Şimdi Ara

DH Metal Toplulugu (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32.612
Cevap
65
Favori
935.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yazılanlarıda ilgi ile takip ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

X Factor albümünü bende çok severim
    sign of the cross,look for the truth cidden çok güzel şarkılar

o albümü sevmemen mümkün değil çünkü bir yanda steve harris bir yanda janick gers var.

Üstelik sign of the cross şarkısını ayıralım bir kenara çünkü başyapıttır başlı başına.

Üstelik ''man on the edge'' ile janick gers ün şovuna tanık oluruz.''Lord of the files'' ile dave murray bize hünerlerini gösterir.Tabi ''sign of the cross'' la blaze bayley nin muhteşem vokalini de unutmamak lazım.

Bir de yine janick gers ile steve harris in karanlık dünyalarından çıkardıkları ''edge of darkness'' ile ''fortunes of war'' şaheserlerinden bahsetmiyorum bile.

Bu janick gers üstadımız 1989 da gruba katıldıktan sonra no prayer for the dying te ''bring your daughter to the slaughter'' ve 1992 fear of the dark ta ''be quick or be dead'' gibi iki tane efsane şarkı ile gönüllerimiz de taht kurmuştu.Neyse ki 1998 Türkiye konserinde janick gers ve iron maiden ın diğer efsanelerini yakından görme şerefine tanık olduk artık ölsek te gam yemeyiz.(tabi ben dünyalar üstü ve boyutlar ötesi Jethro Tull ı da Türkiye de 3 sefer izlediğim için hiç gam yemem)Eh belki ilerleyen zamanlarda bruce''dream child'' dickinson u da görme fırsatına erişiriz yani ''ian anderson'' dan sonra bir de bruce dickinson ı görsem hiç fena olmazdı.

ha adrian smith üstadımızı da unutmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrazzam -- 24 Kasım 2006; 4:02:55 >
  • zaten bu tarzda başı çeken cannibal-morbit angel extrem noise terör bunlar bence grind-death de en iyileri

bence tarzları güzel ve gayet iyiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezar -- 24 Kasım 2006; 8:47:11 >
  • En sonunda bitti şu cezam neyse şu imzalara nedersiniz Duruma göre biraz daha uğraşıp düzenleyip çeşit sayısını arttırabilirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: ozkulse

En sonunda bitti şu cezam neyse şu imzalara nedersiniz Duruma göre biraz daha uğraşıp düzenleyip çeşit sayısını arttırabilirim.

/>

/>

/>

çok güzel 3 üde ama 3. daha güzel gibi

quote:

Orjinalden alıntı: Manero

göxel topiğin tutumuş,tebrik ederim.

yazılanlarıda ilgi ile takip ediyorum.

saol
    ama benim topigim demek yanlış olur,
    bide şu ''benide ekle'' diyip bi daha ugramayanlar olmasa...
  • arkadaşım bence 3. ve 1. güzel..

şimdi biz imzalı olucaz öle mi??

şu imzaları yürürlüğe sokbi de görelimm...
  • ya bide artık metalicadan sıkıldım ÅŸarkıları yavaÅŸ geliyo bana sizede öle gelen var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozkulse

En sonunda bitti şu cezam neyse şu imzalara nedersiniz Duruma göre biraz daha uğraşıp düzenleyip çeşit sayısını arttırabilirim.

/>

/>

/>

Bence 1. daha güsel ama orda metal topluluğunu birazcık daha büyük yazabilirmsiin?Biraz belli deil gibi...
  • JudaS PriesT
     DH Metal Toplulugu

1969 yilinda Ingiltere’nin Birmingham sehrinde gitarci K.K.Downing ile yakin arkadasi basçi Ian Hill tarafindan kuruldu. Vokalde Alan Atkins ile davulda John Ellis tarafindan tamamlanan kadrosuyla ilk konserini 1971’de Essington’da veren grubun adi Atkins’in eski grubunun adiydi. 1971 sonunda Ellis’in yerine Chris Campbell geldi ve 1972 yilinin tümünü yollarda geçiren gruptan bu kez 1973 yilinda Atkins ile Campbell birlikte ayrildi.
    Bu ayrilik sonrasi grubun kaderi degisecekti. Onlarin yerine Hiroshima isimli gruptan solist Rob Halford ile davulcu John Hinch geldi. Bu kadroyla küçük bir Ingiliz plak sirketi olan Gull Records ile anlasma imzaladilar ve ilk albümleri “Rocka Rolla”yi (1974) yaptilar.
    Bu albümün kaydindan önce gruba ikinci gitarci olarak Glenn Tipton katilmisti. Eylül 1974’te yayinlanan albüm pek de basarili olmadi. 1975’te Hinch’in yerine gelen Alan Moore ile grup ikinci albümü “Sad Wings of Destiny”yi (1976) piyasaya sürdü. Oldukça iyi tepkiler alan albüme ragmen grubun mali durumunda bir degisiklik olmadi. Ancak albümün basarisi sonucu grup CBS Records ile anlasma imzaladi ve davulda bu kez Simon Philips’in yer aldigi “Sin After Sin”i (1974) yapti. Ancak turneye davulda Les Binks ile çiktilar ve ilk kez Amerika’yi da programlarina alarak Led Zeppelin'in ön grubu oldular. Daha sonra çikan “Stained Class” (1978), “Killing Machine” (1978), “Unleashed in the East” (1979) gibi albümlerle Judas Priest ismini giderek daha büyük kitlelere duyurdu ve basarilarina yenilerini ekledi. “Unleashed in the East”in hemen ardindan Les Binks ayrilmis, yerine ise Trapeze grubundan Dave Holland geçmisti. Yeni kadro ile 1980'de “British Steel” piyasaya çikti. 1982’de çikardigi “Sereaming for Vengeance” ile basarisinin zirvesine çikti, platin plak ödülleri kazandi ve heavy metal’in en büyük gruplarindan biri olma yolunda ilk adimlarini atti. Bu arada grup davulcu degisiklikleri yasamaya devam ediyordu. Ancak 1984 tarihli “Defenders of the Faith”le sertliginin en asiri ucunu ortaya koydu. Öte yandan daha ticari bir çizgiye oturmus olan “Turbo” (1986) o gün için yumusak ve ticari görünse de birkaç yil sonra yeniden gündeme geldi ve heavy metal içinde yer alan techno-pop kolunun çikis kaynagi oldu. Ancak 1988 yili albümleri “Ram It Down” ile sert yapisina döndü. Oldukça basarili olan albümün ardindan Dave Holland ayrildi ve yerini Scott Travis doldurdu. 1990’da yayinlanan son stüdyo albümü “Painkiller” ile grup en sert çalismasini yapti, gitarcilarinin birer virtüöz olarak sololarda ortaya koyduklari teknik gövde gösterileri, basla davulun alisilmisin ötesinde öne çikislari ve vokalin genç solistleri utandiracak yorumuyla Judas Priest, “Heavy Metal Gods” sifatini kazandiklari kariyerini zirvede noktaladi. 1992 yilinda Rob Halford, gruptan ayrildi ve gitarda Russ Parrish ve davulda Scott Travis ile birlikte Fight isimli yeni bir grup kurarak yoluna devam etme karari aldi. 1997 yilinda grup yeni solisti Tim Owens ile “Jugulator” isimli albümü yayinladi. Ayni yilin sonunda Glenn Tipton, ilk solo albümü “Paint It Black”i yayinladi. Halford ise Two isimli yeni grubu ile “Voyeur” isimli albümü çikardi. Judas Priest ise “Genocide” isimli albümle 2000 yilinda yeni çikisini yapti.
    Otuz yildir müzik yapan ve ilk çalismalari yumusak olan Judas Priest, giderek daha sert bir çizgiye kaydi; bu açidan kariyerine sert baslayan, ama zaman içinde yumusayan gruplarin aksine giderek sertlesen neredeyse tek grup oldu. Yaptigi çalismalarin hemen hemen hepsiyle heavy metal’in gelisiminde etkili bir rol oynadi. “Unleashed in the East” ve “British Steel” albümleri ile platin plak kazandilar, “Screaming for Vengeance” ve “Turbo” albümleri 1 milyondan fazla satti, bu uzun yolda “Sin After Sin” ile “Priest Live!” hariç tüm çalismalari gruba altin plak getirdi. Kariyerlerinin ilerleyen dönemlerinde heavy metal tanrilari olarak “kutsandilar”; 20 yilin sonunda kariyerlerini noktaladiklarinda heavy metal’in en büyük grubu olmuslardi.

Not:Buda bir araştırmamdan alıntıdır. Öle bilgisayarı karıştırırken not defterine kayıtlı olarak buldum.Yararlı olurum umarım.Benimde en sewdiğim şarkıları Başta Painkiller,A touch of Evil,The Hellion,You've Got Another Thing Comin falan filan...

DH Metal Toplulugu
     DH Metal Toplulugu
  • quote:

Orjinalden alıntı: tranquillityofloss

Paradise Lost seven var mıdır acep?Doom/Death'in ve Gothic Metal'in hakettiği ilgiyi görmemiş babalarıdır kendileri...Ki şu an farklı tarzdalar ama hala kaliteliler...

Draconian Times en sevdiğim albümüdür.. bırakın mp3'ü cd bile bulamazdık o zamanlar doğru düzgün, günlerce walkman den çıkartmazdım kasedini, yinede sıkılmazdım.. beni bütün şarkılarıyla etkileyen, tüm albüm boyunca atmosferini bozmayan nadir eserlerdendir benim için...

DH Metal Toplulugu
  • Draconian Times benimde en sevdiğim PL albümüdür.Sonra Gothic gelir.Draconian Times'taki her şarkı şaheserdir.Hele bir Forever Failure vardır,hala ardarda loopa aldırır kendisini...Çok iyi grup PL...Şu an tarzları çok farklı ama hala çok iyiler...Bunu başarmak zordur.2007'de yeni albüm gelecekmiş.2007'de çıkacak albümler çoğalıyor,hadi bakalım.
  • judas priest süper grup ya özellikle painkiller albümü on numara
    death in söyledigi painkiller ı da dinlemenizi tavsiye ederim
  • ardagoth değindiğin bi konu hakkında birşeyler yazıcam
    o zamanlar değil mp3 cd bile bulamazdık demişsin
    çok güzel bir nokta aslında
    ben bu müziği dinlemeye başladığımda mp3 diye birşey yoktu ortalıkta,dediğin gibi cd de yoktu
    kasetle walkmanle idare ederdik ama tabi kaset mp3 kadar ucuza malolmazdı
    hiç unutmam o zamanlar harçlığımdan para ayırırdım kaset almak için,baya bi zorlanmıştım kaset arşivi yaparken
    tabi iş kaset olunca her aradığımıda bulamazdım,ancak metallica,megadeth,iron maiden,slayer vs popüler olan grupları bulabilirdim
    iş böyle olunca gruplar hakkında bilgimiz olurdu fanzin,internet falan(tabi bu arada mp3lerde çıkmaya başlamıştı ufak ufak) ama albümlerini bulamazdık
    neyseki yavaş yavaş daha az popüler gruplar gelmeye başlamıştı.bi arkadaşım istanbuldan moonspell'in Irreligious albümünün kasetini getirmişti,o kaseti dinlerkenki heyecanımı hiç unutmam,ilk kez underground bi grup dinleyecektim
    devir birden değişti,internet mp3 falan yaygınlaştı elin veletleri(kimse üzerine alınmasın,deyim amaçlı yazdım) şimdi bize bu müziği öğretmeye çalışıyor
    tabi mp3 yaygın,indir indirebildiğin kadar grup sonra ben sunu biliyorum bunu biliyorum(sanki müzikten anlamak çok grup bilmekle oluyor)
    mesela burzum u benden çok çok daha fazla dinleyen bi sürü kişi var ama bu dinleyenlerden kaçı benim bi megadeth i bi bi black sabbath ı dinlediğim gibi dinliyor merak ediyorum
    biz ne zorluklarda bu müziği dinledik ama yılmadık dinlemeye devam ettik

Nightrage - Phantasma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 24 Kasım 2006; 21:25:07 >
  • Böle alıntı bulup hazırlıyım olmazsa istediğiniz bi grup warsa yazın bulursam burda bilgilerini yazarımBeeniyonuzdur umarım sunumlarımı....
  • quote:

Orjinalden alıntı: EnergY-VorteX

Böle alıntı bulup hazırlıyım olmazsa istediğiniz bi grup warsa yazın bulursam burda bilgilerini yazarımBeeniyonuzdur umarım sunumlarımı....

güzel güzel devam, eline saglık

pantera - cowboys from hell
  • insanlar genelde bu müziğe başladıkları zamanları, grupları hatırlarlar eskiden...
    ben ilk parçamı bile hatırlıyorum....
    dün gibi aklımda daha 'ace of base' dinlediğim zamanlar, 'all that she wants' herkesin dilindeydi nerdeyse.. sonra 'ice ice baby' vardı.. 'informer' vardı, 'what's up' serisi kasetler vardı.. 'i like to move it' vardı bide efsane..
    lisedeyken ingilizce dersleri için teyp vardı sınıfta... bir arkadaş öğle arasında esir alırdı teybi gürültülü bişiler dinlerdi habire... bi gün kulak kabartayım dedim, önce bi ihtiyar anlamadığım dilde, derinlerden gelen sesiyle konuşmaya başladı... sonra dört nala koşan atların çıkardığı gürültü ve ardından şimşek gürültüsü gibi giren bir parça.. resmen çakılıp kalmıştım olduğum yere... Manowar - Spirit Horse Of The Cherokee
    hala dün gibi aklımda
    The Triumph Of Steel'in ardından Black Album' le Metallica'yı öğrendim.. şimdi daha iyi anlıyorum ki, gerçekten şanslıymışım, saçmasapan gruplar yerine bu adamlarla metali tanıma fırsatım olduğu için....
    aradan koskoca oniki yıl geçti.. ve ben bundan sonrada ruhsuz grupları ve özenti şarkıları dinlemektense, gözlerim dolmuş bir şekilde 'Wasp - The Idol' dinlemeyi tercih edicem............................
  • bende ilk nasıl dinlediğimi anlatayım
    ilk önce şunu söylemeliyim ki tarkan'ın oynama şıkıdım şıkıdım albümündeki tüm şarkıları ezbere bilirim
    çocuktuk o zamanlar dinliyoduk
    neyse söz konusu bizim müziğimize başlamam bi abinin elinde iki kaset görmem ve bunların ne olduğunu sormamla başladı
    ikisi de karışık şarkılardan oluşuyordu ve biri Nirvana biri de Metallica'ydı
    birini al dinle dedi bende nedense metallica yı alıp dinledim
    o zaman bu zamandır hala bu müziği dinliyorum ve hiç sıkılmadım
    başka hiçbir tarzda(lorenna mckennıt hariç) dinlemiyorum,sadece metal
  • Bende kuzenim sayesinde başladım.O da büyük kuzenimden öğrenmişti.Yabancı pop dinlerdim,ikimizde çocuk sayılırdık.O bana tutup,zorla Metallica dinletirdi.Fakat çok sevdim.Sonra devamı geldi.Tabii,zevkimi oturtmam zaman aldı.Artık kendi açımdan kaliteli müziği çok iyi ayırt edebiliyorum.Metal yanında blues,jazz ve prog.rock'ta dinlerim.Pop ile bağımı kopardım,arada birkaç kaliteli isim dışında dinlemem. :D

Bir ara nu-metale kaydım,bir yıl dinledim.Fakat kısa sürede baydı,istediğim müziğin bu olmadığını gördüm.

Bizim şansımız,yeni gençlik gibi nu-metal grupları dinleyip,ahkam kesmememiz ve işe gerçekten temelinden başlamamızdı.Metallica'nın eskilerini ilk dinlediğimde düşündüklerim hala aklımdadır.MP3 falan yoktu bizde,yaygın değildi.Net desen,evde bilgisayarlar çoğalmamıştı.Büyük abilere yalvararak,kaset kopyalardık.Ama özümseyene kadar dinlerdik.Şu an Metallica,Dream Theater,Iron Maiden,Megadeth gibi grupların şarkılarının çok büyük kısmının sözlerini ezbere bilirim.MP3 bu duyguyu öldürdü.Yeni nesil ise MTV ve Blue Jean etkisinde metal müziği yansıtmayan gruplara yöneldi.

Şu an MP3 sayesinde,anlayan-anlamayan herkes beleşe grupların demolarından başlayarak tüm eserlerine ulaşabiliyor.Anlamayan ise gelip çamur atıyor.Bu artık yaygınlaştı ve sinir edici bir durum...Zaten beleşe konmayı seven bir toplumduk,MP3 ile beraber CD/kaset satışlarıda düştü.MP3'ü bende yoğun kullanırım ama orijinal olarakta MP3 arşivimi toplamaya çalışıyorum.

Metal müzik konusunda ise bilgi seviyesi az...Nu-metal gruplarına metal denemez bence ama millet tutsa,Slayer ile bir sayacak. :D T
  • tranquillityofloss;hoş bi yazıydı

bu arada dinlediğim ilk şarkı Master Of Puppets
    nasıl ama,metal müziğe başlamak için iyi bi şarkı değil mi?
    Dannn
    Dan Dan Dan
    anladınız siz anladınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 25 Kasım 2006; 1:58:27 >
  • imza için biraz daha uğraştım. umarım beğenirsiniz

imza için numara sırasına göre kodlar aşağıdaki linkte.
    http://rapidshare.com/files/4746886/dhmetalimza.txt

1
     DH Metal Toplulugu

2
     DH Metal Toplulugu

3
     DH Metal Toplulugu

4
     DH Metal Toplulugu

5
     DH Metal Toplulugu

6
     DH Metal Toplulugu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 25 Kasım 2006; 12:45:46 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.