Ben mimar, iç mimar veya peyzaj mimarı değilim ama birçok arkadaşımda gördüğüm bir durum üzerine, sizi toplu halde burada bulmuşken uyarmak isterim. Mesleğiniz çok uzun süre oturmayı gerektiriyor. Otururken belinize, bileğinize ve boynunuza özen gösterin. Yorgunluk hissettiğinizde biraz ara verin, ayağa kalkın veya oturuş durumunuzu değiştirin. Sandalye, bilgisayar masası ve fare seçiminizi dikkatle yapın. Başlarda duruşunuzu kontrol etmek dikkat eksikliğine sebep olabilir ama zamanla doğru oturuşa alışacaksınız. Bu dediklerime özen göstermezseniz lisansı bile bitirmeden ciddi rahatsızlıklara sahip olabilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
Teşekkürler. Zaten uzun süren çalışmalarda kalkıp bel ve omuzlara yönelik hareketler yapıyorum.
Ne kadar uzun çalışma oluyo ki
Ahan da zştık
quote:
Orjinalden alıntı: GebereJackson
Ne kadar uzun çalışma oluyo ki
Ahan da zştık
valla ekşisözlükte falan 4 günde toplam 4 saat ancak uyuyabildiklerini yazmışlar,ne kadar doğru bilemicem
kabul ederseniz ben de dokuz eylül mimarlık 2. sınıf tayım.
quote:
Orjinalden alıntı: bsygt
Estağfurllah hocam hoşgeldin...
hoşbulduk hepinize ii forumlar
quote:
Orjinalden alıntı: KayTheRock
bizde sabahlamalar ikinci haftadan itibaren başlıyomuş,tırstım
Yok artık ya. Ben sadece geçen yıl 3.sınıfta yaptım, öğlene teslim vardı sabah 5'te bitirebildim, 1-2 saat uyuyup maket yaptım öğlene kadar, babam gidip çıktı aldı. Kabus gibiydi.
fernsehn bu maket yapımının mimarlıkla ilgisi varmı, tamamen el işi yeteneği gibi geliyo bana
quote:
Orjinalden alıntı: scary.
fernsehn bu maket yapımının mimarlıkla ilgisi varmı, tamamen el işi yeteneği gibi geliyo bana
Elbette var. Mimari maket apayrı birşeydir, mevcut çizimlere göre yapılır çünkü. Genelde çok karmaşık olmayan projelerde maket çizimlerden önce de yapılabilir ama, daha büyük kapsamlı projelerde çizimler göz önünde bulundurularak maket yapılır çoğu zaman. Yetenek derken, insan yapa yapa öğreniyor zaten. Sabırlı olmak yeterli, bir de düzgün ve temiz çalışmak. Yoksa en güzel projenin maketi bile kötü görünebilir.
quote:
Orjinalden alıntı: bsygt
Kaydırak bak eklememişsin arkadaşı
up
Nabıyonuz mimarlar nası gidiyo okul
Ya hiç mezun adam yok mu ? Gerçi mezun adamın ne işi var şimdi. Ya sinek avlıyodur ya da banknot sayıyodur...
bsygt kusura bakma hocam biraz geç oldu,ekledim
quote:
Eee tabi aklı başka yerlerde beyimizin
quote:
Orjinalden alıntı: Shady
quote:
Eee tabi aklı başka yerlerde beyimizin
çaktırma len aklım nerde olucak,hastaydım yataklara düşmüştüm
quote:
Geçimiş olsun sevgili meslektaşım. Tüm mimarlık ailesi adına sıhatli günlere kavuşman dileyiğle.
Esen Kalın...
Türkiye Şöförlar Birliği
quote:
Orjinalden alıntı: mchll
quote:
Geçimiş olsun sevgili meslektaşım. Tüm mimarlık ailesi adına sıhatli günlere kavuşman dileyiğle.
Esen Kalın...
Türkiye Şöförlar Birliği
Kara Ambar Mimarlar Derneği mi kursak napsak
quote:
Orjinalden alıntı: GebereJackson
quote:
Orjinalden alıntı: mchll
quote:
Esen Kalın...
Türkiye Şöförlar Birliği
Kara Ambar Mimarlar Derneği mi kursak napsak
tEmh@ sen blckmamba mıydın ya söylesene! O araba çizimlerine hastaydım ya