taktırttğınız yerde kontrol ettirin. Sizin ve başkalarının can güvenliği için

Belki yan sanayi olduğu için böyle bir hata vermiş olması normaldir diye düşünmüştüm.
    Teşekkür ederim. Evet gitmekte fayda var galiba.

• 2008 active linea var
    araba belli bir yerden sonra 4 kapıyıda kitliyo
    durduğum zaman kendisi açmıyo benim acmam gerekiyo bu böylemidir?
    diğer sormak istediğim ise
    merkezi kilit sağ ön yolcu kapı kolunda bu böylemidir?
    yani sağ ön kapı koluna bastırınca 4 kapı kitleniyo
    yarım çekince kilit açılıyo
    bu sol önde olması gerekmiyonu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlphaScramble kullanıcısına yanıt
    Bunun cevabını bende bekliyorum.

Belli bir hıza ulaşınca kapılar kilitleniyor. Yolda durup birini alman gerekince içeriden kapıları açacak bir tuş/buton 🔲 yok.

Aracı kullanan kişi kapıyı açmadıkça kapılar açılmıyor. Her seferinde kapıyı içeriden açma kolu ile mi açacağız? Başka yolu yok mu?

• 1,6 mjet linealar nasıldır arkadaşlar kronik sorunu varmıdır
  • Arkadaslar bende 1.4 fire easy paket almayi dusunuyorum sizce nasildir tuple uyumi vs si cok uzer mi beni max 35 bine kadar arac bakiyorum yilda 10 bin km yi pek gecmeyecek kullanimim dizeller birde nasil olur sizce ogrenciyim bu arada simdiden tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: -shadow--

Arkadaslar bende 1.4 fire easy paket almayi dusunuyorum sizce nasildir tuple uyumi vs si cok uzer mi beni max 35 bine kadar arac bakiyorum yilda 10 bin km yi pek gecmeyecek kullanimim dizeller birde nasil olur sizce ogrenciyim bu arada simdiden tesekkurler

Hocam 35 bine kadar bakıyorsanız niye 2012 - 2013 model multijet düşünmüyorsunuz? Hep LPG ile uğraşmazsınız, hem yakıt ekonomisi, hem yüksek tork hemde satmanız gerektiğinde kolay satarsınız.

Ben kız kardeşime yakınlarda 2013 Multijet aldım ( 34.250.-TL ) Araba 1-2 ay bende kalacak sonra kendisi gelince teslim edeceğim. Bu arada arabayı kullanıyorum gayet tatminkar bir araba. Yakıt tüketimi 8 lt/100km civarında geziniyor. Beklentiyle ilgili ama çok şey beklemeyeceğiniz ama yüzünüzü karartmayacak bir araç.

Not: Kapılar otomatik kilitlenince içeriden kilitlenen kapıları açacak bir düğme yok

• Kontak anahtarındaki açma butonu senin derdine çare :) (Kontak takılı vaziyette de çalışıyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: koniasun

Kontak anahtarındaki açma butonu senin derdine çare :) (Kontak takılı vaziyette de çalışıyor)

Hiç aklıma gelmemişti, teşekkür ederim.

Arabaya bindiğimde deneyeyim. Bir buton koymamışlar.

• celebic kullanıcısına yanıt
    sürücü kapı açma kolunu bir kademe çekerseniz kapıyı açmadan kilitleri açıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yufat

sürücü kapı açma kolunu bir kademe çekerseniz kapıyı açmadan kilitleri açıyor.

Dostum bende dediğiniz gibi yapıyorum ama her seferinde kapı açılıyor, teşekkür ederim.
  • celebic kullanıcısına yanıt
    bem sorunsuz şekilde açıyorum hocam, ilk kademe ve ikinci kademe çok belirli kapı kolunda 2010 model emotion aracım.

• quote:

Orijinalden alıntı: yufat

bem sorunsuz şekilde açıyorum hocam, ilk kademe ve ikinci kademe çok belirli kapı kolunda 2010 model emotion aracım.

Alışmak lazım demek ki çünkü ben tek kademe açmaya çalışınca kapı direk açılıyor.

Arkadaşın dediği gibi kontak anahtarından açıyorum (araç çalışırken kontak anahtarından da açılabiliyor)

• LASSA GREENWAYS 185/65/15 tavsiye ediyorum Lastik almayı düşünen arkadaş varsa.
  • arkadaşlar temiz linea arıyorum

konu burada
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=113972274

birde sormak istediğim şeyler var

clasik linea sayfasından alıntıdır.
    " ESP (Elektronik Stabilite Kontrolü), ASR (Çekiş Kontrol Sistemi), MSR (Motor Tork Kontrolü), HBA (Hidrolik Acil Fren Destek Sistemi), Hillholder (Yokuş Kalkış Destek Sistemi), TPMS (Lastik Basınç Kontrol Sistemi) ve Bluetooth özellikleri standart olarak yer alır."

bu özellikler hangi yıldan itibaren araçlarda mevcuttur.

burada yazıyor yukarıda belirttiklerim.
    http://www.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/LINEACLASSIC/Fiyatlar.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 27 Ocak 2016; 23:08:34 >

• maşallah linea takımı ne kadar çok aktif böyle

• quote:

quote:

Arkadaslar bende 1.4 fire easy paket almayi dusunuyorum sizce nasildir tuple uyumi vs si cok uzer mi beni max 35 bine kadar arac bakiyorum yilda 10 bin km yi pek gecmeyecek kullanimim dizeller birde nasil olur sizce ogrenciyim bu arada simdiden tesekkurler

Hocam 35 bine kadar bakıyorsanız niye 2012 - 2013 model multijet düşünmüyorsunuz? Hep LPG ile uğraşmazsınız, hem yakıt ekonomisi, hem yüksek tork hemde satmanız gerektiğinde kolay satarsınız.

Ben kız kardeşime yakınlarda 2013 Multijet aldım ( 34.250.-TL ) Araba 1-2 ay bende kalacak sonra kendisi gelince teslim edeceğim. Bu arada arabayı kullanıyorum gayet tatminkar bir araba. Yakıt tüketimi 8 lt/100km civarında geziniyor. Beklentiyle ilgili ama çok şey beklemeyeceğiniz ama yüzünüzü karartmayacak bir araç.

Not: Kapılar otomatik kilitlenince içeriden kilitlenen kapıları açacak bir düğme yok

mesajınızda bir şeye takıldım yakıt tüketimini 8lt./100 km demişsiniz. çok geldi bana benzinli araç gibi yakıyor bende clio var 6lt/100 km yakıyor eylül ayında 5000 km yol yaptık her fullemede hesapladık hiç bir zaman 6 litre/100km yi geçmedi hatta clioyu satıp sedan olsun diye linea almayı düşünüyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

quote:

mesajınızda bir şeye takıldım yakıt tüketimini 8lt./100 km demişsiniz. çok geldi bana benzinli araç gibi yakıyor bende clio var 6lt/100 km yakıyor eylül ayında 5000 km yol yaptık her fullemede hesapladık hiç bir zaman 6 litre/100km yi geçmedi hatta clioyu satıp sedan olsun diye linea almayı düşünüyordum

Doğrudur ama sanırım eksik bilgi vermişim. Yüksek rakımlı bir yerde oturuyorum (Ankara/Dikmen/Mürsel Uluç) ve bol yokuş var. Ev iş arası 6-7 km civarında ve gidip gelirken en fazla 4. vitese kadar çı8kabiliyorum. Sıkışık trafikte ve motor ısınana kadar maalesef dizel araçlar fazla yakıt tüketirler. Normal güzergahta şehir içi 6 - 6,5 litre civarında yakıyor. Önceden benzinli Sportage kullanıyordum 13 lt civarı tüketiyordu. Yoksa motor yönünden multijet çok başarlıdır.

Eğer Linea alacaksanız Euro 5 motor (95 beygirlik) olan modelleri tercih edin.

• 
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.