Şimdi Ara

[DH]-------------Megane I Kulübü-------------[98-04] (343. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.148
Cevap
26
Favori
750.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen hafta başıma gelen sorunu paylaşmak istiyorum arkadaşlar, aracımla bi işimi halletmeye gitmiştim dönüşte eve giderken hız göstergesinin ve km sayacının çalışmadığını fark ettim aracı durdurup göstergeleri resetledim o zaman hareket etmeye basladı tekrar yola devam ettiğimde yine durdu. bu sefer göstergenin üstüne doğru vurdum sonra çalışmaya başladım tabi kısa süreli oldu. renault yetkili servisine gittim şans bu ya senede bir iki defa yapılan büyük kampanya varmış o yüzden kalabalık olduğu için bi hafta sonrasına randevu verdiler ben de özel servise gittim usta 2000 model öncesi olsaydı hallederdik ama bu seriyi pek bilmiyorum bi iki gün ben de kalsın dedi ben de aracı pert etmesine izin vermedim tekrar yetkili servise gittim zor bela iki gün sonrasına randevu aldım, aracı açıp baktıklarında servisteki usta 2000 tl tutar dedi abs beyni sıkıntılı olabilir dedi. sonra iyice araştırmak için maisden aracın projesini istemişler ve bu sayede sadece abs nin kablolarından birisi değişti 150 tl ye kurtardım servisin bu tutumunu gerçekten çok beğendim dışarıda ustaya bıraksam kim bilir ne olurdu araca, daha ucuz olsa bile en azından yetkili servisin 2 yıl garantisi var içim rahat 2000 öncesinde renault km teli kullanıyomuş bu tür sıkıntılar ondan kaynaklanırmış ama maliyeti daha düşük oluyormuş. biraz uzun oldu kusura bakmayın ama ciddi bir konu olduğu için uzun uzadıya anlatmak istedim. inşallah sizlerin araçlarınızda böyle bi sıkıntı olmaz da bu yazdıklarıma gerek kalmaz

• S.a arkadaşlar ben megan station wagon almak istiyorum bir tane buldum ama fiyatı sizce nasıl. 2001 RTA model 127.000 km de 1.6 16 valf motor kilima malesef yokmus 18.500 dedi enson 18.000 e indi araba orjinal boya sol çamurlukta var napıyım görüşleriniz nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huseyinvural3457 H kullanıcısına yanıt
    A.s Hocam fiyat konusunu pek takip edemediğimden bilemiyorum, diğer arkadaşlar cevap verecektir. Aklıma takılan konu ise şu araç 2001 model ve 127 bin km demişsiniz, km gerçekten düşük. Birde genelleme yapmamak gerekir sw araçlar iş ve iş yeri için tercih sebebi olan araçlardır. Size önerim 5664 e yanlış hatırlamıyorsam mesaj atıp kaç km lerde muayenelere girdiği ve kaza kayıtlarını sorgulatmanız, varsa bir tanıdık sigortacı arkadaşınız birde o sistemden sorğulatsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 29 Mart 2015; 1:54:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackdıamond kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim, resimleri buraya yüklerken fark ettim. Sabitleyicilerden bitanesi yerinde yok, küçük plastik bi ara parçacıya gidersem alırım, işin yoksa bidaha sök tak.
    Kilometre saati benide bi ara bezdirmişti, benim sorun sensör hatası abs ile ne ilgisi var anlamadım. Araçlar benim bildiğim hızlarını şanzumandan alırlar oradan sensöre oradan kablo ile göstergeye. Bu arada iyi etmişsiniz servise giderek, sanayide tekrar bozulsa usta söküp parçacıya gönderir parçacı bu orijinal parça yani yan sanayi değil, bu sebeple garanti değişim yapamam derdi. Başıma geldi km sensöründen. Neyseki tanıdık yerdi garantiden yenisini verdi Sen asıl motor yaptırırken gör arada ciddi masraf farkı var neyseki 99 model benimki 8v

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 29 Mart 2015; 2:07:50 >

• Plakaya göre sorgulattım sonuç aşşagıdaki gibi

***R636 Plaka Aracin 2003 sonrasi SBM kayitlarina gecmis bir hasari yoktur.

T.C. ULASTIRMA VE DENIZCILIK BAKANLIGI muayene verilerine gore ***R636 aracin Muayene Tarihi-Km: 09/06/2014 120629KM, 08/06/2012 94072KM, 10/06/2010 77963KM,

Araç 2001 RTA 1.6 16 valf 127.000 km kılima malesef yok sizce 18.000 tl bu araca değermi arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyinvural3457 -- 29 Mart 2015; 11:38:26 >
  • hız sensörü abs beyni vs. Sebeplerden kaynaklanırmış. Motor konusunda haklısınız 1,4 1,6 2,0 motor olanların bakım ve masrafları aynı olamaz aynı şekilde 8v 16v olanlar da öyle. Bu arada arabayı iç dış temizleyip teslim ettiler :)

• hocam rta bu araçların en donanımsız serisi. Klimasız bi araca 18000 verilir mi bilmiyorum ayrıca siz de satarken zorlanırsınız. Abs klima otm. Cam vs. bu araçlarda aranan özellikler

• Ben 2013 Aralıkta 16.000 TL SW RTE aldım, 117.000 görünüyordu. Plaka ile Tramer, şasi no ile sigorta kayıtlarını sorgulattım, servisten bakım kayıtlarını aldım. Kilometre normaldi ve araçta ciddi hasar yoktu. Tramere güvenmeyin, anlayana baktırın derim. Şansıma benim aracın ilk iki sahibi subaydı fakat üçüncü sahibi kartonpiyer işlerini yapan biri idi hor kullanmamış ama temiz de kullanılmamıştı. Oyak ve Ordunun anlaşması ile bir hayli Renault kullanıcısı ordu mensubu var. Yani temiz kullanılmış Renault bulmak mümkün.
    Fakat aile aracı olacaksa klimasız SW alınmaz. SW araçlar daha fazla cam yüzeyine sahip ve daha çok güneş alıyor. Zaten ön ve ön yanlar hariç bütün camlara orta koyulukta film çektirdim, yoksa klima bile kurtarmazdı.
  • Evet benimde klımasız içime sinmiyor ama araba gerçekten çok temiz

• Arkadaşlar fiyatlar çok uçtu adamlar 25 bin istiyenlrr var

• Klimasız almayın.Meganın Rxi modeli en dolusu.Ancak 18000 tl ile abs çift hava yastığı rxt-dinamik-expression modellerden temizi çıkıyor.Sahibinden.com u takip edin.Ben full dolu rxi arıyorum.Acelem yok ama bulursamda alacağım.Duruma göre miktarı arttırıp megan 2 stationwagon alacağım sanırım.2003 full rxi modelin km si 200000 olmuş 23000 istiyor.Megan 2 daha dolu.2-3 kredi çekip c-max veya o fiyatlar civarı daha konforlu araç alırım.km de yüksek olmaz en azından.uçmuş millet ne yapalım.

• Kış gelsin görücem ben onların havasını bende megan 2 alıcam ellerinde çürüsün adam 24500 çekiyor sahibinden de 19000 verdim begenmedi belki oda uyedir bu formda o paralara megan 2 alınıyor bir mal tutuldu diye bu kadar abartmaya gerek yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki 50-70 bin km arası araç satıyorlar.190000 bin olmuş motor yarı ömrünü bitirmiş zaten.Ne diyelim para bizim araç onların.Başka marka modele veya megan 2 bakcaz.Hayırlısı

• Arkadaşlar en sonunda megan 1 sw rte 2001 model aldım ama günlük km sıfırlamayı açmak için silecek kolunun üstünde bir tuş var onunla menü degişiyor sanırım kitapçıgına göre ama ben basıyorum ana km den başka bişi degısmiyor tepki yok acaba tuşmu bozuk bozuksa tamir olurmu yoksa kol komplemi degisicek degisirse nekadardir bu kardesinizi bilgilendirirseniz sevinirim arabanin resimlerini yükleyemdim

• https://forum.donanimhaber.com/UploadPhoto.aspx?fromMobile=yes&secureID=176AD4639E74D308924C1ABF6FE9A015&mem=2019245&photoDraftID=27282177&from=77.92.138.242
     [DH]-------------Megane I Kulübü-------------[98-04]

Arabada bu başardım yüklemeyi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyinvural3457 -- 4 Nisan 2015; 18:54:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyinvural3457

Arkadaşlar en sonunda megan 1 sw rte 2001 model aldım ama günlük km sıfırlamayı açmak için silecek kolunun üstünde bir tuş var onunla menü degişiyor sanırım kitapçıgına göre ama ben basıyorum ana km den başka bişi degısmiyor tepki yok acaba tuşmu bozuk bozuksa tamir olurmu yoksa kol komplemi degisicek degisirse nekadardir bu kardesinizi bilgilendirirseniz sevinirim arabanin resimlerini yükleyemdim

Benim problemin aynısı olabilir. Benimkinde tel kopmuş, lehimlettim 1 yıl gitti. Sonra kolu söktüm, bir TV tamircisine gidip teli yenilettim. Bu arada çıkma Scenic kolu aldım öyle duruyor.
    Renodan anlayan bir tamirciye git, kolu çıkarınca kopan teli görür zaten.

Araba hakikaten çok temiz görünüyor hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.

• Amin kardeşim cümlemize ALLAH kaza bela vermesin

• Alphace kardeş elim lehim tutar ama sökme cesaret edemem korkarım dedigin gibi elektirikçiye götürüyüm birde yeni fark ettim elektironik aynaların konsolu sol aynayı hareket ettirmiyor ondadamı acaba aynı sıkıntı vardır

Zannetmiyorum, kontak spreyi ile temizlikten başlamak lazım.
    kolu sökme ben birkaç defa gördüğüm için sökmüştüm.
  • 
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.