Şimdi Ara

DH LİNEA TAKIMI (69 ÜYE ) (282. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.672
Cevap
47
Favori
535.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emir Otomotiv

Merhaba Arkadaşlar, Araclarınız için Hız sabitleme ( Cruise control ) Sıfır Orjinal olarak mevcuttur.
    Emir Otomotiv CC Kolu

Bir soru sormak istiyorum.

Yeni(makyajlı) kasa linea 1.3 olan hiç bir donanımda,lounge-urban vs vs. HIZ SABİTLEYİCİ yok.

Sadece 1.6 ‘larda var.

Ancak tüm malum site ilanlarında HIZ SABİTLEYİCİ var. Şeklinde ilanlar...

İnternetten araçtırdığıma göre peugeot vs vs başka modellerden yarım-yamalak yapıldığı bazı şekillerde tam performans sergilemediği veya uyum sorunu,görsel olarak çirkin görüntü olmakta.

Sonradan tam performans ile yeni kasa linea ‘lara orginal HIZ SABİTLEYİCİ takılabilir mi?

Hız sabitleyicinin oturduğu alt plastik kapak vs değişmesi gerekli.

1.3 lere mükemmel uyum ile hız sabitleyici yapılabilmekte mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2010 12.ay çıkışlı 2011 model active 1,3 90 bg kaçtır piyasası bilen arkadaşlar paylaşabilir mi. 160k km de arka tampon değişti sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: attci

Yeni(makyajlı) kasa linea 1.3 olan hiç bir donanımda,lounge-urban vs vs. HIZ SABİTLEYİCİ yok.

Sadece 1.6 ‘larda var.

İnternetten araçtırdığıma göre peugeot vs vs başka modellerden yarım-yamalak yapıldığı bazı şekillerde tam performans sergilemediği veya uyum sorunu,görsel olarak çirkin görüntü olmakta.

Sonradan tam performans ile yeni kasa linea ‘lara orginal HIZ SABİTLEYİCİ takılabilir mi?

Alıntıları Göster
    hocam merhaba ben lineama pegeout koluyla taktirdim herhangi bir sorun yasamadim. ayrıca lineada alt yapısı oldugundan orjinal üniteyi taktirip proxy sıralaması yaptiriniz sonra cruise control aktif ettiriniz bu kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryner

slmlar
    bundan yaklaşık 1 sene kadar önce valfi arızası verdi arabam.
    bunun için egr valfini aldım(orjinal denildi ama sanırım çakma olabilir)
    bu yeni aldığım valfi 4 ay sonra buda bozuldu
    2.defa sıfır alıp taktırdım
    2.aldığımda 8 ay dayandı , gene bozuldu.
    bir kaç gün önce tekrar 3.defa arıza sorunu oldu.
    ilk çalıştırmada bazen çalıştıktan bir kaç saniye sonra motor duruyor.
    veya ilk çalıştırmada hiç çalışmıyor.
    böyle olduğunda tornavida ile egr valfine bir kaç defa vuruyorum
    arkasından sıkıntısız çalışıyor.

bu egr valfi sorununu nasıl çözebilirim
    yardımcı olabilirmisiniz
    istanbuldaysan mustafa orucoglu usta ile görüşün. bahcelievler de nasel oto. ustamiz linea doktoru dur

• quote:

Orijinalden alıntı: attci

Sadece 1.6 ‘larda var.

Alıntıları Göster
    Linea araçlarının tüm paketlerine orjinal fabrikasyon uygulama yapılıyor. SIFIR Orjinal Cruise Control kolu + Montaj + Aktivasyon = 800 Tl dir.

(düzeltme:imla hatası )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir Otomotiv -- 22 Şubat 2019; 12:22:45 >

•  DH LİNEA TAKIMI (69  ÜYE )

Fiat Linea Ön Sisleri Aktifleştirme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 19 Şubat 2019; 21:19:32 >
  •  DH LİNEA TAKIMI (69  ÜYE )

Fiat Linea Cruise Control Nasıl Yapılır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 19 Şubat 2019; 21:22:30 >
  • Kulüp bitik gibi ama yine de sorayım
    1,3 mjet 90 bg araçta, motor soğukken çok seri ivmeleniyor. 2000-3000 devirdeki bu ataklık, motor ısınınca bitiyor. Bu araçta yeniyim. Normal bir durum mu, yoksa bir arıza mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

Kulüp bitik gibi ama yine de sorayım
    1,3 mjet 90 bg araçta, motor soğukken çok seri ivmeleniyor. 2000-3000 devirdeki bu ataklık, motor ısınınca bitiyor. Bu araçta yeniyim. Normal bir durum mu, yoksa bir arıza mı?
    debriyaj isindigindan kaçırıyor olabilir mi bende öyle mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: Ergin.

debriyaj isindigindan kaçırıyor olabilir mi bende öyle mesela

Alıntıları Göster
    Tşk. İmkansız değil tabi ama sanmıyorum. Kalkışlarda kaçırma yapmıyor çünkü.
    Turbo sorunu olabilir mi?
    Bir de yağı fazla koymuşlar. Acaba ondan olabilir mi?

• quote:

Tşk. İmkansız değil tabi ama sanmıyorum. Kalkışlarda kaçırma yapmıyor çünkü.
    Turbo sorunu olabilir mi?
    Bir de yağı fazla koymuşlar. Acaba ondan olabilir mi?

Alıntıları Göster
    araç 1.3 ise 3,2lt 1.6 ise 4,6lt yağ konulmalı fazla yağ konulması durumunda araçta kasmalar olabileceğini birçok forumda okudum yağ kontrol ettirin gerekirse fazlalığı aldırın
  • quote:

araç 1.3 ise 3,2lt 1.6 ise 4,6lt yağ konulmalı fazla yağ konulması durumunda araçta kasmalar olabileceğini birçok forumda okudum yağ kontrol ettirin gerekirse fazlalığı aldırın

Alıntıları Göster
    10 tl para verip 200 300 ml çektirdim. Farketti mi bilmiyorum ama hala sabah çalıştığındaki ilk 2dk lık ataklık yok.

• quote:

10 tl para verip 200 300 ml çektirdim. Farketti mi bilmiyorum ama hala sabah çalıştığındaki ilk 2dk lık ataklık yok.

Alıntıları Göster
    Bu bakım sonrasındamı oluştu? Malum havalar soğuk olması dizel motorun geç ısınması sabahları özellikle soğuk havalarda atak olmamasına bağlanabilir. Ama bakım sonrası böyle oldu ise, kullanılan filtre ve yağı bir gözden geçirmek lazım.
  • quote:

Bu bakım sonrasındamı oluştu? Malum havalar soğuk olması dizel motorun geç ısınması sabahları özellikle soğuk havalarda atak olmamasına bağlanabilir. Ama bakım sonrası böyle oldu ise, kullanılan filtre ve yağı bir gözden geçirmek lazım.

Alıntıları Göster
    2. el olarak aldım. Önceki sahibi yaptırmış bakımını.
    İşin ilginç tarafı, araçta maşallah barekallah fazla yakma vs sorunu yok. Güçsüz de değil. Ama ilk 1 dakika sonrasında o canavar çekiş gidiyor, normal bir çekiş oluyor.

• takip eden var mı bilmiyorum ama bi sorayım dedim. 2 araç buldum.

1- active plus paketi 2011 model 180bin km değişen boya hasar yok motor gücü yüzde 92. fiyat 34.500 daha pazarlık yapmadım.
    2- emotion paketi 2008 model 193bin km sadece arka 2 çamurluk lokal boyalı değişen hasar yok motor gücü yüzde 86 ve 34500 pazarlık yapmadım.

sizce bu araçlardan biri tercih edilirse üzer mi ? 2 yıl kullanmak için alıyorum sonrasında satmayı düşünüyorum ilk aracım olacak. km yüksek geldi gözüme herkes dizel için çok km olmasın diyor ama motor durumları iyi görünüyordu siz olsanız tercih eder misiniz acaba ?
  • kr3yzi kullanıcısına yanıt
    İki araç arasında 3 yaş fark var, ancak km'ler hemen hemen aynı. Motorları yazmamışsın ancak ben 1.3mj olarak farz ediyorum. 1.3mj ler en dayanıklı dizel motor diyebiliriz. Yağını filtresini zamanında değiş. Güzel yakıt al. Uzun km'ler sizi üzmez. Ancak bulduğunuz araç hor kullanılmamış, taksi çıkması olmasın. Bu arada ticari takside kullanıp 750 bin km üzerinde yol yapan araçlar biliyorum.

Activ plus ile emotion donanım arasında biraz fark var. Airbag, esp, ars, hilholder, çalışıyorsa blue&me sistemi gibi. Bence iki aracı da görün test edin. İçine binip karar verin.

• quote:

Orijinalden alıntı: erhanoguzhan

İki araç arasında 3 yaş fark var, ancak km'ler hemen hemen aynı. Motorları yazmamışsın ancak ben 1.3mj olarak farz ediyorum. 1.3mj ler en dayanıklı dizel motor diyebiliriz. Yağını filtresini zamanında değiş. Güzel yakıt al. Uzun km'ler sizi üzmez. Ancak bulduğunuz araç hor kullanılmamış, taksi çıkması olmasın. Bu arada ticari takside kullanıp 750 bin km üzerinde yol yapan araçlar biliyorum.

Activ plus ile emotion donanım arasında biraz fark var. Airbag, esp, ars, hilholder, çalışıyorsa blue&me sistemi gibi. Bence iki aracı da görün test edin. İçine binip karar verin.
    doğrudur hocam 2 araçta 1.3 multijet. şansıma 2 araçta aynı şehirde bulunuyor şu an gidip aynı anda ikisini görme şansım var. motor değerleri beni ikna etti. arada 3 yıl var ancak emotion paketi donanım olarak güzel duruyor ama net bilgiye bi türlü ulaşamadım. kimi yerlerde esp yokuş kalkış hız sabitleme filan var denmiş kimi yerlerde yok denmiş.

iki paket arasında genel olarak far, yağmur sensörü ve makyaj farkları var ise 3 yıl daha genç arabayı almak mantıklı duruyor gibi. son 1 aydır araçlar hakkında bilgi sahibi olmaya başladım böyle yarım yamalak bilgilerle ilerlemek cidden yorucu oluyor ^^

birde ikisinden birini alıp 2 yıl sonra 230bin km civarında sattığımızda (kaza hasar olmadığını farz ederek) fazla zarar eder miyiz acaba bilemedim. k.bakmayın böyle denk gelince sormak istedim ne kadar öğrenirsem iyi ilk araçtan kötü deneyim olsun istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kr3yzi -- 6 Ağustos 2019; 14:0:49 >

• kr3yzi kullanıcısına yanıt
    Tam hatırlayamamakla birlikte esp, cc ve yokuş kalkış desteği ayrı paket olarak satılmış olabilir. Yağmur, far sensörü 16"alüminyum jant, park sensörü standarttı. Emotion plus alırsanız ki oda 2012 yılımda piyasaya çıktı sanırım onda esp standarttı.

Satış konusunda yaşa dayalı olarak km'si yüksek araçların satışı haliyle zor olur. Ancak gelecek ne gösterir bilinmez. İkinci el piyasası çok hareketli. Sıfır fiyatları artınca ikinci el de artıyor. Sıfırda vergi indirimi veya kampanya olunca ikinci eli vuruyor ve aldığınız fiyatın altına bile satabiliyorsunuz.

İki araca da ulaşma imkanınız olduğuna göre ikisine de binin, kullanın içinize sineni alın. 2 yıl sonra kesin satacaksanız belki yaşı genç olan daha makbul gelebilir. Ancak kullanmadan karar vermeyin. 2011 daha genç olmasına rağmen daha fazla kullanılmış. Muhtemelen zamanında şirket aracı olarak kullanılmış olabilir.

• Araç 1.3 multijet 2013 model Merhabalar araba çalışmadan akü lambası ve immobiliser ışığı sönük yanmakta sebebi ne olabilir. Bi sorun yaratır mı böyle kullanmak işin bilen olmayınca pek elletmek istemiyorum. Kronik gösterge arızası olabileceği söyleniyor forumlarda
  • Konuya 6-7 aydır mesaj yazılmamış ama yine de bir sorum olacak.

2013 Model Linea Makyajlı kasa eski tip göğüs 1.3 mjet active plus E5 116 bin km aracım var. Sol çamurlukta lokal boya var sadece. Hasar kaydı, değişen yok. Bakımları düzenli yapılıyor. İçi dışı gayet temizdir. Aküsü,lastikleri, baskı balata yeni değişti.

Sizce aracım mevcut piyasa koşullarında ne kadar eder ?

Düzeltme: Donanım paketi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHandOfGod -- 7 Şubat 2020; 9:55:54 >
  • 
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.